Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 17:49

Elo Vidal:) pisze:No i co drodzy państwo? Było tyle gadki, że już blisko i tylko formalności dzielą nas od Diamantiego, Berardiego, a teraz nastała cisza. Teraz mówi się dużo o Higuainie i Jojo. Jaki z tego wniosek? Tylko gadka gadka i gadka, a oficjala jak ni ma tak ni ma :roll: . To jest właśnie mercato i plotki. Mi piace.
Bo może od kiedy jesteśmy dogadani i z Sassuolo i Berardim to nie ma sensu pisać tych samych newsów o tym transferze? Albo pomyślmy... Juventus ogłosi transfer jak okienko się zacznie? Tak samo z Diamantim, po co pisać te same newsy? Oczekujesz ogłoszenia transferów w maju? Powodzenia :doh:

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 18:09

Tacchinardi. pisze:Bo może od kiedy jesteśmy dogadani i z Sassuolo i Berardim to nie ma sensu pisać tych samych newsów o tym transferze? Albo pomyślmy... Juventus ogłosi transfer jak okienko się zacznie? Tak samo z Diamantim, po co pisać te same newsy?
A to Juventus te newsy pisze? :prochno:
Tacchinardi. pisze:Oczekujesz ogłoszenia transferów w maju? Powodzenia :doh:
O ile się nie mylę to w lutym ogłosili transfer Llorente, który notabene będzie formalnie obowiązywał od 1.07 więc twoja logika jest trochę kulawa. No ale nie powinno się mówić o zainteresowaniu czy też ewentualnych negocjacjach bo może to doprowadzić do podbicia ceny, albo zwodzeniu typu "mamy inną ofertę, chcemy ją rozważyć- dali więcej niż wy" Co innego o finalizacji danego transeru - patrz Neymar :)
Elo Vidal:) pisze:No i co drodzy państwo? Było tyle gadki, że już blisko i tylko formalności dzielą nas od Diamantiego, Berardiego, a teraz nastała cisza. Teraz mówi się dużo o Higuainie i Jojo. Jaki z tego wniosek? Tylko gadka gadka i gadka, a oficjala jak ni ma tak ni ma :roll: . To jest właśnie mercato i plotki. Mi piace.
A Ty się Janek nie denerwuj. Zawsze jest tyle gadki przed mercato, nie muszę chyba przypominać o nazwiskach jakie były łączone z naszą drużyną w zeszłych okienkach transferowych a jakie z nich przybyły na Juventus Stadium bo to przecież nieodzowna część piłkarskiego rynku transferowego. Zluzujcie pory panowie. Kupcie popcorn i czytajcie właśnie na luzie te wszystkie nieoficjalne doniesienia.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 18:23

O ile się nie mylę to w lutym ogłosili transfer Llorente, który notabene będzie formalnie obowiązywał od 1.07 więc twoja logika jest trochę kulawa. No ale nie powinno się mówić o zainteresowaniu czy też ewentualnych negocjacjach bo może to doprowadzić do podbicia ceny, albo zwodzeniu typu "mamy inną ofertę, chcemy ją rozważyć- dali więcej niż wy" Co innego o finalizacji danego transeru - patrz Neymar
Bo na pół roku przed końcem kontraktu, można rozpocząć rozmowy z piłkarzem. Więc skoro sie dogadali, to czemu mieli nie ogłaszać?

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 18:25

Marat87 pisze:
O ile się nie mylę to w lutym ogłosili transfer Llorente, który notabene będzie formalnie obowiązywał od 1.07 więc twoja logika jest trochę kulawa. No ale nie powinno się mówić o zainteresowaniu czy też ewentualnych negocjacjach bo może to doprowadzić do podbicia ceny, albo zwodzeniu typu "mamy inną ofertę, chcemy ją rozważyć- dali więcej niż wy" Co innego o finalizacji danego transeru - patrz Neymar
Bo na pół roku przed końcem kontraktu, można rozpocząć rozmowy z piłkarzem. Więc skoro sie dogadali, to czemu mieli nie ogłaszać?
Przeczytaj cytat, do którego się odnoszę. Ja nie napisałem, że nie mieli ogłaszać albo, że taki ruch byłby głupotą. Czytamy ze zrozumieniem :)

