Sparing (18.07): HSV 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 20:36

Gracz meczu - Pitriopa - jak On kiwał naszych obrońców i pomocników to aż wstyd - niech Go Marotta kupi :D

Storari: godnie zastępuje Gigiego

Obrona: kiepsko, najlepiej chyba grał Ferrero, Motta nie zachwycił, Legro też nie, De Ceglie 1 wrzutka udana, Zdenek i Grosso na swoim "poziomie".

Pomoc: Pasquato fajnie grał, Ekdal i Lanzafame ujdzie, Sissoko w 1 połowie ok a w 2 już gorzej, Marrone chyba grał tylko w końcówce chwilę, Martinez tragicznie

Atak: Diego z Treze w 1 połowie jeszcze ok, ale w 2 to już tylko Del Piero coś tam próbował kiwac a Amauri cały czas włosy poprawiał (On pewnie przez te włosy nie strzela goli, bo one Mu piłkę zasłaniają :rotfl: ).

To taka moja ocena tego meczu na szybko (nie wiem czy któregoś zawodnika nie pominąłem) z zaznaczeniem, że kilka minut straciłem w obu połowach, bo mi coś transmisja meczu się zacinała :/

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 20:37

Bardzo słabe spotkanie w wykonaniu Juve. O ile w pierwszej połowie stworzyliśmy sobie kilka dobrych sytuacji, to w drugiej praktycznie zero zagrożenia z naszej strony. Oby po powrocie kadrowiczów gra się polepszyła. Odnośnie do poszczególnych zawodników - bardzo pewny w bramce Storari, obronił kilka naprawdę groźnych strzałów. Nie podobała mi się kompletnie gra Motty w obronie, nie radził sobie z Ze Roberto. Paolo na lewej już lepiej, ale bez szaleństw, świetne dośrodkowanie na głowę Treze, to była chyba nasza najlepsza sytuacja. Środek obrony słabo, ale tutaj akurat dojdzie 3 zawodników więc będzie dobrze. Legro jak dla mnie nadawał się bedzie tylko jako czwarty stoper. Nieźle zagrał Ekdal, poprawnie Momo, ale bez rewelacji. Martinez zagrał najsłabiej, ale nie ma co go skreślać po 45 min. W poprzednim sparingu zagrał dużo lepiej, Marotta nie wydałby 12 mln na byle kogo. Lanzafame i Pasquato - przepraszam, ale dla mnie to zwykłe przeciętniaki. Obym się mylił. Diego szarpał, próbował, będą z niego jeszcze ludzie, wierzę w niego :] Treze potrafił się znaleźć tylko skuteczności zabrakło. Mam nadzieję, że zostanie. Amauri poza jedną główką nie pokazał absolutnie nic. Del Piero także słabo, ale jako zmiennik Diego w tym sezonie będzie ok, na podmęczonego rywala może wskoczyć i zamieszać. Podsumowując - HSV zagrało lepiej i zabrakło im tylko wykończenia, aby nas pokonać. Zobaczymy, co będzie z Lyonem.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2010, 20:40 przez Kicek7, łącznie zmieniany 1 raz.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Żenujące widowisko. Co gorsza wyglądało na to, że nie ze względu na zmęczenie okresem przygotowawczym ale po prostu... bardzo mizerne umiejetnosci naszych grajkow.

Gre defensywy niech podsumuje fakt, ze jej najsilniejszym ogniwem byl Ferrero. Legro z taka forma nie znalazlby pewnie miejsca w druzynie, kotra na co dzien wystepuje na tym stadioniku; Motta, ktory mial byc wzmocnieniem wywoluje jedynie tesknote za przecietnym Caceresem. Pitroipa praktycznie caly mecz osmieszal naszych defensorow, lacznie z Sissoko, ktory kolejny raz zaprezentowal nam wiele bezmyslnych zrywow, ktore dziurawily nasz druga linie. O Martinezie az zal pisac... Amauri na skrzydle bylby bardziej ruchliwy przy mniejszej ilosci strat.
Jeden z niewielu pozytywow to postawa Lanzafame (a takze Storariego i Diego), ale momentalnie czlowiek sie ^$%&^%* zadajac sobie pytanie - dlaczego nie pozwala się prezentowac w podobny sposob Giovinco.

