Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:55

Brawo Matri, wykazał się swoją techniką przy obu bramkach. Nie na darmo wychowanek Milanu ogrywał się przez ostatnie parę lat w Serie A. Wreszcie spokojny przeciw swojej byłej drużynie, ustawia się coraz lepiej. Świetny wolej, na uwagę zasługuje też asysta Chielliniego, który nie zapomniał jak hasa się na flance :lol: Brawo :bravo: tak samo za asystę przy bierwszej bramce dla Krasicia. Dynamika skrzydłowego plus umiejętności snajperskie Matriego równa się prowadzenie :happy: Ale swoją drogą, dzisiejszy mecz pokazał też, jak wiele znaczą decyzje arbitra:

- arcyważny, nieuznany gol na 2:2 dla Cagliari (czemu? oglądałem mecz z angielskim komentarzem z ustream przez atdhe.net i nie wiem :?: )

- brak sygnalizacji co do ewentualnego przekroczenia przepisów przy wyprowadzanej chwilę później kontrze, gdzie wygraliśmy dosyć "twardą" walkę o piłkę po prawej stronie boiska.

- kto z naszych kopnął w pierwszej połowie w głowę piłkarza Cagliari po faulu Aquilaniego przed linią szesnastu metrów?

Toni pokazał, że mimo upływającego czasu jest ciągle mistrzem w grze głową. Alex Del Piero był aktywny jako zmiennik, poza asystą próbował też rozruszać naszą ofensywę. Dziękuję Delneriemu, że nie wstawił go dziś do wyjściowej jedenastki. Martinez po kontuzji nie czuje jeszcze gry, przykładem fatalne dośrodkowanie z pierwszej odsłony. Podobny problem ma niestety Gianluigi Buffon. Pomysł z czterema stoperami hahah przedni :prochno: Ale trzeba rzec, że o ile krosy bę bę w pole karne wychodziły Kielonowi z Duńczykiem bardzo dośrodkowo :wink: to już kiksy, jakie przydarzały się Sorensenowi wołają o pomstę do nieba. Na wypożyczenie go :pray: Albo spóźniony, albo gra nerwowo, do roli obrońcy Juve musi dopiero dorosnąć. W centrum Aqua ma jakieś ciężkie dni, no ale to jest artysta- czas pokaże, czy na miarę "nowego" Andrei Pirlo we włoskiej kadrze i- mam nadzieję- w Juventusie. Na razie daleko mu do tego miana, niestety. Tak czy siak, wierzę w niego. Kilka zagrań Melo i Marchisio było naprawdę efektownych. Trochę denerwuje mnie gra Bonucciego, ale włoski stoper nie powinien być zbyt "kryształowy" więc... :smile: Od Barzagliego bije doświadczenie, jest opanowany, ale ciągle jeszcze potrzebuje czasu żeby zgrać się z Bonuccim i Kielonem. Gratuluję zwycięstwa i proszę o więcej dobrej gry, a mniej Grygery i Motty. A na Inter powinniśmy wystawić trójkę z tyłu :!: Napisałem. Howgh :o

-----------
-----------

Dopisane:

stahoo pisze:PS. Gol na 2-0 nieuznany Chielliniego- amatorszczyzna Kielona. Jak ktoś, kto zarabia około 70 000 € tygodniowo, może nie wiedzieć kiedy jest na spalonym? Nie zmienia tego fakt, że chyba na spalonym byli obaj z Bonuccim w momencie podania.
Ja zrozumiałem, że przy tej bramce sędzia dopatrzył się faulu na Agazzim :think: który wpadł na Bonucciego jeśli dobrze pamiętam i dopiero potem piłka trafiła do Kielona.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 23:03 przez JuveCracow, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:56

Mietson pisze:
Campione d'Europa pisze:Brawa dla sędziego, wywieranie presji na arbitrów przez Delneriego i resztę pomogło.
Nie oglądałem meczu więc zapytam: o czym on mówi?
Strzelili nam gola na 2-2 którego sędzia nie uznał. Ponoc Toni był faulowany, ja jednak uważam, że chodizło o pół metrowy spalony który zrobił... Ariaudo.