Trochę wyrwę z kontekstu, Benitez chciałby Suareza w Napoli :) heh

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 18:39

francois pisze:Ale jakie zyski miałoby z tego Napoli?
Napływ młodych piłkarzy pozyskanych z interu w wyniku prowadzonych transakcji. Od dwóch lat Branca zwykł dokładać do transferu po 3-4 wychowanków. To pierwsza i najbardziej realna korzyść jaka przyszła mi do głowy. A co do najnowszych informacji, to czyżby naprawdę była szansa na Joveticia, czy znów jesteśmy karmieni wymysłami dziennikarzy? Fabio+Gabbiadini+trochę kasiorki (15 mln?)=Jojo i na dokładkę Higuain za 20-25 mln euro. Micha, aż sama się uśmiecha. Swoja drogą zastanawiam się czy inter faktycznie byłby skłonny wymienić, bez żadnych dopłat, "Żabę" na Islę? Pytanie też co ze zmiennikiem dla Pirlo? Bo taki w przyszłym sezonie pojawić się musi. Tak dużo wydatków, tak mało pieniędzy :płaczę:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 20:29

Szymon, wojczech7 i inni co mnie cytowali. Spytałem tylko grzecznie, a Wy już mi wyskakujecie, że ja hejtuję i się napinam. Brawa dla Was :bravo:. Dobrze okienko się nie zaczęło oficjalnie, ale pragnę Wam przypomnieć, że transfer Amauriego ogłosiliśmy pod koniec maja. Więc przestańcie pitolić głupoty, że nie można przed 1 lipca ogłaszać transfery. Żeby nie być gołosłownym. I co zatkało :?:

Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 20:30

Za Pirlo to grał Pogba do tej pory, bądź Marrone (w pucharze z Lazio jak dobrze pamiętam i to akurat słabo grał). Więc alternatywy poza Paulem nie mamy, ale od biedy i Vidal mógłby tam zagrać.

Do póki mamy Pogbe i Marrone w składzie to bym się nie martwił o tą pozycję. Ważne aby było komu strzelać od przyszłego sezonu bo Pirlo co by nie gadać ze szkła na szczęście nie jest.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 20:33

Elo Vidal:) pisze:Szymon, wojczech7 i inni co mnie cytowali. Spytałem tylko grzecznie, a Wy już mi wyskakujecie, że ja hejtuję i się napinam. Brawa dla Was :bravo:. Dobrze okienko się nie zaczęło oficjalnie, ale pragnę Wam przypomnieć, że transfer Amauriego ogłosiliśmy pod koniec maja. Więc przestańcie pitolić głupoty, że nie można przed 1 lipca ogłaszać transfery. Żeby nie być gołosłownym. I co zatkało :?:
dlatego tak rzadko się wypowiadam na forum, nikt mnie nie rozumie :oops:

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 21:00

Przeczytaj cytat, do którego się odnoszę. Ja nie napisałem, że nie mieli ogłaszać albo, że taki ruch byłby głupotą. Czytamy ze zrozumieniem
A ja twierdzę, że to ty nie czytasz ze zrozumieniem :naughty:
Chciałem ci tylko uzmysłowić, że podawanie Llorente za przykład piłkarza którego potwierdzono przed 1 lipca jest trafieniem jak kulą w płot :wink: Bo on mógł na pół roku przed wygaśnięciem kontraktu zasiąść do rozmów z nowym klubem i nie było sensu czekać do lipca z potwierdzeniem. Już lepszym przykładem jest ww. Amauri, ulubieniec tartaków.
Zresztą, że tego i tamtego potwierdzono kiedyś wcześniej, to nie znaczy, że Marotta teraz musi kupić jakiś grajków do końca maja. A prasa sobie pisze, żeby zapełnić strony tuszem i równie dobrze mogło dojść do jednego spotkania pomiędzy stronami, albo i w ogóle.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 21:05