Podsumowujac, po tej padaczce w wykonaniu Motty i drapacza bocianów wyglada to duzo gorzej niz podejrzewalem.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2010, 20:43 przez Pluto, łącznie zmieniany 2 razy.

calma calma
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gandalf8 pisze:
gawron pisze:Widzę, że nie tylko mi nie podoba się dzisiejsza gra Martineza. W sumie nie było pomyłką stwierdzenie, że ten transfer jest pomyłką. Oby pokazywał się z lepszej strony.
Nie skreślajmy jeszcze Martineza. Niektórzy już skreślali Sissoko a dziś (jak i w poprzednich 2 sparingach) gra bardzo dobrze.
dav1d pisze:
gawron pisze:Widzę, że nie tylko mi nie podoba się dzisiejsza gra Martineza. W sumie nie było pomyłką stwierdzenie, że ten transfer jest pomyłką.
Dokładnie, wywalmy dziada, w końcu zagrał już jedną pełną połowę w Juventusie razem z innymi 6 nowymi zawodnikami, z trochę bardziej wymagającą drużyną i nie strzelił żadnego gola..
gawron pisze:Oby pokazywał się z lepszej strony.
Nie skreślam go. Stwierdzam fakt, że zagrał dziś strasznie bezbarwnie i mam nadzieję, że się jeszcze rozegra i pokaże, że umie grać w piłkę. Za tego zawodnika, co grał dzisiaj nie dałbym nawet 2 mln, a co tu mówić o 12. Pożyjemy, zobaczymy.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 20:44

@rh prawi to co chcialem powiedziec. ze nie bylo wykonawcow podstawowych.
jezeli chodzi o krytyke to chyba kazdy na nia zasluguje oprocz Storariego. kilka ciekawych przerzutow Motta - Lanzafame. Motta bardzo dokladnie podawal, a Lanzafame dobrze przyjmowal i robil 'robil cos z pilka', ale powinien dostac czerwona jak zloto. cos tam Diego robil, cos nieudolnie Treze. oprocz tego ... makabra... chamskie faule z naszej strony (w meczu towarzyskim... niczym Roy Keane gdy dostal czerwona w meczu o tarcze dobroczynnosci ;P czy jakos tak to sie zwalo), brak pomyslu na cokolwiek w drugiej polowie i tak mozna by wymieniac i wymieniac. wystep fatalny. remis z HSV jest sukcesem...

nie wiem na jakim poziomie przygotowan do sezonu jest OL byc moze na wczesniejszym niz my ale z taka gra to tak licze z 3-0 dla Lyonu.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 22:54

tragedia...widac poprzedni sezon sie jeszcze nie skonczyl...wiem wiem..przygotowania, brak zawodnikow..no ale bez przesady!!

POBUDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeby znowu nie bylo za pozno...

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:15

w poprzednim sezonie wspaniale rozgrywalismy mecze przed sezonowe (oprocz jednej wpadki) a z transferow bylismy zachwyceni a skonczylo sie jak skonczylo. oby teraz bylo na odwrot ;p

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:28

marcinek pisze:w poprzednim sezonie wspaniale rozgrywalismy mecze przed sezonowe (oprocz jednej wpadki) a z transferow bylismy zachwyceni a skonczylo sie jak skonczylo. oby teraz bylo na odwrot ;p
Z tego można wyciągnąć też inny wniosek - będzie jeszcze gorzej :) Tfu, tfu.

