Mercato (2012-2014)
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
A Matri...?rufi8 pisze:Marotta nie zwraca uwagi na gwiazdy jednego sezonu, a jak na razie Giroud taką jest.
Powiedziałbym prędzej, że Marotta nie patrzy na rynek francuski. Dlatego właśnie Giroud jest mało realny.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Z tego co zaważyłem to Conte podejmuje decyzje , nie Marotta.nynek pisze:A Matri...?rufi8 pisze:Marotta nie zwraca uwagi na gwiazdy jednego sezonu, a jak na razie Giroud taką jest.
Powiedziałbym prędzej, że Marotta nie patrzy na rynek francuski. Dlatego właśnie Giroud jest mało realny.
Jestem zatem ciekaw kto chodzi Antosiowi po głowie.
Kiedys było coś o Bale'u,Igle,Rossim..
W sumie kadrę mamy taką że potrzebujemy 2-3 transferów najwyższej klasy aby walczyć na wszystkich frontach.
- mateusz6
- Juventino
a Prince to skąd niby przyszedł?nynek pisze:A Matri...?rufi8 pisze:Marotta nie zwraca uwagi na gwiazdy jednego sezonu, a jak na razie Giroud taką jest.
- Castiel
- Juventino
Conte ma swój charakter i upatrzoną charakterystykę zawodnika i takich potrzebuje. Walecznych, którzy potrafią bronić, nawet jeśli występują na skrzydle ataku w 4-3-3. Patrząc obecnie na nasze potrzeby kadrowe i biorąc pod uwagę tę charakterystykę idealnie pasowaliby do Juve - Isla, Lavezzi, Jovetic, Giovinco, Kolarov, Astori.
2 z tych jakby trafiło do Juve to i tak byłby to sukces. Lavezzi to rzeczywiście fantastyka, a Jovetic to wart max 20 mln, no ale...rynek trochę oszalał więc za te pieniądze nie do wyciągnięcia.
Jeśli komuś się wydaje, że kupimy Higuaina albo Hulka to radzę zejść na ziemie albo wizytę u psychiatry. Jeśli ktoś myśli, że Juve wyda na jednego zawodnika 30 mln wzwyż to chyba pomylił kluby. Zresztą czy akurat tego potrzebujemy? Głośnego nazwiska? Potrzebujemy piłkarzy, walecznych, dobrych. Isla załatałby nam na kilka lat z Lichym prawą stronę, Astori za darmo uzupełniłby ławkę, z której w tym momencie wykopałbym już Bonucciego. Giovinco wszyscy znają, ale nie wiem czy będzie chciał do nas wracać, a przydałby się jak mało kto. Co do Kolarova to nie wiem. Może Caceres będzie grał na lewej, a Chielini wróci na środek. Nie wiadomo. Jednak jeśli ktoś liczy na wielkich dryblerów w śmiesznych fryzurach machających nogami nad piłką to radze sobie to wybić z głowy.
2 z tych jakby trafiło do Juve to i tak byłby to sukces. Lavezzi to rzeczywiście fantastyka, a Jovetic to wart max 20 mln, no ale...rynek trochę oszalał więc za te pieniądze nie do wyciągnięcia.
Jeśli komuś się wydaje, że kupimy Higuaina albo Hulka to radzę zejść na ziemie albo wizytę u psychiatry. Jeśli ktoś myśli, że Juve wyda na jednego zawodnika 30 mln wzwyż to chyba pomylił kluby. Zresztą czy akurat tego potrzebujemy? Głośnego nazwiska? Potrzebujemy piłkarzy, walecznych, dobrych. Isla załatałby nam na kilka lat z Lichym prawą stronę, Astori za darmo uzupełniłby ławkę, z której w tym momencie wykopałbym już Bonucciego. Giovinco wszyscy znają, ale nie wiem czy będzie chciał do nas wracać, a przydałby się jak mało kto. Co do Kolarova to nie wiem. Może Caceres będzie grał na lewej, a Chielini wróci na środek. Nie wiadomo. Jednak jeśli ktoś liczy na wielkich dryblerów w śmiesznych fryzurach machających nogami nad piłką to radze sobie to wybić z głowy.
- pumex
- Juventino
No ci pogrubieni to akurat ani bronić nie umieją, ani jakoś specjalnie waleczni nie są. Mimo to oczywiście Joveticia brałbym w ciemno.Castiel pisze:Conte ma swój charakter i upatrzoną charakterystykę zawodnika i takich potrzebuje. Walecznych, którzy potrafią bronić, nawet jeśli występują na skrzydle ataku w 4-3-3. Patrząc obecnie na nasze potrzeby kadrowe i biorąc pod uwagę tę charakterystykę idealnie pasowaliby do Juve - Isla, Lavezzi, Jovetic, Giovinco, Kolarov, Astori.
Isla faktycznie byłby idealnym kandydatem do naszej drużyny. Byłby jednocześnie świetnym uzupełnieniem pomocy (środka i boku), jak i prawej obrony. Taki uniwersalny i zarazem klasowy zawodnik byłby skarbem dla drużyny

