Ekstraklasa 2009/2010
- oliver
- Juventino

A ty myślisz, że im się jeszcze chcę? Bo ja myślę, że tak nie bardzo. Pożyjemy zobaczymy.
PS. Widzę większość ilość postów dzisiaj. Częściej będziesz pisał czy ciężki poranek?
Zarabiać kasę czy grać w piłkę?
PS. Widzę większość ilość postów dzisiaj. Częściej będziesz pisał czy ciężki poranek?
EDIT:steru pisze:Myślę, że im się jeszcze chceoliver pisze:A ty myślisz, że im się jeszcze chcę? Bo ja myślę, że tak nie bardzo. Pożyjemy zobaczymy.![]()
Zarabiać kasę czy grać w piłkę?
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2010, 12:13 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- steru
- Qualità Juventino

Myślę, że im się jeszcze chceoliver pisze:A ty myślisz, że im się jeszcze chcę? Bo ja myślę, że tak nie bardzo. Pożyjemy zobaczymy.
Za tydzień obrona licencjata więc trzeba coś zrobić z czasem, który powinien być poświęcony na naukęoliver pisze:PS. Widzę większość ilość postów dzisiaj. Częściej będziesz pisał czy ciężki poranek?
Póki zdrowie dopisze to myślę, że grać w piłkę. Nie można przecież porównywać aktywnego uprawiania sportu, który się kocha do innej pracy.oliver pisze: Zarabiać kasę czy grać w piłkę?
- Nevermind
- Juventino

To tylko pobożne życzenia... Faktem jest, że Odra nigdy nie spadnie i po raz kolejny w Ekstraklasie będziemy oglądać tą wyśmienitą drużynę. Byłoby naprawdę kiepsko gdyby Odra utrzymała się kosztem Piasta Gliwice, Zagłębia Lubin czy Arki Gdyniasteru pisze:. Nie wiem czy im się to uda, ale wiem, że nie ma sensu porównywać ich sytuacji do sytuacji klubów, które przytoczyłeś. Ja to bym chciał żeby Odra się utrzymała, a co! Byle na przekór naczelnemu widzewiakowi forum, który flaszkę przegrał i wymiguje się od zakładu
A flaszka? Prawdę mówiąc to Widzew formalnie powinien grac w Ekstraklasie.
- oliver
- Juventino

Nie przeszadzaj Odra to nie Legia. Prędzej czy później spadną. Chyba nadszedł ich czas.Nevermind pisze:[ Faktem jest, że Odra nigdy nie spadnie
Proszę zgłoś się dobrowolnie tam takich potrzebują: http://www30.patrz.pl/u/f/12/03/25/120325.jpgNevermind pisze: A flaszka? Prawdę mówiąc to Widzew formalnie powinien grac w Ekstraklasie.
Swoją droga wpadła mi w racę taka stronka z transferami:
http://ekstraklasa.net/transfery.html
Nie wiem chyba nie są uwzględnione nie które transfery, albo jeszcze nie które nie doszły do skutku. "Czarne koszule zdają się wzmacniać Brzyski, Gancarczyk, Niedzielan głośno trochę o nich.. Chyba Wojciechowski poszedł po rozum do głowy i zamiast zmieniać trenerów wypadało by kupić kilku nowych piłkarzy.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- alex_KiNiO
- Juventino

Wojciechowski teraz tak mądrze zarządza rynkiem transferowym, bo Bakero ma jasne oczekiwania wobec klubu i polityki transferowej, a pan prezes Wojciechowski jak widać "narazie" mu ufa 8)oliver pisze:Czarne koszule zdają się wzmacniać Brzyski, Gancarczyk, Niedzielan głośno trochę o nich.. Chyba Wojciechowski poszedł po rozum do głowy i zamiast zmieniać trenerów wypadało by kupić kilku nowych piłkarzy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- 18danek97
- Juventino

jak myślicie kto w tej rundzie pokaże się z dobrej strony i czy ktoś jest w stanie doścignąc Wisłę? Jak narazie dobre transfery robi Odra Wodzisław a wszystko po to by się utrzymać sprowadza takich graczy jak Cantoro, Brasilia, Kolendowicz czy Onyszko to myślę, że powinno wystarczyć na utrzymanie. Chciałbym zobaczyć już teraz grę dwóch Polonii Warszawa i Bytom ci pierwsi czy po przygotowaniu przez Jose Marię Bakero wrócą do czołowki a drugaPolonia pod wodzą Szatałowa znów będzie rewelacją ropzgrywek to będzie ciekawe. Oraz czy Ruch Chorzów wytrzyma do końca sezonu w czołówce? Myślę, że ta runda będzie jedną z ciekwszych z ostatnich lat i mimo iż Wisła już raczej obrone tytułu ma zapewnioną to walka o Lige Europejską może być ciekawa.
- Nevermind
- Juventino

Podobnie wzmacniał się w przerwie między rozgrywkami Górnik Zabrze, kupując zawodników hurtowo. Jak wyszło? Zespół spadł z ostatniego miejsca do 1 Ligi zaś w tym sezonie ma coraz mniejsze szanse na awans. Jestem pewny, że transfery Odry nie są planowane z myślą o przyszłości. Nie mam pojęcia jak sformułowane są kontrakty nowych zawodników jednak myślę, że finansowo w Odrze może być krucho...18danek97 pisze:Jak narazie dobre transfery robi Odra Wodzisław a wszystko po to by się utrzymać sprowadza takich graczy jak Cantoro, Brasilia, Kolendowicz czy Onyszko to myślę, że powinno wystarczyć na utrzymanie.
Mam nadzieję, że Odra spadnie wraz z ... Zagłębiem Lubin.
- Safin
- Juventino

Ja sie zdecydowanie nie zgadzam, w przypadku Górnika to była po prostu łapanka.
A tak na prawde to Odrze nie pozwola spaść. CZesto to jest powtarzane, ale taka jest prawda, do tego wzmocnili środek pola, zostaje obrona bo Kowalczyk, Dymkowski, czy Kuranty za słabi są po prostu, ale z Cantoro jako def. moze byc ciekawie. Z reszta okaze sie po 1 meczach.
A kontrakty moze sie wszystkie ale w większości są podpisywane na pół roku, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kasy raczej nie dostaja, moze jakis bonus za uratowanie ekstraklasy.
A tak na prawde to Odrze nie pozwola spaść. CZesto to jest powtarzane, ale taka jest prawda, do tego wzmocnili środek pola, zostaje obrona bo Kowalczyk, Dymkowski, czy Kuranty za słabi są po prostu, ale z Cantoro jako def. moze byc ciekawie. Z reszta okaze sie po 1 meczach.
A kontrakty moze sie wszystkie ale w większości są podpisywane na pół roku, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kasy raczej nie dostaja, moze jakis bonus za uratowanie ekstraklasy.
- Nevermind
- Juventino

A w Odrze nie ma łapanki?
Z całym szacunkiem ale Brasilia, Cantoro to gracze doświadczeni i nieco wypaleni. Jedynym poważnym wzmocnieniem jest Arkadiusz Onyszko. A dalsze wzmocnienia? Typowy szrot typu : Kolendowicz, Grzegorzewski...
Odra musi spaść.
Z całym szacunkiem ale Brasilia, Cantoro to gracze doświadczeni i nieco wypaleni. Jedynym poważnym wzmocnieniem jest Arkadiusz Onyszko. A dalsze wzmocnienia? Typowy szrot typu : Kolendowicz, Grzegorzewski...
Odra musi spaść.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Odra idzie w tym samym kierunku co Górnik w tamtym sezonie. Ale niech próbują może chłopaki dadzą radę.
BTW. Co ma robić taki klub jak Odra? Niech zaryzykują, bo jeśli spadną do I ligi będzie to oznaczać praktycznie koniec dla takiego klubu.
Cantoro to gracz ciekawy, doświadczony i na polską ligę na pewno jeszcze wystarczalny. Kolendowicz miał kiedyś ciekawy okres w Koronie, potem gdzieś w Zagłębiu się trochę pogubił. Onyszko to bardzo ciekawa postać w naszej ekstraklasie. Na pewno nie stracimy.
BTW. Co ma robić taki klub jak Odra? Niech zaryzykują, bo jeśli spadną do I ligi będzie to oznaczać praktycznie koniec dla takiego klubu.
Cantoro to gracz ciekawy, doświadczony i na polską ligę na pewno jeszcze wystarczalny. Kolendowicz miał kiedyś ciekawy okres w Koronie, potem gdzieś w Zagłębiu się trochę pogubił. Onyszko to bardzo ciekawa postać w naszej ekstraklasie. Na pewno nie stracimy.
- Nevermind
- Juventino

