LE 13/14 (1/8): Fiorentina 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 00:08

Nie oglądałem, jutro nadrobię. Nie wiem, jak wyglądał mecz, jak kto grał, ale bramka Pirlo... Cudeńko, perełka. Ten ostatni wolny był wspaniały, ale ten jest jeszcze lepszy. "Otwarta" stopa, piłka na wznoszącej paraboli. Maestria.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 00:09

Nedved1983 pisze: Brak słów. Tevez, nasz najlepszy napastnik, ryzykował czerwona kartkę i spore zawieszenie, kompletny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. I nie ma znaczenie jaki jest ich bramkarz.
Zgadzam sie w 100%. Tevez jakby wyłapal czerwoną to Webb by sie spokojnie z tego wybronil. KOmpletnie niezrozumiale zachowanie Carlosa, mecz wygrany 93 minuta a tu takie cos :/

A gol Pirlo, cud miod!

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 00:18

bendzamin pisze: Montella chyba przekombinował dzisiaj z ustawieniem Fiorentiny. Co miało na celu tak głębokie ustawienie Cuadrado?.
A to, że dzięki temu cichutki był dziś nasz Asa, który w obu ostatnich spotkaniach szalał na lewym skrzydle to pies? W jednym strzelił bramkę po indywidualnej akcji, w drugim jego zejście i dogranie w pole zrobiło bramkę. Jeśli Viola chciała dziś coś zrobić, to trzeba go było wyłączyć z obiegu i to się Montelli udało.

Znacznie większym błędem było przekazanie krycia Pirlo Matriemu kiedy ten ostatni wszedł na boisko. Valero na nic nie pozwalał Maestro, dopiero kiedy Alessandro przejął Jędrka to nasza gra przyspieszyła i nabrała pazura.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 00:40

Przeszliśmy ciężkiego przeciwnika, jakim była Fiorentina. Znając życie, gdyby grali z Porto czy Sewillą dostaliby bęcki w pierwszym meczu 3:0 i by nie wychodzili na 2. mecz., ale przecież to jest Juventus, spięli zady potrójnie. Mimo to, nie zrobiliśmy dobrego wrażenia w tym dwumeczu. Jakoś tak ciągle gramy bez polotu i konsekwentnie celujemy w 1:0, cokolwiek by się nie działo. To chyba efekt zwany "3 na 4", czyli cały sezon z 4 zawodnikami na 3 pozycje, przy czym jeden ciągle kontuzjowany.
Ciężko mi to mówić, ale chyba jednak czerwo dla Carlosa się należało. Chociaż bardzo podobał mi się sposób sędziowania przez Webba. Pozwalał na walkę i nie przerywał gry po każdym kontakcie, dzięki czemu mecz był szybszy i ciągły - propsy :ok:

2 mecze bez bramki z gry :whistle:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 01:01

I prawidłowo. Daliśmy radę po 180 minutach trudnego boju. Kto wie jak to się teraz potoczy. Liczę na przełamanie w europejskich pucharach. Fiorentina miała swoje 15 minut, później istnieliśmy tylko my. Wolny Pirlo to klasyk gatunku, facet tym strzałem ogłosił wszem i wobec wiosnę.

Zdaję sobie sprawę z niedostatków tego dwumeczu. Vidal mógł w tym pojedynku strzelić tak z 4 gole na miękko. Sam Andrea też czasem raził nie dokładnością, a Llorente przypominał zawodnika z początku sezonu. Dobry mecz Pogby, który świetnie pracował w defensywie. Bez dwóch zdań - zasłużyliśmy na ten awans. Gramy dalej, mam nadzieję, że zwycięstwo to zmieni naszą optykę na te rozgrywki.

Forza Juve!

jakku jak tam pkt w klasyfikacji po tej fazie europejskich rozgrywek?

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 01:19

zoff, do ciężkiej nędzy, normalnie ludzie o tej porze śpią :D

Przeczytałem, że piłka po strzale Andrei leciała z prędkością 108 km/h. Koleś jest w tych wolnych bezlitosny jak Putin.

