Serie A (12): JUVENTUS 1-1 Roma
- KondzioJuveFans
- Juventino
Storari - Dobrze bronił po za jednym błędem , gdzie Sorensen musiał zagrać mu piłkę głową.
Sorensen - dobry występ tego młodego ;D Górne piłki - wszystkie jego. Nie dał się jeździć przez Meneza i innych , najgorzej wychodziły mu podania , bo chyba z 3 piłki podał do przeciwnika.
Chiellini - Co tu pisać ;] jak zwykle dobry występ bez błędów
Walczak jakich mało
Bonucci - Dzisiaj jak Chiellini , bardzo dobry występ
Grosso - cieńko....
Pepe - Podobał mi się dzisiaj , biegał , walczył , i nawet wrzutki mu wychodziły ;D
Melo - w pierwszej połowie słabo , ale w drugiej już było lepiej , najlepsza była akcja jak zagrywał na 16m do Aquilaniego
Aquilani - Świetny występ
Asysta przy bramce i do tego dziurka na Greco. Szkoda że jego strzał został zablokowany
Marchisio - Biegał , starał się a Del Neri go zdjął ;( niepotrzebnie
Iaquinta - jak zwykle musiał zmarnować setkę (ta na początku spotkania) ale brame dał ładną
Quagliarella - dobry występ , gdyby strzelił gola po tej bombie w drugiej połowie to masakra !
Del Piero - dzisiaj strasznie słabo , nic mu nie wychodziło
Traore - w defensywie dobrze , ale za mało włączał się do ofensywy. zobaczymy co pokaże z Genoą
Amauri - nic nie zrobił dla drużyny po wejściu na boisku
Sorensen - dobry występ tego młodego ;D Górne piłki - wszystkie jego. Nie dał się jeździć przez Meneza i innych , najgorzej wychodziły mu podania , bo chyba z 3 piłki podał do przeciwnika.
Chiellini - Co tu pisać ;] jak zwykle dobry występ bez błędów

Bonucci - Dzisiaj jak Chiellini , bardzo dobry występ
Grosso - cieńko....
Pepe - Podobał mi się dzisiaj , biegał , walczył , i nawet wrzutki mu wychodziły ;D
Melo - w pierwszej połowie słabo , ale w drugiej już było lepiej , najlepsza była akcja jak zagrywał na 16m do Aquilaniego
Aquilani - Świetny występ

Marchisio - Biegał , starał się a Del Neri go zdjął ;( niepotrzebnie
Iaquinta - jak zwykle musiał zmarnować setkę (ta na początku spotkania) ale brame dał ładną

Quagliarella - dobry występ , gdyby strzelił gola po tej bombie w drugiej połowie to masakra !

Del Piero - dzisiaj strasznie słabo , nic mu nie wychodziło
Traore - w defensywie dobrze , ale za mało włączał się do ofensywy. zobaczymy co pokaże z Genoą
Amauri - nic nie zrobił dla drużyny po wejściu na boisku
Fino Alla Fine Forza Juventus!
Co do Traore to spokojnie Panowie, koleś długo nie grał, a do tego wczoraj dopiero zadebiutował w serie a. Milos też pierwszego meczu do udanych nie mógł zaliczyć ( został zdjęty bodajże w przerwie meczu ).
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Buri
- Juventino
Filip pisze: Co nie zmienia faktu, że grał totalny piach i nic swoją osobą nie wniósł do gry...
Była rozmowa konkretnie o strzale Aquilaniego, a co do ogólnej gry Amauriego napisałem przecież.
Buri pisze: Amauri Drewinho Padako de la Pena odejdz z naszego klubu i kalecz gdzieś indziej bo patrzeć się na Ciebie nie da. On nic nie wnosi do składu, przez niego ze składu sporo ubywa tak jak przez Grygere sezon temu.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Vojtimar
- Juventino
Za mało pressingu, agresji! Ja wiem że kontuzje, ale mogli pokazać więcej walki wczoraj, coś jeszcze z siebie wykrzesać. Mamy 12 kolejkę a wygraliśmy 5 meczów.. Jak Palermo czy Napoli będą w gazie to sie znowu na LE ledwo załapiemy!
Amauri jak zwykle nic nie wniósł do gry poza jedną główką do Alexa który podał do Fabio Q, ale tym razem nie wyszedł mu strzał marzenie.
Del Piero też słaba zmiana. Jeden z gorszych występów w tym sezonie.
Aquilani super 1 połowa, w 2 zgasł.
Dobrze Melo, głównie w defensywie
Ale to wszystko za mało.. powtarzam 12 kolejek za nami i 5 zwycięstw.. co z tego że strata mała. Psujemy sobie statsy jak najwcześniej..
Amauri jak zwykle nic nie wniósł do gry poza jedną główką do Alexa który podał do Fabio Q, ale tym razem nie wyszedł mu strzał marzenie.
Del Piero też słaba zmiana. Jeden z gorszych występów w tym sezonie.
Aquilani super 1 połowa, w 2 zgasł.
Dobrze Melo, głównie w defensywie
Ale to wszystko za mało.. powtarzam 12 kolejek za nami i 5 zwycięstw.. co z tego że strata mała. Psujemy sobie statsy jak najwcześniej..
Z Juve na dobre i złe!
- Brutalo
- Juventino
Znowu łapiemy remisy... Cztery mecze w LE, pięć w Serie A... Szkoda, bo większość z tych zremisowanych meczy była do wygrania. Niestety, znowu zabrakło. Tym razem zdecydowania. W drugiej połowie roma grała znacznie gorzej, przez długie fragmenty staraliśmy się coś konstruować, ale wyszła z tego jedna wrzutka Pepe, jedno wycofanie Melo i spontan Quagli (jakby wpadł to :shock: ). Trzeba było jeszcze bardziej zaryzykować, przestawić się na trzech napastników zamiast przenosić Quaglie tylko na jedną stronę... Cóż, Del Neri tak chciał...
Na koniec dwóch zawodników do wyróżnienia. Chiellini i... PEPE !!! Co do profesorstwa pierwszego nie miałem nigdy większych wątpliwości (fakt, z mexesem mógł się lepiej zachować), o tyle Pepe zaliczył wczoraj chyba najlepszy mecz w barwach Juve. Przyśpieszenie, drybling, mało wrzutek na pałę... albo te na pałę mu wychodziły
... W każdym razie wczoraj mi się podobał.
Aha, Storari wczoraj chyba pierwszy błąd zaliczył. Po dośrodkowaniu źle złapał piłkę... Dobry jest skubany. Dobrze że go mamy, chociaż tęsknie za Manningerem....
Na koniec dwóch zawodników do wyróżnienia. Chiellini i... PEPE !!! Co do profesorstwa pierwszego nie miałem nigdy większych wątpliwości (fakt, z mexesem mógł się lepiej zachować), o tyle Pepe zaliczył wczoraj chyba najlepszy mecz w barwach Juve. Przyśpieszenie, drybling, mało wrzutek na pałę... albo te na pałę mu wychodziły

