Formacja Juve na sezon 09/10
- Łukasz
- Juventino
Właśnie z tego powodu.evilboy pisze:skoro Camor, który z defensywą nie ma raczej za dużo wspólnego, jest w tej taktyce jako prawy pomocnik, to czemu Seba nie miałby zagrać na lewej?
- evilboy
- Juventino
Ciężko wyobrazić mi sobie takie... niesymetryczne ustawienie. Bo Melo czy Sissoko raczej na boki schodzić nie będą.Łukasz pisze:Właśnie z tego powodu.evilboy pisze:skoro Camor, który z defensywą nie ma raczej za dużo wspólnego, jest w tej taktyce jako prawy pomocnik, to czemu Seba nie miałby zagrać na lewej?
- Łukasz
- Juventino
To już dla doświadczonego Camora jest rozwiązanie dość sztuczne i możliwe tylko i wyłącznie dlatego, że będzie grał w linii z dwoma dm-ami. Młody Giovinco, dla którego gra w defensywie to abstrakcja, w tym systemie w tej linii nie zagra.
Sissoko najprawdopodobniej będzie, bo robił to już u Ranieriego. Nie jest to wirtuoz, ale jest szybki i silny i lubi się zapędzić pod bramkę przeciwnika.

Sissoko najprawdopodobniej będzie, bo robił to już u Ranieriego. Nie jest to wirtuoz, ale jest szybki i silny i lubi się zapędzić pod bramkę przeciwnika.
Ja jednak sądzę inaczej.*Ki$iEL* pisze:Ja mimo wszystko sadzę, że Melo nie zagra w 4-3-1-2 (lub w typowym rombie) tego środkowego DM-a
tylko Sissoko
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2009, 12:45 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- *Ki$iEL*
- Juventino
Ja mimo wszystko sadzę, że Melo nie zagra w 4-3-1-2 (lub w typowym rombie) tego środkowego DM-a
tylko Sissoko
Np w reprze na PK miał za sobą Gilberto Silve, a sam miał więcej swobody. U nas będze miał Sissoko.
Aczkolwiek napewno obydwa będą się asekurować w obronie, ponieważ raczej to Camor będzie miał więcej zadań ofensywnych...
tylko Sissoko

Np w reprze na PK miał za sobą Gilberto Silve, a sam miał więcej swobody. U nas będze miał Sissoko.
Aczkolwiek napewno obydwa będą się asekurować w obronie, ponieważ raczej to Camor będzie miał więcej zadań ofensywnych...

