Polska II liga
- Daniel_FCJ
- Juventino
1.Podbeskidzie Jagiellonia
2.Radomiak Polonia
3.Ruch Piast
4.Widzew Zawisza
5.Zagłębie KSZO
6.Finishparkiet ŁKS
7.Heko Szczakowianka
8.Lechia Górnik
9.Śląsk Świt
Moje typy
1.x
2.1
3.1
4.1
5.x
6.x
7.1
8.1
9.1
2.Radomiak Polonia
3.Ruch Piast
4.Widzew Zawisza
5.Zagłębie KSZO
6.Finishparkiet ŁKS
7.Heko Szczakowianka
8.Lechia Górnik
9.Śląsk Świt
Moje typy
1.x
2.1
3.1
4.1
5.x
6.x
7.1
8.1
9.1
FORZA JUVE!!!!!!
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
32. kolejka II ligi
WYNIKI:
Widzew Łódź - Zawisza Bydgoszcz 2:0 (0:0)
Bramki: Piotr Stawarczyk (52), Jakub Wawrzyniak (90)
Żółte kartki: Bartosz Iwan, Kamil Kuzera, Piotr Stawarczyk - Robert Mioduszewski, Piotr Klepczarek, Żelijko Mrvaljević, Damian Staniszewski.
Sędzia: Tomasz Mikulski (Lublin). Widzów 10 000.
Ruch Chorzów - Piast Gliwice 5:0 (3:0)
Bramki: Wojciech Myszor (3-głową), Marcin Klaczka (42- karny), Mariusz Śrutwa (45), Grażvydas Mikulenas (80), Piotr Ćwielong (88). Żółte kartki: Wojciech Myszor, Marcin Klaczka, Grażvydas Mikulenas - Mirosław Budka.
Czerwona kartka - Krzysztof Kozik (40) (Piast Gliwice)
Sędzia: Piotr Święs (Katowice). Widzów 4 000.
Lechia Gdańsk - Górnik Polkowice 3:2 (2:0)
Bramki: Karol Piątek (10), Krzysztof Brede (36-karny), Piotr Wiśniewski (60) - Kamil Wacławczyk (82), Wojciech Górski (90+2-karny).
Żółte kartki: Jakub Biskup - Wojciech Górski.
Sędzia: Artur Radziszewski (Warszawa). Widzów 3 500.
Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3:1 (0:1)
Bramki: Janusz Wolański (68), Tomasz Malinowski (81), Bartłomiej Chwalibogowski (90) - Mariusz Wysocki (40).
Żółte kartki: Jacek Paczkowski, Dawid Skrzypek - Krzysztof Smoliński, Maciej Rogalski, Arkadiusz Sojka, Piotr Kosiorowski, Jacek Berensztajn, Grzegorz Skwara.
Sędzia: Marcin Borski (Warszawa). Widzów 3 500.
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok 0:1 (0:1)
Bramka: Tomasz Moskal (31).
Żółte kartki: Paweł Sobczak - Wojciech Kobeszko, Jacek Markiewicz.
Sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce). Widzów 2 000.
Finishparkiet Nowe Miasto Lub. - ŁKS Łódź 0:1 (0:1)
Bramka: Rafał Niżnik (33-karny).
Żółte kartki: Sławomir Święcki, Marcin Wincel, Piotr Bazler - Dariusz Kłus.
Czerwone kartki: Dariusz Kłus (59, za drugą żółtą), Łukasz Madej (90) - obaj ŁKS.
Sędzia: Robert Satla (Katowice). Widzów 600.
W nietypowych okolicznościach czerwoną kartkę zobaczył, już w doliczonym czasie gry, Łukasz Madej. Zawodnik ŁKS siedział wówczas na ławce rezerwowych i po jeden z akcji, nie zgadzając się z decyzją arbitra, wyraził w sposób niecenzuralny swoje niezadowolenie wobec sędziego technicznego spotkania. Ten przywołał głównego arbitra meczu, który, po konsultacji, ukarał Madeja czerwoną kartką.
