Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- Radidam
- Juventino
40 milionów funtów jest na stole, czyli 55 mln dolarówKamciu pisze: ↑26 sierpnia 2021, 13:02 @Crunny wrzucil w innym temacie info, ze ponoc Spurs chce McKenniego. Spoko, ale jak Juve rzeczywiscie zainkasuje za goscia sugerowana (przez The Independent - wiec wiadomo...) kwote 55 mln (£/€?) to bedzie to deal zycia. Facet niczym sie nie wyroznia, jest bezplciowy niczym Vecino - po prostu nie jestem w stanie w to uwierzyc.
Co do CR7, moim zdaniem i tak zostanie w Turynie, chociaz chcialbym sie mylic.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tyle za Amerykańca ? Paratici jednak nas lubi
Może nam się jeszcze mercato odblokować na koniec.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
To co Ronaldo odchodzi, a w jego miejsce Mandzukić ? 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
W przypadku odejścia CR7 za te 25-30 mln najlepiej byłoby uderzyć po Bogę z rocznym kontraktem albo dołożyć i po Vlahovica. Ci zawodnicy znają Serie A i dobrze sobie w niej radzą.
W kilku miejscach widziałem już, że za CR7 mielibyśmy otrzymać od City... Sterlinga
To byłaby dla nas genialna wymiana, ale nie wierzę, dopóki nie zobaczę.
Wow, właśnie znalazłem takiego newsa już z maja 2021: https://www.juvefc.com/manchester-city- ... t-juventus
W kilku miejscach widziałem już, że za CR7 mielibyśmy otrzymać od City... Sterlinga

Wow, właśnie znalazłem takiego newsa już z maja 2021: https://www.juvefc.com/manchester-city- ... t-juventus
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- K.
- Juventino
Ja tam raczej widziałem newsy, że City ma zamiar sprzedać Sterlinga (o czym się mówi już rok albo dłużej), żeby zwolnić miejsce w składzie dla Ronaldo. Imho Juve nie dołoży ~40 mln do Sterlinga, a i on sam raczej nie będzie chciał tu przyjść.

- Crunny
- Juventino
Takie newsy były wcześniej (Sterlingiem była zainteresowana m.in. Barcelona), a te ostatnie mówią o tym, że to City oferuje nam Sterlinga za Ronaldo. Nikt nie pisze nic o jakiejś dopłacie z naszej strony, choć rozum podpowiada, że takowa powinna być. Może w City boją się, że nie zdążą go już nigdzie sprzedać i też wolą go wymienić zamiast bujać się ze sprzedażą? Kto bogatemu zabroni

polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Bez podniety panowie.
Sprzedaż Crisa pokazuje ze nasi się pogodzili z byciem po prostu pretendentem, a nie jednym z faworytów.
A ile znaczy Cris pokazał fakt ze jak zwykle to on strzelił bramkę na 3:2 z Udinese - mimo spalonego.
Nie odzyskamy 30 bramek z Moraty czy Dybali lub Kaio.
Sprzedaż Crisa pokazuje ze nasi się pogodzili z byciem po prostu pretendentem, a nie jednym z faworytów.
A ile znaczy Cris pokazał fakt ze jak zwykle to on strzelił bramkę na 3:2 z Udinese - mimo spalonego.
Nie odzyskamy 30 bramek z Moraty czy Dybali lub Kaio.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Crunny
- Juventino
Trochę mit, bo przyjście CR7 nie sprawiło, że zaczęliśmy strzelać tych bramek więcej.
Bramki, które dostarcza CR7 równie dobrze mogą też zdobywać Chiesa po rajdach albo Locatelli strzałami z dystansu. Na pewno więcej będzie też strzelał Dybala, który odzyskałby karne. Paulo 3 sezony przed przyjściem CR7 strzelał od 21 do 24 bramek. 3 sezony przyjściu CR7 było to już tylko od 5 (co prawda głównie przez kontuzje) do 16 bramek. Ktoś też mógłby od czasu do czasu dołożyć coś z wolnego.
polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- K.
- Juventino
Ja tam nie mam nic przeciwko, ale gość ma 2 lata kontraktu i na TF jest wyceniany na 90mln€. Nawet jak jakimś cudem City go puści, to po prostu nie wierzę, że będzie chciał grać w Serie A. Obym się mylił.Crunny pisze: ↑26 sierpnia 2021, 17:07 Takie newsy były wcześniej (Sterlingiem była zainteresowana m.in. Barcelona), a te ostatnie mówią o tym, że to City oferuje nam Sterlinga za Ronaldo. Nikt nie pisze nic o jakiejś dopłacie z naszej strony, choć rozum podpowiada, że takowa powinna być. Może w City boją się, że nie zdążą go już nigdzie sprzedać i też wolą go wymienić zamiast bujać się ze sprzedażą? Kto bogatemu zabroni![]()

