Ekstraklasa 2010/2011
- deszczowy
- Juventino
Zobacz, jak całą sprawę podsumowało programowo cyniczne Weszło!. Bardzo celne słowa. Gdyby nie ten Dyzma-Smuda, to mielibyśmy niezłego skrzydłowego w reprezentacji. Bo Peszko papiery na grę ma.steru pisze: Czy dobrze, że do Koln? No można się zastanawiać. Koln grozi spadek. Ale póki co kasa większa, mecze na lepszych stadionach, z naprawdę silnymi zespołami. Dopiero na koniec sezonu się okaże czy był to dobry wybór. Może nawet wcześniej, bo kto powiedział że Peszko wywalczy sobie miejsce w podstawowym składzie.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I wychlać lubi, jak na "piłkarza" przystało.deszczowy pisze:Bo Peszko papiery na grę ma.

Ten pan powiedział, że wychlać przed i po meczu nie przeszkadza, ale i pomaga!
- steru
- Qualità Juventino
A kto wychlać nie lubi ?
Co do Smudy deszczowy to chyba nawet nie ma co pisać. Jak zawsze byłem za facetem odnośnie jego kandydatury na trenera kadry tak teraz tylko widzę jak z wypowiedzi na wypowiedź się pogrąża. Kim jest Wondolowski? Wyrzucenie Boruca i Peszki z kadry? Jego wypowiedź o podóży do Anglii na mecz Majewskiego i Cywki. Można by tak jeszcze wymieniać, tylko po co kopać leżącego...
Wracając do Peszki. Życzę chłopakowi jak najlepiej. Nie wiem jak pracuje na treningach ale dla mnie osobiście na boisku sprawia wrażenie "tytana pracy". Generalnie niedobory techniczne uzupełnia ambicją. Jeszcze raz, życzę mu jak najlepiej. Szczerze.

Co do Smudy deszczowy to chyba nawet nie ma co pisać. Jak zawsze byłem za facetem odnośnie jego kandydatury na trenera kadry tak teraz tylko widzę jak z wypowiedzi na wypowiedź się pogrąża. Kim jest Wondolowski? Wyrzucenie Boruca i Peszki z kadry? Jego wypowiedź o podóży do Anglii na mecz Majewskiego i Cywki. Można by tak jeszcze wymieniać, tylko po co kopać leżącego...
Wracając do Peszki. Życzę chłopakowi jak najlepiej. Nie wiem jak pracuje na treningach ale dla mnie osobiście na boisku sprawia wrażenie "tytana pracy". Generalnie niedobory techniczne uzupełnia ambicją. Jeszcze raz, życzę mu jak najlepiej. Szczerze.
- deszczowy
- Juventino
Byłyby jaja, gdyby Peszko faktycznie się pokazał w Bundeslidze... Nie wiem czemu, ale też mam do niego pozytywne odczucia. Może to przez tę pracę, którą wykonuje na boisku. Zobaczymy.steru pisze:A kto wychlać nie lubi ?![]()
- Negri
- Juventino
Piłkarz, a co więcej, reprezentant Polski nie powinien.steru pisze:A kto wychlać nie lubi ?![]()
Jak ich przyłapał na popijaniu wódeczki, to im zrobił wyjazd z kadry. Słuszna decyzja. Albo gramy, albo pijemy. Ostatecznie i tak wrócą do łask.steru pisze:Wyrzucenie Boruca i Peszki z kadry?
Nie podoba mi w tej całej aferze jedynie fakt, że kary nie poniósł nikt oprócz tej dwójki. A pijących i pijanych była podobno ponad dycha :lol: Dlatego odnoszę wrażenie, że Franek pozbył się niewygodnych dla siebie piłkarzy. A to zła motywacja do działania.
Dlaczego jaja? Myślę, że w takim Koeln może być jedną z wyróżniających się postaci. Na pewno papiery na granie ma, nie będzie to więc aż takie zaskoczenie.deszczowy pisze:Byłyby jaja, gdyby Peszko faktycznie się pokazał w Bundeslidze...
