Mirko Vučinić
- Bruce Badura
- Juventino
Mirko jest raczej idealny do 4/3/3 na lewą stronę, a i w 4/4/2 daje radę, choć wiadomo, że w destrukcji już taki dobry to one nie jest. Widziałem jego mecze i w klubie i w reprezentacji. Dużo biega, dużo walczy, żelazne płuca. Szybki. Nie boi się gry 1 na 1. Czasami brakuje mu opanowania w sytuacjach podbramkowych, czasami strzela zamiast podać i odwrotnie. Na pewno nie jest to zły zawodnik w naszej sytuacji, bowiem z konieczności pogra na szpicy. 28 lat. Czyż nie będziecie zadowoleni jeśli ustrzeli coś ok. 10 bramek w Seria A, jak to ma już w zwyczaju?
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 13:30 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
A Ty mu wierzysz...Mietson pisze:Jakby tego było mało, w całym tym zamieszaniu wszyscy zapomnieli, że Marotta mówił o Vuciniciu, że NIE JEST zapowiadaną gwiazdą
Deszczowy ma dużo racji, to prawda. Pewnie wszyscy już zauważyli, że w temacie o Vucinicu ja jestem jednym z pesymistów. Wynika to głównie z tego, iż miałem nadzieję na zmniejszenie dystansu jakościowego do ekip z Mediolanu. Tymczasem niekoniecznie tak będzie. Owszem, wzmocniliśmy się i to mocno względem poprzedniego sezonu. Ale patrząc w szerszej perspektywie całej ligi a szczególnie uwzględniając nas, Inter i Milan raczej nie nadgoniliśmy braków jakościowych. Inter podobno jest blisko zakontraktowania Teveza, założę się, że Milan pod koniec sierpnia pozyska jakąś niekwestionowaną gwiazdę. My niekoniecznie.
No i te zarobki Vucinica. Teraz zarabia 3mln, na obniżkę się nie zgodzi. Zobaczymy...

- stahoo
- Juventino
Ja mówiłem własnie o Alexie :> Reszta to "9", no i Quagliarella, który jest pół "9".deszczowy pisze:Nawet dwóch, licząc z Del Piero.stahoo pisze:Akurat Vucinić jest cofniętym napastnikiem - takiego mamy jednego.CinO pisze:
Jaki moment? Po co nam kolejny wyunięty napastnik?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)
Fajną brameczkę Nam pyknął w pucharze Włoch, pamiętacie? No Adaś pamięta bo właśnie ją wrzucił w temacie o mercato.
Fajną brameczkę Nam pyknął w pucharze Włoch, pamiętacie? No Adaś pamięta bo właśnie ją wrzucił w temacie o mercato.
- kamilu_87
- Juventino
Przypomnij mi, ile Milan zapłacił za Mexesa ?Ouh_yeah pisze:Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)

- deszczowy
- Juventino
Francuzowi skończył się kontrakt, a Milan na tym skorzystał. Nie kombinuj.kamilu_87 pisze:Przypomnij mi, ile Milan zapłacił za Mexesa ?Ouh_yeah pisze:Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)
- kamilu_87
- Juventino
- Gigi Buffon
- Juventino
Kwestią podstawową jaką jest w tym miejscu zaznaczyć , to ta, że nie będziemy w stanie w tym sezonie wygrać scudetto. Jeszcze nie teraz. Tegoroczne mercato przybliża nas do zbudowania wielkiej drużyny i celem na ten sezon realnym jest walka i awans do LM....
Milan i Inter mają tak dobre składy,że my możemy ich pokonać,ale jak przyjdzie co do czego, to pogubimy frajersko punkty i z scudetto nici. Tak więc walczymy o LM ,a nie mistrza !!! Ludzie uświadomcie sobie to i nie oceniajcie mercato tegorocznego pod kątem czy będzie scudetto czy nie. Tak mogliśmy robić za Moggiego, gdzie transfery były po to by zmocnić ławkę, bo żelazna 11 była gotowa od lat...