PS. Gol na 2-0 nieuznany Chielliniego- amatorszczyzna Kielona. Jak ktoś, kto zarabia około 70 000 € tygodniowo, może nie wiedzieć kiedy jest na spalonym? Nie zmienia tego fakt, że chyba na spalonym byli obaj z Bonuccim w momencie podania.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 22:57 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

taggert

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:56

Juve nadal gra bez pomysłu ale ważne 3 pkt. Matri jednak umie znaleźć sie we właściwym miejscu, może będzie z niego jakiś pożytek(choć 15 mln zawarte w klauzuli kupna po sezonie to i tak za dużo). Niepokoi mnie natomiast forma Buffona. Przy bramce akurat szans nie miał, ale jedno bardzo złe wyjście do piłki w pierwszej połowie oraz bramka której nie uznali dla Cagliari nie najlepiej świadczą o jego formie. W każdym razie widać jakieś światełko w tunelu przez meczem z Interem, które bedzie kluczowe dla dalszych szans na zajęcie 4 miejsca w tabeli. Trzeba zacząć odrabiać

RobRoy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:57

Do Buffona i Sorensena dodałbym Melo. Za dużo miejsca zostawionego w środku pola, a także kilka głupich strat.

Gdy Sissoko zmieniał Krasića, jedno mi się cisnęło na ust, o kur...

Krasić chyba nie zagra z Interem, dostał dziś żółtą kartkę.

Obrona przemeblowana, ale wygląda to bardzo słabo. Może jak Sorensena zastąpi ktoś inny będzie szczelniejsza.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:58

Miałem ich porządnie opieprzyć, ale się upiekło. Cagliari wcale nie grało gorzej i z taką grą nie mamy co marzyć o remisie interkiem.

Buffon powinien grzać ławę, bo jest gorszy niż Storari. Popełnia masę głupich niewybaczalnych błędów. Chiellini chyba zapomniał, że przez ostatnie 4 lata grał jako środkowy obrońca i wdawał się dzisiaj w głupie, niepotrzebne dryblingi. Powinien tego unikać, ale wiem, że dalej będzie tak robił. Aquilani jak nie poprawi gry to niech wraca na Anfield, bo obecnie nie jest wart kilkunastu milionów, najbardziej mnie irytują te jego głupie faule, po którym udaję, że nic nie zrobił. Martinez jest zupełnie bezproduktywny, pałęta się bez celu w ataku, a Bonucci dalej podaję piłkę rywalom jak jakiś osesek. Sorensen jest mało zwrotny i wystawianie go na boku nie jest najlepszym pomysłem.

Nie mogłem patrzeć na ta minę Marotty, niech się tak nie cieszy, bo jeszcze dużo nieciekawych meczy w tym sezonie...
Mietson pisze:
Campione d'Europa pisze:Brawa dla sędziego, wywieranie presji na arbitrów przez Delneriego i resztę pomogło.
No nie wiesz? Wchodzi trollować jak zwykle. Leczy kompleksy w stosunku do Juve, nie dziwię mu się :)
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 23:02 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:58

podobalo mi się jak Juve tak od 88 mniej wiecej minuty klepało piłka, no jak nie Juve, zawsze szybko gubili, ale to naprawde bylo niezłe

no coz ciesza 3 pkt, ale juz przez chwile bylem załamany, ze znowu to samo;)

panowie Juventus jako pierwszy w lidze strzela 40 bramkę :) ale troche za duzo straconych;p

Sorensen slabiutko, ale co ciekawe jak on gra to nie przegrywamy;d wiec jesli ma sie mylic a ostatczenie Juve ma wygrywac, to niech gra;)

Ps, Marchisio chyba jakis uraz, bo schodzil po meczy kusztykając.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:59