- deszczowy
- Juventino
Negri.... :roll:Negri pisze:Piłkarz, a co więcej, reprezentant Polski nie powinien.steru pisze:A kto wychlać nie lubi ?![]()
NEGRI... :roll: :shock:Negri pisze:Jak ich przyłapał na popijaniu wódeczki, to im zrobił wyjazd z kadry. Słuszna decyzja. Albo gramy, albo pijemy. Ostatecznie i tak wrócą do łask.steru pisze:Wyrzucenie Boruca i Peszki z kadry?
Wyrzucając zarazem kapitana i najlepszego bramkarza kadry, oraz jednego z lepszych skrzydłowych. To nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, to DYWERSJA! Chłopaki popili i tyle. Zrobili coś złego? Pobili pilota? Naszczali na dywaniki? Obmacali stewardessę, albo nawigatora? Daj spokój...Negri pisze:Nie podoba mi w tej całej aferze jedynie fakt, że kary nie poniósł nikt oprócz tej dwójki. A pijących i pijanych była podobno ponad dycha :lol: Dlatego odnoszę wrażenie, że Franek pozbył się niewygodnych dla siebie piłkarzy. A to zła motywacja do działania.
Daj mu panie Boże. Tylko niech będzie z niego miała pożytek kadra!Negri pisze:Dlaczego jaja? Myślę, że w takim Koeln może być jedną z wyróżniających się postaci. Na pewno papiery na granie ma, nie będzie to więc aż takie zaskoczenie.deszczowy pisze:Byłyby jaja, gdyby Peszko faktycznie się pokazał w Bundeslidze...
- Negri
- Juventino
Deszczowy, nie wiem co Cię w tym dziwi.
Według mnie piłkarze nie powinni oficjalnie pić, przynajmniej nie na zgrupowaniach. Zdania nie zmienię. Albo gramy, albo pijemy. Jeżeli poszło oficjalne info, że chłopaki sobie popili i zostało to potwierdzone przez trenerów to trzeba było zrobić z tym porządek.
Można butelkę wódki wypić i po cichu, dyskretnie.
Według mnie piłkarze nie powinni oficjalnie pić, przynajmniej nie na zgrupowaniach. Zdania nie zmienię. Albo gramy, albo pijemy. Jeżeli poszło oficjalne info, że chłopaki sobie popili i zostało to potwierdzone przez trenerów to trzeba było zrobić z tym porządek.
Co zrobili złego? Peszko (chyba) pomylił pokój i zamiast dobijać się do swojego lokum, zastukał do pokoju Smudy i kierownika drużyny. Stąd afera :lol:deszczowy pisze:Chłopaki popili i tyle. Zrobili coś złego? Pobili pilota? Naszczali na dywaniki? Obmacali stewardessę, albo nawigatora? Daj spokój...
- deszczowy
- Juventino
A Dyzma-Smuda uniósł się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> honorem, i zamiast sprawę załatwić w sowim gronie, natrzeć "barankom" uszu i dać po nosach co zrobił? Wywalił ich z hukiem z kadry, w błysku fleszów. Dość o tym, nie to miejsce, nie ten czas.Negri pisze:Deszczowy, nie wiem co Cię w tym dziwi.
Co zrobili złego? Peszko (chyba) pomylił pokój i zamiast dobijać się do swojego lokum, zastukał do pokoju Smudy i kierownika drużyny. Stąd afera :lol:deszczowy pisze:Chłopaki popili i tyle. Zrobili coś złego? Pobili pilota? Naszczali na dywaniki? Obmacali stewardessę, albo nawigatora? Daj spokój...
Ciekawe, co będzie dalej z "wielkim Lechem, co Juventus wyeliminował"?
- Pan Mietek
- Juventino
Picie na zgrupowaniach nie jest złe, a nawet jak niektórzy trenerzy twierdzą jest DOBRE ale jeśli Smuda nie pozwolił pić a Peszko i Iwański po wódzie zaczęli rozrabiać to mnie jakoś nie dziwi, że ich wywalił. Ale myślę, że jednemu i drugiemu należy się powrót, może dostali już nauczkę.deszczowy pisze:A Dyzma-Smuda uniósł się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> honorem, i zamiast sprawę załatwić w sowim gronie, natrzeć "barankom" uszu i dać po nosach co zrobił? Wywalił ich z hukiem z kadry, w błysku fleszów. Dość o tym, nie to miejsce, nie ten czas.Negri pisze:Deszczowy, nie wiem co Cię w tym dziwi.