Tharp

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:29

lol, mecz towarzyski HSV vs rezerwa+lista "do odstrzalu" Juventusu zremisowany, a tutaj fala pesymizmu jakbysmy mieli lige ropoczac z -30 punktami.

sugeruje wrzucic na luz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:35

Tharp pisze:lol, mecz towarzyski HSV vs rezerwa+lista "do odstrzalu" Juventusu zremisowany, a tutaj fala pesymizmu jakbysmy mieli lige ropoczac z -30 punktami.

sugeruje wrzucic na luz.
Sugestia wcale rozsądna i przyjęta. Ale WIDAĆ po tym meczu, że z wielkiego Treze, który płonął w Juve jak pochodnia został wypalony ogarek.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:42

O to chodzi. W środku obrony zagrali zawodnicy, którzy w trakcie sezonu będą numerem 4 i numerem 5, a w pomocy zabrakło Marchisio i Pepe. Co tam, że zagraliśmy bez 4* podstawowych zawodników, których mamy już w składzie, a czekają nas jeszcze transfery.

* - nie licząc Buffona i Giovinco z wiadomych względów
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2010, 23:43 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Tharp

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:42

deszczowy pisze:
Tharp pisze:lol, mecz towarzyski HSV vs rezerwa+lista "do odstrzalu" Juventusu zremisowany, a tutaj fala pesymizmu jakbysmy mieli lige ropoczac z -30 punktami.

sugeruje wrzucic na luz.
Sugestia wcale rozsądna i przyjęta. Ale WIDAĆ po tym meczu, że z wielkiego Treze, który płonął w Juve jak pochodnia został wypalony ogarek.
/facepalm

Puknij sie w ten kudlaty leb, tylko mocno. Przpieprzles sie do tego Treze, cholera wie za co. Zmarnowal jedna sytuacje, drugi niezly strzal szczesliwie wybronil bramkarz. Ale co tam, Treze jest wypalony. Co z tego ze na boisku biegalo (w samej pierwszej polowie) 10 innych pilkarzy, i do wiekszosci z nich moznaby sie bardziej przyczepic niz do Treze, ale co tam, deszczowy kontynuuje swoja mini-obsesje :p

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2010, 23:54

Tharp pisze:
deszczowy pisze:

sugeruje wrzucic na luz.
/facepalm

Puknij sie w ten kudlaty leb, tylko mocno. Przpieprzles sie do tego Treze, cholera wie za co. Zmarnowal jedna sytuacje, drugi niezly strzal szczesliwie wybronil bramkarz. Ale co tam, Treze jest wypalony. Co z tego ze na boisku biegalo (w samej pierwszej polowie) 10 innych pilkarzy, i do wiekszosci z nich moznaby sie bardziej przyczepic niz do Treze, ale co tam, deszczowy kontynuuje swoja mini-obsesje :p
To nie jest moja mini - obsesja, Tharp. Po prostu uważam, że Treze wielkim piłkarzem BYŁ. Rozumiesz? I zostawianie go nakolejny rok, z nadzieją, że może jeszcze, może jeszcze z 12 (10, 8, 5, 3...) bramek w sezonie pyknie, jest bezcelowe. Potrzebujemy napastnika o takiej, jak Treze specyfikacji, ale młodszego. Mógłby nim być Dzeko... ale są i większe potrzeby.

Trezeguet powinien odejść!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2010, 00:27

Wyluzujcie. To tylko sparing. Oczywiscie, nie powiewa optymizmem.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2010, 01:38

przez około 270 minut (jeden mecz został przerwany wcześniej) nie straciliśmy gola, a Wy lamentujecie...
mimo tego, że nie było Kielona i Bonucciego, a jedynym z podstawowego składu w obronie byli Motta i na razie Storari.
obaj ładnie mają na imię ^^

spokojnie, w poprzednim sezonie tracilismy bramki nawet ze słabiakami, a tu na razie spokojnie, wróci Kielon, zgra sie z Bucem i z kimś na lewej, oby to był dobry grajek, bo jeszcze potrzebujemy tylko 4 zawodników, z czego 3 albo nawet 2 podstawowego składu (środkowy obrońca na rezerwę, lewy podstawowy, lewe skrzydło podstawa i może napadzior)

przez chwilę jako Marco Buffon
Zablokowany