annihilator1988 pisze:Pytanie też co ze zmiennikiem dla Pirlo? Bo taki w przyszłym sezonie pojawić się musi. Tak dużo wydatków, tak mało pieniędzy :płaczę:
Na tej pozycji spokojnie może grać Pogba. I chyba nie ma aż takiej potrzeby kolejnego transferu. Środek pola dla mnie jest kompletny.
Elo Vidal:) pisze:Szymon, wojczech7 i inni co mnie cytowali. Spytałem tylko grzecznie, a Wy już mi wyskakujecie, że ja hejtuję i się napinam. Brawa dla Was :bravo:. Dobrze okienko się nie zaczęło oficjalnie, ale pragnę Wam przypomnieć, że transfer Amauriego ogłosiliśmy pod koniec maja. Więc przestańcie pitolić głupoty, że nie można przed 1 lipca ogłaszać transfery. Żeby nie być gołosłownym. I co zatkało :?:
Almirona też potwierdziliśmy jakoś tak wcześnie. Może należy to przypisać stylowi Secco. Ale ani Almiron, ani Amauri nie okazali się naszymi wybawcami, więc może lepiej ogłaszać te transfery w lipcu :D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 21:41

To chyba 15 bramka Igły w 27 spotkaniu ( w tym w wielu wchodził z ławy ), daj bóg naszym napastnikom taki słabszy sezon ;-)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:11

Kucharius1 pisze:To chyba 15 bramka Igły w 27 spotkaniu ( w tym w wielu wchodził z ławy ), daj bóg naszym napastnikom taki słabszy sezon ;-)
Wyszło mi, że strzelił średnio w tym sezonie bramkę co 131 minut.

Dla porównania:
FQ - 118 minut.
Matri - 153
Vucinić - 206
Giovinco - 272

Nie licząc Giovinco, biorąc poprawkę na miejsce na boisku Vucinicia i to, że w PD nie ma tylu drużyn-bunkrów, powiedziałbym, że nasi napastnicy właśnie mieli podobny sezon. I patrząc w historię Quaqa czy Mirko, to również był ich "słabszy" sezon :P Więc proszę bardzo, mam nadzieję, że pomogłem. I że się cieszysz, że Twoje marzenia tak łatwo się spełniają
:prochno:

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:25

Elo Vidal:) pisze: Więc przestańcie pitolić głupoty, że nie można przed 1 lipca ogłaszać transfery. Żeby nie być gołosłownym. I co zatkało :?:
Jak czytam komentarze pod tym newsem to z perspektywy czasu jest to kabaret :D

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:31

panowie kolejna gazeta potwierdza ze Jovetic dogadany, w srode mamy sie spotkac z Della Valle i Prade by omówić szczegóły transakcji. Jaram sie fest :D wlasnie takiego pilkarza nam potrzeba, jak widac nie trzeba miec 170 cm wzrostu by byc szybkim, zwinnym i dobrze wyszkolonym technicznie piłkarzem. Pozostaje czekać na rozwoj wydarzen, szczerze z dwojki Higuain-Jovetic wole Czarnogórca, jakoś bardziej mam do niego zaufanie.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:36

Bazyliszek pisze:panowie kolejna gazeta potwierdza ze Jovetic dogadany, w srode mamy sie spotkac z Della Valle i Prade by omówić szczegóły transakcji. Jaram sie fest :D wlasnie takiego pilkarza nam potrzeba, jak widac nie trzeba miec 170 cm wzrostu by byc szybkim, zwinnym i dobrze wyszkolonym technicznie piłkarzem. Pozostaje czekać na rozwoj wydarzen, szczerze z dwojki Higuain-Jovetic wole Czarnogórca, jakoś bardziej mam do niego zaufanie.
A w środę news - "Juventus nie może się porozumieć z Violą, Rocchi w kręgu zainteresowań. "
Ja po ostatnich latach już nie jaram się tak :(

Zablokowany