podnoszenie ciezarow, kulturystyka...

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2007, 20:20

:twisted: Polecam sprawdzoną odżywkę: Whey Gainer Plus Authentic

Kolega stosował i szybko przybrał na masie ! Do tego dołączył Jabłczan kreatyny TCM Mega Caps i jest b.b. zadowolony.

Polecam też jeśc dużo potraw białkowych :> mam nadzieję, że ni musze podawac przykładów!

Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 10:39

wErOn pisze:Zamiast wydawac na odzywki przeznacz oszczednosci na slownik do polskiego. szczerze kolego - czytajac twoje posty/komenty nie wiem - smiac sie czy plakac? do ksiazek a nie na silownie! :pray:
Dziękuje bardzo Panie wErOnie za zwrócenie mi uwagi (to nic, że nie grzecznie). Cóż nie wiem dlaczego się Pan akurat uczepił mnie, ale w sumie schlebia mi to, dlatego, że zwraca Pan uwage na moją działalność na forum.
Prosze tylko przeczytać jeszcze raz moje pytanie. Nie spytałem sie o poprawność mojego komenta, tylko o rzecz całkowicie inną. Brak logiki w Pańskiej odpowiedzi zasługuje na.... :bravo:

RuTeK---->Dzięki za rade. Pozdrawiam.

Luciano_Moggi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 10:49

@Ciro85- jeżeli chcesz przytyć to proponuję jeść dużo ryżu, makaronu w każdej postaci i dziennie litr mleka. Jak tak zrobiłem i w bardzo szybkim tempie moja waga wzrosła. :)

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 11:27

Jajka, biały ser, makaron, ryż i jeść ile idzie ;). Polecam kolacyjki około 21 i na nią 300 g białego sera i jajecznica z 6 jajek :wink:

Obrazek
Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 13:04

Dzięki chłopaki za rady. :ok:
Jadam naprawde dużo,ale chyba musze jeszcze więcej;), makaron i jajka dosyć często, ryż rzadko, mleka nie lubie, ale się zmusze :P

Do Juve The Best---co sądzisz o tym "Whey Gainer Plus Authentic: zaproponowanym mi przez Rutka??

Do Luciano_Moggi (a tak wogóle po zdięciach nie widać abyś aż tak bardzo przytył :-D :wink:)---ile ważyłeś wcześniej i w jakim czasie i ile dała ci wagi ta dieta nabiałowa??

Do wErOna---na takie odpowiedzi czekałem jakie uzyskałem od Rutka, Juve The Best i Luciano M. (ciekawe czy piłkarze Juve też tak się odżywiali za jego kadencji :wink:) Twój niegrzeczny komentarz był całkowicie zbędny ale nie mam do Ciebie urazu-szanuje każdego kibica Juve.
Życze wszystkim Wesołych Świąt

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 13:12

Powiem Ci szczerze że pierwsze słysze. Może coś nowego a zabardzo w nowościach nie siedze. Najlepiej jak byś dał jakiegoś linka i zobaczył bym skład.

Obrazek
Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 14:56

http://www.kiedrowska.com/?site=info&id=P0296

Cóż, skład chyba standardowy nie znam się....

Luciano_Moggi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 15:09

@Ciro85- też miałem problemy z wagą. Pomimo tego, że dosyć sporo jem to efektów tego nie było widać. Teraz widać od razu, że masy więcej nabrałem, na każdym kroku słyszę, że "buźka mi się bardziej krągła zrobiła' ( :rotfl: ), brzuszek też nieco większy, także wydaje mi się, że ryż, makaron i mleko mogą być odpowiednie do tego aby przybrać więcej masy. Jeżeli chodzi o mleko, to również nie przepadam, ale co innego jak jest w postaci kakao. :D Jeżeli chodzi o wagę to pół roku temu ważyłem 63 kilo i właśnie tak około pół roku (może nieco mniej) zacząłem spożywać te wyżej wymienione produkty znacznie częściej i teraz ważę 75 kilo. Różnica jest znaczna, tym bardziej czuję to podczas biegania. :wink:

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 18:06

AAAA kurde sam to brałem :D. Śmiało kupuj. To był mój pierwszy gainer zaczołem go brać po pół roku ćwiczenia przyrostyu były zadowalające aczkolwiek niepamiętam ile siadło ;)

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 18:13

Juve The Best pisze:AAAA kurde sam to brałem :D. Śmiało kupuj. To był mój pierwszy gainer zaczołem go brać po pół roku ćwiczenia przyrostyu były zadowalające aczkolwiek niepamiętam ile siadło ;)
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Poleciłem tego ginera bo jest stosunkowo tani... a skoro eekty te same to po co przepłacac :dance:

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2007, 01:11

Witam panów pakerów, co powiecie o tym:

http://www.kulturystyka.org.pl/modules/ ... toryid=176

Może ktoś próbował, albo jest w trakcie?