- D-Rose
- Juventino
Dziś w angielskiej prasie mozna wyczytać ze po "aferze usciskowej" L'pool bedzie chcial pozbyc sie w lecie Suareza... Wiec jezeli by Marotta sie kolo niego zakrecił porzadnie byc moze udałoby sie go sciagnac do Turynu 
Nie zmienia mojej opinii o nim to, ze nie chcial podac reki murzynowi... ja tez bym kapusiowi nie podał :lol:

Nie zmienia mojej opinii o nim to, ze nie chcial podac reki murzynowi... ja tez bym kapusiowi nie podał :lol:

- bramek
- Juventino
Jakieś potwierdzone dane na temat stanu zdrowia Isly. Czytałem że to mógł być jego ostatni mecz w tys sezonie. Czyli jedziemy po promocjach zawodników wracających do gry po kontuzji i za 30 mln mamy Islę i Rossiego 

- Eric6666
- Juventino
Suarez? zechcą za niego z 25-30 mln, a nie jest tego wart. Gwiazdeczka z niego mega, ciągle macha rękami i płaczę, że coś mu nie wyszło. Już o wiele, wiele lepiej zainwestować w Joveticia ( ograny w lidze, młody, ogromny potencjał ). Mówicie, że nie walczy itd., ale Vucinic początkowo też taki był, mogę się założyć, że pod skrzydłami Conte raz dwa miałby w nawyku walkę go końca. Chłopak zdecydowanie należy do tych, co mogą w przeciągu paru lat dojść do ścisłej czołówki. Na pewno pewniejszy transfer niż Damiao ( 25 mln za noname z Brazylii (
)

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Pan Mietek
- Juventino
Ja wczoraj napisałem, że bym go nie chciał w Juve ale z powodu nowych faktów jestem skory zmienić zdanieit doesn't matter pisze:Dziś w angielskiej prasie mozna wyczytać ze po "aferze usciskowej" L'pool bedzie chcial pozbyc sie w lecie Suareza... Wiec jezeli by Marotta sie kolo niego zakrecił porzadnie byc moze udałoby sie go sciagnac do Turynu

Aczkolwiek to koleś, który łatwo do siebie zraża wszystkich. W Holandii też go nie lubili (po jaką cholerę on gryzł tego Bakkala?

Marotta paczy na rynki różne ale woli kupować we Włoszech (Lucek podobnie się zachowywał). Nie dziwota, że tak robi ale niektórzy tego nie rozumieją i jak nie ściągnie jakiejś upatrzonej przez kogoś gwiazdki zza granicy to już od razu "Marotta jest ograniczony".nynek pisze:Powiedziałbym prędzej, że Marotta nie patrzy na rynek francuski. Dlatego właśnie Giroud jest mało realny.
Giroud jest francuzem i jest biały :shock: Pomysł niezły, podobno 16 mln kosztuje.
- Lypsky
- Juventino
Bardzo strachliwi jesteście - najpierw płacze na temat charakteru Cassano, teraz podobne bzdury na temat Suareza.Mietson pisze: ale nie jestem pewien czy tutaj też by nie robił szamba.
W Milanie mają Ibrahimovicia, Robinho i Cassano (chcieli jeszcze Teveza), czyli najbardziej wybuchową mieszankę z możliwych, a mimo to żyją. Nie zaryzykujesz, nie zyskasz, proste.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Szczególnie, w obliczu możliwego przyjścia SuarezaMietson pisze: Giroud jest francuzem i jest biały :shock: Pomysł niezły, podobno 16 mln kosztuje.

No luty jak co roku bogaty na forum

- stahoo
- Juventino
No jest to trochę śmieszne, aczkolwiek akurat obawy przed zepsucie atmosfery trochę rozumiem. Ale to przekonanie, że w Juventusie grają piłkarze "oddani dla klubu, honorowi, nie grający dla pieniędzy, gotowi zostać w Juve jakby znowu nas wywalono do Serie B", tego już nie czaję. Guzik prawda. 
Tak jak bardzo wszyscy chcieli Sergio Aguero w Juventusie, tak większość później pisała, że skoro Kun wybrał City, to dobrze sie stało, że nie splamiłby koszulki Juventusu, bo to 'sprzedawczyk'. :lol: Az czasami się nie chce wierzyć w to co czytam...
---
Suarez lub Jovetić to byłby genialny transfer. Obaj młodzi, obaj niezwykle zdolni, obaj w miarę ograni w Europie, obaj wpasowaliby się w naszą taktykę. Ja wolę Czarnogórca, ale z Urugwajczyka byłbym podobnie zadowolony.