Śląsk Wrocław - Świt Nowy Dwór Maz. 3:0 (1:0)
Bramki: Piotr Celeban (33-głową), Marek Kowal (63), Tomasz Kosztowniak (90).
Żółte kartki: Michał Mróz - Rafał Wodniok.
Sędzia: Piotr Wieczerzak (Kraków). Widzów 3 000.
W 89 minucie Rafał Naskręt (Śląsk) nie wykorzystał rzutu karnego.
HEKO Czermno - Szczakowianka Jaworzno 4:0 (3:0)
Bramki: Krzysztof Trela (36), Krystian Kanarski (39), Paweł Zawistowski (45), Marek Drozd (69).
Żółta kartka, HEKO Czermno: Adrian Sobczyński.
Sędzia: Tomasz Witkowski (Warszawa). Widzów 250.
Radomiak Radom - Polonia Bytom 2:0 (0:0)
Bramki: Artur Błażejewski (60), Maxwell Kalu (77).
Żółte kartki: Andrzej Bednarz - Artur Rozmus, Grzegorz Jurczyk.
Sędzia: Łukasz Bartosik (Kraków). Widzów 2 800.
Źródełko:
http://sport.onet.pl/1332446,wiadomosci.html
---------------------------------------------------------------
Tak wiec Stalo sie Widzew Awansował do Ekstraklasy z pozycji lidera...chociaz zostaly jeszcze 2 mecze do konca sezonu....
Licze rowniez ze wlasnie w tych kolejnych dwoch meczach ŁKS utrzyma przewage nad pozostalymi druzynami i rowniez awansuje...bo bardzo chce znowu zobaczyc Derby Łodzi w I lidze...
WIDZEW!!!!
WYNIKI:
Widzew Łódź - Zawisza Bydgoszcz 2:0 (0:0)
Bramki: Piotr Stawarczyk (52), Jakub Wawrzyniak (90)
Żółte kartki: Bartosz Iwan, Kamil Kuzera, Piotr Stawarczyk - Robert Mioduszewski, Piotr Klepczarek, Żelijko Mrvaljević, Damian Staniszewski.
Sędzia: Tomasz Mikulski (Lublin). Widzów 10 000.
Ruch Chorzów - Piast Gliwice 5:0 (3:0)
Bramki: Wojciech Myszor (3-głową), Marcin Klaczka (42- karny), Mariusz Śrutwa (45), Grażvydas Mikulenas (80), Piotr Ćwielong (88). Żółte kartki: Wojciech Myszor, Marcin Klaczka, Grażvydas Mikulenas - Mirosław Budka.
Czerwona kartka - Krzysztof Kozik (40) (Piast Gliwice)
Sędzia: Piotr Święs (Katowice). Widzów 4 000.
Bramki: Karol Piątek (10), Krzysztof Brede (36-karny), Piotr Wiśniewski (60) - Kamil Wacławczyk (82), Wojciech Górski (90+2-karny).
Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3:1 (0:1)
Bramki: Janusz Wolański (68), Tomasz Malinowski (81), Bartłomiej Chwalibogowski (90) - Mariusz Wysocki (40).
Żółte kartki: Jacek Paczkowski, Dawid Skrzypek - Krzysztof Smoliński, Maciej Rogalski, Arkadiusz Sojka, Piotr Kosiorowski, Jacek Berensztajn, Grzegorz Skwara.
Sędzia: Marcin Borski (Warszawa). Widzów 3 500.
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok 0:1 (0:1)
Bramka: Tomasz Moskal (31).
Żółte kartki: Paweł Sobczak - Wojciech Kobeszko, Jacek Markiewicz.
Sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce). Widzów 2 000.
Finishparkiet Nowe Miasto Lub. - ŁKS Łódź 0:1 (0:1)
Bramka: Rafał Niżnik (33-karny).
Żółte kartki: Sławomir Święcki, Marcin Wincel, Piotr Bazler - Dariusz Kłus.
Czerwone kartki: Dariusz Kłus (59, za drugą żółtą), Łukasz Madej (90) - obaj ŁKS.
Sędzia: Robert Satla (Katowice). Widzów 600.
