Serie A (22): JUVENTUS 2-3 Cagliari

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 13:37

juveluck pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Widać poprostu, ze nasi sa wypaleni jak blanty... :think:
Głupszego porównania to ja chyba nie czytałem....
Nie czepiaj sie, byś skomentował najważniejsza część moje postu i to co chciałem przekazać, ale najwidoczniej się nie zmusiłeś, tylko wyłapałeś mało znaczący free wolnie napisany wycinek mojej wypowiedzi.
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2009, 13:39 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 1 raz.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 13:39

Buczus_JuveFan pisze:
juveluck pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Widać poprostu, ze nasi sa wypaleni jak blanty... :think:
Głupszego porównania to ja chyba nie czytałem....
Nie czepiaj sie, byś skomentował najważniejsza część moje postu i to co chciałem przekazać, ale najwidoczniej się nie zmusiłeś, tylko wyłapałeś mało znaczący wycinek mojej wypowiedzi.
Nie moja wina, że wyjechałeś z takim sucharem....

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
dzakson88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 13:53

Co do meczu z Lazio - bije sie w pierś :) Gadam z pamięci, mecze się mylą i potem wychodza takie farfolce. Nie zmienia to jednak mojego zdania o słabym Buffonie. W 3 meczach od swojego powrotu puscił 6 bramek (licze te niesłusznie nieuznana z violą). Dla porównania - Manninger w 13 meczach tylko 10 razy wyjmował piłke z własnej bramki. Co z tego, że Gigi kilkakrotnie ratował nas z fiorentina? Najlepszy bramkarz swiata za jakiego sie go uwaza, nie może robić mase blędów i mase cudownych interwencji w jednym meczu. Wcześniej miał 0 błedów i 10 dobrych interwencji na mecz. Teraz 50%/50%? Tak nie moze być. Jak mówilem wczesniej - tyle niepewnych zagrac, jakie miał od swojego powrotu to ja nie widzialem przez ostatnie 3 lata.

Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 14:02

dzakson88 pisze:Co do meczu z Lazio - bije sie w pierś :) Gadam z pamięci, mecze się mylą i potem wychodza takie farfolce. Nie zmienia to jednak mojego zdania o słabym Buffonie. W 3 meczach od swojego powrotu puscił 6 bramek (licze te niesłusznie nieuznana z violą). Dla porównania - Manninger w 13 meczach tylko 10 razy wyjmował piłke z własnej bramki. Co z tego, że Gigi kilkakrotnie ratował nas z fiorentina? Najlepszy bramkarz swiata za jakiego sie go uwaza, nie może robić mase blędów i mase cudownych interwencji w jednym meczu. Wcześniej miał 0 błedów i 10 dobrych interwencji na mecz. Teraz 50%/50%? Tak nie moze być. Jak mówilem wczesniej - tyle niepewnych zagrac, jakie miał od swojego powrotu to ja nie widzialem przez ostatnie 3 lata.
Fajnie tylko ze Gigi nie zawinil przy zadnym golu ale co tam,kozioł ofiarny sie znalazł,nie? :roll:

Co do meczu to zal pisac wiec powiem tylko jedno.NIE ZNiOSE jeszcze jednego meczu Pavla"jeszcze jeden sezon"Nedveda i Alexa"jestem pieprzonym egoista"Del Piero w pierwszym składzie.Temu ostatniemu to sie tak we łbie poprzewracało ze sie mu nawet biegać nie chce. :angry:
Przydałby sie ktos taki jak Capello,ktos kto by mu pokazał miejsce w szeregu.