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ewentualne odejście Ronaldo do City będzie dla nas mimo wszystko dobre. Zapewne Krystyna się tam odnajdzie, będzie strzelał hurtowo bramki i będzie znowu zadowolony, a my zrzucimy duży balast płacowy i przestaniemy mieć w drużynie ciało obce. Gdyby Ronaldo przyszedł do nas dwa lata wcześniej, to może pod kątem stricte sportowym dałby nam ten skok, którego potrzebowaliśmy, a którego nam nie dał (LM). I bądźmy szczerzy - Ronaldo marnował u nas swoje ostatnie 2 lata. Przypuszczam, że sam myśli o transferze do Juventusu w kategorii pomyłki. Chwała mu za to, że przyszedł, podjął wyzwanie, ale chyba będzie lepiej, jak jego kariera będzie się toczyć dalej poza Turynem. Natomiast, żeby nasi decydenci nie zbłaźnili się i nie oddali go za darmo. Czy dostaniemy gotówkę, czy dostaniemy kogoś w zamian - musimy coś na tym transferze zyskać.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Uczucie jest jak najbardziej odwzajemnione.Antichrist pisze: ↑26 sierpnia 2021, 19:02 Przypuszczam, że sam myśli o transferze do Juventusu w kategorii pomyłki.

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie podoba mi się to ewentualne odejście Ronaldo ze względu na to, że to już koniec okienka. Jednak ogólnie pora na to i powinniśmy wyjść na tym dobrze mimo wszystko. Po ostatnich jego cyrkach, że zagra lub nie zagra też mam już dość. Zejdziemy z wysokiej pensji, a pomału znowu zaczniemy wyglądać jak drużyna. Z perspektywy czasu pomysł z Ronaldo mimo wszystko okazał się pomyłką, nie ma się co oszukiwać. Swoje strzelił, ale zaczęliśmy grać tylko na niego, a najważniejsze, wyniki zespołu spadły drastycznie. Nie mówię, że tylko wina Ronaldo, bo zbiegło się to z wieloma rzeczami, jednak jego transfer w tym czasie był całkiem nietrafiony. Zamiast być wisienką na torcie, trafił w momencie kiedy mamy zespół w rozsypce i budujemy go od nowa. Niech się ta saga kończy, mam tylko nadzieję, że cokolwiek za niego jednak weźmiemy, bo oddanie za darmo byłoby frajerstwem (dalej uczylibyśmy, że każdego możemy puścić za free jak się nas przyciśnie), nawet mimo tego, że jego odejście również Juve na rękę.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie ma co się dziwić Ronaldo. Przyszedł chłop z ambicjami, ciągle chce grać o najwyższe cele, a tymczasem Juventus odpada z Porto w LM, w lidze ledwo ugrywa LM w ostatniej kolejce, oglądając plecy jakiegoś interu...
Do tego pewnie liczył, że zajdą jakieś zmiany, a tymczasem do klubu przyszedł tylko młody Locatelli, który jest wielką niewiadomą. Do tego szczypali się z tym transferem o jakieś 5 mln, bo kasa świeci pustkami...
Niestety, ale Juventus z topu Europejskiego stał się średniakiem. Z klubu, który był rok w rok stawiany w gronie faworytów do wygranej do europejskiego średniaka. Wiem, że to kwestia pandemii, która spowodowała duże straty, co jest jeszcze bardziej bolesne, bo finanse tego klubu były budowane latami, mądrze zarządzane (poza kilkoma tam wpadkami transferowymi, ale to zdarza się wszędzie).
