LE (Q3): JUVENTUS 1-0 Shamrock

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:03

Na razie wygląda to tak, że najlepsze transfery to gracze defensywni - Storari, Motta i Bonucci.

Czy tylko mi podczas meczu nasuwało się pytanie: "Jaką rolę na boisku pełni Marchisio?"
Na prawdę nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Defensywnym pomocnikiem nie był, cofniętym rozgrywającym też nie, bo w większości przypadków, kiedy miał okazję do rozgrywania to oddawał piłkę Momo i... ten starał się rozgrywać.
A Momo. Niezły mecz. Powoli, bo powoli, ale wraca do formy. I styl gry jakby trochę mniej dziki, lepiej się ustawia i podaje, ale także wślizgów jakby mniej :(.

Panie Marotta! Panie Del Neri! Nie oddawajcie Ekdala! Poulsen pójdzie precz, a Marchisio za taką grę to kwalifikuje się na ławkę.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:03

tacchif pisze:Diego nie może grać na środku pomocy? łał
Nie. Diego to nie piłkarz na środek pomocy, to nie gracz na rolę defensywnego pomocnika... On ma rozgrywać akcję, a nie powstrzymywać ataki przeciwnika. Koniec :puck:

Podobno Marchisio zagrał ponownie słabo... Trochę boję się o jego postawę w tym sezonie. Może to przez inne wskazówki trenera co do roli Marchisio...? Mam nadzieję, że to się zmieni.

tacchif

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:09

Kubba pisze:
tacchif pisze:Diego nie może grać na środku pomocy? łał
Nie. Diego to nie piłkarz na środek pomocy,
Kubba pisze:Yyyy... rotfl Shocked
Kubba pisze: to nie gracz na rolę defensywnego pomocnika... On ma rozgrywać akcję, a nie powstrzymywać ataki przeciwnika. Koniec
to chyba oczywiste, że nie grałby _defensywnego_ pomocnika? -_- zresztą nie ważne. Jakby Del Piero był w gazie, tak jak teraz, to spokojnie mogliby pograć razem (właśnie w takiej konfiguracji - Sissoko na defensywnym, Diego na srodkowym, Alex cofnięty napastnik) przeciwko drużynom typu Shamrock czy inne Bari.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:10

Arbuzini pisze: A Momo. Niezły mecz. Powoli, bo powoli, ale wraca do formy. I styl gry jakby trochę mniej dziki, lepiej się ustawia i podaje, ale także wślizgów jakby mniej :(.
Mam wrażenie, że teraz Sissoko ma więcej mięsa na sobie i przy jego wzroście ciężej mu robic wślizgi niż kiedyś. Ale to tylko moja dziwna teoria, więc pewnie zbyt dużo racji w tym nie ma.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:12

Kubba pisze:Ma ktoś linka do bramki Del Piero? Będę bardzo wdzięczny.
Patrz i podziwiaj: link

NoWaCzEk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:13

Zawidowianin pisze:
Arbuzini pisze: A Momo. Niezły mecz. Powoli, bo powoli, ale wraca do formy. I styl gry jakby trochę mniej dziki, lepiej się ustawia i podaje, ale także wślizgów jakby mniej :(.
Mam wrażenie, że teraz Sissoko ma więcej mięsa na sobie i przy jego wzroście ciężej mu robic wślizgi niż kiedyś. Ale to tylko moja dziwna teoria, więc pewnie zbyt dużo racji w tym nie ma.
moze nieslusznie, ale powialo rasizmem:]

NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:14

NoWaCzEk pisze:
Zawidowianin pisze:
moze nieslusznie, ale powialo rasizmem:]
czym? :o

NoWaCzEk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:19

tak mi sie cos nasunelo...;)

NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2010, 23:30

mnowo pisze:
Mina z 0:33-0:34 Pepe w stylu: "naucz mnie też tak tato".

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:02

mnowo pisze:
O_O w mordę, z 30 m jeszcze w bliższy słupek? WTF?! Bramka masakra!
A jak teraz wygląda nasza sytuacja bo się nie orientuję, znamy już rywala w następnej rundzie czy już jesteśmy rozstawieni w grupie?

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:02

Słabiutko to wyglądało. Zastanawiam się jaki to ma Delneri pomysł na strzelanie bramek w lidze skoro z Irlandczykami nie potrafiliśmy stwarzac okazji. Oczywiście dośrodkowania ale tutaj niestety ilość (na podobną mocniejsze drużyny nam nie pozwolą) nie przekłada się w jakość - wysoko zawieszone balony grane zupełnie na oślep nie przynoszą żadnego pożytku.
A niestety środkiem pola w obsadzie słabego Sissoko i wystraszonego Marchisio nie udaje się nic konstruować. Coraz bardziej obawiam się, że inauguracja ligi to będzie bolesne zderzenie się z rzeczywistością. A jeśli rzeczywiście tak się stanie to Delneri nie poradzi sobie z presją i skończy podobnie jak w Romie.

calma calma
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:03

mnowo pisze:
Dzięki :-D
Przywalił aż miło!
Dawno już nie widziałem świetnego gola Alexa z wolnego! Piękna bramka!

Forza Juve! Forza Alex!
tacchif pisze: to chyba oczywiste, że nie grałby _defensywnego_ pomocnika? -_-
Środek pomocy równa się z rolą defensywnego pomocnika. Gramy 4-4-2. Więc sam nie wiesz co piszesz, albo nie ogarniasz ustawienia jakim gramy.
tacchif pisze: Jakby Del Piero był w gazie, tak jak teraz, to spokojnie mogliby pograć razem (właśnie w takiej konfiguracji - Sissoko na defensywnym, Diego na srodkowym, Alex cofnięty napastnik) przeciwko drużynom typu Shamrock czy inne Bari.
Nie. Nie mogliby.Albo Alex albo Diego. Jeden DM nie poradziłby sobie z atakami przeciwnika... Nawet z Shamrock czy Bari. Z dwoma defensywnymi takie drużyny potrafią dojść do pola karnego a co dopiero z jendym.

EDIT:
tacchif pisze: eot z mojej strony.
:(
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2010, 00:20 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

tacchif

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:17

Kubba pisze: Nie. Nie mogliby.
Dobrze dobrze. eot z mojej strony.

Siedemnasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:19

O_O w mordę, z 30 m jeszcze w bliższy słupek? WTF?! Bramka masakra!
A jak teraz wygląda nasza sytuacja bo się nie orientuję, znamy już rywala w następnej rundzie czy już jesteśmy rozstawieni w grupie?
Czeka nas jeszcze ostatnia runda eliminacyjna przed fazą grupową. Losowanie jutro w Nyonie. Rywal na sto procent mocniejszy.

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2010, 00:21

Taaa, Lech Poznan :D

Zablokowany