Aha, Storari wczoraj chyba pierwszy błąd zaliczył. Po dośrodkowaniu źle złapał piłkę... Dobry jest skubany. Dobrze że go mamy, chociaż tęsknie za Manningerem....
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale mnie śmieszą te wasze posty.
1.Po pierwsze, fajnie ,że wyszedł Vickowi piękny strzał, na wagę remis, tylko szkoda ,iż na początku meczu zmarnował sam na sam, które mogło zupełnie inaczej ustawić mecz
.
2.Czepiacie się tego młodego Duńczyka a moim zdaniem w obronie grał bardzo dobrze, co prawda nie wychodziły mu podania, jednak potrafię to zrozumieć. Presja i młody wiek robi swoje.
3.Pierwszy jak i drugi karny, jak najbardziej zasłużony. Dobrze, iż sędzia gwizdnął drugiego, bo tak znowu by wszyscy piali ,iż sędziowie znowu pomagają Juve.
4.Amauri - Co on mógł zrobić, jak nie dostał żadnej <--- piłki? Raz pięknie zgrał piłkę do Alexa (beznadziejny występ), który odegrał do Q. Szkoda ,że ten się podpalił, bo można było to lepiej wykończyć.
5.Niezły mecz Pepe, 1 połowa Aqua i 2 Melo. Kielon oczywiście również genialnie zagrał
1.Po pierwsze, fajnie ,że wyszedł Vickowi piękny strzał, na wagę remis, tylko szkoda ,iż na początku meczu zmarnował sam na sam, które mogło zupełnie inaczej ustawić mecz

2.Czepiacie się tego młodego Duńczyka a moim zdaniem w obronie grał bardzo dobrze, co prawda nie wychodziły mu podania, jednak potrafię to zrozumieć. Presja i młody wiek robi swoje.
3.Pierwszy jak i drugi karny, jak najbardziej zasłużony. Dobrze, iż sędzia gwizdnął drugiego, bo tak znowu by wszyscy piali ,iż sędziowie znowu pomagają Juve.
4.Amauri - Co on mógł zrobić, jak nie dostał żadnej <--- piłki? Raz pięknie zgrał piłkę do Alexa (beznadziejny występ), który odegrał do Q. Szkoda ,że ten się podpalił, bo można było to lepiej wykończyć.
5.Niezły mecz Pepe, 1 połowa Aqua i 2 Melo. Kielon oczywiście również genialnie zagrał

- Bartek88
- Juventino
Swoja droga jak ten Sorensen sie tak rozkreci to bedzie mogl zastapic kielona na srodek, a Giorgio na lewa obrone 

Jaki drugi karny?! :shock: Czy ja cos przespalem?3.Pierwszy jak i drugi karny, jak najbardziej zasłużony. Dobrze, iż sędzia gwizdnął drugiego, bo tak znowu by wszyscy piali ,iż sędziowie znowu pomagają Juve.
- Darius19
- Juventino
Smok-u w pełni się z tobą zgadzam przynajmniej co chodzi o tych młodych z primavery chłopcy dali z siebie wszystko. Więc nie można ich aż tak ganić :naughty: Ale co do Amauriego niestety nie wykazał się bo też nie miał jak po pierwsze mało piłek dostawał a dwa krótko przebywał na boisku więc jak miał się pokazać z dobrej strony 

