Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 23:27

Di Marzio: #Juve began negotiations for #Matuidi and have offered €22m+€5m bonus. #PSG could give their OK for €30m
Ruszyło.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 23:32

No i gitara, dawać im te 30mln i bierzemy murzyna, bo już mało czasu zostało. Jeszcze poźniej Cuadrado IN, Lichy, Zaza, Hernanes OUT i mamy pakę.

Marotta gadał, że Igła nie jest zależny od Pogby, więc ja się pytam gdzie jest to nasze 100mln? Nie chcieli kupić jeszcze lepszego grajka mając tyle hajsu czy po prostu to była ściema i tego hajsu nie mieli? stawiam to drugie :P

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 23:33

Vincitore pisze:
Di Marzio: #Juve began negotiations for #Matuidi and have offered €22m+€5m bonus. #PSG could give their OK for €30m
Ruszyło.
Swoją drogą ja to nie mogę przeboleć jednego - w 2014 roku kończył mu się kontrakt z PSG. Czemu wtedy żeśmy nie naciskali na niego i Raiole, by do ns dołączył za free? Mino i tak i tak by miał kasę z tytułu kontraktu, bo czy oni czy My - kasa to kasa.:cooler:.

Warto i ponad 30 dać za Matuidiego - a mamy piłkarza na światowym poziomie do podstawy. Pogbą nie jest - ale ma takie cechy których nie ma Polpo.

Za piłkarzy gwarantujących poziom zawsze lepiej przepłacić a mieć ich i to co oni oferują - jakość. Niż wywalić kasę w błoto na półśrodki i mieć nic w zamian.

BTW: Szkoda że we dwóch nie mogą zagrać u nas...
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2016, 23:36 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 23:34

Vincitore pisze:
Ruszyło.

Tej maszyny już nie zatrzymacie :czytaj: Jak do piątku Matuidiego w Juve nie będzie to zwątpię w ten transfer.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 23:52

IN: Matuidi, Cuadrado
OUT: Lichtsteiner, Hernanes, Zaza

I jesteśmy królami mercato :hellyes:

Caceres -> Benatia
Lichtsteiner -> D.Alves
Pogba -> Matuidi
Padoin -> Lemina
Hernanes -> Pjanic
Pereyra -> Cuadrado
Morata -> Pjaca
Zaza -> Higuain

Niby znowu wymieniamy aż 8 graczy, ale poza odejściem Pogby, praktycznie same zmiany na plus. Po sprowadzeniu Matuidiego i Cuadrado mielibyśmy silniejszą i znacznie bardziej wyrównaną kadrę niż w poprzednich sezonach.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:04

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Pogbą nie jest - ale ma takie cechy których nie ma Polpo.
Piłkarsko oprócz niektórych walorów defensywnych raczej niewiele, ale ambicjonalnie...

Obrazek

vs

Obrazek

Nie jest to może główny punkt dekalogu ambicji piłkarskiej, ale moim zdaniem wiele mówi jak ktoś reaguje na porażki.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:06

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Po przyjściu Higuaina i Pjanica - zaakceptowałem - z trudem - zaciąg najemników.
Czy tylko mnie drażni nazywanie tych piłkarzy najemnikami? Wydaje mi się, że używanie tych słów w stosunku do nich jest trochę... nadużyciem. Ja wiem, że to nie są juventini z krwi i kości, ale chyba żaden z nich nigdy Juventusu publicznie nie obrzucał błotem ani nie deklarował się, że nie zagra w Turynie (jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu). Żaden z nich też nie przechodzi z drużyny, która jest na takim samym poziomie, co Juve. Sam fakt, że przychodzą od odwiecznych rywali to moim zdaniem zbyt mało, żeby nazywać ich najemnikami. Po prostu obaj chcieli zrobić krok do przodu w swoich karierach - to naturalne. :P Cieszę się, że i Gonzalo i Miralem są w Juventusie, Nainggolan natomiast, po tym wszystkim, co opowiada, zakładając trykot Juventusu, budziłby mój niesmak.

Również zastanawiam się skąd entuzjazm transferem tego Nevesa. Jeśli, tak jak ktoś tutaj napisał, on przypomina Pirlo to... po co on nam? Rozgrywać, jeśli się nie mylę, będzie Pjanic. Dziwi mnie to tym bardziej, że sporo część forum za nic w świecie nie chciała w Juventusie Gomesa za kilkadziesiąt milionów, ale z kolei wpłacenie klauzuli 40 mln (nie wiem czy faktycznie tyle wynosi, taka kwota pada na stronce Porto przy niusie o przedłużeniu kontraktu przez Nevesa w zeszłym roku, więc tym się kieruję) za chłopaka z Porto miałoby być super ruchem. Potrzebujemy murzyna z PSG, a nie super dzieciaka z Portugalii - i to w trybie natychmiastowym. Dawać tego Matuidiego. :spiteful:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:10

Za 2-3 minuty RadioMercato na peryskopie od JMercato, zobaczymy co tam za rewelacje mają chłopaki dla cebulaków z Polski. Jak ktoś chce śledzić i kuma cokolwiek po włosku to tutaj lada chwila powinien pojawić się link -> https://twitter.com/J_Mercato
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2016, 00:13 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:11

vitoo pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Po przyjściu Higuaina i Pjanica - zaakceptowałem - z trudem - zaciąg najemników.
Czy tylko mnie drażni nazywanie tych piłkarzy najemnikami? Wydaje mi się, że używanie tych słów w stosunku do nich jest trochę... nadużyciem. Ja wiem, że to nie są juventini z krwi i kości, ale chyba żaden z nich nigdy Juventusu publicznie nie obrzucał błotem ani nie deklarował się, że nie zagra w Turynie (jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu). Żaden z nich też nie przechodzi z drużyny, która jest na takim samym poziomie, co Juve. Sam fakt, że przychodzą od odwiecznych rywali to moim zdaniem zbyt mało, żeby nazywać ich najemnikami. Po prostu obaj chcieli zrobić krok do przodu w swoich karierach - to naturalne. :P Cieszę się, że i Gonzalo i Miralem są w Juventusie, Nainggolan natomiast, po tym wszystkim, co opowiada, zakładając trykot Juventusu, budziłby mój niesmak.

Również zastanawiam się skąd entuzjazm transferem tego Nevesa. Jeśli, tak jak ktoś tutaj napisał, on przypomina Pirlo to... po co on nam? Rozgrywać, jeśli się nie mylę, będzie Pjanic. Dziwi mnie to tym bardziej, że sporo część forum za nic w świecie nie chciała w Juventusie Gomesa za kilkadziesiąt milionów, ale z kolei wpłacenie klauzuli 40 mln (nie wiem czy faktycznie tyle wynosi, taka kwota pada na stronce Porto przy niusie o przedłużeniu kontraktu przez Nevesa w zeszłym roku, więc tym się kieruję) za chłopaka z Porto miałoby być super ruchem. Potrzebujemy murzyna z PSG, a nie super dzieciaka z Portugalii - i to w trybie natychmiastowym. Dawać tego Matuidiego. :spiteful:

Oczywiście masz rację - ba, Higuain trzy lata temu, gdy jeszcze grał w Realu wypowiadał się że bardzo chętnie przeniósłby się do Juve, i że to wielki klub. Tevez się stał więc Igła poszedł do Napoli. Nazywanie go najemnikiem do naprawdę zbyt duża przesada.

EDIT: jak ktoś zna włoski to błagam, niech tłumaczy. Pada jakieś info o Cuadrado, Matuidim, Schweinim i Gabigolu

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:35

Na tyle ile udało mi się zrozumieć:

Już im się ktoś dobrał do skóry i przedstawili argumenty na swoją autentyczność, odgrażając się, że o transferze Benatii twittowali już w marcu, dementowali wszelkie pobyty agenta Daniego Alvesa w Paryżu by dopiąć transfer do PSG, info z Matuidim to też jak wiadomo ich dzieło.

Kolejny raz potwierdzili Matuidiego, również rzeczowo wyjaśnili dlaczego to właśnie na niego się zdecydowaliśmy, dodając, że nie istnieje taki piłkarz jak Pogba, oraz lepszy następca Pogby od Matuidiego.

Odnośnie Schweinsteigera to nie zrozumiałem dokładnie, ale zaraz obok niego padło nazwisko Hernanesa - czyli, że albo go weźmiemy po oddaniu Hernanesa, co jest absolutnie nielogiczne, albo to będzie transfer jego pokroju - logiczne już bardziej.

Gabigol podobno nie jest nam w tej chwili potrzebny i jeżeli będzie ku temu sposobność to wrócimy do jego tematu za rok.

Niestety o Tielemansach, Nevesach i Bakayokach ani słowa. :D

Odnośnie Matuidiego, to nie ma co się już posiłkować tym, co pisze samo JMercato, sprawa jest gorąca i informuje o tym już każdy we Włoszech, jeżeli faktycznie jest tak jak podaje Di Marzio, że zaproponowaliśmy 22 mln i 5 w bonusach, a PSG chce 30, to ja nie wierzę, że się nie dogadamy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:43

Oni caly czas wrzucaja tresci, ktore mialyby potwierdzac przybycie Matuidiego - np. "do zobaczenia niebawem Blaise". Jeden gosc dopytywal sie o tego gracza i z cala stanowczoscia odpowiedzieli mu wielkimi literami, ze wszystko juz dograne, ale musimy sie jeszcze nieco uzbroic w cierpliwosc.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 00:52

Za Wikipedia.pl

Najemnik:

Kod: Zaznacz cały

Wojsko najemne (także: najemnicy, żołnierze najemni, kondotierzy, żołnierze fortuny) – formacja wojskowa składająca się z ochotników walczących za pieniądze, najczęściej w służbie obcego wojska dla danego państwa, miasta, władcy lub jakiejś organizacji, a nawet osoby prywatnej. Wojska te można wynająć do walki w praktycznie dowolnej sprawie, ponieważ te formacje nie kierują się idealizmem.
Najemnik to nie jest obraźliwe słowo samo w sobie. Przełożyć na piłkę nożną i wszystko się zgadza. No Nainggolan to byłby już chorągwią, Hamsik zresztą też. Jednak nie uważam że Najmenik w stosunku do Higuaina i Pjanica to coś obraźliwego. To tak jakbym nazwał Ciemnoskórego Czarny, albo Call Girl mniej eleganckim określeniem wykonywanego zawodu, lub pracownika firmy Byś/Sita śmieciarzem - stwierdził bym jedynie fakty.

Ostatni akapit - nie kierują się idealizmem! Taka rzeczywistość.
Vincitore pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze: Pogbą nie jest - ale ma takie cechy których nie ma Polpo.
Piłkarsko oprócz niektórych walorów defensywnych raczej niewiele, ale ambicjonalnie....
Dodałbym jeszcze wydolność i szybkość.
Blaise - :czytaj: ! - :pray: Please!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 01:39

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Za Wikipedia.pl

Najemnik:

Kod: Zaznacz cały

Wojsko najemne (także: najemnicy, żołnierze najemni, kondotierzy, żołnierze fortuny) – formacja wojskowa składająca się z ochotników walczących za pieniądze, najczęściej w służbie obcego wojska dla danego państwa, miasta, władcy lub jakiejś organizacji, a nawet osoby prywatnej. Wojska te można wynająć do walki w praktycznie dowolnej sprawie, ponieważ te formacje nie kierują się idealizmem.
Najemnik to nie jest obraźliwe słowo samo w sobie. Przełożyć na piłkę nożną i wszystko się zgadza. No Nainggolan to byłby już chorągwią, Hamsik zresztą też. Jednak nie uważam że Najmenik w stosunku do Higuaina i Pjanica to coś obraźliwego. To tak jakbym nazwał Ciemnoskórego Czarny, albo Call Girl mniej eleganckim określeniem wykonywanego zawodu, lub pracownika firmy Byś/Sita śmieciarzem - stwierdził bym jedynie fakty.
Wiem kto to jest najemnik. Myślę, że bardziej niż definicja z wikipedii w odniesieniu do futbolu pasowałoby przywołanie SJP:
najemnik
1. «żołnierz służący w obcym wojsku za pieniądze»
2. pogard. «człowiek podejmujący się za pieniądze usług niegodnych»
3. daw. «człowiek wynajmujący się do pracy»
I tutaj najlepiej zdaje się pasować definicja z pkt 2. Niby możnaby się uprzeć i stwierdzić, że przejście z Romy lub Napoli do Juventusu to "usługa niegodna" (zwłaszcza kibice tych drużyn mieliby pewnie sporo do powiedzenia :lol:), ale moim zdaniem, biorąc pod uwagę poziom sportowy Napoli i Romy i ambicje piłkarzy, to przesada. No ale dobra, nie chcę tutaj zaczynać kolejnego offtopu bo tu i tak ostatnio treści związanych z mercato coraz mniej. Tylko - już odnosząc się do definicji przywołanej przez Ciebie - dlaczego Higuaina i Pjanicia nazywasz najemnikami, a, przykładowo, Lichtsteinera i Dybali już nie? Czym się te przypadki różnią, skoro wszyscy "walczą za pieniądze w służbie dla innej organizacji"? :)

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 02:12

Według tej popieprzonej logiki Kielon to najemnik jak się patrzy, typ przecież grał dla Violi...

Niektórzy mogliby zamilknąć.

Na wieki.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 08:54

Juventus could turn their attention towards Anderlecht midfielder Tielemans (valued at €15m) if they fail to sign Matuidi. [La Repubblicca]
Źródło raczej kiepskie i myślę, że za 15 milionów raczej byśmy go nie dostali, ale już widzę ten lament po transferze 29 letniego Matuidiego za ~30 mln, że za połowę mniej mogliśmy mieć dużo młodszego Tielemansa.

Swoją drogą, jeżeli dołączyłby do nas Tielemans, to Cabriniemu należy się dzika karta na forum. Rok temu napisał w trakcie mercato coś w stylu -> "mówię wam, zapamiętajcie nazwisko Tielemans" i głównie dlatego kojarzę takiego piłkarza. :whistle:

L'Equipe twierdzi, że Matuidi jest nasz i jest to kwestia godzin, a warunki są następujące: 30 mln + 4 mln bonusów. Warto wierzyć Żabolom?

Zablokowany