W nietypowych okolicznościach czerwoną kartkę zobaczył, już w doliczonym czasie gry, Łukasz Madej. Zawodnik ŁKS siedział wówczas na ławce rezerwowych i po jeden z akcji, nie zgadzając się z decyzją arbitra, wyraził w sposób niecenzuralny swoje niezadowolenie wobec sędziego technicznego spotkania. Ten przywołał głównego arbitra meczu, który, po konsultacji, ukarał Madeja czerwoną kartką.
Śląsk Wrocław - Świt Nowy Dwór Maz. 3:0 (1:0)
Bramki: Piotr Celeban (33-głową), Marek Kowal (63), Tomasz Kosztowniak (90).
Żółte kartki: Michał Mróz - Rafał Wodniok.
Sędzia: Piotr Wieczerzak (Kraków). Widzów 3 000.
W 89 minucie Rafał Naskręt (Śląsk) nie wykorzystał rzutu karnego.
HEKO Czermno - Szczakowianka Jaworzno 4:0 (3:0)
Bramki: Krzysztof Trela (36), Krystian Kanarski (39), Paweł Zawistowski (45), Marek Drozd (69).
Żółta kartka, HEKO Czermno: Adrian Sobczyński.
Sędzia: Tomasz Witkowski (Warszawa). Widzów 250.
Radomiak Radom - Polonia Bytom 2:0 (0:0)
Bramki: Artur Błażejewski (60), Maxwell Kalu (77).
Żółte kartki: Andrzej Bednarz - Artur Rozmus, Grzegorz Jurczyk.
Sędzia: Łukasz Bartosik (Kraków). Widzów 2 800.
Źródełko:
http://sport.onet.pl/1332446,wiadomosci.html
---------------------------------------------------------------
Tak wiec Stalo sie Widzew Awansował do Ekstraklasy z pozycji lidera...chociaz zostaly jeszcze 2 mecze do konca sezonu....
Licze rowniez ze wlasnie w tych kolejnych dwoch meczach ŁKS utrzyma przewage nad pozostalymi druzynami i rowniez awansuje...bo bardzo chce znowu zobaczyc Derby Łodzi w I lidze...
WIDZEW!!!!
Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 21:39 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kame1988_Kornel
- Juventino
No to Widzew w I lidze
Widzew dzis grał też dla ŁKSu, bo to zwycięstwo nad Zawiszą pozwoliło spokojnie panowac na 2 miejscu ŁKSowi. Teraz w sobote pozostaje wygrać przy Al.Unii z Radomiakiem i ŁÓDŹ RZĄDZI W II LIDZE
a za rok w pierwszej

Widzew dzis grał też dla ŁKSu, bo to zwycięstwo nad Zawiszą pozwoliło spokojnie panowac na 2 miejscu ŁKSowi. Teraz w sobote pozostaje wygrać przy Al.Unii z Radomiakiem i ŁÓDŹ RZĄDZI W II LIDZE

- Pagi
- Juventino
W Łodzi sie cieszą, w Gdańsku sie cieszą:D Widzew w 1 lidze a Lechia po dobrym meczu (3-2) jest na 9 miejscuMoonk pisze:32. kolejka II ligi

- Del Rajko
- Juventino
Widzew wraca tam gdzie jego miejsce
Znów zaczną się meczyki z Legią z Wisłą.
----------------------------------------------------------------------
88 min Legia - Widzew 2:0
Koniec meczu: Legia - Widzew 2:3
:rotfl: Ciekawe co przyniesie nowy sezon 8)

Znów zaczną się meczyki z Legią z Wisłą.
