LE (gr. A) [03]: Salzburg 1-1 JUVENTUS
- Del
- Juventino
Napisalem kiedys ze transfer Martineza to wypadek przy pracy... Zostalem zbesztany, ze dac mu czasu, ze wiedza co robia... faktycznie... wykupowac z Catanii zawodnika za 12(?) mln Euro, po to zeby gral tak tragiczne mecze jak wczoraj to rozum... oddawac Giovinco, ktory podejrzewam ze moze tak jak Krasic by nie gral, ale na pewno bylby 2x lepszym skrzydlowym niz Martinez czy Pepe... Szkoda gadac.. z Takimi druzynami to wstyd.
- ketraB
- Juventino
no tak, w sumie to lepiej żeby na skrzydle grał Marchisio, bo to co pokazali wczoraj Pepe z Martinezem woła o pomstę do nieba... ja bym jeszcze spróbował De Ceglie dać na skrzydłowego...Del pisze:Napisalem kiedys ze transfer Martineza to wypadek przy pracy... Zostalem zbesztany, ze dac mu czasu, ze wiedza co robia... faktycznie... wykupowac z Catanii zawodnika za 12(?) mln Euro, po to zeby gral tak tragiczne mecze jak wczoraj to rozum...
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Skoro już mowa o personaliach, to ja zwrócę uwagę na jedną rzecz - ostatnio bardzo ważną rolę w Juve odgrywają Quagliarella i Aquillani. Ta dwójka razem z Krasiciem to najlepsze transfery ostatniego mercato, co widać w ostatnich meczach. Problem w tym, że jak przychodzi do meczu w LE, to na boisko może wybiec jedynie Serb, a sam przecież nie wygra. Na dobrą sprawę wyszliśmy na Salzburg bez trzech najsilniejszych elementów ofensywnych i to w dużej mierze zaważyło na rezultacie. Wygląda to w sumie dosyć paradoksalnie - tak jakby Del Neri traktował LE na równi z Pucharem Włoch i wystawiał na te rozgrywki słabszy skład - już nawet pomijając brak Quagliarelli i Aquillaniego, bo na to nie ma przecież wpływu, ale Krasić na ławce, Martinez w pierwszym składzie, Sissoko... Trochę to nie halo. Jak się nasz trener nie ogarnie, to obudzi się już za burtą Ligi Europy.
- Majos
- Juventino
Słaby mecz. Po zwycięstwie z Lecce, bardzo efektownym i dobrym spotkaniu, myślałem, że w Lidze Europy pójdziemy za ciosem i będzie komplet punktów. A tutaj mało brakło a nie byłoby nawet jednego oczka. Widać, że Luigi Del Neri nie za bardzo traktuje poważnie te rozgrywki, ale chyba będzie musiał zacząć wystawiać mocniejszy skład w Lidze Europy, ażeby to nie skończyło się kompromitacją. W rewanżu trzeba zagrać agresywniej, strzelić parę bramek i oczywiście zgarnąć w końcu pierwszy komplet punktów w Europie, bo w grupie jeszcze Juventus nie wygrał.
- rafal-1897
- Juventino
Nie mogłem się za bardzo skupić na tym meczu, ale jak patrzyłem to momentami wyglądało to... dosyć kiepsko. Żal straconej bramki i punktów. Zapowiada się na bezpośrednią walkę o awans moich dwóch ulubionych klubów...
- mambooocha
- Juventino
jak wykupią Pepe po sezonie to będzie skandal... a Martinez to wogóle jest taki misiowaty trochę co?
mnie to najbardziej denerwowało, jak ktoś zobaczył Pepe w meczu z Paragwajem i się podniecał, że Pepe walczył - i co z tego, że walczył? skoro jest skrzydłowym a nie ma:
1.dynamiki
2.dryblingu
3.dośrodkowania
4. i zero błyskotliwości (coś co Giovinco miał przy najmniej kilka razy w meczu nawet przy najgorszej dyspozycji)
No ale jest szansa, że może w zimę jakiś skrzydłowy wpadnie bo z jednym Krasicem to my za daleko nie pociągniemy. Wiadomo, Marchisio może grać na skrzydle ale to nie będzie to samo, gdyby grał tam jakiś solidny skrzydłowy.
p.s.: nie wiedziałem, że kiedykolwiek pojawią się w Juve skrzydłowi mniej produktywni od MM

