Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 14:45

http://transfery.info/news-full-16549.html
Pomijając już kwestie autora tego newsa i fakt, że nie mogłem w źródle znaleść potwierdzenia, to uważam, że jest to opcja warta rozważenia.
Cerci podobał mi się w końcówce zeszłego sezonu, bardzo bramkostrzelny jak na skrzydlowego. Siedem goli w dwudziestu trzech meczach ubiegłego sezonu, w tym już trzy. Pasuje do polityki Marotty, w końcu to Włoch. :wink: Jeśli Krasic utrzyma obecną formę, to przywitałbym go z otwartymi rękoma.
Będę mu się bacznie we wtorek przyglądał.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 14:51

Cerci to lepsza wersja Krasicia. Jest równie szybki, a nawet nie wiem czy nie szybszy, wydaje mi się, że wachlarz możliwości ma również szerszy. Nie wiem, do Milosa sentyment będę miał zawsze, niemniej jednak Cerciego w takim gazie w jakim jest obecnie to bym przyjął z marszu.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 14:51

Co do prawej strony- Krasić też w tamtym roku sporo strzelił.

W zeszłoroczne mercato chodziły ploty, ze Juventus zainteresowany jest Schelotto- chłopak mlody, 89 rocznik, zabłysnał w tamtym sezonie, w tym powoli kreauje sie na gwiazde Atalanty. Kto wie może jeżeli dalej bedzie dobrze rokował, warto po sezonie wykupić połowke jego karty za 3-4 miliony i odesłać go na jeszcze jeden sezon do Bergamo? Myśłmy przyszłościowo;P

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 15:43

Szczerze mówiąc to Schelotto ma póki co gorsze papiery od Giaccheriniego. Poszedł na pół roku do Catanii i jakoś nie błysnął.

Ale jest bardzo młody i jeśli mówimy o jakimś kupieniu połówki albo całości i zostawieniu go w obecnym klubie lub wypożyczeniu gdzie indziej to ja nie mam nic przeciwko. Juventus biedny nie jest, można zainwestować parę milinów i liczyć, że wystrzeli za jakiś czas.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 15:52

Vincitore pisze:Cerci to lepsza wersja Krasicia. Jest równie szybki, a nawet nie wiem czy nie szybszy
Nie wiem czy to jest kwestia szybkości. Rok temu Krasić był tak samo szybki jak teraz. Moim zdaniem Krasić ma problem z psychiką od pewnego czasu. Notorycznie przegrywa pojedynki 1 x 1. Presja ze strony kibiców, dziennikarzy trenerów jest coraz większa. Zablokował gdzieś się ten chłopak.
Vincitore pisze:Cerciego w takim gazie w jakim jest obecnie to bym przyjął z marszu.
:ok:

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 15:52

Ouh_yeah pisze:Szczerze mówiąc to Schelotto ma póki co gorsze papiery od Giaccheriniego. Poszedł na pół roku do Catanii i jakoś nie błysnął.

Ale jest bardzo młody i jeśli mówimy o jakimś kupieniu połówki albo całości i zostawieniu go w obecnym klubie lub wypożyczeniu gdzie indziej to ja nie mam nic przeciwko. Juventus biedny nie jest, można zainwestować parę milinów i liczyć, że wystrzeli za jakiś czas.
w sumie oglądałem jakiś skrót meczu z jego udziałem i strasznie błyszczał. Błyskotliwy, szybki, dobrze ułożona noga... ale po co nam kolejny skrzydłowy? Chelo, Elija, Krasic, Pepe, Giacherinni to chyba wystarczająca ilość? rozumiem, że 1 dwójka jest wolno wprowadzana, a nasza gwiazda poprzedniego półsezonu jest bez formy, ale to nie znaczy, że nasze skrzydła nigdy nie zaczną funkcjonować. Pewnie dzisiaj zobaczymy świetny popis nowych "gwiazd" Juve i wyplujecie chęci kupna nowych skrzydłowych.

1 ŚO ( kurcze po Kielonie na lewej i Bonu z Barzaglim w środku nawet nie tak koniecznie )
1 LO (j.w.)