Veni, vidi... Pirlo? Zaorane.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 09:08

Już nie jedźcie tak tego Teveza, bo widać że chciał uciec z nogą, ale nie zdołał przeskoczyć Neto. Sam bramkarz też nie jest lepszy, bo gdyby mu zrobił krzywdę to by tak nie tupał nóżkami i krzyczał. Gdyby mu się stała krzywda to by wyglądał jak ten piłkarz Zenita ostro potraktowany przez Lewego. Dobrze, że Pirlo wystrzelił z tą formą przy wolnych. Mam małe deja vu jak tak nasz Alex Del Piero egzekwował wolne w sezonie 2008/2009. No i dziękuję Juve i przede wszystkim Pirlo za najlepszy prezent urodzinowy dla mnie w postaci awansu :*!! Teraz wyczekujmy losowania.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 09:13

Z tej czerwonej Webb nie musiałby się wybraniać, naprawdę należała się Carlitosowi. Pierwszy taki jego wyskok w Juve, oby ostatni.
Dobrze, że nie mogą go zawiesić, bo Łysy widział tę sytuację.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 09:30

zoff pisze: Forza Juve!

jakku jak tam pkt w klasyfikacji po tej fazie europejskich rozgrywek?
2 koszyk juz mamy na 99%. Jest szansa (mala, nawet bardzo, ale jest) na 1.

Obecne zestawienie koszykow na przyszly rok. Na brazowo druzyny, ktore raczej zagraja w eliminacjach lub maja na to duze szanse:

I koszyk:
1. Barcelona
2. Bayern
3. Real
4. Chelsea
---MU--- na 90% bez LM w przyszlym roku
5. Benfica
6. Arsenal - na 85% LM, moga grac w barazach
7. Atletico
---Valencia--- na 95% bez LM w przyszlym roku
8. Porto - beda grali w barazach, maja 3 miejsce w lidze, 4 punkty przewagi nad Estrilem (4 w tabeli)

II koszyk:
---Milan--- na 99% bez LM w przyszlym roku
---Lyon--- na 80% bez LM w przyszlym roku
---Inter--- na 95% bez LM w przyszlym roku
1. Schalke - duze szanse na baraze albo bezp. awans do LM (obecnie 3 miejsce w tabeli)
2. Borussia - 80.1, graja dalej w LM,
3. PSG - 78.2, graja dalej w LM
4. Shakhtar - 78.1, odpadli
---Tottenham--- - 75.8, odpadli, male szanse na baraze LM
5. Juventus - 74.187 pkt, wciaz gramy w LE.
6. Zenit - 73.9, odpadli
7. Basel - 73,5 pkt, wciaz w grze w LE
8. City - 72.8, na 85% w LM w przyszlym roku

III koszyk:
---Marsylia--- 70,2 pkt, na 80% bez LM w przyszlym roku
1. Leverkusen - 70,1 pkt, odpadli z LM, duze szanse na LM lub baraze
---Rubin--- na 90% bez LM w przyszlym roku
2. Olimpiakos - 67.7 pkt, odpadli
---CSKA--- 66 pkt, odpadli, male szanse na LM
3. PSV - 64 pkt, maja szanse na baraze
---Sevilla--- 63.1, graja dalej, na 95% nie beda grali w LM w przyszlym sezonie
4. Ajax - 61.8, odpadli
5. Napoli - 61.1, odpadli
6. Liverpool - 58.8
7. Sporting - 58.0
8. Dynamo Kijow - 56.1, szanse na baraze do LM

------------------
BARAZE - symulacja (grupa niemistrzowska):
------------------
Rozstawieni:
Arsenal (112), Porto (103), Schalke (95)/Leverkusen (70), PSV (64), Zenit (73),

Nierozstawieni:
Napoli (61), Dynamo K. (56), Galatasaray (55), Athletic (53), Lille (45),
-----------------

PODSUMOWUJAC:
Napoli strasznie sobie skomplikowalo sprawe, poniewaz w obecnej sytuacji zajmujac trzecie miejsce w lidze nie bedzie rozstawione w ostatniej rundzie eliminacji. Chyba, ze Porto lub PSV nie zagraja w eliminacjach LM i ich miejsce zajma np. Twente, Vitesse, Feyenoord w Holandii lub Estoril w Portugalii. Jest to mozliwe, ale problem polega na tym, ze teraz wszystko nie jest w nogach pilkarzy Napoli, ale w nogach innych ekip.

Jesli chodzi o nas, to jak widac dosc dobrze zakorzenilismy sie w tym drugim koszu i jesli uda sie przejsc 1/4 LE zdobywajac z 4 punkty (2 za zwyciestwo, 1 za remis, 1 za awans) to wtedy znajdziemy sie tuz za PSG wyprzedzajac Shakhtar i Tottenham. W przypadku awansu do finalu na podobnych zasadach (+4 punkty) bedzie duza szansa wyprzedzic PSG lub/i Borussie. Niemcy pewnie odpadna juz w 1/4 LM, Francuzi graja dobrze, ale trzeba liczyc na to, ze trafia jakas potege i sie pozegnaja z LM.