Co do Vucinicia, to podobno w poniedziałek ma być oficjalnie ogłoszony jako zawodnik Juve. I nigdy nie zgodzę się z tezą,że jest beznadziejny. Ja jestem za tak i będę skakał z radości jak go kupimy.
Matri- Quaglirella - Del Piero- Vucinić Iaquinta- Toni ,aż 3 dość solidne linie ataku na sezon gdzie będziemy grac w lidze i w Coppa
Milan i Inter mają tak dobre składy,że my możemy ich pokonać,ale jak przyjdzie co do czego, to pogubimy frajersko punkty i z scudetto nici. Tak więc walczymy o LM ,a nie mistrza !!! Ludzie uświadomcie sobie to i nie oceniajcie mercato tegorocznego pod kątem czy będzie scudetto czy nie. Tak mogliśmy robić za Moggiego, gdzie transfery były po to by zmocnić ławkę, bo żelazna 11 była gotowa od lat...
Co do Vucinicia, to podobno w poniedziałek ma być oficjalnie ogłoszony jako zawodnik Juve. I nigdy nie zgodzę się z tezą,że jest beznadziejny. Ja jestem za tak i będę skakał z radości jak go kupimy.
Matri- Quaglirella - Del Piero- Vucinić Iaquinta- Toni ,aż 3 dość solidne linie ataku na sezon gdzie będziemy grac w lidze i w Coppa

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- hinx
- Juventino
W mojej wypowiedzi jasno daje do zrozumienia że zauważalna jest dla Mnie nagonka na Romaniste.deszczowy pisze:
Ludzie dramatyzują, aczkolwiek piszesz tak jak by 15 milionów to była super okazja za Vucinica.
15 milionów to sporo. Za dużo o kilka. Ale to nawet nie o to chodzi. Chodzi mi o ten jarmark, jaki się zrobił. O to rzucanie kamieniami i lament. Rozumiesz?
Głupota (bo nie nazwę tego inaczej) niektórych naszych użytkowinków sprawia, że zaczęło się polowanie na czarnogórską czarownicę. Nikt jeszcze niczego nie potwierdził, ale już słyszymy, że przez Vucinicia pożegnamy się z mistrzostwem. Nie widzisz tu, hinxie, jakiejś piramidalnej durnoty i solidnej porcji kiełbasy?
Vucinić jest piłkarzem co najmniej dobrym. Ale... NIE JEST ROSSIM. A pewnym jest, że Rossi byłby naszym wybawcą i on by nam sam zrobił majstra!
I wszyscy lecą z Marotta, obwiniając go o ten transfer. Jakby nagle zapomnieli, że głównym admiratorem Mirko jest nasz nowy trener. To samo z Bastosem. To Conte ma wąty. Nie Marotta. Ale co tam. Grunt, że napastnik załatwion. Na sezon cały.
:doh:
Aczkolwiek, teraz dopiero zaznaczyłeś że cena dla Ciebie podlega dyskusji o kilka milionów. Nasi forumowicze zapełnili łącznie ponad 100 stron o Aguero/Rossim , a w dostali Vucinica więc nie dziw się że taka jest reakcja.
Warto uzmysłowić sobie że nasz klub ma kibiców w wieku 13,14,15 lat , a Ci młodociani Juventini potrafią już obsługiwać komputery.
Według Mnie MArotta niczego nie nauczył sie po Martinezie. Wydaje 15 milionów aby sprawdzić czy mu wyjdzie.
Mnie zastanawiają jego słowa w których jasno określił że Vucinic nie będzie gwiazdą.
Kto nam został na rynku?
Lisandro Lopez? Świetny zawodnik,wątpliwe że przejdzie.
Hulk? The Blues.
Rossi.. Chyba temat zamkniety.
Negredo? Mozliwe. Sevilla oddala Capela za 3,5 miliona. Szkoda ze takiej oferty za Lewego Pomocnika nie zauwazyl Marotta.
Pastore? Tia.
Chyba zawodnikiem który może do nas trafić jest.. Antonio Cassano.
- ewerthon
- Juventino
Czy Vucinić będzie realnym wzmocnieniem? Wszystko zależy od tego, gdzie Conte zamierza go ustawiać. Jeśli ma być cofniętym napastnikiem, to jest szansa na powodzenie. Bo poza leciwym Del Piero typowego SS u nas nie ma. Natomiast jeśli Conte zamierza upychać Czarnogórca na skrzydło i jednocześnie nie sprowadzać lewego pomocnika, to marny nasz los.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Akurat Mexes dostał tyle z tego samego powodu, dla którego Vucinic dostanie 3,5. Bo dużo mu dali w Romie.kamilu_87 pisze:Dla mnie naturalnym jest że ktoś komu kończy sie kontrakt, dostanie większe pieniądze.
- deszczowy
- Juventino
Oczywiście, że podlega. 15 baniek to o 3 za dużo. A 18 to za dużo o 6. O ile nie wiecej. Mirko jest piłkarzem tyleż utalentowanym, co chimerycznym. I nie podlega wątpliwości, że jest to transfer przepłacony.hinx pisze: Aczkolwiek, teraz dopiero zaznaczyłeś że cena dla Ciebie podlega dyskusji o kilka milionów.
Dzisiaj jest to boleśnie widoczne.hinx pisze:Nasi forumowicze zapełnili łącznie ponad 100 stron o Aguero/Rossim , a w dostali Vucinica więc nie dziw się że taka jest reakcja.
Warto uzmysłowić sobie że nasz klub ma kibiców w wieku 13,14,15 lat , a Ci młodociani Juventini potrafią już obsługiwać komputery.
Marotta zachowuje się troche jak Protasiuk. Conte stoi mu za plecami i syczy "kup, kup!". A Giuseppe wie, że jak jeszcze kogoś nie kupi, to Suweren Lotu (kibice) urwie mu łeb. I się miota.hinx pisze:Według Mnie MArotta niczego nie nauczył sie po Martinezie. Wydaje 15 milionów aby sprawdzić czy mu wyjdzie.
Diego przyjdzie w pakiecie z Poulsenem :lol:hinx pisze:Mnie zastanawiają jego słowa w których jasno określił że Vucinic nie będzie gwiazdą.
Kto nam został na rynku?
Lisandro Lopez? Świetny zawodnik,wątpliwe że przejdzie.
Hulk? The Blues.
Rossi.. Chyba temat zamkniety.
Negredo? Mozliwe. Sevilla oddala Capela za 3,5 miliona. Szkoda ze takiej oferty za Lewego Pomocnika nie zauwazyl Marotta.
Pastore? Tia.
Chyba zawodnikiem który może do nas trafić jest.. Antonio Cassano.
- Łoles
- Juventino
Niech się już kończy ta telenowela.
Mam nadzieje na taki scenariusz -> przychodzi Vucinic strzela dużo goli wszyscy są happy.
Mam nadzieje na taki scenariusz -> przychodzi Vucinic strzela dużo goli wszyscy są happy.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Łukasz
- Juventino
Przepraszam Cię bardzo, na jakiej podstawie porównujesz Vucinicia i Matriego? Co ma być przedmiotem tego porównania? Piłkarze to zupełnie inni i ja jakoś zupełnie nie rozumiem porównawczego zestawiania tych dwóch nazwisk.jsduga pisze:Vucnic > Matri.
Matri to wysunięty napastnik i jako taki jest od Czarnogórca lepszy.
I ponawiam pytanie.jsduga pisze: Mirko, to ktoś z dwójki Matri/Fabio Q. jest zbędny.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 13:53 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.