----------------------------------------------------------------------
88 min Legia - Widzew 2:0
Koniec meczu: Legia - Widzew 2:3

- białas
- Juventino
przed meczem stawiałem na remis. stało się inaczej. komplet punktów dla Lechii zapewnił jej pozostanie w drugiej lidze na następny sezon.Moonk pisze:32. kolejka II ligi
WYNIKI:
KSZO od kilku kolejek jakby stanęło w miejscu, co dzisiaj wykorzystało Zagłębie. Ostrowiec czeka na ekstarklasę do następnego sezonu, natomiast Sosnowiec prawie w pierwszej lidze.Zagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3:1 (0:1)
zwycięstwo wicelidera z outsaiderem pozwala realnie wierzyć w drugie miejsce na koniec sezonu. i chyba prawidłowo, zwłaszcza po doskonałej grze na wiosnę.Finishparkiet Nowe Miasto Lub. - ŁKS Łódź 0:1 (0:1)
brawa dla Madeja za profesjonalne podejście :]W nietypowych okolicznościach czerwoną kartkę zobaczył, już w doliczonym czasie gry, Łukasz Madej. Zawodnik ŁKS siedział wówczas na ławce rezerwowych i po jeden z akcji, nie zgadzając się z decyzją arbitra, wyraził w sposób niecenzuralny swoje niezadowolenie wobec sędziego technicznego spotkania. Ten przywołał głównego arbitra meczu, który, po konsultacji, ukarał Madeja czerwoną kartką.
wynik do przewidzenia. Śląsk nadal się liczy w walce o pierwszą ligę.Śląsk Wrocław - Świt Nowy Dwór Maz. 3:0 (1:0)
HEKO pozostaje w drugiej lidze, a do Jaworzna zawita trzecia liga.HEKO Czermno - Szczakowianka Jaworzno 4:0 (3:0)
walka dwóch drużyn zagrożonych spadekiem. po ostatnich doniesieniach (do trzeciej ligi spadają 3, a nie 4 zespoły) Radomiak pewniejszy utrzymania (w kontekście walki ze Świtem).Radomiak Radom - Polonia Bytom 2:0 (0:0)
Widzew w pierwszej lidze (co było do przewidzenia), a Zawisza żegna się z trzecią pozycją w lidze.Widzew Łódź - Zawisza Bydgoszcz (2) 2:0 (0:0)
nie spodziewałem się takiego wyniku. liczyłem raczej na remis. rozczarował mnie Piast. pytanie do gliwiczan: grał pierwszy skład, czy rezerwa? nie nabijam się.Ruch Chorzów - Piast Gliwice 5:0
no i :
bardzo bałem się tego meczu. wynik inny niż zwycięstwo Jagi, przekreślałby szansę na awans. a tam mamy bardzo ciekawą końcówkę sezonu. poza Widzewem, który jest już w ekstarklasie, jest jeszcze 5 drużyn, które walczą. ja wierzę w Jagę, która gra w sobotę z Widzewem u siebie. ostatni mecz sezonu na stadionie przy Słonecznej. mam nadzieję, że słońce przybędzie ze wschodu i Jaga wygra. mam zamiar się pojawić na meczu i podziękować zawodnikom za walkę przez cały sezon. różnie bywało, ale wygrana z łodzianami może nas przybliżyc do pierwszej ligi. zwłaszcza, że w ostatniej kolejce czeka nas jeszcze wyjazd do Sosnowca...Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok 0:1 (0:1)
- Kame1988_Kornel
- Juventino
:shock: Raczej to co sędzia robił to poezja, nie uznał dwóch bramek Sypka, o ile przy pierwszej mozna sie zgodzic, to przy drugiej juz mam watpliwości...brawa dla Madeja za profesjonalne podejście :]
O tym sędziu chodziły ploty, że pokazuje czerwone kartki i nie uznaje bramek i jednak to prawda. Jak dostanie dobrą ocene od delegata to.. :evil:

- białas
- Juventino
nieuznawanie prawidłowych bramek swoją drogą, ale czerwona kartka jak najbardziej zasłużona. Madej powinien wiedzieć, że siedząc na ławce rezerwowych też można dostać czerwoną kartkę. no ale odpocznie chłopak jeden mecz, to może się czegoś nauczy.Kame1988_Kornel pisze: Raczej to co sędzia robił to poezja, nie uznał dwóch bramek Sypka, o ile przy pierwszej mozna sie zgodzic, to przy drugiej juz mam watpliwości...
O tym sędziu chodziły ploty, że pokazuje czerwone kartki i nie uznaje bramek i jednak to prawda. Jak dostanie dobrą ocene od delegata to.. :evil:
- the_analogs
- Juventino
co Wy sądzicie o tym nowym tworze II ligowym, Zawisza Bydgoszcz SA. Ja właśnie jestem z tegoż miasta.....i mam mieszane myśli co do tej drużyny...
- jt10
- Juventino
Z mojej perspektywy nie było widać tych spalonych ale to co mogę powiedzieć i co dokładnie widziałem: wątpliwy karny. Owszem zawodnik ŁKS-u upadł bardzo ładnie i wydaje mi się, że Święcki nawet go dotknął ale czy na tyle żeby ten z takim impetem runął na ziemię? Jednak bez względu na wszystko ŁKS pokazał dziś w NML kawał dobrej, a przede wszystkim rozważnej piłki. Zwycięstwo ani przez chwilę nie było zagrożone. Życzę powodzenia w I lidze (do której pewnie kroczycieKame1988_Kornel pisze:Raczej to co sędzia robił to poezja, nie uznał dwóch bramek Sypka, o ile przy pierwszej mozna sie zgodzic, to przy drugiej juz mam watpliwości...

P.S. A co do Madeja zawiódł mnie na całej linii.. Miałem nadzieję zobaczyć świetnego piłkarza - młodego, utalentowanego a on nie dość, że nic na boisku nie pokazał, to jeszcze skandalicznie zachował się na ławce rezerwowcy. No i jeszcze to, o czym nigdzie na Onecie itp Wam nie napiszą: po końcowym gwizdku podszedł do technicznego wskazał na niego palcem i powiedział "dostaniesz wpie####". Bez komentarza... Dno... Zaznaczę, że to sędzia techniczny (młody chłopak pewnie nawet 30-stki nie ma) wskazał na Łukasza M. głównemu, jako tego najdosadniej komentującego decyzjem arbitra..
- Pagi
- Juventino
białas pisze:przed meczem stawiałem na remis. stało się inaczej. komplet punktów dla Lechii zapewnił jej pozostanie w drugiej lidze na następny sezon.Moonk pisze:32. kolejka II ligi
WYNIKI:
Jeszce nie zapewnił brqakuje jej 2 pkt. ALe to sie da zrobic:D:D Podstawa wykonana w 100%:D
- białas
- Juventino
Lechia zapewniła sobie pozostanie w drugiej lidze. obecnie ma 43 punkty, a 16. Świt tylko 30 punktów. do rozegranie 2 kolejki, czyli 6 punktów do zdobycia...Pagi pisze:białas pisze:przed meczem stawiałem na remis. stało się inaczej. komplet punktów dla Lechii zapewnił jej pozostanie w drugiej lidze na następny sezon.Moonk pisze:32. kolejka II ligi
WYNIKI:
Jeszce nie zapewnił brqakuje jej 2 pkt.
- robson
- Juventino
hihi i znow I liga dla widzewa powraca wkoncu gdzie jego miejsce jeszcze LKS jak wejdzie do Iligi to bedzie znow ciekawie i oby tylko były ciekawe druzyny tzn składy zeby było jak zadawnych lat (opruch bujek poza murawa) i padały wyniki 3-2 jak z legia :lol: znów bedzie ciekawie w I lidze 

- steru
- Qualità Juventino
Ambitny post...Pawlakos pisze:..........a ja kibicuje WIDZEWOWI i wszystko na ten temat :-D aaa i jeszcze jedno od dzis Widzew w 1 lidze!!!!!
Prawie robi duuuużą różnicę...białas pisze:KSZO od kilku kolejek jakby stanęło w miejscu, co dzisiaj wykorzystało Zagłębie. Ostrowiec czeka na ekstarklasę do następnego sezonu, natomiast Sosnowiec prawie w pierwszej lidzeZagłębie Sosnowiec - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3:1 (0:1)
Nasi piłkarze nie chcą chyba awansu, tak to dla mnie wygląda. Obym się mylił.
Jeśli wygramy w Bydgoszczy, co jest bardzo mało prawdopodobne to ostatni mecz z Jagiellonią zgromadzi u nas na stadionie z 12 tys widzów a przy takiej publice Zagłębie napewno wygra.
Ale tak jak mówię jest to mało prawdopodobne...