Ciekawe, co będzie dalej z "wielkim Lechem, co Juventus wyeliminował"?
- Negri
- Juventino
Podobało mi się, że chciał ich ukarać, ale co do samego sposobu (rozgłos w mediach) mam dokładnie takie same zdanie jak Ty. Brudy należało wyprać w wąskim gronie, poza "Faktem" i "Życiem na gorąco".deszczowy pisze:A Dyzma-Smuda uniósł się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> honorem, i zamiast sprawę załatwić w sowim gronie, natrzeć "barankom" uszu i dać po nosach co zrobił? Wywalił ich z hukiem z kadry, w błysku fleszów
Możesz podać jeden przykład?Mietson pisze:Picie na zgrupowaniach nie jest złe, a nawet jak niektórzy trenerzy twierdzą jest DOBRE
I co pozytywnego dać zalewanie pały? Wydolności fizycznej organizmu raczej nie poprawia, prawda?
- deszczowy
- Juventino
Ale tego nie zrobił, niestety. A kto wie, jak grałaby kadra z Peszkinem w składzie? Może mecze z Bośnią, Ekwadorem, czy inną Australią wyglądałyby inaczej? No, ale skoro ten Dyzma uważa, że rankingi nie grają... :roll:Negri pisze:Podobało mi się, że chciał ich ukarać, ale co do samego sposobu (rozgłos w mediach) mam dokładnie takie same zdanie jak Ty. Brudy należało wyprać w wąskim gronie, poza "Faktem" i "Życiem na gorąco".deszczowy pisze:A Dyzma-Smuda uniósł się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> honorem, i zamiast sprawę załatwić w sowim gronie, natrzeć "barankom" uszu i dać po nosach co zrobił? Wywalił ich z hukiem z kadry, w błysku fleszów
Z innej beczki: Peszko wyjeżdża, Grosicki pewnie już się pakuj, Brożek to samo... znowu przeciętność i szarzyzna, znowu podpałka po dwóch meczach, znowu euro w głowie zaszumiało....
- Negri
- Juventino
Jeżeli chodzi o szczegóły, to nie tylko jeden, ale i dwóch Brożków. Obydwaj w Trabzonie.deszczowy pisze:Z innej beczki: Peszko wyjeżdża, Grosicki pewnie już się pakuj, Brożek to samo...
Z Grosikiem nie wiadomo, ale bardzo prawdopodobne, że odejdzie. Dla mnie, jako że z klubów Ekstraklasy sercem najbliżej mi do Jagiellonii, to spore zmartwienie. Oby kasa za ewentualny transfer Grosika nie została zmarnowana.
- Pan Mietek
- Juventino
W miesięczniku Futbol był ostatnio taki artykuł "Wódko, pozwól grać". Polecam, chociaż to numer sprzed 2 miesięcy chyba więc nie wiem czy znajdziesz. W dużym skrócie - wóda rozluźnia i integruje, też zwalcza tremę.Negri pisze:Możesz podać jeden przykład?
I co pozytywnego dać zalewanie pały? Wydolności fizycznej organizmu raczej nie poprawia, prawda?
Grosika to ja bym chętnie w Legii widział ale spodziewam się, że ten zapewne chce za granicę wyjechać

Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2010, 17:27 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Za późno? Brożki? No coś Ty?! tacy młodzi, perspektywiczni piłkarze... :CMietson pisze:W miesięczniku Futbol był ostatnio taki artykuł "Wódko, pozwól grać". Polecam, chociaż to numer sprzed 2 miesięcy chyba więc nie wiem czy znajdziesz.Negri pisze:Możesz podać jeden przykład?
Grosika to ja bym chętnie w Legii widział ale spodziewam się, że ten zapewne chce za granicę wyjechaćA Brożki to stanowczo za późno na wyjazd się zdecydowały.