Mirko Vučinić

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:56

Mirko jest raczej idealny do 4/3/3 na lewą stronę, a i w 4/4/2 daje radę, choć wiadomo, że w destrukcji już taki dobry to one nie jest. Widziałem jego mecze i w klubie i w reprezentacji. Dużo biega, dużo walczy, żelazne płuca. Szybki. Nie boi się gry 1 na 1. Czasami brakuje mu opanowania w sytuacjach podbramkowych, czasami strzela zamiast podać i odwrotnie. Na pewno nie jest to zły zawodnik w naszej sytuacji, bowiem z konieczności pogra na szpicy. 28 lat. Czyż nie będziecie zadowoleni jeśli ustrzeli coś ok. 10 bramek w Seria A, jak to ma już w zwyczaju?
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 13:30 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 12:58

Mietson pisze:Jakby tego było mało, w całym tym zamieszaniu wszyscy zapomnieli, że Marotta mówił o Vuciniciu, że NIE JEST zapowiadaną gwiazdą
A Ty mu wierzysz... :smile:

Deszczowy ma dużo racji, to prawda. Pewnie wszyscy już zauważyli, że w temacie o Vucinicu ja jestem jednym z pesymistów. Wynika to głównie z tego, iż miałem nadzieję na zmniejszenie dystansu jakościowego do ekip z Mediolanu. Tymczasem niekoniecznie tak będzie. Owszem, wzmocniliśmy się i to mocno względem poprzedniego sezonu. Ale patrząc w szerszej perspektywie całej ligi a szczególnie uwzględniając nas, Inter i Milan raczej nie nadgoniliśmy braków jakościowych. Inter podobno jest blisko zakontraktowania Teveza, założę się, że Milan pod koniec sierpnia pozyska jakąś niekwestionowaną gwiazdę. My niekoniecznie.
No i te zarobki Vucinica. Teraz zarabia 3mln, na obniżkę się nie zgodzi. Zobaczymy...

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:08

deszczowy pisze:
stahoo pisze:
CinO pisze:
Jaki moment? Po co nam kolejny wyunięty napastnik?
Akurat Vucinić jest cofniętym napastnikiem - takiego mamy jednego.
Nawet dwóch, licząc z Del Piero.
Ja mówiłem własnie o Alexie :> Reszta to "9", no i Quagliarella, który jest pół "9".

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:11

Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)

Fajną brameczkę Nam pyknął w pucharze Włoch, pamiętacie? No Adaś pamięta bo właśnie ją wrzucił w temacie o mercato.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:20

Ouh_yeah pisze:Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)

Fajną brameczkę Nam pyknął w pucharze Włoch, pamiętacie? No Adaś pamięta bo właśnie ją wrzucił w temacie o mercato.
Przypomnij mi, ile Milan zapłacił za Mexesa ? :whistle:

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:22

kamilu_87 pisze:
Ouh_yeah pisze:Jak Milan ściąga Mexesa na ławkę dając mu 4-4,5 mln to jest świetny deal. Jak u Nas Vucinic ma zarabiać 3,5 to już jest niefajnie 8)

Przypomnij mi, ile Milan zapłacił za Mexesa ? :whistle:
Francuzowi skończył się kontrakt, a Milan na tym skorzystał. Nie kombinuj.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:25

Chyba logiczne że to była ironia? Dla mnie naturalnym jest że ktoś komu kończy sie kontrakt, dostanie większe pieniądze. Chociażby na znaczne zainteresowanie innych klubów i oczywiscie brak sumy odstępnego.

Obrazek
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:26

Kwestią podstawową jaką jest w tym miejscu zaznaczyć , to ta, że nie będziemy w stanie w tym sezonie wygrać scudetto. Jeszcze nie teraz. Tegoroczne mercato przybliża nas do zbudowania wielkiej drużyny i celem na ten sezon realnym jest walka i awans do LM....

Milan i Inter mają tak dobre składy,że my możemy ich pokonać,ale jak przyjdzie co do czego, to pogubimy frajersko punkty i z scudetto nici. Tak więc walczymy o LM ,a nie mistrza !!! Ludzie uświadomcie sobie to i nie oceniajcie mercato tegorocznego pod kątem czy będzie scudetto czy nie. Tak mogliśmy robić za Moggiego, gdzie transfery były po to by zmocnić ławkę, bo żelazna 11 była gotowa od lat...

Co do Vucinicia, to podobno w poniedziałek ma być oficjalnie ogłoszony jako zawodnik Juve. I nigdy nie zgodzę się z tezą,że jest beznadziejny. Ja jestem za tak i będę skakał z radości jak go kupimy.

Matri- Quaglirella - Del Piero- Vucinić Iaquinta- Toni ,aż 3 dość solidne linie ataku na sezon gdzie będziemy grac w lidze i w Coppa :bravo:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:27

deszczowy pisze:
Ludzie dramatyzują, aczkolwiek piszesz tak jak by 15 milionów to była super okazja za Vucinica.
15 milionów to sporo. Za dużo o kilka. Ale to nawet nie o to chodzi. Chodzi mi o ten jarmark, jaki się zrobił. O to rzucanie kamieniami i lament. Rozumiesz?

Głupota (bo nie nazwę tego inaczej) niektórych naszych użytkowinków sprawia, że zaczęło się polowanie na czarnogórską czarownicę. Nikt jeszcze niczego nie potwierdził, ale już słyszymy, że przez Vucinicia pożegnamy się z mistrzostwem. Nie widzisz tu, hinxie, jakiejś piramidalnej durnoty i solidnej porcji kiełbasy?

