Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:44

Vincitore pisze:
Poprostu pisze:
Vincitore pisze:
Nie, nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Pjanic nie może grać jako regista. Wiem, że na tę chwilę, to mus, ale Miralem najlepsze mecze w Romie rozgrywał jako b2b. Ustawianie go przed linią obrony to marnowanie jego potencjału. Na tej pozycji nigdy nie będzie miał takich liczb jakie może nam dać. Wróci Marchisio, Pjanic pójdzie na swoją nominalną pozycję, a jak ułoży to wszystko Allegri to już jego problem.
Skoro sam Allegri mówi, że Pjanic może być najlepszym zawodnikiem na świecie na pozycji registy to wydaje mi się, że będzie tam grał nawet po powrocie księcia.
Przekonamy się niebawem, ja osobiście byłbym smutny gdyby faktycznie zamierzał zostawić Mire 'na kole'. Mając większą swobodę w ofensywie to zwyczajnie lepszy piłkarz.
Patrząc obiektywnie Marchisio grał tak sobie na regiście, jego najlepsze mecze były gdy grał zdecydowanie wyżej, musi grać jako B2B.

Pjanic - on najlepiej wyglądałby jako 3/4, tylko że my nie gramy taką taktyką, w meczach toważyskich zagrał jako regista i były to dobre spotkania, długie celne podania, a pomyślmy że z przodu będzie Higuain czekający na prostopadłe podanie. Jeszcze będzie mógł się poprawić na tej pozycji.
Oceńmy innych zawodników na regiście:
- Hernanes, no dobra, nie będę oceniał, mecze kontrolne i jego wejście w ostatnim meczy pokazuje że powinien grac jak najdalej od naszej bramki
- Lemina, fajnie ale to nie regista, brakuje długiego podania, to wygląda jak typowy DP
Z racji iż regista w 3-5-2 to ważny zawodnik musimy użyć najlepszego naszego pomocniki, Pjanicia, liczymy że będzię grał jakościowo podobnie co Pirlo z najlepszych czasów, będzie napędzał nasze ofensywne skrzydła, wypracuje asysty na Higuainowi.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:47

Yaro417 pisze:Ja widzę jednego wonderkida na radarze na przyszłe letnie mercato - Dahoud z Borussii Moenchengladbach. Będzie z niego nowy "Vidal" :prochno:my
Nawet nie powąchał murawy dziś, a do przerwy było po meczu...

Edit: Faktycznie, mój błąd - źle spojrzałem na flashscore - po prostu zastanawiało mnie to. Gościa dobrze nie znam i nie wiem czy rzeczywiście taki dobry. No ale znów w takim razie, czemu nie zagrał w podstawie?

:think: Nie wiem może faktycznie ktoś ma racje - odnośnie wonderkidów - nawet jak go zwerbuje Raiola do swojej stajni, to może powinniśmy temu Keanowi dać szanse, za rok-dwa np. Mielibyśmy swego wychowanka - bo on się świetnie zapowiada. Teraz zadbać o jego rozwój. No i wychowanek!
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2016, 22:54 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:50

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nawet nie powąchał murawy dziś, a do przerwy było po meczu...
Tak się składa, że wszedl w 59 minucie. Skończ się w końcu kompromitować człowieku.

E:: Jakieś ciekawe wiadomości się dzisiaj przewinęły przez VS?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 22:59

Poprostu pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nawet nie powąchał murawy dziś, a do przerwy było po meczu...
Tak się składa, że wszedl w 59 minucie. Skończ się w końcu kompromitować człowieku.

E:: Jakieś ciekawe wiadomości się dzisiaj przewinęły przez VS?
Na VS grany temat sprzedaży De Ceglie, pytanie tylko czy kogoś to interesuje :D?

Chłopaki pieją też z zachwytu też nad 30 minutami Dahouda, który przecież dzisiaj według insiderskiego źródła z JuvePoland nie powąchał murawy. Świetne dał przedostatnie podanie przy bramce na 5:1, do tego kilka super otwierających piłek.

Na Mahmouda jednak już za późno, trzeba było pociągnąć temat jak był niepozornym chłopakiem z Gladbach (a już wtedy mieliśmy go na radarze!).

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 23:33

ForzaItanimulli3vujcm Swoja droga podziwiam cie. Cale forum cie cisnie, a ty dalej konsekwentnie pieprzysz swoje dyrdymaly :prochno:

Chcialbym procz Matuidiego zobaczyc jakiegos prospecta do srodka, ale to chyba juz za duzo na to okienko.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 23:38

Romano ze SKy, mówi, że West Ham prawie done deal z Zazą. Prawie bo zostały szczegółowy, ale podobno według Nicola Balice (tutto i calciomercato) to jedyny zawodnik który poprosił o transfer, dlatego go sprzedajemy, chłopak po prostu wie, ze jest 4 wyborem. Juve też jest w zasadzie chętne na wypo. z oblig. wykupem, zeby miec hajs za rok.

Dalej będzie spotkanie ws. Matuidiego, Juve jest ostrożone bo nie chce zrobić podobnego dealu jak z Hernanesem. Nie chcemy poszukiwać kogoś na ostatni gwizdek Francuz jest pierwszy wyborem. Juve chce mercato domknąć deal Cuadrado + Blaise, ale podobno nie taki był cel. Wedgłu tego Balice, to Andre GOmes był pierwszym celem, ale Barca nam go zabrała. Juve również rozwało Verattiego, ale obecnie to zawodnik nie na sprzedaż. Matuidi był opcja B dla ManU, w przypadku fuckupu z Pogbą.
I tutaj nie kumam, bo dalej ten dziennikarz pisze,że jesli nei francuz to jestesmy w stałym kontakcie z Brozo i Gustavo.
Witsel jest takżę w kręgu zainteresowań, ale nie jest priorytetem.

Co do Hernanesa - nic nowego. Chłopak pokochał Piemont.

Jeszcze info od Skya. Cuadrado spotyka się Jutro z agentem bo chcą wywrzeć presje na powrót do Italii. Jednak osobą, która to blokuje jest Antek.
Zaza w piatek ma byćw Londynie i wygląda na to, że deal to będzie wyp. z opcją wykupu oblig. wszystko zamknie się w 28 bankach.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 06:59

Vincitore pisze:
Mehehehe pisze:Pjanić jako nowy Pirlo
Nie, nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Pjanic nie może grać jako regista. Wiem, że na tę chwilę, to mus, ale Miralem najlepsze mecze w Romie rozgrywał jako b2b. Ustawianie go przed linią obrony to marnowanie jego potencjału.
A ja właśnie na to liczę, on może być nowym Pirlo. Marchisio jako regista jest piłkarzem bardzo ograniczonym, nie nawiązuje do swoich najlepszych sezonów, które rozegrał jako półlewy b2b. No ale... Zobaczymy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 08:51

Odnośnie sprzedaży Zazy bądź wypożyczenia z obowiązkowym wykupem mam mieszane uczucia. Za rok Mandżu będzie mieć 31 lat. Wiem, że spokojnie może grać na wysokim poziomie jeszcze ze 3 sezony łącznie z obecnym. Jednakże wątpię w to, iż Chorwat pogodzi się z rolą zmiennika, a ponadto po transferze z Zagrzebia nigdzie nie zagrzał dłużej niż dwa sezony. Dodatkowo za rok będzie jeszcze jakakolwiek możliwość uzyskania za niego sensownych pieniędzy. Teraz bym go nie sprzedawał, bo w LM jego doświadczenie, waleczność i instynkt może się przydać bardziej niż jokera Zazy. Dlatego pomyślałbym jedynie o wypożyczeniu Simone na rok bez obowiązku wykupu, bo teraz miałby jeszcze mniej szans na grę niż w ubiegłym sezonie. Jeśli w innym zespole grałby regularnie i dobrze się prezentował, to za rok wróciłby do nas, a my myślelibyśmy nad sprzedażą Mandżu jeśli robiłby jakieś problemy i dym w drużynie. Myślę, iż teraz i tak nie potrzebujemy kasy, a ewentualnie za rok i tak sprzedamy Zazę bez większej straty jeśli zajdzie taka potrzeba.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:25

PSG podobno zaoferowało Matuidiemu wczoraj nowy kontrakt, ale ten chce do nas. Raiola ponoć leci do Turynu- L'Equipe

Tak sobie myślę, że ze zdrowym Markizem i Khedirą moglibyśmy czasem popróbować 4-3-1-2. Przed trio Claudio Sami Blaise może grać Pjanic, albo nawet Pjaca ( był wywiad, zdaje się z agentem jego, ze on może tam grać), który mi trochę Draxlera przypomina. Wiem , że przy takiej obsadzie obrony, grzechem byłoby rezygnować z trójki z tyłu, ale IMO opcja warta rozważenia, a sytuacje w sezonie różne będą . Ja z chęcią bym coś takiego zobaczył.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:30

dimebag11 pisze:Odnośnie sprzedaży Zazy bądź wypożyczenia z obowiązkowym wykupem mam mieszane uczucia. Za rok Mandżu będzie mieć 31 lat. Wiem, że spokojnie może grać na wysokim poziomie jeszcze ze 3 sezony łącznie z obecnym. Jednakże wątpię w to, iż Chorwat pogodzi się z rolą zmiennika, a ponadto po transferze z Zagrzebia nigdzie nie zagrzał dłużej niż dwa sezony. Dodatkowo za rok będzie jeszcze jakakolwiek możliwość uzyskania za niego sensownych pieniędzy. Teraz bym go nie sprzedawał, bo w LM jego doświadczenie, waleczność i instynkt może się przydać bardziej niż jokera Zazy. Dlatego pomyślałbym jedynie o wypożyczeniu Simone na rok bez obowiązku wykupu, bo teraz miałby jeszcze mniej szans na grę niż w ubiegłym sezonie. Jeśli w innym zespole grałby regularnie i dobrze się prezentował, to za rok wróciłby do nas, a my myślelibyśmy nad sprzedażą Mandżu jeśli robiłby jakieś problemy i dym w drużynie. Myślę, iż teraz i tak nie potrzebujemy kasy, a ewentualnie za rok i tak sprzedamy Zazę bez większej straty jeśli zajdzie taka potrzeba.
Ja myślę, że Pipitą pokazaliśmy, że celujemy już w inną jakość napastników. Ze Zaza jest za mały jak na obecne Juve. Że przy ew. sprzedażach naszym celem będzie torreador, a nie napastnik, który gdzieś tam cos tam strzelił.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:32

Łukasz pisze:
Vincitore pisze:
Mehehehe pisze:Pjanić jako nowy Pirlo
Nie, nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Pjanic nie może grać jako regista. Wiem, że na tę chwilę, to mus, ale Miralem najlepsze mecze w Romie rozgrywał jako b2b. Ustawianie go przed linią obrony to marnowanie jego potencjału.
A ja właśnie na to liczę, on może być nowym Pirlo. Marchisio jako regista jest piłkarzem bardzo ograniczonym, nie nawiązuje do swoich najlepszych sezonów, które rozegrał jako półlewy b2b. No ale... Zobaczymy.
Dokładnie, na forum panuje przekonanie jakieś błędne że Marchisio może grać z powodzeniem jako regista. A tak naprawdę to nie może, miał kilka spotkań gdzie rozrzucił fajnie kilka piłek, ale ogólnie na pozycji registy grał słabo. Marchisio najlpiej gra jako b2b.
A sam Max szykuje Pjanica jako registę.

Dlatego przydałby nam się ktoś ofensywny jeszcze do pomocy (szczególnie w obliczu odejścia Pereyry który wiadomo na Juve za słaby już) bo w tej chwili to tylko Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.

Co do Cuadrado i Zazy jednocześnie, ja jestem przekonany że jeżeli Berardi będzie się rozwijał tak w tym sezonie to on będzie naszym wyborem i możliwe, że dlatego nie chcemy obligu wykupu Cuadrado. Miałoby to sens :ahsisi:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:43

Virgil pisze:[
Dlatego przydałby nam się ktoś ofensywny jeszcze do pomocy (szczególnie w obliczu odejścia Pereyry który wiadomo na Juve za słaby już) bo w tej chwili to tylko Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.
Mam kandydata - Brozo. Uważam, że świetnie by się sprawdził jako ofensywny pomocnik. Pytanie czy Inter go puści.
Coraz głośniejsze informacje, że Conte zablokuje transfer Juana.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:44

szymken pisze:PSG podobno zaoferowało Matuidiemu wczoraj nowy kontrakt, ale ten chce do nas. Raiola ponoć leci do Turynu- L'Equipe

Tak sobie myślę, że ze zdrowym Markizem i Khedirą moglibyśmy czasem popróbować 4-3-1-2. Przed trio Claudio Sami Blaise może grać Pjanic, albo nawet Pjaca ( był wywiad, zdaje się z agentem jego, ze on może tam grać)
Pjanić jest moim zdaniem trochę za mało dynamiczny, żeby regularnie grać na trequartiście, dlatego we Włoszech go cofnięto (w Lyonie grał ustawiony wyżej). Nota bene, wracając jeszcze do tematu regista czy b2b, Pjanić w Romie na środku nie grał z uwagi na obecną "szybkość" De Rossiego, który na środku wygląda znacznie lepiej niż z boku.

Pjaca grywał jako trequartista? Masz gdzieś ten wywiad?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
gregab

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:50

Łukasz pisze:
szymken pisze:PSG podobno zaoferowało Matuidiemu wczoraj nowy kontrakt, ale ten chce do nas. Raiola ponoć leci do Turynu- L'Equipe

Tak sobie myślę, że ze zdrowym Markizem i Khedirą moglibyśmy czasem popróbować 4-3-1-2. Przed trio Claudio Sami Blaise może grać Pjanic, albo nawet Pjaca ( był wywiad, zdaje się z agentem jego, ze on może tam grać)
Pjanić jest moim zdaniem trochę za mało dynamiczny, żeby regularnie grać na trequartiście, dlatego we Włoszech go cofnięto (w Lyonie grał ustawiony wyżej). Nota bene, wracając jeszcze do tematu regista czy b2b, Pjanić w Romie na środku nie grał z uwagi na obecną "szybkość" De Rossiego, który na środku wygląda znacznie lepiej niż z boku.

Był taki wywiad na bank. Porównywał go jako coś pomiędzy Kaką a Ronaldo

ga
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 09:51

Łukasz pisze:
Nie, że grywał, ale mógłby grać. Mam znalazłem, z SL :
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... onaldo.php

Wiem to tylko gadka agenta, ale IMO Marco może się sprawdzić w takiej roli. Jak pisałem przypomina mi Draxlera, mniej lub bardziej i nie wiem czy zarząd nie szuka w nim gracza w ten deseń. Ale to tylko moje rozważanie ;)

Zablokowany