Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2007, 19:34

Arka Gdynia - Górnik Łęczna (zapewne przełożony)
Korona Kielce - Wisła Kraków X2
Cracovia - Lech Poznań X
Zagłębie Lubin - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 1
Odra - GKS Bełchatów 2
Legia - Łódzki KS 2 (wiara czyni cuda :D)
Widzew Łódź - Górnik Zabrze 2 (mecz o przysłowiowe 6 pkt.)
Pogoń - Wisła Płock 2 (Coś czuje że może być miła niespodzianka 8) )

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2007, 22:29

Bardzo ciekawa kolejka. Mecz kolejki to raczej pojedynek w Kielcach gdzie przyjeżdża Wisła która jeżeli szybko się nie przebudzi i nie zacznie wygrywać to straci dobitnie szanse na Mistrzostwo Polski, a takowe jeszcze są. W podobnej sytułacji jest Legia którą czeka ciężka przeprawa z ŁKSem - rewelacją tegorocznego sezonu Orange Ekstraklasy. Napewno ciekawie będzie jeszcze w Krakowie. W pierwszej rundzue padł wynik 4-3 dla Pasów po dreszczowcu bo kiedy to Cracovia prowadziła 3:0, Lech doprowadził do stanu 3:3, później strzelił bramkę na 4:3 ale sedzia Robert Werder nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez gracza Pyr, a w efekcie Cracovia zgarnęła całą pulę ;). Równie interesująco zapowiada się spotkanie Zagłębia z Groclinem gdzie 'Miedziaki' podejmują zawsze groźny i nieobliczalny zespół trenera Macieja Skorży..

-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 18:21

UlTrAs pisze:No dobra to może mistrza jeszcze nie znamy, ale faktem jest, że GKS jest w tej chwili w tak dobrej formie, że ciężko będzie ich przeskoczyć.
Aaa widzisz Ultrasku 8) wcale nie było tak trudno jakby mogło się wydawać. Odra Włodzisław wygrała dzisiaj 1-0 z GKS-em! W dalszym ciągu podtrzymuję swoje zdanie, że to właśnie Korona zostanie mistrzem. Oby tylko udało im się jutro odnieść zwycięstwo w spotkaniu z Wisłą.

Obrazek
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 19:03

-Lucas- pisze:Oby tylko udało im się jutro odnieść zwycięstwo w spotkaniu z Wisłą.
Mecz jest dzisiaj o 20:00. Mam nadzieje ze bedzie remis 8)

karol_1991

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 21:57

Pięknie! Odra wygrała z GKS, w Wodzisławiu po raz pierwszy od kilku lat "coś" się zaczęło dziać na trybunach:) Sędziowie pomagali GKS-owi jak mogli, ale nie wyszlo :)

NIGDY NIE SPADNIE, ODERKA NIGDY NIE SPADNIE!

Górny Śląsk! Górny Śląsk! Górny Śląsk!
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 22:12

Własnie ten wynik strasznie mnie zaszokował bardzo słaba Odra ograła bardzo dobrze spisujacego sie GKS Bot Bełchatów.Bełchatowianie nie przegrali meczy od pazdziernika poprzedniego roku no ale coz dzisiaj uznali wyzszosc druzyny z Wodzisławia,tylko ciekawi mnie czy Bot jest w słabszej formie czy to tylko wpadka przekonamy sie niebawiem podczas przyszłych meczy :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 22:24

Niespodziewane zwycięstwo Odry z Bełchatowem. Szkoda tylko że Wisła nie potrafiła tego wykorzystać i zbliżyć się do BOTu. Dobrze że Bóg miał w tym dniu w opiece krakowską bramkę bo jakby nie patrzeć Gajtkowski mógł strzelić hattricka ale Dolha popisał się znakomitym relfeksem. Dudka mnie poprostu dobijał zagrał fatalne, zresztą już nie pierwsze zawody, jedyne czym się zapisał w tym meczu to jeden strzał z dystansu, wyeliminowanie z gry a zarazem doprowadzenie do kontuzji Zganiacza, reszta to obraz nędzy i rozpaczy. Szkoda że Wisła nie rozstrzygneła tego meczu na swoją korzyść, w sumie miała ku tamu szanse - Penksa znakomicie dograł do Paulisty temu wystarczyło tylko dołożyć nogę i w 85 minucie Biała Gwiazda wyszłaby na prowadzenie. Remis sprawiedliwy jednak ze wskazaniem na gospodarzy którzy przez większość meczu byli lepsi jednak.