1.dynamiki
2.dryblingu
3.dośrodkowania
4. i zero błyskotliwości (coś co Giovinco miał przy najmniej kilka razy w meczu nawet przy najgorszej dyspozycji)
No ale jest szansa, że może w zimę jakiś skrzydłowy wpadnie bo z jednym Krasicem to my za daleko nie pociągniemy. Wiadomo, Marchisio może grać na skrzydle ale to nie będzie to samo, gdyby grał tam jakiś solidny skrzydłowy.
p.s.: nie wiedziałem, że kiedykolwiek pojawią się w Juve skrzydłowi mniej produktywni od MM

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- Donnie
- Juventino
Akurat dynamikę, to jeszcze Pepe posiada, ale co do reszty to już się zgodzę. Dryblować nie potrafi kompletnie, coś tam próbuje przebierać nogami, ale prawie zawsze zostaje zatrzymany przez wyciągniętą nogę obrońcy. Co do dośrodkowań to jak jest już w miarę blisko pola karnego, to zamyka oczy i wali ile fabryka dała.mambooocha pisze:jak wykupią Pepe po sezonie to będzie skandal... a Martinez to wogóle jest taki misiowaty trochę co?mnie to najbardziej denerwowało, jak ktoś zobaczył Pepe w meczu z Paragwajem i się podniecał, że Pepe walczył - i co z tego, że walczył? skoro jest skrzydłowym a nie ma:
1.dynamiki
2.dryblingu
3.dośrodkowania
Nie widzę go w przyszłym sezonie w naszym klubie.
Co do Malaki, to jeszcze dałbym mu czas, bo na dobrą sprawę rozegrał u nas ... ile? 150 minut to max w oficjalnych meczach.
- Łukasz
- Juventino
Z dynamiką i dośrodkowaniem nie jest u Pepe najgorzej, ja bym go zostawił jako zmiennika dla Krasicia.
- mambooocha
- Juventino
tzn dla mnie dynamika to jest co inna niż szybkość - Pepe jest szybki ale nie dynamiczny. Dynamiczny to jest np Messi czy Nani a szybki Ronaldo czy Krasic - tak ja to widzęŁukasz pisze:Z dynamiką i dośrodkowaniem nie jest u Pepe najgorzej, ja bym go zostawił jako zmiennika dla Krasicia.

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- bajbek17
- Juventino
Ja to widzę tak Del Neri źle zabiera się za wystawianie składów ponieważ w meczach z dobrymi przeciwnikami wystawia najsilniejszą 11 i gramy dobrze czyli git. W meczach ze słabiakami w lidze powinien wystawiać rezerwę i dać odpocząc gwiazdką, które zazwyczaj nie przykładają się w takich meczach i stąd w ostatnich sezonach tracimy wiele punktów z miernotami a tak gracze rezerwowi chcą wykorzystać szansę na 1 skład to się przykładają. Natomiast LE to już moim zdaniem najlepszy skład bo jednak mam nadzieje, że to jedyna szansa na zdobycie tego tytułu więc powinni się postarać a rywali w grupie nie zaliczałbym do słabiaków bo w tych rozrywkach nikt nie odpuszcza.
- Wojtek
- Juventino
Tak tak wystawmy taki skład:bajbek17 pisze:Ja to widzę tak Del Neri źle zabiera się za wystawianie składów ponieważ w meczach z dobrymi przeciwnikami wystawia najsilniejszą 11 i gramy dobrze czyli git. W meczach ze słabiakami w lidze powinien wystawiać rezerwę i dać odpocząc gwiazdką
-------Storari
-Motta-Rinaudo-Legro-DC
-Martinez-Marchisio-Sissoko-Lanza
----Iaquinta--Del Piero
Tak to wtedy napewno nie będziemy tracić pkt z ogórami i wygramy scudetto!