agape82

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 14:09

kolejny kiepski mecz, kolejne punkty uciekają ale co niektórzy nie tracą optymizmu - Gigli: "Nasza duma pomoże nam powstać i stanie się to już w środę w meczu z Napoli" :think: biorąc pod uwagę wcześniejsze wypowiedzi Secco, że niektórzy kluczowi zawodnicy są przemęczeni i biorąc pod uwagę jak gra teraz Napoli, to rozum mówi, że przegramy, ale serce ciągle wierzy :pray:
kibicuję Juventusowi od 15 lat, zawsze w nich wierzę, często wbrew logice, ale jak mi Ranieri mówi że "mamy najlepszą obronę z możliwych" to mnie krew zalewa i zastanawiam się czy mowimy o tej samej drużynie :?: jeśli dla kogoś najlepsza obrona ta taka gdy skrzydłowi kiepsko radzą sobie w akcjach ofensywnych (nie licząc małych przebłysków, czyli jedna dobra akcja na 3 mecze) i tak samo w defensywnych to tylko takiemu panu pogratulować i pakować po sezonie walizki
bez sensownych wzmocniej daleko nie zajedziemy... i chociaż pewnie inter pokona dziś torino i powiększy przewagę to twierdzę że scudetto jest w tym sezonie do osiągnięcia chociaż jest to zadanie w stylu mission impossible, ale my nie myślimy o zdobyciu tylko i wyłącznie mistrzostwa :!: JUVENTUS to drużyna która winna sięgać po trofea na kilku frontach
niestety teraz nasza ławka rezerwowych to chyba jakiś żart, tylko nikomu nie jest z tego powodu do śmiechu :?
decyzje Ranierego są dla mnie zakoczeniem od początku sezonu i ciągle nie mogę odgadnąć czemu chce zabiegać Nedveda a Giovinco na siłę odpoczywa na ławce...wiem że wczoraj Seba nawet naławce nie siedział z powodu kontuzji, ale o ile bardziej było by dla nas lepiej gdyby Seba wchodził w 60 minucie meczu a w innych to wypoczęty Nedved (wiem lata już nie te, szybkość też, ale serce do walki ma i wystarczy przypomnieć sobie mecz z Bolognią) zmieniał by Giovinco
cóż myśli naszego geniusza taktycznego najwyraźniej wykraczają po za moją inteligencję

nadzieja umiera ostatnia

Obrazek
dzakson88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 14:13

Własnie na tuttosport pojawiła sie informacja, ze Chiellini nie zagra przez kolejny miesiąc, a Zanetti około 45 dni. Czy rano Agricola nie mówił czasem, że z Giorgio juz wszystko ok? :shock:

+
Oceny pomeczowe goal.com

Buffon: 5.0
Molinaro: 5.5
Chiellini- 6.0
Legrottaglie: 5.0
Mellberg: 6.0
Marchionni: 5.0
Sissoko: 6.0
Zanetti: 6.0
Nedved: 7.0
Del Piero: 7.0
Amauri: 7.0

Marchisio (21”) 6.0
Iaquinta (69”) 5.5
Grygera (71”) 6.0
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2009, 14:42 przez dzakson88, łącznie zmieniany 1 raz.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 14:19

Może po szczegółowych badaniach wynikło coś innego. Szkoda strasznie. Zobaczymy jak zagra dzisiaj Inter, mam nadzieję, że niżej jak na 2. miejscu to po tej kolejce się nie znajdziemy.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 14:24

Enzo_Maresca pisze:
Co do meczu to zal pisac wiec powiem tylko jedno.NIE ZNiOSE jeszcze jednego meczu Pavla"jeszcze jeden sezon"Nedveda i Alexa"jestem pieprzonym egoista"Del Piero w pierwszym składzie.Temu ostatniemu to sie tak we łbie poprzewracało ze sie mu nawet biegać nie chce. :angry:
Przydałby sie ktos taki jak Capello,ktos kto by mu pokazał miejsce w szeregu.

Widze, ze zrobila sie moda na jakies dziwne nazywanie naszych piłkarzy... Co by nie było to sa tylko ludzie i kazdy ma prawo do slaszej formy! Nedved moze juz nie czaruje tym co kiedys, ale ten czlowiek ma juz 37 lat, a Alex jeszcze 2 miesiace temu byl dla was wszystkich bogiem... Ogarnijcie sie i miejcie troche szacunku do nich, jak i do wszystkich innych piłkarzy! :snooty:

Co do meczu... Juve zagralo baaardzo slabo, ale licze, ze chlopaki sie ockna i zaczna grac tak jak potrafia :? Najlepszy byl komentator z c+ "krytykuje, ze Alex jest egoista i akurat jest rozny ktory ten wywalczyl i zamienil w asyste; mowi ze Nedved jest do zdjecia i pach ten strzela gola" :wink: Komentarz beznadziejny i jeszcze to: "podanie do Molinariego"...

#FinoAllaFine
#WeAreOne
KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:13

ten mecz przypomina mi mecz z Napoli z rudny jesiennej, graliśmy przyzwoicie a tracimy bramki po indywidualnych błędach, szkoda tego meczu gdyż teraz nadrobienie straty do Interu może być nie do wykonania, teraz trzeba patrzeć co przed nami czyli Puchar Włoch, to trofeum powinniśmy potraktować jako nasz realny cel

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:17

Cobra pisze:Co by nie było to sa tylko ludzie i kazdy ma prawo do slaszej formy! Nedved moze juz nie czaruje tym co kiedys, ale ten czlowiek ma juz 37 lat, a
Dlatego niech sie zajmie szkoleniem juniorów Juve, scoutingiem, zarządzaniem stadionu, prowadzeniem sklepu z warzywami albo czyms innym, ale nie grą i kaleczeniem swojego nazwiska...

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:24

stahoo pisze:
Cobra pisze:Co by nie było to sa tylko ludzie i kazdy ma prawo do slaszej formy! Nedved moze juz nie czaruje tym co kiedys, ale ten czlowiek ma juz 37 lat, a
Dlatego niech sie zajmie szkoleniem juniorów Juve, scoutingiem, zarządzaniem stadionu, prowadzeniem sklepu z warzywami albo czyms innym, ale nie grą i kaleczeniem swojego nazwiska...

Właśnie, bo strasznie mi żal jak patrze na jego grę. To nie jest ten Pavel jak miał chociaż 30 lat. Dużo start, nie ta kondycja, to wszystko mimo strzelenia wczorajszej bramki.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:29

stahoo pisze:
Ale notabene wywiązał się wczoraj ze swojego zadania jako piłkarz. Bramkę strzelił
Ale niestety, wiek robi swoje. :?

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:30

dzakson88 pisze:Własnie na tuttosport pojawiła sie informacja, ze Chiellini nie zagra przez kolejny miesiąc, a Zanetti około 45 dni. Czy rano Agricola nie mówił czasem, że z Giorgio juz wszystko ok? :shock:
Ah, czyli na mecz z Chelsea najprawdopodobniej go nie bedzie. Super, po prostu super. Ten sezon jest chyba najbardziej pechowym sezonem co do kontuzji w Juventusie...

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:52

Tak oglądam te trzecią bramkę dla Cagliari i mam straszną zagwostkę. Sissoko obskoczył trzy najsilniejsze, najlepsze ligi na świecie. Jak to możliwe, że nikt go jeszcze nie nauczył podawać? :?

ps.
Alex wczoraj nie grał na swoim poziomie, ale przy jednym zagraniu aż gwizdnąłem pod nosem. W 2 połowie cross z lewej strony do Grygery. Chciałem poprosić o to w akcji na życzenie, ale nie potrafię tego umiejscowić w czasie. Ktoś kojarzy?

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 15:58

Wesoł pisze:Tak oglądam te trzecią bramkę dla Cagliari i mam straszną zagwostkę. Sissoko obskoczył trzy najsilniejsze, najlepsze ligi na świecie. Jak to możliwe, że nikt go jeszcze nie nauczył podawać? :?

ps.
Alex wczoraj nie grał na swoim poziomie, ale przy jednym zagraniu aż gwizdnąłem pod nosem. W 2 połowie cross z lewej strony do Grygery. Chciałem poprosić o to w akcji na życzenie, ale nie potrafię tego umiejscowić w czasie. Ktoś kojarzy?
Cos mi sie przypomina, Grygera opanowal pilke tuz przy lini koncowej?

Nie powinno byc to trudne to znalezioenia bo musi to byc akcja w ostatnich minutach meczu, gdy Grygera byl na boisku.

Zablokowany