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2007, 22:36

Alizee18 pisze:Własnie ten wynik strasznie mnie zaszokował
Dla mnie to żadna niespodzianka :P
Alizee18 pisze: bardzo słaba Odra
No chyba nie aż tak :stop:
karol_1991 pisze: NIGDY NIE SPADNIE, ODERKA NIGDY NIE SPADNIE!
Racja :!:

Byłem na meczu i muszę powiedzieć że Odra zagrała o niebo lepiej niż w poprzednich spotkaniach. Grali otwarty futbol i tylko pod koniec BOT zepchnął Odrę do głębokiej defensywy.

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 13:39

Już od początku rundy wiosennej było widać znaczną poprawę w grze Odry. Przeważnie brakowało do szczęścia skuteczności albo właśnie szczęścia. Wczoraj się udało i jest "niespodzianka". Brawa dla piłkarzy Odry :!: :bravo:

Obrazek
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 13:47

No to Oderka się spisała :] i bardzo dobrze, coś tak czułem ,że Odra wygra ale byście mnie wyśmiali :p , no i remis Wisły i Korony też bardzo cieszy, teraz tylko czekam na dzisiejsze zwycięstwo Legii Warszawa :] . Wygrana Zagłebia jak narazie obojętnie bo i tak mają tyle punktów co Bełchatów :P

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 20:30

Lukasz_JUVE pisze:Już od początku rundy wiosennej było widać znaczną poprawę w grze Odry.
Ja raczej bym powiedział że widać postęp w grze "Nafciarzy" 2 remisy (Z Wisłą Krk i Lechem) i zwycięstwo (z "portowcami") jedyna nieszczęsna porażka z Koroną, jak tak dalej będą grać to się spokojnie utrzymają :!:
A widać że grali z dobrymi ekipami. :bravo:

karol_1991

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 21:40

Do Kame1988_Kornel

Odra poczynił naprawdę duże postępy. Przed sezonem, po sparingu Piast- Odra, trener Piasta powiedział "Ta drużyna może jeszcze w tym sezonie namieszać" i jego słowa zaczynają się sprawdzać. Wczoraj GKS praktycznie bez sytuacji. Odra gdyby wykorzystała chociaż 75% sytuacji to Bełchatów wracał by z bagażem 3-4 bramek. Niestety sędzia skutecznie uniemożliwiał Odrze strzelanie kolejnych bramek. Sędziowie PORAŻKA jeżeli p. Szulc jeszcze raz przyjedzie do Wodzisławia, to obawiam się, że może już do Warszawy nie wrócić! Nie wiem co się działo ale gra wyglądała tak jakby to GKS kupił mecz. Z Zagłębiem zabrakło szczęścia (kilka praktycznie 100% okazji), z Craxą podobnie. Z Wisłą w pucharze Odra się przełamała. Zobaczyła, że mogą wygrywać. Zobaczycie teraz będzie marsz w górę tabeli!

Górny Śląsk! Górny Śląsk! Górny Śląsk!
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 22:13

W sumie masz racje, ale i tak Odra (ale jedna jaskółka wiosny nie czyni :lol: a za tydzień twój zespół zmierzy się z moim i nie będzie im łatwo :) Pozdrawiam ) jak i Wisła Płock się utrzymają 8)
Wiadomo degradacja Arka i Łęczna i baraże Pogoń (to jest chyba najgorzej grający zespół w OE :!: :shock: z czym do ludzi "portowcy" :?: :!: ) -nie chciałem obrazić kibiców Pogoni, ale sami muszą przyznać że jak nic się tam nie zmieni to... KONIEC :roll:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2007, 23:46

Niestety Gornik przegral kolejny mecz, tym razem z Widzewem. Tak naprawde jednak, wcale nie zasluzyl na porazke. Remis bylby sprawiedliwym wynikiem. Spadek w tabeli i juz tylko miejsce nad strefa spadkowa. Mam nadzieje, ze pan Motyka zdola wymyslic odpowiedni sposob na utrzymanie sie w lidze.
Wisla pojechala do Kielc po zwyciestwo, lecz skonczylo sie tak jak przewaznie na wyjazdach, a wiec remisem. Jesli w nastepnej kolejce Wisla nie pokona Lecha, to o mistrzostwie bedzie mozna przy Reymonta zapomniec.

PS. Reszta meczow mnie nie interesuje :P

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2007, 01:18

No i mówiłem =D Legia wygrała, przełamała się i teraz w górę po Mistrza :d
Teraz to już w czwartek bardzo istotny mecz liderzy grają ze sobą :] Oby był remis :]

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
ODPOWIEDZ