Vucinić jest piłkarzem co najmniej dobrym. Ale... NIE JEST ROSSIM. A pewnym jest, że Rossi byłby naszym wybawcą i on by nam sam zrobił majstra!

I wszyscy lecą z Marotta, obwiniając go o ten transfer. Jakby nagle zapomnieli, że głównym admiratorem Mirko jest nasz nowy trener. To samo z Bastosem. To Conte ma wąty. Nie Marotta. Ale co tam. Grunt, że napastnik załatwion. Na sezon cały.
:doh:
W mojej wypowiedzi jasno daje do zrozumienia że zauważalna jest dla Mnie nagonka na Romaniste.

Aczkolwiek, teraz dopiero zaznaczyłeś że cena dla Ciebie podlega dyskusji o kilka milionów. Nasi forumowicze zapełnili łącznie ponad 100 stron o Aguero/Rossim , a w dostali Vucinica więc nie dziw się że taka jest reakcja.
Warto uzmysłowić sobie że nasz klub ma kibiców w wieku 13,14,15 lat , a Ci młodociani Juventini potrafią już obsługiwać komputery.

Według Mnie MArotta niczego nie nauczył sie po Martinezie. Wydaje 15 milionów aby sprawdzić czy mu wyjdzie.

Mnie zastanawiają jego słowa w których jasno określił że Vucinic nie będzie gwiazdą.

Kto nam został na rynku?

Lisandro Lopez? Świetny zawodnik,wątpliwe że przejdzie.
Hulk? The Blues.
Rossi.. Chyba temat zamkniety.
Negredo? Mozliwe. Sevilla oddala Capela za 3,5 miliona. Szkoda ze takiej oferty za Lewego Pomocnika nie zauwazyl Marotta.

Pastore? Tia.

Chyba zawodnikiem który może do nas trafić jest.. Antonio Cassano.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:30

Czy Vucinić będzie realnym wzmocnieniem? Wszystko zależy od tego, gdzie Conte zamierza go ustawiać. Jeśli ma być cofniętym napastnikiem, to jest szansa na powodzenie. Bo poza leciwym Del Piero typowego SS u nas nie ma. Natomiast jeśli Conte zamierza upychać Czarnogórca na skrzydło i jednocześnie nie sprowadzać lewego pomocnika, to marny nasz los.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:33

kamilu_87 pisze:Dla mnie naturalnym jest że ktoś komu kończy sie kontrakt, dostanie większe pieniądze.
Akurat Mexes dostał tyle z tego samego powodu, dla którego Vucinic dostanie 3,5. Bo dużo mu dali w Romie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:36

hinx pisze: Aczkolwiek, teraz dopiero zaznaczyłeś że cena dla Ciebie podlega dyskusji o kilka milionów.
Oczywiście, że podlega. 15 baniek to o 3 za dużo. A 18 to za dużo o 6. O ile nie wiecej. Mirko jest piłkarzem tyleż utalentowanym, co chimerycznym. I nie podlega wątpliwości, że jest to transfer przepłacony.
hinx pisze:Nasi forumowicze zapełnili łącznie ponad 100 stron o Aguero/Rossim , a w dostali Vucinica więc nie dziw się że taka jest reakcja.
Warto uzmysłowić sobie że nasz klub ma kibiców w wieku 13,14,15 lat , a Ci młodociani Juventini potrafią już obsługiwać komputery.
Dzisiaj jest to boleśnie widoczne.
hinx pisze:Według Mnie MArotta niczego nie nauczył sie po Martinezie. Wydaje 15 milionów aby sprawdzić czy mu wyjdzie.
Marotta zachowuje się troche jak Protasiuk. Conte stoi mu za plecami i syczy "kup, kup!". A Giuseppe wie, że jak jeszcze kogoś nie kupi, to Suweren Lotu (kibice) urwie mu łeb. I się miota.
hinx pisze:Mnie zastanawiają jego słowa w których jasno określił że Vucinic nie będzie gwiazdą.

Kto nam został na rynku?

Lisandro Lopez? Świetny zawodnik,wątpliwe że przejdzie.
Hulk? The Blues.
Rossi.. Chyba temat zamkniety.
Negredo? Mozliwe. Sevilla oddala Capela za 3,5 miliona. Szkoda ze takiej oferty za Lewego Pomocnika nie zauwazyl Marotta.

Pastore? Tia.

Chyba zawodnikiem który może do nas trafić jest.. Antonio Cassano.
Diego przyjdzie w pakiecie z Poulsenem :lol:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:41

Niech się już kończy ta telenowela.
Mam nadzieje na taki scenariusz -> przychodzi Vucinic strzela dużo goli wszyscy są happy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:43

Łoles pisze:Niech się już kończy ta telenowela.
Mam nadzieje na taki scenariusz -> przychodzi Vucinic strzela dużo goli wszyscy są happy.
Daj spokój ty naprawdę chcesz Mirko ?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2011, 13:51

jsduga pisze:Vucnic > Matri.
Przepraszam Cię bardzo, na jakiej podstawie porównujesz Vucinicia i Matriego? Co ma być przedmiotem tego porównania? Piłkarze to zupełnie inni i ja jakoś zupełnie nie rozumiem porównawczego zestawiania tych dwóch nazwisk.

Matri to wysunięty napastnik i jako taki jest od Czarnogórca lepszy.
jsduga pisze: Mirko, to ktoś z dwójki Matri/Fabio Q. jest zbędny.
I ponawiam pytanie.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2011, 13:53 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany