Mercato (2012-2014)
- Donnie
- Juventino
To samo pomyślałem. Jak Marotta dalej będzie sie bawił w skłądanie takich ofert, to wiadomo co się będzie działo 31 sierpnia...jarmel pisze::doh: Takie oferty to chyba mogą nas tylko oddalić od finalizacji. Rozumiem, że od czegoś negocjacje trzeba zacząć, ale jakby mi ktoś złożył taką ofertę to miałbym wrażenie, że śmieje mi się w twarz.Ivory pisze:Na podstawie raportu Tuttosport ustalono, że pierwsza propozycja za Joveticia wygląda następująco: 5-7 mln, Quagliarella plus połówka Marrone.
- Dolce Vita
- Juventino
Jak to łatwo jest krytykować człowieka, który obraca (nie swoimi) milionami, prawda? Bo tu na forum sami miliarderzy dla których 7 mln euro to jak splunąć... Marotta rozważnie zarządza pieniędzmi jakimi dysponuje. Lepszy Beppe, który daje na starcie 5-7 mln niż Secco, który daje na starcie 15-20 mln...

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
to za ile wy wyście oddali FaQ? a za ile Marrone?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Kuben
- Juventino
(...) i analogicznie, ostatecznie lepszy Jovetić czy Bendtner w ataku?Dolce Vita pisze: Lepszy Beppe, który daje na starcie 5-7 mln niż Secco, który daje na starcie 15-20 mln...
Wszystko w granicach zdrowego rozsądku, ale zasada jest jedna. Płacisz? Masz gwiazdy. Skąpisz? Dostajesz ochłapy.
Dla mnie taka oferta to jakaś kpina i na prawdę fiołki mogą się na nas wypiąć po takim czymś. Nie mówię, że mamy dać im te 30, albo 25 + FQ, ale an Boga 7 mln? :rotfl:
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
8 maks Fabio, Marrone polowka 5.Maly pisze:to za ile wy wyście oddali FaQ? a za ile Marrone?
+ 7 daje nam znikome 20.
Czuje ze stanie na 11-12 + j.w. kolo 25 to juz fair.
Igła stanie na 25-26 w 4 ratach, reszty nie wiem

Jak opchniemy Mirko, to sciagniemy Coentrao albo kogos.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- bramek
- Juventino
[quote="Kuben"][quote="Dolce Vita"] Lepszy Beppe, który daje na starcie 5-7 mln niż Secco, który daje na starcie 15-20 mln...[/quote]
(...) i analogicznie, ostatecznie lepszy Jovetić czy Bendtner w ataku?
Wszystko w granicach zdrowego rozsądku, ale zasada jest jedna. Płacisz? Masz gwiazdy. Skąpisz? Dostajesz ochłapy.
Dla mnie taka oferta to jakaś kpina i na prawdę fiołki mogą się na nas wypiąć po takim czymś. Nie mówię, że mamy dać im te 30, albo 25 + FQ, ale an Boga 7 mln? :rotfl:[/quote]
To gdzie te nasze gwiazdy ?
Jednej nikt nie chce wykupić od dwóch sezonów, druga pląta się między Hiszpanią a Niemcami
(...) i analogicznie, ostatecznie lepszy Jovetić czy Bendtner w ataku?
Dla mnie taka oferta to jakaś kpina i na prawdę fiołki mogą się na nas wypiąć po takim czymś. Nie mówię, że mamy dać im te 30, albo 25 + FQ, ale an Boga 7 mln? :rotfl:[/quote]
Jednej nikt nie chce wykupić od dwóch sezonów, druga pląta się między Hiszpanią a Niemcami
- Sorek21
- Juventino
Mogę się założyć że ani Jovetić ani tym bardziej Higuain czy Ibra do nas nie przyjdzie. Co roku tak jest.Już ktoś ustalił warunki kontraktu i jest bardzo blisko ale brakuje kilku milionów i sprawa upada. Potem następny na tapecie i tak aż do 31 sierpnia kiedy wypożyczymy jakiegoś ogórka z łapanki.Nawet nie chce mi się tego wszystkiego czytać. Za dobrych napastników trzeba sporo zapłacić.Nie posmarujesz nie pojedziesz. Jak nie ma kogo kupić to lepiej w ogóle nie kupować i zbierać poważną sumę na top playera a nie co roku po trochu wyrzucać kasę w błoto na Martineza , Elie , Isle , Bendtnera czy Anelkę. Ja się nie oszukuję i nie liczę na " top playera " bo taki na pewno do nas nie trafi. Może będzie Diamanti, Zuniga czy Poli. Jeszcze gorzej będą wyglądać nasze sprzedaże.Nikt poza Islą i Storarim nie będzie chciał odejść.
- Łoles
- Juventino
Jeżeli Conte postawił pewne warunki i oczekuje ich spełnienia to oczywistym jest że chodzi o znaczne wzmocnienie składu.
W związku z tym klasowi* gracze pojawią się w Juve przed kolejnym sezonem a przynajmniej taką mam nadzieję.
*za klasowych w tym przypadku uważam zarówno Higuaina oraz Jovetica, którzy są mocno łączeni z transferem do Juve ostatnimi czasy.
Dywagować można czy to światowy TOP czy nie ale jedno jest pewne - są to gracze który przezentują wyższy poziom niż atakujący których mamy aktualnie.
W związku z tym klasowi* gracze pojawią się w Juve przed kolejnym sezonem a przynajmniej taką mam nadzieję.
*za klasowych w tym przypadku uważam zarówno Higuaina oraz Jovetica, którzy są mocno łączeni z transferem do Juve ostatnimi czasy.
Dywagować można czy to światowy TOP czy nie ale jedno jest pewne - są to gracze który przezentują wyższy poziom niż atakujący których mamy aktualnie.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Piti
- Juventino
uwazam ze Suarez by sie nam przydalLiverpool przygotowuje się do wyjazdu Luisa Suareza. The Reds próbowali wszystkiego, ale gracz wydaje się zdecydowany. Urugwajczyk czuje się bardzo dobrze w klubie, w którym traktowany jest jak gwiazda, a także wspierany w najbardziej konfliktowych sytuacjach, do których skłonny jest napastnik. Ale piłkarz chce zrobić krok wprzód w aspekcie sportowym: wygrać ligę i konkurować w Europie na najwyższym poziomie. Ponadto, rodzina Suareza podobno nie jest zadowolona życiem w Anglii.
Jego teściowie mieszkają w Castelldefels (Barcelona), gdzie jego żona i on sam czasem uciekają od Brytyjczyków. Luis chętnie przeniósłby się do Hiszpanii i dwa kluby oferują mu taką możliwość. Wcześniej mówiło się o tym, że mógłby zastąpić Falcao w Atlético. Jednak na horyzoncie pojawił się też Real Madryt. Bardziej prawdopodobne jest, że Edinson Cavani, którym także zainteresowani są Królewscy, przejdzie do
Manchesteru City. Gdyby Higuaín trafił do Juventusu, Suarez mógłby zostać piłkarzem Los Blancos.
Urugwajczyk miał szansę na zostanie Piłkarzem Roku w Premier League. Zdobył aż 23 bramki w lidze (lepszy był tylko Van Persie z 26 golami na koncie) i w sumie trafiał dla Liverpoolu 30 razy w 44 oficjalnych meczach. Jednak przez swoją konfliktową naturę i nieprzyjemny incydent z ugryzieniem Ivanovicia stracił w oczach nie tylko na Wyspach.
Suarez odnowił kontrakt latem ubiegłego roku, który obowiązuje jeszcze trzy lata. Jego klauzula odejścia opiewa na około 35 milionów euro. Brendan Rodgers, menedżer Liverpoolu, zdaje sobie sprawę z obrotu spraw i już poszukuje zawodnika, który mógłby zastąpić Urugwajczyka.
Napastnik aktualnie przebywa w Urugwaju. Piłkarz spędził kilka dni z rodziną w Punta del Este, a wczoraj dołączył na zgrupowanie kadry, która przygotowuje się do meczów z Wenezuelą i Francją. Po treningu dziennikarze pytali Suareza o zainteresowanie ze strony Realu Madryt, ale Urugwajczyk tylko się uśmiechnął i nie udzielił żadnej odpowiedzi.

Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 16:19 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- baka
- Juventino
Prosiłbym kogoś kto zna język włoski, żeby to przetłumaczył z fb Storariego:
"Ciao ragazzi, qualcuno si diverte a scrivere che lascero' la juve.... Solo per dirvi che sono sciocchezze... Buone vacanze e forza juve!!!" Z tego co mi Bing przetłumaczył to znaczy, że Marco zostaje ?
"Ciao ragazzi, qualcuno si diverte a scrivere che lascero' la juve.... Solo per dirvi che sono sciocchezze... Buone vacanze e forza juve!!!" Z tego co mi Bing przetłumaczył to znaczy, że Marco zostaje ?
- Kuben
- Juventino
To już druga strona medalu, nie neguję, że Secco dał plamy z tymi transferami i dawał za dużo ale wydaje mi się, że tu raczej zawiodło wiele czynników i gry tych piłkarzy po raptem sezonie u nas - w których cały zespół grał piach - nie powinniśmy z góry oceniać.bramek pisze: To gdzie te nasze gwiazdy ?
Podoba mi się to, że Marotta twardo stąpa po ziemi i nie szasta kasą, ale czy nie nauczyło go nic z poprzednich sezonów? To skąpienie na kogokolwiek i w ostatnim dniu ląduje jakiś pionek... Doskonale wiemy jakie mamy stosunki z fiołkami i proponowanie takiego układu jest lekko mówiąc nie na miejscu.
Viola chce 30 mln, my wyceniamy JoJo gdzieś na 20-25 mln. Zaoferujmy więc 13 mln + FQ (8 mln) + połówkę Marrone (4-5 mln) = 25-26 mln czy to nie dobra propozycja? Pozbywamy się mało znaczących (na chwilę obecną) dla Nas graczy, utrzymujemy połówkę Marrone w którym Conte pokłada nadzieję i wykładamy z własnej kiejdy 13 mln (niech się nawet na 15 skończy). Viola zyskuje 2 graczy w tym dobrego napastnika i uniwersalnego gracza środka pola pozbywając się wypalonego w tym klubie gracza dodatkowo zarabiając ok 15 mln, które mogą przeznaczyć na kogoś innego. Nie lepiej to wygląda w negocjacjach z wrogo nastawionym do nas 'oponentem'?
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
- zahor
- Juventino
@Bazyliszek
Brawo
Wrzucasz tekst niewiadomego pochodzenia, napisany przez półanalfabetę, dotyczący piłkarza, który z Juventusem nie ma nic wspólnego i nie dołączasz do niego żadnego komentarza. Takich postów nam tutaj trzeba.
@Kuben
Zgadzam się w stu procentach. Czasami mam takie wrażenie że gdyby Marotta nie dokonał absolutnie żadnego transferu napastnika od czasu przyjścia do Juventusu, to niektórzy i tak by go pochwalili że "przynajmniej nie przepłaca jak Secco". Ja wiem że to żadna sztuka rzucić na stół dokładnie tyle, ile kontrahent sobie krzyczy, ale przyjęcie postawy "daję 1/5 tego i to moje ostatnie zdanie" też nie jest zbyt skomplikowane.
Brawo

@Kuben
Zgadzam się w stu procentach. Czasami mam takie wrażenie że gdyby Marotta nie dokonał absolutnie żadnego transferu napastnika od czasu przyjścia do Juventusu, to niektórzy i tak by go pochwalili że "przynajmniej nie przepłaca jak Secco". Ja wiem że to żadna sztuka rzucić na stół dokładnie tyle, ile kontrahent sobie krzyczy, ale przyjęcie postawy "daję 1/5 tego i to moje ostatnie zdanie" też nie jest zbyt skomplikowane.
Tak, powiedział że te doniesienia o jego odejściu to głupoty.baka pisze:Prosiłbym kogoś kto zna język włoski, żeby to przetłumaczył z fb Storariego:
- bramek
- Juventino
[quote="Kuben"][quote="bramek"]
Jednej nikt nie chce wykupić od dwóch sezonów, druga pląta się między Hiszpanią a Niemcami[/quote]
To już druga strona medalu, nie neguję, że Secco dał plamy z tymi transferami i dawał za dużo ale wydaje mi się, że tu raczej zawiodło wiele czynników i gry tych piłkarzy po raptem sezonie u nas - w których cały zespół grał piach - nie powinniśmy z góry oceniać.
Podoba mi się to, że Marotta twardo stąpa po ziemi i nie szasta kasą, ale czy nie nauczyło go nic z poprzednich sezonów? To skąpienie na kogokolwiek i w ostatnim dniu ląduje jakiś pionek... Doskonale wiemy jakie mamy stosunki z fiołkami i proponowanie takiego układu jest lekko mówiąc nie na miejscu.
Viola chce 30 mln, my wyceniamy JoJo gdzieś na 20-25 mln. Zaoferujmy więc 13 mln + FQ (8 mln) + połówkę Marrone (4-5 mln) = 25-26 mln czy to nie dobra propozycja? Pozbywamy się mało znaczących (na chwilę obecną) dla Nas graczy, utrzymujemy połówkę Marrone w którym Conte pokłada nadzieję i wykładamy z własnej kiejdy 13 mln (niech się nawet na 15 skończy). Viola zyskuje 2 graczy w tym dobrego napastnika i uniwersalnego gracza środka pola pozbywając się wypalonego w tym klubie gracza dodatkowo zarabiając ok 15 mln, które mogą przeznaczyć na kogoś innego. Nie lepiej to wygląda w negocjacjach z wrogo nastawionym do nas 'oponentem'?[/quote]
Spoko loko ale ta oferta o której jest napisane w newsach nie znalazła jeszcze żadnego potwierdzenia. Więc jedziemy naszego gościa za to co wymyślił jakiś pismak.
Z drugiej strony gdy mowa o 30. Wszyscy chórem przereklamowany, nie jest tego wart itp. Dajemy ok. 20 za mało , wkurza się i w ogóle go nie sprzedadzą.
Jednej nikt nie chce wykupić od dwóch sezonów, druga pląta się między Hiszpanią a Niemcami[/quote]
To już druga strona medalu, nie neguję, że Secco dał plamy z tymi transferami i dawał za dużo ale wydaje mi się, że tu raczej zawiodło wiele czynników i gry tych piłkarzy po raptem sezonie u nas - w których cały zespół grał piach - nie powinniśmy z góry oceniać.
Viola chce 30 mln, my wyceniamy JoJo gdzieś na 20-25 mln. Zaoferujmy więc 13 mln + FQ (8 mln) + połówkę Marrone (4-5 mln) = 25-26 mln czy to nie dobra propozycja? Pozbywamy się mało znaczących (na chwilę obecną) dla Nas graczy, utrzymujemy połówkę Marrone w którym Conte pokłada nadzieję i wykładamy z własnej kiejdy 13 mln (niech się nawet na 15 skończy). Viola zyskuje 2 graczy w tym dobrego napastnika i uniwersalnego gracza środka pola pozbywając się wypalonego w tym klubie gracza dodatkowo zarabiając ok 15 mln, które mogą przeznaczyć na kogoś innego. Nie lepiej to wygląda w negocjacjach z wrogo nastawionym do nas 'oponentem'?[/quote]
Spoko loko ale ta oferta o której jest napisane w newsach nie znalazła jeszcze żadnego potwierdzenia. Więc jedziemy naszego gościa za to co wymyślił jakiś pismak.
Z drugiej strony gdy mowa o 30. Wszyscy chórem przereklamowany, nie jest tego wart itp. Dajemy ok. 20 za mało , wkurza się i w ogóle go nie sprzedadzą.