- Loremaster
- Juventino
A ja uważam że jeżeli Tiago będzie w dobrej formie to nasz skład będzie wyglądał tak
-----------------Buffon
--Zebina---Cannavaro--Chellini---De Cegile
----------Sissoko--Tiago---Melo
--------------------Diego
-------------Del Piero--Amauri
P.S Giovinco może grac, jako cofnięty napastnik, sam mówił że gra na skrzydle gdzie wielu go tam pcha to nie jest jego najlepsza pozycja tylko najlepiej czuje się jao rozgrywający lub cofnięty napastnik. W tej taktyce jest on dla mnie zmiennikiem Diego i Del Piero, gdyż przy Amaurim, Iaquintcie i Treze najlepiej się sprawdza drugi napasntik , który jest dobrze wyszkolony technicznie i dużo podaje.
Dlatego myślę że Giovinco będzie dosyc dużo grał na tych dwóch pozycjach.
-----------------Buffon
--Zebina---Cannavaro--Chellini---De Cegile
----------Sissoko--Tiago---Melo
--------------------Diego
-------------Del Piero--Amauri
P.S Giovinco może grac, jako cofnięty napastnik, sam mówił że gra na skrzydle gdzie wielu go tam pcha to nie jest jego najlepsza pozycja tylko najlepiej czuje się jao rozgrywający lub cofnięty napastnik. W tej taktyce jest on dla mnie zmiennikiem Diego i Del Piero, gdyż przy Amaurim, Iaquintcie i Treze najlepiej się sprawdza drugi napasntik , który jest dobrze wyszkolony technicznie i dużo podaje.
Dlatego myślę że Giovinco będzie dosyc dużo grał na tych dwóch pozycjach.
- JuveLethal
- Qualità Juventino
Loremaster zobaczyl 10 minut dobrej gry Tiago ( tzn lepszej niz zazwyczaj bo dobra to ona nie byla ) i juz widzi go w podstawowym skladzie...troche to smieszne, zastanow sie zanim cos napiszesz...
Jakby malo bylo pilkarzy na te pozycje... niech Tiago lepiej ustabilizuje gre to moze myslec o ewentualnej grze. Ludzie pamietajcie o takim czyms jak regularna gra na wysokim poziomie a nie napalajcie sie na chwilowe kilka dobrych zagran...
Jakby malo bylo pilkarzy na te pozycje... niech Tiago lepiej ustabilizuje gre to moze myslec o ewentualnej grze. Ludzie pamietajcie o takim czyms jak regularna gra na wysokim poziomie a nie napalajcie sie na chwilowe kilka dobrych zagran...
- Loremaster
- Juventino
Nie wiem czemu od razu mnie atakujesz ? Na tą pozycję kto jest ? Marchisio lub Tiago, Zanetti to dla mnie głównie rezerwowy.
Tiago nie tylko dlatego, że gra dobrze w sparingach, ale przed kontuzją w zeszłym sezonie grał naprawdę dobrze , natomiast mimo, iż jestem zwolennikiem młodego Włocha, w zeszłym sezonie ogólnie prezentował się od Tiago gorzej.
Pozatym potrzebny nam ktoś kto umie dobrze podawac, Tiago to potrafi robic zdecydowanie lepiej od Melo czy Sissoko. Jeżeli Tiago naprawdę utrzymał by dobrą formę, byłby idealnym piłkarzem przy grze Diego.
Pozatym rozmawiamy o składach nie wiem czemu się bulwersujesz, to ma byc dyskusja czy tylko kłanianie się Twojej wizji zespołu ?
Tiago nie tylko dlatego, że gra dobrze w sparingach, ale przed kontuzją w zeszłym sezonie grał naprawdę dobrze , natomiast mimo, iż jestem zwolennikiem młodego Włocha, w zeszłym sezonie ogólnie prezentował się od Tiago gorzej.
Pozatym potrzebny nam ktoś kto umie dobrze podawac, Tiago to potrafi robic zdecydowanie lepiej od Melo czy Sissoko. Jeżeli Tiago naprawdę utrzymał by dobrą formę, byłby idealnym piłkarzem przy grze Diego.
Pozatym rozmawiamy o składach nie wiem czemu się bulwersujesz, to ma byc dyskusja czy tylko kłanianie się Twojej wizji zespołu ?
- Loremaster
- Juventino
jak to słabiej niż reszta ? Jaka reszta, Marchisio nic nie grał, a Zanetti był kontuzjowany o Poulsenie nie mówiac, W tatym okresie na tle reszty linni pomocy ( z MM na czele, nie licząc Pavla oczywiście) zdecydowanie się wyróżniał.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
To raczej Ty sie zastanów co piszesz. Loremaster założył że jesli Tiago wróci do formy z Lyonu to tak własnei będzie wyglądało ustawienie. Mendesz grający na max możliwości jest kilka klas lepszym zawodnikiem niz Marchisio... No tylko szkdoa że rzadko gra na max możliwosc, choc wierze ze odnajdzie sie w nowej taktyce.JuveLethal pisze:Loremaster zobaczyl 10 minut dobrej gry Tiago ( tzn lepszej niz zazwyczaj bo dobra to ona nie byla ) i juz widzi go w podstawowym skladzie...troche to smieszne, zastanow sie zanim cos napiszesz...
.
To, że Camora i Giovinco ustawiłes wspolnie z Sissoko na środku pomocy, a jak wiemy 2 pierwsi nie są typowymi środkowymi pomocnikami i o odbiorze(zwłaszcza ten drugi) mają niewiele wspolnego.Na JEGO pozycji? A może Camor gra na JEGO pozycji i powinniśmy go sprzedać? Rolling Eyes Naprawdę ciężko mi dostrzec różnicę między środkiem pomocy i próbującym odbierać piłkę mizernym cofniętym napastnikiem/skrzydłowym Camoranesim a Giovinco...