Koniec? A jeżeli pozostaną w lidze powstaną kominy płacowe. Uwierz mi, że Cantoro oraz Brasilia z pewnością będą inkasować więcej pieniędzy od Daniela Bueno czy Jacka Kowalczyka.zoff pisze:Odra idzie w tym samym kierunku co Górnik w tamtym sezonie. Ale niech próbują może chłopaki dadzą radę.
Z Kolendowiczem to musiałeś się pomylić ponieważ w Koronie nabawił się groźnej kontuzji i nie grał praktycznie wcale. Rozgrywał dobre mecze dla GKS Bełchatów oraz ŁKS Łódź.
Czy na pozostaniu Odry nie stracimy? I tutaj mam wątpliwości ponieważ oznaczałoby to spadek drużyny z "większego miasta"...
- zoff
- Qualità Juventino

Nie stracimy. Chodzi mi tylko i wyłącznie o rywalizację na wiosnę, która znowu w dolnej połówce tabeli zapowiada się fantastycznie. A co do myślenia długofalowego to zgadzam się z Tobą na całej linii. Lepiej byłoby gdyby w Ekstraklasie były derby Łodzi niż pojedynek Odry z Piastem.Nevermind pisze: Czy na pozostaniu Odry nie stracimy?
A co do Kolendowicza masz rację.
Ale z Bueno i Kowalczykiem w przyszłym sezonie już nie będzie kasy z praw telewizyjnych i biznes w Wodzisławiu przestanie mieć jakąkolwiek rację bytu.Nevermind pisze:
Koniec? A jeżeli pozostaną w lidze powstaną kominy płacowe. Uwierz mi, że Cantoro oraz Brasilia z pewnością będą inkasować więcej pieniędzy od Daniela Bueno czy Jacka Kowalczyka.
- 18danek97
- Juventino

ale do są ciekawe transfery i na pozycje z którymi mieli problem a co do Kolendowicza to moim zdaniem długo w Odrez nie zabaluje bo przejdzie do Lecha lub Wisły. Jak Ruch Chorzów i Polonia Bytom zagrają drugą rundę taką jak wcześniej w czołowce będzie ciekawie.
- Nevermind
- Juventino

Powoli oczekujemy startu ligowych rozgrywek. Na dniach kontrakty z Lechem i Legią podpiszą Rodionow i Dong, kilka dni wcześniej kontraktem do końca sezonu z Wisłą związał się Ba.
Kto w zimowym okienku transferowym najbardziej się wzmocnił? Czy Legia i Lech mają szanse na dogonienie Wisły?
Kto w zimowym okienku transferowym najbardziej się wzmocnił? Czy Legia i Lech mają szanse na dogonienie Wisły?
- zoff
- Qualità Juventino

Issa Ba. Ciekawy zawodnik. Mam nadzieję, że na boiskach ekstraklasy pokaże się równie ciekawo jak we własnym życiu dotychczas. Podobno podrabiał paszporty, bił żonę i porywał własne dzieci...
Ale jako były gracz Auxerre to na pewno nie jest jakiś przypadkowy grajek. Podobnie jak Dong, który urzekł szybkością niegdyś Sir Alexa czy białoruski Kirew.
Idzie wiosna..
Ale jako były gracz Auxerre to na pewno nie jest jakiś przypadkowy grajek. Podobnie jak Dong, który urzekł szybkością niegdyś Sir Alexa czy białoruski Kirew.
Idzie wiosna..