Bo ja tak się zbieram i zbieram i zebrać nie mogę :/

ps. Lucas - wiosenne osłabienie przezwyciężone?

-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2007, 09:15

Supersonic pisze:Witam panów pakerów, co powiecie o tym:

Na samym początku należy sobie powiedzieć, że żadne nawet najbardziej wyszukane i najintensywniejsze ćwiczenia mięśni brzucha nie są w stanie zastąpić odpowiednio zbilansowanej diety. W Twoim przypadku nie powinno być z tym problemu bo jesteś wegeterianinem :wink: Jeśli ktoś nie będzie przestrzegał diety to owszem zbuduje mięśnie brzucha ale tłuszczyk pozostanie przez co nie bedą one wyraźnie widoczne tak jak w moim przypadku :D Generalnie kształtowanie mięsni brzucha jest monotonne, wymaga odpowiedniego podejścia do treningu, systematyczności i przede wszystkim dieta i jeszcze raz dieta...
Supersonic pisze:ps. Lucas - wiosenne osłabienie przezwyciężone?
Teraz już tak ale nie obyło się bez przerwy wymuszonej z resztą chorobą. Na początku kwietnia złpałem jakąś infekcje i musiałem antybiotykami się nafaszerować a wtedy nie da się normalnie ćwiczyć. Planowałem 14 dniową przerwę, która jednak z powodu lenistwa wydłużyła się do trzech tygodni :smile: Wróciłem w zeszły poniedziałek i teraz musi być już tylko lepiej. Byle do czerwca albo lipca :twisted:

EDiT:

Z ćwiczeń, które widać na podanej stronce kiedyś wykonywałem propozycje numer 4 tylko że kładłem sobie nogi na ławeczke. Robiłem 4 serie po 20-30 powtorzeń. Nie polecam takiej ilości powtórzeń na początku. Aaaa i nie wolno dotykać plecami podłogi :)

Dobre jest również ćwiczenie na ławce płaskiej. Kładziesz się na ławeczke, za głową łapiesz się ławeczki rękoma, nogi wyprostowane złączone i wykonujesz ruchy od poziomu do pionu. Staraj się wykonywać ćwiczenie tak aby mięśnie brzucha były cały czas napięte, żebyś czuł takie swędzenie/pieczenie.

Możesz również cwiczyć na ławeczce skośnej w dół. Ręce kładziesz na klatce piersiowej i wykonujesz skłony. Ważne jest aby podczas cwiczenia nie dotykać ławeczki plecami. Kiedy już będziesz się zbliżał do ławeczki rozpocznij kolejny skłon, rekoma na klatce mozesz dotykac kolan.

Trudno będzie Ci poprawnie wykonać powyższe ćwiczenia zgodnie z tym co napisałem bo to trzeba zobaczyć ale mniej wiecej tak to wygląda. :P

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 16:10

Mnie uczyli, że jak sie cwiczy Brzuch trzeba dbac o to by mięśnie były ciągle napięte, wtedy rezultaty są naprawdę widoczne !

ForzaJuve_Adam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 16:16

Supersonic pisze:Witam panów pakerów, co powiecie o tym:

ps. Lucas - wiosenne osłabienie przezwyciężone?
Robiłem to 2 lata temu. Nie udało mi się skończyć całego treningu, ponieważ już nie wytrzymywałem, ale doszedłem do trzydziestego któregoś dnia. Efekty naprawdę są imponujące. W moim przypadku pod skorą zostało trochę warstwy tłuszczowej, której nie spaliłem, więc kratki nie było idealnie widać, aczkolwiek jej zarys był bardzo fajny. Natomiast po napięciu mięśni i sprawdzeniu ręką jakie one są, naprawdę robiło to na mnie wrażenie... Niestety od tamtego czasu nic ze swoim brzuchem nie robiłem i wspaniałe efekty tamtego treningu poszły w zapomnienie. Teraz starałem się zacząć go ponownie, ale mieszkając w mieszkaniu studenckim nie jest to takie łatwe... Niedługo zaczynam od nowa i powiedziałem sobie, że muszę go skończyć.

Obrazek
Obrazek
KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 19:39

ForzaJuve_Adam pisze: Robiłem to 2 lata temu. Nie udało mi się skończyć całego treningu, ponieważ już nie wytrzymywałem, ale doszedłem do trzydziestego któregoś dnia.
Ja ledwo pierwszy dzień dziś zrobiłem :prochno: i mam pytanie co do ćwiczenia numer 5,
1. podnosze barki i w tym momencie robie nożyce sześć razy jedną nogą i sześć drugą
czy 2. podnosze barki -> jedna noga, druga i opuszczam barki i tak sześć razy (w przypadku pierwszego dnia) ?

ODPOWIEDZ