W sytuacji, kiedy my dochodzimy do finalu i wyprzedzamy w rankingu Borussie i PSG (wiem, ze jeszcze do tego daleka droooga :prochno:), okazuje sie, ze nagle mamy szanse byc rozstawieni z pierwszego koszyka. Co musi wtedy nastapic? Otoz, dwie z trzech druzyn: Schalke, Porto i Arsenal, musza sie nie dostac do LM. I to jest najtrudniejsza czesc planu, bo jeszcze odpadniecie w eliminacjach jednej z tych ekip sobie wyobrazam. Ale nie dwoch. Stad, w mojej opinii mamy jakies 3-5% szans na to, by jednak dostac sie do tego pierwszego kosza. Jest jeszcze mala nadzieja na to, ze np. Porto w ogole nie zagra w LM, bo maja niby niewielka przewage nad 4 w tabeli ligi portugalskiej Estorilem, ale szczerze mowiac watpie aby sie tak stalo.

Tak czy inaczej trzeba powalczyc, bo doswiadczenie w Europie sie przyda, punkty do rankingu klubowego tez, a i troche pieniedzy z biletow i transmisji nam wpadnie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 11:05

Myślę, że kupę szczęścia mamy ostatnio. Wyborny gol Andrei, ale jest tyle rzeczy do poprawy...
Najbardziej irytował mnie wczoraj Caceres z Vidalem. Pirlo co chwilę pokrzykiwał, machał rękoma, bo ta dwójka w ogóle nie kumała szybkiego oddawania piłki. Za każdym razem, kiedy Andrzej robił dwa kroki w tył, czy do przodu, umożliwiając im podanie do środka, oni woleli cofnąć do tyłu. JAAAA PITOLE, czy tak ma grac drużyna, która musi strzelić gola?

Nie mogę patrzeć na to wieczne cofanie do tyłu. Caceres nie ma ani jednego skilla w repertuarze, w dodatku nawet nie podejmuje ryzyka w podaniu, po prostu gra asekuracyjnie i dopóki przeciwnik nie da mu miejsca na podanie, dopóty cofa do Bonucciego, a ten przekazuje Chielliniemu. I tak w kółko.

Podobno Conte chce, by jego drużyny grały piłką... seriously? :roll: Z Fiorentiną, graliśmy kawał meczu na wyjazd. Na bezpłodnego Llorente, który nawet u Webba potrafił sfaulować w ataku X razy.

Cienko to widzę. Nasi jakby od kilku miesięcy nie chcą podkręcić śrubki.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 11:46

Dla mnie Martin zagrał w defensywie bezbłędnie wczoraj. Mecz mi się podobał jednak trochę się bałem, że skończy się 0:0 fajnie, że się udało. W sumie w dwumeczu Fiorka miała tylko 2-3 dobre sytuacje. Wykorzystała jedną, Vidalowi drużyna stworzyła ich więcej. Dla mnie awansowaliśmy zasłużenie.

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 11:54

Wszystko fajnie ale gra tragiczna. Gralismy ze sredniakiem ligi wloskiej i patrząc na te zespoly co zostaly to wolalbym trafic na Porto czy Lyon i z nimi wygrać i pokazać ze sie liczymy chociaz trochę w Europie a nie Alkmar. Wygramy z nimi u siebie 1-0 a potem w rewanzu 1-1 i awans :)

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 13:44

Piękna bramka Pirlo, drugi mecz z rzędu strzela z wolnego w tak fantastyczny sposób. Po czerwonej kartce Fiołki straciły już chyba całą nadzieję na awans.

Teraz Lyon, zapowiada się ciekawy dwumecz.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 14:23

Zdun pisze:Gralismy ze sredniakiem ligi wloskiej
Jeśli uważasz Violę za średniaka Serie A, to spójrz na inne zespoły.
Alkmaar - z trudem możemy zaliczyć go do średniaków ligi holenderskiej. Wszak 7. miejsce to nie 4.
Sevilla - to samo co Alkmaar.
Porto - w tym sezonie niemalże średniak (skoro 4. Viola jest średniakiem, to czemu nie zaliczyć do nich 3. zespołu ligi portugalskiej?).
Lyon - 5. miejsce w lidze francuskiej.
Basel - Szwajcaria? Reprezentacja co prawda to czarny (deszczowy) koń turniejów, ale ich liga? Co to jest?
Valencia - miejsce w lidze za Sevillą.

Jedynie Benfica daje radę.

Jeśli tragicznie zagraliśmy ze średniakiem Serie A i wygraliśmy to pozostałych rywali taką grą powinniśmy zmieść z powierzchni. No, z wyjątkiem Benfiki.
A co dopiero będzie, jeśli jakiś mecz nam wyjdzie?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 16:43

Reakcja Marotty po zdobyciu gola przez Pirlo miazdzy :prochno: Swoja droga, chyba zaczelismy traktowac ten puchar powaznie.

http://s1.directupload.net/images/140321/77ngh4ld.png

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany