Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:48

oliver pisze:Arka chcę bojkoty hahhaa
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... ek,1151070

Z jednej strony ich rozumiem bo ich ukarano a Widzew czy Zagłębie nie. Trochę nie feer. Ale z drugiej strony ktoś kto chce zbojkotować ligę chyba ma na celu pogrążyć polską piłkę. Sytułacja śmieszna.
Ja tu nie widzę celu w pogrążeniu ligi. Arka chce sprawiedliwości i wcale im się nie dziwie. Liga to się już dawno pogrążyła. Mogli nie ruszać tej korupcji bo i tak to nic nie dało. Całą sytuację odbieram jako cichą akceptację korupcji w futbolu. Nic nie potrafią rozwiązać to zacznie się udawanie że problemu nie ma. Smutna prawda.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:49

steru pisze: Należy wreszcie sobie wbić do głowy, że Widzew był zamieszany w korupcję. Pisanie, że tylko jedna osoba brała w tym udział i dlatego nie powinno być degradacji jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Każdy ma odpowiedzieć za korupcję! Nie ma znaczenia jak duża była skala tego procederu. Korupcja to korupcja - koniec tematu.!
Ja napisalem, ze w korupcje zostala zamieszana ejdna osoba. Aczkolwiek zaznaczam, ze Widzew powinien zostac zdegradowany. Ale przeciez nie ja jestem czlonkiem Wydzialu Dyscypliny.
steru pisze: W pełni popieram słowa prezesa Arki nawołującego do bojkotu rozgrywek.
Wiadome jest, ze 90% klubow bylo zamieszanych w korupcje. Arka?
Sama sobie jest winna. Zajela miejsce nie premiowane awansem. Zagraliby w ekstraklasie wylacznie dzieki degradacja innych klubow.
Bojkot? Coz prezes Arki nie bedzie mial wiele do gadania, poniewaz w tym momencie ich klub jest 1. ligowy ( Najsmieszniejsze jest to, ze dopiero wczoraj Arka oficjalnie zostala czlonkiem Ekstraklasy)

Ogolnie to wielka szopka. I nie jest to wina Widzewa, Zaglebia..
Tylko wylacznie osob degradujacych. Za bledy powinno sie placic.

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:51

Rozgoryczenie? Twoj post zostal napisany na poziomie 10-latka.
Chciałem sie ustosunkować do twojego poziomu :lol:
Rozgoryczenie?
Raczej frustracja :cool: (ale w sumie to jest wasz śmietnik i sami sobie zrobiliście opinie na całą Polskę... )
Sugerujesz, ze Cacek przekupil PKOL?
Tak :cool:
Malo wiesz...
No jeśli wiesz więcej niż pozostali, to się pochwal, przedstaw swoje argumenty, bo na razie bronisz swój klub.
Gdyby wasz klub utrzymał się w sposób sportowy w Ekstraklasie i by został zdegradowany o jedną klasę, to nikt by nie robił takich szopek, no ale tonący brzytwy się chwyta :roll:
Nie chce mi sie z toba pisac, bo to nie ma sensu..
Jezeli napiszesz cos sensownego to z pewnoscia odpisze.
No mnie też już się znudziło, bo dalsza konfrontacja do niczego by nie doprowadziła... ty dalej byś szedł w zaparte i bronił Widzew, który notabene powinien grać w II lidze... no ale spoko.
Powiem ci, że znam sporo fanów Widzewa i sami przyznali że wolą jako czysty klub szybko awansować do I ligi, a później do Ekstraklasy, niż kosztem innych pakować tyłek tam gdzie nie trzeba. A Ja ze swojej strony dodam, że ciężko wam będzie awansować do elity i mam nadzieję że za 14 lat, jak będziecie obchodzić 100-lecie to nadal będziecie w I lidze.
Nie ma to jak sprawiedliwość :bravo:
Spadliście w sposób sportowy (15 miejsce), dodatkowo udowodniono wam zarzuty korupcji, za co zostaliście zdegradowani, więc powinniście grać w II lidze, ale oczywiście Wy jesteście Ludzie Honoru :lol:
Pozdrawiam - 1908 :!:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:55

Juventino90 pisze:Ja napisalem, ze w korupcje zostala zamieszana ejdna osoba. Aczkolwiek zaznaczam, ze Widzew powinien zostac zdegradowany. Ale przeciez nie ja jestem czlonkiem Wydzialu Dyscypliny.
Członkowie wydziału dyscypliny nie mieli by nic do gadania gdyby z Łodzi nie wpłynęło odwołanie. Tym sposobem zarząd Widzewa się dla mnie totalnie ośmieszył. Mówiąc wprost : jest żałosny.
Juventino90 pisze:Wiadome jest, ze 90% klubow bylo zamieszanych w korupcje. Arka?
Sama sobie jest winna. Zajela miejsce nie premiowane awansem. Zagraliby w ekstraklasie wylacznie dzieki degradacja innych klubow.
Bojkot? Coz prezes Arki nie bedzie mial wiele do gadania, poniewaz w tym momencie ich klub jest 1. ligowy ( Najsmieszniejsze jest to, ze dopiero wczoraj Arka oficjalnie zostala czlonkiem Ekstraklasy)
Owszem Arka nie wywalczyła awansu na boisku. Zasady są jednak takie, że w przypadku degradacji powinna znaleźć się w Ekstraklasie. A degradacja Zagłębia jest oczywista. Dlatego mimo iż nie wywalczyli tego awansu w 100 % ten awans im się należał. Nie zgodzisz się ze mną?
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2008, 22:56 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:56

http://widzewiak.pl/news/show.php?site=1&id=12238

Tutaj wywiad z prezesem Widzewa.
Troche pokazuje sytuacje Widzewa odnosnie sprawy.''

Jeszcze raz napisze. Widzew ZASLUZYL NA II lige.
Ale chyba nie bede plakal z powodu glupoty WD? Powinienem plakac, ze Widzew zagra w II lidze? ( A jezeli Drzewiecki odwola przyznanie licencji Polonii Bytom, to nawet zagra w barazu za Jagiellonie Bialystok )

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 22:58

Twierdzenie, że to nie Widzew kupił mecze tylko jakiś tam obszczymur rzeczywiście graniczy z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i skrajną głupotą. W takim razie dlaczego Zagłębie Sosnowiec zostało zdegradowane? Zagłębie było niewinne, tylko jakieś osoby były zamieszane w korpucyjny proceder. I to samo tyczy się reszty klubów. Arka, Łęczna itp itd. Co z nimi? Co z nami? Czuje się wydymany na całego, tak samo jak i reszta kibiców, których klubu zostały 'sprawiedliwie' ukarane.

pfffffffff.. jakbym się nie przyzwyczaił, że żyję w kraju gdzie są równi i równiejsi..

Dla mnie w tym momencie Polska Liga przestaje istnieć, odcinam się od tego całego gówna gdzie ludzie upaprani po uszy w korupcje (Ujek, który dobijał się do reprezentacji.. bezkarny Widzew itp.) szyderczo śmieją się z przedstawienia, w którym sami grają pierwszoplanowe role. Kompromitacja, wstyd i wielki żal.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:00

steru pisze: Owszem Arka nie wywalczyła awansu na boisku. Zasady są jednak takie, że w przypadku degradacji powinna znaleźć się w Ekstraklasie. A degradacja Zagłębia jest oczywista. Dlatego mimo iż nie wywalczyli tego awansu w 100 % ten awans im się należał. Nie zgodzisz się ze mną?
Jasne, ze zgodze. Bo przeciez to czyste fakty..
Napewno chcialbym, zeby Arka grala w Ekstraklasie.. Jest to wkoncu klub z duzego miasta.
Jednak to paradoks, ze dwa lata temu Arka zostala zdegradowana aby po roku awansowac z.. no wlasnie z powodu degradacji innych klubow.'
Zal mi tego klubu, zarowno jak i kibicow Piasta i Jagielloni.

Co do odwolania. Gdyby WD dzialal poprawnie to.. Widzew by sie napewno nie odwolywal, bo niemialby ku temu powodow.

Reasumujac. Dymisja WD jest nieunikniona. Ciekaw jestem wyborow w PZPN.

No i oczywiscie decyzji o licencji Polonii oraz barazu.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:01

Juventino90 pisze:http://widzewiak.pl/news/show.php?site=1&id=12238

No i co z tego wywiadu wynika? Że sprawiedliwości stało się zadość? Ja nie mówię, że masz płakać że nie zostaniecie zdegradowani. Zaznaczam tylko, że każda choć trochę myśląca osoba powinna zauważyć wielką niesprawiedliwość. A prezes Widzewa? Dla mnie burak jakich mało. Niestety dla Was ale ten smród będzie się za wami ciągnął przez długie lata.

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:05

Juventino90 pisze:( A jezeli Drzewiecki odwola przyznanie licencji Polonii Bytom,
Jeżeli odwoła przyznanie licencji, to Widzew zagra w Ekstraklasie i dobrze o tym wiesz.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:06

Juventino90 pisze:Co do odwolania. Gdyby WD dzialal poprawnie to.. Widzew by sie napewno nie odwolywal, bo niemialby ku temu powodow..
Czegoś tu nie rozumiem. Czy nie poprawnym działaniem było zdegradowanie Widzewa za korupcję o jedną klasę rozgrywkową, co w połączeniu ze spadkiem ze względów sportowych daje występy w nowej 2 lidze? Bo o to w odwołaniu przecież chodziło. Grać nie w 2 a w 1 lidze...
Kame1988_Kornel pisze:
Juventino90 pisze:( A jezeli Drzewiecki odwola przyznanie licencji Polonii Bytom,
Jeżeli odwoła przyznanie licencji, to Widzew zagra w Ekstraklasie i dobrze o tym wiesz.
Na to Widzew również czeka? :lol:

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:07

Juventino90 pisze:http://widzewiak.pl/news/show.php?site=1&id=12238

Przez takich ludzi jak wasz prezes tacy ludzie jak Wdowczyk szybko znajdą sie tam gdzie byli. Nie zdziwi mnie jak za parę lat prace w pierwszej lidze /ekstraklasie da mu wasz prezes. Zresztą już mi się obiło o uszy , że trenuje w 4 lidze. Absurt
Kame1988_Kornel pisze:
Zagra baraż heh

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:16

steru pisze: Czegoś tu nie rozumiem. Czy nie poprawnym działaniem było zdegradowanie Widzewa za korupcję o jedną klasę rozgrywkową, co w połączeniu ze spadkiem ze względów sportowych daje występy w nowej 2 lidze? Bo o to w odwołaniu przecież chodziło. Grać nie w 2 a w 1 lidze...
Calkowicie sie z toba zgadzam. Jednak WD zrobil to tak nieudolnie, ze Widzew to wykorzystal.
Ja nie dziwie sie Cackowi. Chlop kupil klub- mial zapewnienie, ze klub nie ma dlugow ani przeszlosci zwiazana ze stara spolka i dlugami.
Wykupil 88 ( :lol: )procent akcji, a pozniej wielkie "bęc".

@Steru
Ja ciebie doskonale rozumiem. Wkoncu to Zaglebie oberwalo, a Widzewowi uszlo na sucho. Jeszcze zamiast walczyc w II lidze o awans walczyliscie w I o utrzymanie sie w.. II lidze.

Ciekaw jestem co zdazy sie jutro. Powinno sie wszystko wyjasnic. Glos w sprawie wyda Canal Plus, Drzewiecki i Ekstraklasa.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:22

Juventino90 pisze: Calkowicie sie z toba zgadzam. Jednak WD zrobil to tak nieudolnie, ze Widzew to wykorzystal.
Nie ważny jest w tej chwilli WD. Ważny jest brak honoru Widzewa. Oprócz tego Widzew wyznaczył drogę dla innych umoczonych klubów do uniknięcia konsekwencji. Antykorupcyjne zapisy w kontraktach? Śmiechu warte. Walka z korupcją poprzez odwoływanie się od wyroku za korupcję. Żałosne.
Juventino90 pisze:@Steru
Ja ciebie doskonale rozumiem. Wkoncu to Zaglebie oberwalo, a Widzewowi uszlo na sucho. Jeszcze zamiast walczyc w II lidze o awans walczyliscie w I o utrzymanie sie w.. II lidze.
Ja nie patrzę na sprawę tylko przez pryzmat Zagłębia. Biorę pod uwagę wszystkie kluby które na korupcji ucierpiały. Prawda jest taka, że dzięki Wam korupcji uniknęło Zagłebie L. jak i prawdopodobnie Korona...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:39

steru pisze: Ja nie patrzę na sprawę tylko przez pryzmat Zagłębia. Biorę pod uwagę wszystkie kluby które na korupcji ucierpiały. Prawda jest taka, że dzięki Wam korupcji uniknęło Zagłebie L. jak i prawdopodobnie Korona...
Co ja moge dodac? Masz racje.. pewnie wiele klubow bedzie domagac sie odszkodowania..
Pozostaje mi tylko dodac Se La vi i czekac na jutrzejszy dzien.
Wkoncu ja tez nie jestem dumny, ze nie moge kupic karnetu.. Bo od jakiegos czasu nie wiem w ktorej lidze zagra Widzew.

Wole nie wiedziec co sie stanie w mediach, jak Widzew jednak za sprawa Polonii Bytom zagra w barazu. Kolejna afera..
Sam wolalbym juz wiedziec co i jak.. A tak? Ciagla niepewnosc.

Czekam na komentarze spoconego Janka :wink:

MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2008, 23:47

jedyne logiczne rozwiazanie , ktore sie nasuwa na mysl to zawieszenie rozgrywek do czasu wyjasnienia calej "sprawy". Tyle tylko ze w polskich warunkach to pewnie bysmy sie musieli obejsc kilka lat bez rozgrywek krajowych :prochno: . Jaka by ni ebyla podjeta decyzja w najblizszych dniach to i tak ktos bedzie pokrzywdzony. No chyba zeby dac amnestie na wszystkie korupcyjne dzialania ktore mialy miejsce w polskiej pilce, tyle tylko ze wtedy wracamy do skladu ligi sprzed degradacji lecznej, arki etc, a i to rozwiazanie nie jest idealne:]

ODPOWIEDZ