Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:28

Ouh_yeah pisze:
Orkos pisze:nie mówiąc już o Del Piero którego Agnelli pogonił.
Na życzenie Conte.
Naprawde wy dalej z tym Del Piero? Nudne to sie robi i smutne.

Alex nie nadaje do tego Juventusu. Proste.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:37

iltalismano pisze: Naprawde wy dalej z tym Del Piero? Nudne to sie robi i smutne.

Alex nie nadaje do tego Juventusu. Proste.
Powiem Ci tak - jak będziesz miał kryzys wieku średniego i przygruchasz sobie jakaś młodą babkę i zobaczysz jej nieporadność, ciapowatość i (słowotwórstwo :P ) gamoniowatość to od razu zatęsknisz za swoją starą :whistle:
I tak właśnie jest z Del Piero :prochno:
Zasada Barney - New is always better nie sprawdza się.
Czasem trzeba zrobić tak jak za komuny - jak coś ciągnie to niech ciągnie jak najdłużej, aż się całkiem nie rozleci, to też nie zawsze jest dobre bo tłumaczy wiele przypadków obecność niektórych ludzi na listach płac.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:51

moze tak Eriksena sprowadzic z Ajaxu? :P co prawda niewiem gdzie mielibysmy go upchnac ale gosc jest mega dynamiuczny i moglby cos wniesc ozywienia w przodzie

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:51

Na podstawie raportu Tuttosport ustalono, że pierwsza propozycja za Joveticia wygląda następująco: 5-7 mln, Quagliarella plus połówka Marrone.

IMHO propozycja do bólu przewidywalna jak na Marottę.

BTW. Na podstawie informacji Agrestiego, władze klubu są zdeterminowane do pozyskania upatrzonej dwójki: Higuain - JoJo. W razie braku funduszy na w/w zakłada się sprzedanie Vucinicia, najpewniej do Anglii (rudzielce przyzwoicie płacą).

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:54

Ivory pisze: BTW. Na podstawie informacji Agrestiego, władze klubu są zdeterminowane do pozyskania upatrzonej dwójki: Higuain - JoJo. W razie braku funduszy na w/w zakłada się sprzedanie Vucinicia, najpewniej do Anglii (rudzielce przyzwoicie płacą).
Nie chce mi się wierzyć w obu. To co, Llorente z pensją 4mln ściągnęliśmy na ławkę?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 11:05

fazzi pisze:
Ivory pisze: BTW. Na podstawie informacji Agrestiego, władze klubu są zdeterminowane do pozyskania upatrzonej dwójki: Higuain - JoJo. W razie braku funduszy na w/w zakłada się sprzedanie Vucinicia, najpewniej do Anglii (rudzielce przyzwoicie płacą).
Nie chce mi się wierzyć w obu. To co, Llorente z pensją 4mln ściągnęliśmy na ławkę?
Agresti pisze wyraźnie: Nie jedno, ale dwa wielkie nazwiska do ataku.
Wytyczne Conte chyba faktycznie mają zdecydowany większy wpływ na mercato. Llorente? Ubezpieczenie na wypadek kontuzji. No Conte chce mieć głębię składu również w ataku. Igła, LL, Jojo, Diamanti/Mrówa, (......X.....)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 11:08

Agresti/Curva wiele różnych rzeczy pisze. Większość się nie sprawdza.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 11:10

Ivory pisze:5-7 mln, Quagliarella plus połówka Marrone.
Oni chcą 30 w gotówce, Marotta daje z 20 w kartach :prochno: No bo taki Quag ile może być warty? z 10 milionów maks. Połowa Marrone to okolice 3-4 milionów według mnie. Oferta śmiech na sali, na pewno na to nie pójdą, Beppe liczy, że skłonność Joveticia do Juve pozwoli mu wydymać Fiołki.
fazzi pisze:Agresti/Curva wiele różnych rzeczy pisze. Większość się nie sprawdza.
Nie zgadzam się. Przecież oni wyraźnie zaznaczają zawsze, że to jest mercato i wszystko może się zmienić w ułamku sekundy. No i najwyraźniej jednego dnia negocjujemy Cavaniego, żeby drugiego gościć Bendtnera na testach medycznych.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 11:24

Informacje Agrestiego bardziej przybliżają filozofię Conte na mercato, aniżeli koncepty Marotty na drużynę. Wykonanie planu Conte przez duet Marotta-Paratici to druga sprawa. Choć na pewno Marotta i Paratici podejmą takie próby, aby mercato zakończyło się 2 Topami, czyli tak jak chce Conte. Stąd info o Mirko.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 11:50

Bazyliszek pisze:moze tak Eriksena sprowadzic z Ajaxu? :P co prawda niewiem gdzie mielibysmy go upchnac ale gosc jest mega dynamiuczny i moglby cos wniesc ozywienia w przodzie
Jak to gdzie? Do ataku, w sensie na cofniętego napastnika. Tylko my już zagięliśmy parol na Joveticia i pewnie długo nie odpuścimy. Osobiście Duńczyk bardziej mi pasuje, ale wiadomo jak to bywa z zawodnikami z ligi holenderskiej. Różnie.

Już tak nie przeżywajcie, że Llorente z 4 mln E pensji nie będzie mógł siedzieć na ławce. Przyzwyczailiście się do dziadostwa i tyle. Jeśli mamy rotować składem pomiędzy 352 a innymi taktykami to potrzebujemy szerokiej kadry. O Baska bym się nie martwił. Jeśli odbuduje formę to całkiem sporo minut uzbiera, nawet jeśli przyjdzie inny snajper (w domyśle Igła). Poświęćmy tego Vucinicia w imię lepszej sprawy, weźmy z Palermo w jego miejsce Ilicicia i będzie git.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 12:00

http://transfery.info/57879,oficjalnie- ... e-flamengo

No to po młodziku;p Ale zaraz zaraz czy przecież wielki Real się nim nie interesował a on przedłuża kontrakt z Flamengo??

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 13:25

Ouh_yeah pisze:
fazzi pisze:Agresti/Curva wiele różnych rzeczy pisze. Większość się nie sprawdza.
Nie zgadzam się. Przecież oni wyraźnie zaznaczają zawsze, że to jest mercato i wszystko może się zmienić w ułamku sekundy. No i najwyraźniej jednego dnia negocjujemy Cavaniego, żeby drugiego gościć Bendtnera na testach medycznych.
Agresti = Curva ;) To ten sam koleś.
Źle się wyraziłem, jasne, że wszystko się może zmienić. Bardziej chodzi mi o to, że koleś często dawał info w stylu " ktoś tam jest już praktycznie nasz". A nie był.

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 13:27

Z tym Eriksenem może być ciężko, przed chwilą na onecie, przeczytałem, że będzie to drugi transfer Kloppa po młodym greku z Schalke. Najlepsze jest, że oferowany roczny kontakt to : 6mln euro za sezon gry!

Oczywiście Onet to nie jest wiarygodne źródło, ale przecież oni kopiują swoje artykuły z zagranicznych portali, często niemieckich, więc kto wie?

Trzeba jednak przyznać, że kontrakt niesamowity jak dla piłkarza, który niedawno skończył 21 lat! To nasz wojownik Vidal, po dwóch niesamowitych sezonach ma mieć zaoferowane raptem 4 mln za sezon gry. [/b]

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 13:33

Ivory pisze:Na podstawie raportu Tuttosport ustalono, że pierwsza propozycja za Joveticia wygląda następująco: 5-7 mln, Quagliarella plus połówka Marrone.
:doh: Takie oferty to chyba mogą nas tylko oddalić od finalizacji. Rozumiem, że od czegoś negocjacje trzeba zacząć, ale jakby mi ktoś złożył taką ofertę to miałbym wrażenie, że śmieje mi się w twarz.

#AllegriOut
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 13:41

5-7 mln ahahaha. 15-17 mln + Quag + połówka Marrone i Fiorentina może, ale to może zechciała by w ogóle porozmawiać na temat transferu.

Zablokowany