Przy stracie Ronaldo w ten sezon wchodzimy jeszcze słabszym składem niż rok temu, więc nie wiem na co mielibyśmy niby liczyć... Wiem, ze tu wielu narzeka na Ronaldo i cieszą się z odejścia, ale dla mnie tracimy człowieka, który potrafił wygrać mecz w pojedynkę, ratować sytuację jak było bardzo gorąco. Może to nie ta forma co z czasów Realu, ale Ronaldo to nadal wartość dodana.
No i to odejście pokazuje tylko gdzie jest obecnie Juventus. Gość przychodził tu bo widział dobrze ułożony i prowadzony zespół z ambicjami i szansami na wygranie LM, odchodzi z klubu, który jest w rozsypce, bez kasy, bez porządnych wzmocnień i wyglądający bardzo przeciętnie na tle reszty topu europejskiego.
Cofnęlismy się w rozwoju ładnych kilka lat, teraz trzeba to będzie odbudować. Ten sezon może być dla nas bardzo ciężki i bolesny.
Do tego pewnie liczył, że zajdą jakieś zmiany, a tymczasem do klubu przyszedł tylko młody Locatelli, który jest wielką niewiadomą. Do tego szczypali się z tym transferem o jakieś 5 mln, bo kasa świeci pustkami...
Niestety, ale Juventus z topu Europejskiego stał się średniakiem. Z klubu, który był rok w rok stawiany w gronie faworytów do wygranej do europejskiego średniaka. Wiem, że to kwestia pandemii, która spowodowała duże straty, co jest jeszcze bardziej bolesne, bo finanse tego klubu były budowane latami, mądrze zarządzane (poza kilkoma tam wpadkami transferowymi, ale to zdarza się wszędzie).
Przy stracie Ronaldo w ten sezon wchodzimy jeszcze słabszym składem niż rok temu, więc nie wiem na co mielibyśmy niby liczyć... Wiem, ze tu wielu narzeka na Ronaldo i cieszą się z odejścia, ale dla mnie tracimy człowieka, który potrafił wygrać mecz w pojedynkę, ratować sytuację jak było bardzo gorąco. Może to nie ta forma co z czasów Realu, ale Ronaldo to nadal wartość dodana.
No i to odejście pokazuje tylko gdzie jest obecnie Juventus. Gość przychodził tu bo widział dobrze ułożony i prowadzony zespół z ambicjami i szansami na wygranie LM, odchodzi z klubu, który jest w rozsypce, bez kasy, bez porządnych wzmocnień i wyglądający bardzo przeciętnie na tle reszty topu europejskiego.
Cofnęlismy się w rozwoju ładnych kilka lat, teraz trzeba to będzie odbudować. Ten sezon może być dla nas bardzo ciężki i bolesny.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
MRN
Masz wiedzę o jakim piłkarzu rozmawiamy z Raiola? Jakku na Twitterku wspomniał o podobnej historii jak z Zieglerem. Czyżby Donnarumie się znudziło w PSG i chce w jedno okienko zrobić dwa transfery?
Masz wiedzę o jakim piłkarzu rozmawiamy z Raiola? Jakku na Twitterku wspomniał o podobnej historii jak z Zieglerem. Czyżby Donnarumie się znudziło w PSG i chce w jedno okienko zrobić dwa transfery?