W sumie nie widzę słabego punktu Juventusu, gdzie na gwałt potrzebne nam wzmocnienie, szkoda, że nie potrafimy wykorzystywać naszych skarbów typu : silny atak i silne skrzydła, ale mam nadzieję, że w końcu zaczniemy.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 16:01

Eric6666 pisze:szkoda, że nie potrafimy wykorzystywać naszych skarbów typu : silny atak i silne skrzydła, ale mam nadzieję, że w końcu zaczniemy.
:prochno: Chyba liczne. To nasz największy problem w tym momencie. Obrona jakoś sobie radzi, a atak wystarczy poukładać. Dużo będzie zależeć od naszego miejsca w tabeli w styczniu. Jeśli będziemy wysoko, to pewnie Marotta nie zdecyduję się na jakieś diametralne zmiany.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 16:07

W styczniu za wiele bym nie ruszał. Ale latem zajedzie potrzeba kupna napastnika, skrzydłowego i obrońcy. Czyli pewnie skończy się na napastniku i jakimś szrocie 8)

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 16:21

stahoo pisze:W styczniu za wiele bym nie ruszał. Ale latem zajedzie potrzeba kupna napastnika, skrzydłowego i obrońcy. Czyli pewnie skończy się na napastniku i jakimś szrocie 8)
ok kupno napastnika, ale z głową, a nie jak ostatnio Vucinic, Quagliarella, Matri -_- a gra 1, bo najwięcej za niego dali? bo Contemu najbardziej się podoba? no to fajnie bo po 15 mln na rezerwowych można sobie robić, ale mając scudetto i pierwszy skład nie mający słabych stron. ( De Ceglie, Grosso = nasza super lewa obrona -_- czy naprawdę któryś z zarządu wierzył, że De Ceglie będzie objawieniem sezonu... 15 mln zamiast na jednego z tych napastników i kupić kogoś równie wartościowego co Lichy i obrona byłaby już od początku mocna )

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 16:22

zoff pisze:Moim zdaniem Krasić ma problem z psychiką
To można powiedzieć praktycznie o każdym piłkarzu, który nie błyszczy formą a wiemy że dużo potrafi.

Taki Chiellini grał piach od dłuższego czasu i nagle z Milanem zagrał fantastycznie negując wszystkie swoje dotychczasowe wady. W psychice na pewno coś siedzi kiedy się zagra kilka czy kilkanaście meczów bardzo kiepsko.
Nie wiem jaki jest problem Krasicia [na pewno nie jest to "jeden zwód" bo na ten jeden zwód robił połowę serie A nie tak dawno].
Eric6666 pisze:ale po co nam kolejny skrzydłowy?
Dlatego pisałem o współwłasności i pozostaniu w obecnym klubie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 16:35

Hummels ostatnio faktycznie gra wielki piach i to jest sprawdzone info. Popelnia mase niewymuszonych bledow, jest niepewny, gra po prostu kiepsko (vide, chociazby bledy w meczu z Marsylia). Ewerthon gdzies napisal, ze Borussia to obecnie Hummels, Goetze i Kagawa. Z tej trojki tylko Mario prezentuje dobry, wysoki poziom w obecnym sezonie. Kagawa gral tak kiepsko, ze trener Dortmundczykow zaczal przestawiac na rozne sposoby ten ofensywy tercet, oczywiscie za kazdym razem nie uwzgledniajac w nim Kagawy.

Na pewno za to warto zwrocic uwage na trzech pilkarzy, jesli chodzi o Borussie - Perisicia, wlasnie Goetze (ale to wie kazdy) i... Lewandowskiego. Ostatnimi czasy ta trojka gra najlepiej. Piszczek tez ma przeblyski, ale jest strasznie niestabilny. Raz zagra genialne, raz popelni duzy blad.

Jesli chodzi o Cerciego, to ja pamietam dobrze jego poczynania w zeszlym sezonie - juz wtedy zwrocil na siebie uwage dobra gra. To fajny, szybki, przebojowy i ogarniety prawoskrzydlowy, jednak operujacy lewa noga! Nic dziwnego, ze podoba sie Conte. Jesli mialbym stworzyc jakas liste graczy, ktorzy do tej pory nie zagrzali jakos miejsca w reprezentacji Wloch, a sa na pewno warci uwagi, to Cerci wraz z Astorim byliby na pewno na szczycie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 17:25

Nie ma wielu lewonożnych skrzydłowych mających doświadczenie w grze po prawej stronie. Naprawdę wiele wskazuje, że Conte chce zgapić pomysł Bayernu, a Cerci bardzo dobrze wpisuje się w tą konwencję. Po odejściu z Romy odżył. Osobiście nie mam nic przeciwko skrzydłom Giovinco - Cerci, jeśli za zaoszczędzoną kasę wzmocnimy obronę i kupimy SS z prawdziwego zdarzenia (Rossi, Jovetic, Hazard).

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:18

Hazarda od razu możemy sobie odpuścić...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 22:42

Arbuzini pisze:nie mam nic przeciwko skrzydłom Giovinco - Cerci, jeśli za zaoszczędzoną kasę wzmocnimy obronę i kupimy SS z prawdziwego zdarzenia (Rossi, Jovetic, Hazard).
4-2-3-1 z nimi w składzie mogłoby być naprawdę zacne

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gość

Nieprzeczytany post 22 października 2011, 23:24

Kolarov + nowy środkowy obrońca... Inaczej tego nie widzę...

Zablokowany