Tak jak bardzo wszyscy chcieli Sergio Aguero w Juventusie, tak większość później pisała, że skoro Kun wybrał City, to dobrze sie stało, że nie splamiłby koszulki Juventusu, bo to 'sprzedawczyk'. :lol: Az czasami się nie chce wierzyć w to co czytam...
---
Suarez lub Jovetić to byłby genialny transfer. Obaj młodzi, obaj niezwykle zdolni, obaj w miarę ograni w Europie, obaj wpasowaliby się w naszą taktykę. Ja wolę Czarnogórca, ale z Urugwajczyka byłbym podobnie zadowolony.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2012, 11:59 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
W sumie mamy już takiego i to tańszego, bo za 18 mln.Eric6666 pisze:Suarez? zechcą za niego z 25-30 mln, a nie jest tego wart. Gwiazdeczka z niego mega, ciągle macha rękami i płaczę, że coś mu nie wyszło.
Jego jedno oko na Maroko nie oznacza, że rozgląda się po wszystkich rynkach. Skąd wiesz o jego szerokich poszukiwaniach? Daj linka do wypowiedzi jakiegoś agenta, że prowadzili negocjacje w tej chociażby Francji. Trochę to przykre, że np. Arbuzini podaje nazwiska nieznanych, ale ogarniętych, po czym za sezon lub dwa stają się oni fajnymi kąskami na rynku. Oczywiście zainteresowania Juve nigdy nie ma. W sumie po co skoro we Włoszech jest tylu ciekawych Padoinów i Martinezów...Mietson pisze:Marotta paczy na rynki różne ale woli kupować we Włoszech (Lucek podobnie się zachowywał). Nie dziwota, że tak robi ale niektórzy tego nie rozumieją i jak nie ściągnie jakiejś upatrzonej przez kogoś gwiazdki zza granicy to już od razu "Marotta jest ograniczony".
- pumex
- Juventino
Luis Suarez to temat podobny do Teveza. Zawodnik genialny, ale nie pozwala się lubić. Miałbym obawy o jego współpracę z Conte. Myślę, że Urugwajczyk byłby w cenie Joveticia i lepszym wyborem były ten drugi.it doesn't matter pisze:Dziś w angielskiej prasie mozna wyczytać ze po "aferze usciskowej" L'pool bedzie chcial pozbyc sie w lecie Suareza... Wiec jezeli by Marotta sie kolo niego zakrecił porzadnie byc moze udałoby sie go sciagnac do Turynu
Sezonowiec z innej ligi za 16mln to niezły pomysł?Mietson pisze:Giroud jest francuzem i jest biały :shock: Pomysł niezły, podobno 16 mln kosztuje.

- Pan Mietek
- Juventino
Nie bez powodu rozważają czy go z Liverpoolu nie wykopać, prawda?Lypsky pisze:Bardzo strachliwi jesteście - najpierw płacze na temat charakteru Cassano, teraz podobne bzdury na temat Suareza.
W Milanie mają Ibrahimovicia, Robinho i Cassano (chcieli jeszcze Teveza), czyli najbardziej wybuchową mieszankę z możliwych, a mimo to żyją. Nie zaryzykujesz, nie zyskasz, proste.
Poza tym, napisałem, że jest konfliktowy ale nie powiedziałem, że go kategorycznie z tego powodu skreślam.
Możemy zyskać scudetto a chyba nie ściągaliśmy żadnego ryzykownego grajka?Lypsky pisze:Nie zaryzykujesz, nie zyskasz, proste.
Dobreyanquez pisze:Szczególnie, w obliczu możliwego przyjścia SuarezaBiałemu będzie podawał
Potem znowu będą sapać, że się mercato nie podoba a fakty są takie, że szanse na Goetze są zerowe, na Joveticia i Higuaina bliskie zeru a Lavezziego też nie dostaniemy bo De Laurentiis wybitnie nie lubi Juve.yanquez pisze:No luty jak co roku bogaty na forumHiguain, Rossi, Jovetić, Suarez, Gotze, Damiao, Lavezzi... Nieźle chłopaki, nieźle...
Myślisz, że Marotta nie wie o tych wszystkich Giroudach, Tajłach i innych mudżynach? My tu sobie gadamy co by było fajne a koleś założę się, że ma mnóstwo ludzi pod sobą, którzy o tych graczach wiedzą dużo wcześniej. Vidal, Caceres, Barzagli - skąd przyszli?nynek pisze:Jego jedno oko na Maroko nie oznacza, że rozgląda się po wszystkich rynkach. Skąd wiesz o jego szerokich poszukiwaniach? Daj linka do wypowiedzi jakiegoś agenta, że prowadzili negocjacje w tej chociażby Francji. Trochę to przykre, że np. Arbuzini podaje nazwiska nieznanych, ale ogarniętych, po czym za sezon lub dwa stają się oni fajnymi kąskami na rynku. Oczywiście zainteresowania Juve nigdy nie ma. W sumie po co skoro we Włoszech jest tylu ciekawych Padoinów i Martinezów...
Padoina się nie czepiaj. Conte chciał to ma, Marotta tu nie ma nic do rzeczy.
Ok, w przeciwieństwie do wielu ludzi na tym forum nie oglądam Ligue 1 ale na papierze wygląda to całkiem dobrze.pumex pisze:Sezonowiec z innej ligi za 16mln to niezły pomysł?Mietson pisze:Giroud jest francuzem i jest biały :shock: Pomysł niezły, podobno 16 mln kosztuje.