LM 14/15 (gr. A) [3]: Olympiakos 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 22:57

Może tak...przecież wszyscy wiemy, że obecny poziom Juve to LE, a reszta to wisienka na torcie. Trudno, nie uda się, to zagramy tam, gdzie nasze miejsce. A dopóki SA będzie na tym samym poziomie co obecnie,to co roku będziemy mogli na nowo się stresować, czy w danym sezonie uda nam się wyjść z grupy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 22:57

MishaAveJuve pisze:a jeszcze nie tak dawno waliliśmy Olimpiakosowi 7 bramek ...
a teraz?
śmieszą mnie te dni konia bramkarzy, ile to można razy słyszec? raz? dwa?
Porównaj sobie skład i trenera tamtego Juve z tym co mamy teraz. Natomiast Olympiakos to zawsze był europejski przeciętniak. Oznacza to ni mniej, ni więcej, że to Juventus został zdegradowany.

Co do bramkarza: jest to tak samo ważna pozycja jak inne. Miał swój dzień? Cóż, gdyby Gigi miał podobnie, to być może pierwsza bramka nie zostałaby strzelona?

Głupie gadanie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 22:58

Prawilnie przypominam :3

Aha, Morata fajnie pogrywał.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Crunny pisze:Zaraz po losowaniu grup (gdy 80% forum zapowiadała walkę z Atletico, jak równy z równym o 1. miejsce) napisałem, że nie wygramy w Pireusie i będziemy się bić z Grekami do samego końca o awans. Zostałem zjechany.

Podobnie wczoraj, kiedy w czasie meczu Roma-Bayern pisałem, że liga włoska jest nędzna. Niejaki Szczypek nazwał mnie nawet knedlem, bo to takie polskie uważać, że liga włoska jest słaba, kiedy przecież wszyscy na całym świecie wiedzą, że to potęga, tylko ma słabszy pierwszy sezon.

Co do meczu, to co tu dużo mówić. Sam miałem dziś na kuponie 1X (kurs: 1,64), więc nie jest to dla mnie żadne zaskoczenie. To jest Europa, a to jest Juventus ze swoimi gwiazdami na miarę Serie A.

Nawet w Turynie nie będzie nam z Grekami łatwo. Jeśli jakimś cudem wymęczymy to jednobramkowe zwycięstwo, pewnie stracimy punkty w Szwecji. Nie jestem pesymistą, jestem realistą. Nie chce mi się już oszukiwać, że jeszcze nie wszystko stracone i teraz cudownie zdobędziemy co najmniej 7 pkt w 3 pozostałych meczach. Jakimś cudem możemy wywalczyć ten awans, ale wyjście z grupy z drugiego miejsca to absolutny max, na co stać tę drużynę. To jest drużyna na poziomie LE.
Polska wygrała z Niemcami to czemu my mamy nie zdobyć 7 punktów. W futbolu wszystko jest możliwe i póki mamy matematyczne szanse ja tam będę kibicował. Jak nie kibicujecie to nie wiem co robicie na tej stronie, idźcie lepiej spać i nie traćcie czasu na patałachów.

FORZA JUVE!!!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Inteligencja niektórych rodem z epoki kamienia łupanego, Atletico wygrało z Malmo 5-0 a Juve tylko 2-0, więc z tego powodu Juve jest słabe, ale to samo Atletico również poległo w Pireusie.
Naprawdę jaki sensu ma porównywanie tutaj wyniku Atletico to nie jestem wstanie zrozumieć, po prostu przerasta mnie poziom inteligencji niektórych:)
Szukacie jakiś związków na siłę, ten wygrał z tym tyle, a Juve tyle, widać,że Juve jest słabe.Jakaś pokrętna logika.
Juventus został tak nauczony przez Conte i zarząd w 3lata,że LM to sprawa drugorzędna i tego się w 3 miesiące nie zmieni.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 22:59

Sila Spokoju pisze:Zawsze się zastanawiałem dlaczego Loord pojawia się na forum tyko po porażkach.

Masochista jakiś ? :prochno:
Bo wygrywanie jest nudne i nie ma o czym pisać. :wink:

Jak się wygrywa, to jest super. Nie ma się nad czym rozwodzić. Natomiast każda porażka jest warta rozpatrzenia. Powinno się z nich wyciągać wnioski.

Dlatego warto rozmawiać o przegranych, a wygranymi trzeba się zwyczajnie cieszyć. :)
dawid91 pisze: Polska wygrała z Niemcami to czemu my mamy nie zdobyć 7 punktów. W futbolu wszystko jest możliwe i póki mamy matematyczne szanse ja tam będę kibicował. Jak nie kibicujecie to nie wiem co robicie na tej stronie, idźcie lepiej spać i nie traćcie czasu na patałachów.
Ehh, rozmawiasz z ludźmi, którzy kibicowali gdy Juve było w Serie B... daruj sobie takie tanie wstawki.

Idąc tym tokiem rozumowania można stwierdzić, że kibicowi nie są potrzebne trofea do szczęścia.

Czy kibicowanie jest wartością samą w sobie? Być może, dla niektórych.

Prawda jest jednak taka: nikt nie będzie łożył $ na klub, który nie pozwala na zarobek (chyba że jest się ekscentrycznym miliarderem, ewentualnie szejkiem), tak samo większość kibiców nie będzie znosić ciągłych porażek (a my w Europie raczej przegrywamy od kilku już lat).

Jesteśmy Juventus - albo to coś dla Ciebie znaczy, albo idź kibicować drużynie ze wsi Poraż. :ok:
Ostatnio zmieniony 22 października 2014, 23:04 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:04

AdiJuve pisze:Juventus został tak nauczony przez Conte i zarząd w 3lata,że LM to sprawa drugorzędna i tego się w 3 miesiące nie zmieni.
I Ty w to wierzysz? Założę się że zarówno zarząd jak i Conte oddaliby przynajmniej 2 scudetta za zwycięstwo w LM. Oni po prostu realnie oceniali nasze szanse w Europie mydląc oczy kibiców gadkami że najważniejsza jest liga - przecież nie mogli wprost stwierdzić że na LM jesteśmy za słabi.
Conte nie wytrzymał tego że drużyna stoi w miejscu przez 3 lata i zdecydował się odejść mając dość żałosnej polityki transferowej.

★ ★ ★
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:04

mateelv pisze:
Antek666 pisze:
No i na deser jeszcze Giovinco walący dolną piłkę przy wolnym gdy w polu karnym rywali czekali Morata, Bonuc i Kielon, lub ten sam typowy Seba rozgrywający rożnego gdy wyżej wymienieni czekali tam gdzie wtedy.
Nie wydaje Ci się czasami, że niektórzy w składzie są po prostu kretynami? :prochno:
Nieraz można odnieść takie wrażenie. Parodyści futbolowi kurna jego nać.
Sila Spokoju pisze:Zawsze się zastanawiałem dlaczego Loord pojawia się na forum tyko po porażkach.

Masochista jakiś ? :prochno:
Może ból porażek zabija pijąc z komputerem?

Masochista? W sumie w ostatnich latach już tyle razy oglądaliśmy piłkarski stolec w wykonaniu Juve, a mimo to dalej oglądamy takie mecze jak dzisiejszy. Wszyscy jesteśmy masochistami.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:06

Ogbonna, Morata, Bonucci i Pogba to są piłkarze na których powinna być budowana NOWA drużyna, bo z obecnym składem w LM nic nie wygramy.
Vidala trzeba sprzedać i to najlepiej póki są na niego jeszcze chętni za duży hajs, bo widać nawet po jego mimice i ambicji, że on już się chyba po prostu znudził grą w Juve i go to męczy, więc po co go trzymać?

Jakbyśmy opchnęli Vidala to w lato można ściągnąć 4-5 stosunkowo młodych piłkarzy, którzy przede wszystkim będą chcieli grać i będą oferować jakąś perspektywę na LM.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Prawda jest taka że z taką grą, taki Bayern pojechałby z nami jak z Romą, z której większość miała wczoraj polewkę...

Powtórzę to o czym pisałem już rok temu, Lichy i Asa to nie są zawodnicy którymi można zwojować Europę, szczególnie w beznadziejnym 3-5-2.

Vidal niech gra tak dalej to w styczniu dostaniemy za niego max 30 baniek, za które i tak nic nie kupimy bo będziemy musieli załatać dziurę po odpadnięciu z LM Angry

Najlepszym podsumowaniem meczu jest wrzutka z wolnego Giovinco

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Co do awansu sprawa jeszcze nie jest stracona, terminarz mamy dobry 2 mecze u siebie i wyjazd do Szwecji.Jeżeli się nie zbłaźnimy za tydzień i w Malmo to będzie 1/16 finału. No ale z 8m trzeba strzelać ramki a to może być niewykonalne dla graczy Juve. W SerieA każda taka okazja kończy się bramką, w LM katastrofą.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:07

Najgorsze w tym wszystkim że powracająca do LM po kilku latach Roma prędzej wyjdzie z trudniejszej grupy niż my ze słabszej.

Ktoś wcześniej napisał że Juve nigdy nie wróci do ścisłej czołówki w Europie.

Wróci ale muszą zostać spełnione 4 warunki.
1 Sprzedaż klubu szejkom
2 Zatrudnienie dyrektora sportowego
3 Zatrudnienie trenera ZAGRANICZNEGO
4 Kupno odpowiednich piłkarzy

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:07

booyak pisze:
AdiJuve pisze:Juventus został tak nauczony przez Conte i zarząd w 3lata,że LM to sprawa drugorzędna i tego się w 3 miesiące nie zmieni.
I Ty w to wierzysz? Założę się że zarówno zarząd jak i Conte oddaliby przynajmniej 2 scudetta za zwycięstwo w LM. Oni po prostu realnie oceniali nasze szanse w Europie mydląc oczy kibiców gadkami że najważniejsza jest liga - przecież nie mogli wprost stwierdzić że na LM jesteśmy za słabi.
Conte nie wytrzymał tego że drużyna stoi w miejscu przez 3 lata i zdecydował się odejść mając dość żałosnej polityki transferowej.
Więc trzeba się zadłużyć.

Pokaż mi klub ze światowego topu, który nie ma długów.

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:08

Morata dobry ? Jak byłby dobry to by strzelił coś, a nie walił z zamkniętymi oczyskami. Kibice realu wiedzieli co mowili drewienko i tyle...Kiedyś był taki piłkarz Vidal....teraz zostało samo nazwisko na koszulce...żenada

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2014, 23:09

Gotti pisze: Jakbyśmy opchnęli Vidala to w lato można ściągnąć 4-5 stosunkowo młodych piłkarzy, którzy przede wszystkim będą chcieli grać i będą oferować jakąś perspektywę na LM.
Jaki miałeś stosunek do sprzedaży Vidala przed rozpoczęciem sezonu? Bo wiesz, tak post factum, to każdy...

Zablokowany