- bajbek17
- Juventino
Chłopie jesteś śmieszny skoro myslisz o scudetto po paru dobrych meczach... Słucham Twojej tezy dlaczego tracimy punkty ze słabiakami?<<W@jTEk>> pisze:Tak tak wystawmy taki skład:bajbek17 pisze:Ja to widzę tak Del Neri źle zabiera się za wystawianie składów ponieważ w meczach z dobrymi przeciwnikami wystawia najsilniejszą 11 i gramy dobrze czyli git. W meczach ze słabiakami w lidze powinien wystawiać rezerwę i dać odpocząc gwiazdką
-------Storari
-Motta-Rinaudo-Legro-DC
----Iaquinta--Del Piero
Edit: Czy nie podobnym składem wyszliśmy na mecz z City w Angli i zremisowaliśmy 1-1?
- Wojtek
- Juventino
To czy ja wierze w scudetto czy nie to już moja sprawa, przynajmniej wierze w swoją drużyne w przeciwnieństiwe do niektórych tu zgromadzonych!bajbek17 pisze:Chłopie jesteś śmieszny skoro myslisz o scudetto po paru dobrych meczach... Słucham Twojej tezy dlaczego tracimy punkty ze słabiakami?<<W@jTEk>> pisze:Tak tak wystawmy taki skład:bajbek17 pisze:Ja to widzę tak Del Neri źle zabiera się za wystawianie składów ponieważ w meczach z dobrymi przeciwnikami wystawia najsilniejszą 11 i gramy dobrze czyli git. W meczach ze słabiakami w lidze powinien wystawiać rezerwę i dać odpocząc gwiazdką
-------Storari
-Motta-Rinaudo-Legro-DC
----Iaquinta--Del Piero
Edit: Czy nie podobnym składem wyszliśmy na mecz z City w Angli i zremisowaliśmy 1-1?
Idąc twoim tokiem rozumowania mamy grać słabszym składem w SA! Jeśli tak to nawet do LM się nie dostaniemy...
Kiedy gramy pełnym składem jest dobrze...Umiemy porzynajmniej rozbić Lecce,Cagliari czy Udinese

- bajbek17
- Juventino
Z Bari już nie poszło a przez to, że nasi podstawowi cały czas graja muszą odpoczywać w takich meczach jak z lechem i Red Bullem a co z tego wynika sami widzimy a moim zdaniem nasze rezerwy (nie mówie całe) dałyby sobie rade z ogórkami, z którymi wygraliśmy. Idąc Twoim tokiem rozumowania niedługo nie będziemy mieli kim grać a nasi zawodnicy po połowie bedą chodzić po boisku i czy tak zdobędziemy 4 miejsce i powalczymy o LE? Nie wydaje mi się a takie są plany.<<W@jTEk>> pisze:To czy ja wierze w scudetto czy nie to już moja sprawa, przynajmniej wierze w swoją drużyne w przeciwnieństiwe do niektórych tu zgromadzonych!bajbek17 pisze:Chłopie jesteś śmieszny skoro myslisz o scudetto po paru dobrych meczach... Słucham Twojej tezy dlaczego tracimy punkty ze słabiakami?<<W@jTEk>> pisze:
Tak tak wystawmy taki skład:
-------Storari
-Motta-Rinaudo-Legro-DC
----Iaquinta--Del Piero
Idąc twoim tokiem rozumowania mamy grać słabszym składem w SA! Jeśli tak to nawet do LM się nie dostaniemy...
Kiedy gramy pełnym składem jest dobrze...Umiemy porzynajmniej rozbić Lecce,Cagliari czy Udinese