Nie podniecajcie sie zaraz bo trzeba mu dac 10 meczy i zobaczymy ile strzeli, fajnie ze 2 gole ale moze byc jeszcze lepiej, cieszy dobry mecz chieliniego , matriego i w miare aqua i marchisio, pozostali slabo ale srednio wazne 3 pkt i za tydzien inter, trzeba wygrac zeby naprawde pokazac ze jestesmy dobrzi

aRn.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 22:59

stahoo pisze:
Mietson pisze:
Strzelili nam gola na 2-2 którego sędzia nie uznał. Ponoc Toni był faulowany, ja jednak uważam, że chodizło o pół metrowy spalony który zrobił... Ariaudo.
Mnie natomiast wydaje się, że był faul na naszym grajku. W powtórce widać, że strzelał nie ten będący na spalonym ale ten wbiegający, a nasz gość go kryjący był złapany za rękę tak by nie mógł wyskoczyć w powietrze i przeciąć dośrodkowania. Z akcji natomiast tego nie wyłapałem i moje zdziwienie gwizdkiem było podobne do tego graczy Cagliari.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:00

cerb pisze:Nakaz Marotty dla Matriego aby ten wrocil sie i podziekowal kibicom Juve - bezcenne :lol:
daj ktos filmik do tego

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:00

Turyńska prowizorka wygrywa! Momo za Krasica zmiana roku :ok:
Sorensen chyba jeszcze wczorajszy był, bo to co odstawiał ... w sumie ma gość szczęście, bo żaden jego wyczyn nie przyczynił się do straty bramki, nie mniej jednak coś potrafi, dobrze podaje piłkę do kolegów z obrony :ok:
Del Piero dużo bardziej przydatny gdy wchodzi w II połowie, mam nadzieję że trenejro to zauważy i w takiej roli zatrudni naszego kapitana.
Wreszcie po meczu Juve można w miarę spokojnie iść spać.
MCL pisze:Wooo-ho! :)

Na marginesie denerwują mnie komentatorzy więc włączyłem swoją playlistę i tak oto się prezentuje co padło przy jakiej bramce..:
1. i 3. buda dla Juve padła przy akompaniamencie Michaela Schenkera : Into the Arena:
A 2. przy Rock Bottom , tego samego pana...:
W mojej playliscie jest około tysiąc plików audio więc nie ma mowy o ustawianiu piosenek :D (poza 1. bo zakolejkowałem parę utworów..)
Forza Juve!

I co chcesz żeby Ci zrobić zdjęcie?

morii

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:01

Gol na 2:2 słusznie był nie uznany, nie chodziło o spalonego. Toni był ściągnięty za rękę na ziemię, gdyby nie to z łatwością doszedł by do piłki.

Jak najbardziej słuszna decyzja sędziego.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:01

Mina Marotty jak bysmy mistrzostwo zdobyli, na co sie tak podnieca, zaraz bedzie gadal jaki to on wielki dzialacz ze nam Matriego wziol hehehe chlopie wyluzuj , wygramy 3-4 mecze to sie ciesz a nie

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:04

juventini22 pisze:Nie podniecajcie sie zaraz bo trzeba mu dac 10 meczy i zobaczymy ile strzeli, fajnie ze 2 gole ale moze byc jeszcze lepiej, cieszy dobry mecz chieliniego , matriego i w miare aqua i marchisio, pozostali slabo ale srednio wazne 3 pkt i za tydzien inter, trzeba wygrac zeby naprawde pokazac ze jestesmy dobrzi
Chyba nie oglądaliśmy tego samego meczu , okej ma asystę ale poza tym nic pozytywnego , wiele głupich strat , mało odbiorów i jeszcze wiele innych błędów .

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:06

FelekJUVE pisze:
cerb pisze:Nakaz Marotty dla Matriego aby ten wrocil sie i podziekowal kibicom Juve - bezcenne :lol:
daj ktos filmik do tego
dokładnie, ma ktoś jakiś link ? ;>

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 23:07

Buffon przytył i stracił zwrotność i jeżeli szybko nie straci na wadze to chyba będzie go musiał zastąpić Storari. Wielkie brawa dla Toniego za bramkę z głowy.

Zablokowany