Ostatnio zmieniony 14 listopada 2010, 12:17 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE
- Brutalo
- Juventino
Nie przeginał bym, ale rzeczywiście zagrał fajnie. Może lepiej stawiać na niego na prawej obronie ? Bronić umie, ale do przodu to już ciut bolały oczy...Bartek88 pisze:Swoja droga jak ten Sorensen sie tak rozkreci to bedzie mogl zastapic kielona na srodek, a Giorgio na lewa obrone![]()
Autor miał za pewne na myśli wejście Giorgio w mexesa przed karnym odgwizdanym za zagranie ręką. W obu sytuacjach sędzia mógł gwizdnąć jedenastkę. Zrobił to po drugiej...Bartek88 pisze:Jaki drugi karny?! :shock: Czy ja cos przespalem?3.Pierwszy jak i drugi karny, jak najbardziej zasłużony. Dobrze, iż sędzia gwizdnął drugiego, bo tak znowu by wszyscy piali ,iż sędziowie znowu pomagają Juve.
- Darius19
- Juventino
Na pewno tak bo innej akcji na karnego dla Romy nie było.Autor miał za pewne na myśli wejście Giorgio w mexesa przed karnym odgwizdanym za zagranie ręką. W obu sytuacjach sędzia mógł gwizdnąć jedenastkę. Zrobił to po drugiej...
FORZA JUVE
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dziękuję Brutalo za wyjaśnienie. Oczywiście chodziło mi o tą sytuację.Brutalo pisze: Autor miał za pewne na myśli wejście Giorgio w mexesa przed karnym odgwizdanym za zagranie ręką. W obu sytuacjach sędzia mógł gwizdnąć jedenastkę. Zrobił to po drugiej...
Szkoda remisu, teraz trzeba się przyglądać innym pojedynką.
Pozdrawiam
- Castiel
- Juventino
Po tym karny to móglbyć tylko we Włoszech. Nie dość, że zawodnik tyłem do bramki to jeszcze w wyskoku, a choćby nie wiem jak człowiek próbował to ręka i tak zachowa się w taki sposób, zresztą Pepe i tak darł ją do siebie bo był pewny, że dostanie w pysk.
Ogólnie to cały mecz sędzia gwizdał pod Romę.
Ogólnie to cały mecz sędzia gwizdał pod Romę.
- LordRahl
- Juventino
Jestem bardzo ciekaw i mogę się założyć, że w którymś meczu zawodnik drużyny przeciwnej zagra nawet bardziej ręką niż Pepe a Juve karnego nie dostanie bo "sędzia nie widzi".....
Te 2 sytuacje w obu mógł gwizdnąć ale i w obu mógł nie gwizdać....
Żałosne jest to, że tutaj ta ręka nie była umyślna i od twarzy daleko nie było, a sytuacje niektórych klubów nawet przeciwko nam to często czysty blok ręką, ewidentny i wtedy sędzia nagle "ślepnie" intrygujące prawda?
Ale tak to jest sędziowie będą tak robić bo żeby ktos im nic nie zarzucił.
Te 2 sytuacje w obu mógł gwizdnąć ale i w obu mógł nie gwizdać....
Żałosne jest to, że tutaj ta ręka nie była umyślna i od twarzy daleko nie było, a sytuacje niektórych klubów nawet przeciwko nam to często czysty blok ręką, ewidentny i wtedy sędzia nagle "ślepnie" intrygujące prawda?
Ale tak to jest sędziowie będą tak robić bo żeby ktos im nic nie zarzucił.
- Tharp
"spalony" Quagliarelli po podaniu... kogos tam. Nie pamietam minuty, ale w tej sytuacji Iaquinta - ktory nawet nie wybiegl do pilki - byl na spalonym, a Quagliarella byl dobry metr albo 2 przed linia obrony.darek pisze:Masz rację, ale chyba przyznasz, że poza tym nie popełnił żadnego błędu...Łukasz pisze:Za to sędzia popełnił, po tym jak wyrżnął Mexa.darek pisze: Chiellini: profesor:) Nie popełnił żadnego błędu, czyścił wszystko.
Dalej, co do Sørensena, wydaje mi sie ze tylko ja zauwazylem ze on prawym obronca wczoraj byl tylko na papierze. Mi to wygladalo jakbysmy w obronie grali 5-tka, Sørensen caly czas schodzil do srodka, a Pepe cofal sie na prawa. Nie da sie ukryc, ze prawy obronca z niego zaden, ani on zwrotny, ani szybki, no i podawac tez nie umie. Za to w powietrzu, czy w odbiorze jest calkiem niezly.
Reszty meczu komentowac nie ma co, wszystko juz zostalo powiedziane.
Na zakonczenie pozwole sobie jeszcze na to:
>my face when Iaquinta stwierdzil ze kopnie sie w czolo, zamiast strzelic gola po idealnym dosrodkowaniu Aquilaniego

Ostatnio zmieniony 14 listopada 2010, 12:40 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.