- Loremaster
- Juventino
Dokładnie Tiago w formie, a byc może wreszcie ją łapie, byłby idealnym uzupełnieniem Diego, taktyka 4-4-2 była trochę nie dla niego, gdyż bardzo dużo obowiązków na nim ciążyło i nie podołał temu + presja całego otoczenia. Teraz obowiązków będzie mniej, więcej swobody będzie miał mając Melo i Sissoko obok siebie i presja mniejsza, gdyż teraz oczy są zwrócone na Diego i Melo głównie.Baczu pisze:To raczej Ty sie zastanów co piszesz. Loremaster założył że jesli Tiago wróci do formy z Lyonu to tak własnei będzie wyglądało ustawienie. Mendesz grający na max możliwości jest kilka klas lepszym zawodnikiem niz Marchisio... No tylko szkdoa że rzadko gra na max możliwosc, choc wierze ze odnajdzie sie w nowej taktyce.JuveLethal pisze:Loremaster zobaczyl 10 minut dobrej gry Tiago ( tzn lepszej niz zazwyczaj bo dobra to ona nie byla ) i juz widzi go w podstawowym skladzie...troche to smieszne, zastanow sie zanim cos napiszesz...
.
To, że Camora i Giovinco ustawiłes wspolnie z Sissoko na środku pomocy, a jak wiemy 2 pierwsi nie są typowymi środkowymi pomocnikami i o odbiorze(zwłaszcza ten drugi) mają niewiele wspolnego.Na JEGO pozycji? A może Camor gra na JEGO pozycji i powinniśmy go sprzedać? Rolling Eyes Naprawdę ciężko mi dostrzec różnicę między środkiem pomocy i próbującym odbierać piłkę mizernym cofniętym napastnikiem/skrzydłowym Camoranesim a Giovinco...
- wojczech7
- Juventino
@Loremaster: Z całym szacunkiem, ale nie wiem, na czym opierasz swoją opinię. Zanetti, kiedy tylko zdrowie mu dopisywało, był najlepszym partnerem Momo w środku pola, Marchisio godnie go zastępował, natomiast Tiago (niestety; również darzę go dużą sympatią) w większości przypadków zawodził. "Takie są fakty".
Gdyby jednak złapał formę z Lyonu - nic, tylko się cieszyć.
Gdyby jednak złapał formę z Lyonu - nic, tylko się cieszyć.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- evilboy
- Juventino
No właśnie... skoro gramy trójką pomocników w linii, to logiczne wydaje się obsadzenie tych pozycji albo przez trzech typowych DM jak Zanetti, Melo czy Sissoko, albo jako bocznych ustawienie dwóch skrzydłowych, a pomiędzy nich wciśnięcie solidnego cofniętego pomocnika.Baczu pisze:To, że Camora i Giovinco ustawiłes wspolnie z Sissoko na środku pomocy, a jak wiemy 2 pierwsi nie są typowymi środkowymi pomocnikami i o odbiorze(zwłaszcza ten drugi) mają niewiele wspolnego.Na JEGO pozycji? A może Camor gra na JEGO pozycji i powinniśmy go sprzedać? Rolling Eyes Naprawdę ciężko mi dostrzec różnicę między środkiem pomocy i próbującym odbierać piłkę mizernym cofniętym napastnikiem/skrzydłowym Camoranesim a Giovinco...
- stahoo
- Juventino
Normalnie. 1 mecz z Realem, w którym wszyscy się zachwycają wiosny nie czyni. A moim zdnaiem w tym meczu it ak jakis rewelacyjny nie był. Grał poprawnie- ale jak napisałem wcześniej - bez porywajacych dokonań.Loremaster pisze:jak to słabiej niż reszta ?
Jaka reszta, Marchisio nic nie grał

Ale jak grał to widac było różnicę.a Zanetti był kontuzjowany
Był szary jak cała reszta...W tatym okresie na tle reszty linni pomocy ( z MM na czele, nie licząc Pavla oczywiście) zdecydowanie się wyróżniał.
Ale to moja subiektywna opinia.
- Loremaster
- Juventino
Ale mi nie chodzi o cały sezon tylko ten czas przed kontuzją kiedy tiago rozegrał kilka naprawdych dobrych spotkań i był w tamtym czasie wyróżniającym się zawodnikiem Juve.