Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 10:59

Ponoć Perin ma dostać nr 1, a Szczęsny zostać przy 23. Jeśli Wojtek sam tego nie chciał to nie ładnie ze strony Juve :eh: Bo to on miał zostać następcą Gigiego czyli pewnie przejąć też nr 1 na koszulce.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 11:02

Principino pisze:Czy tylko ja nie rozumiem kupowania De Ligta? Bo chyba mi nie powiecie ze Allegri wpusci go od razu do pierwszej jedenastki a wydawanie w tym momencie +-50mln na dziewietnastolatka z mysla o przyszlosci to chyba sredni deal. Do tego jest przeciez Caldara ktory jest juz ograny w serie a i bardziej doswiadczony. A tu jeszcze trzeba wzmocnic pomoc/atak w przypadku odejscia Mandzukica i Pipity a jak wiadomo na te pozycje wydaje sie najwiecej pieniedzy.
Mozliwe ze pominalem cos istotnego dlaczego Marotta celuje w De Ligta bo ostatnio mam malo czasu na sledzenie tego co sie konkretnie dzieje w Juve. Pozdrowki!
Nie tylko Ty nie rozumiesz i 100 razy bardziej wole ploteczki o Lewym,Icardim,SMSie, Pogbie a nawet Moracie :D

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 11:24

Co z tym Bonuccim? Odszedł i tyle, na początku było widać jego brak, później już mniej. Pewnie znowu siedzi na walizkach czytając doniesienia z obozu Milanu. Najlepszy byłby Boateng, ma dobrą długą piłkę i ogarnia defensywę. Mega doświadcznie, dobry wiek, tylko trochę szklanka. Niestety jakoś nie widzę jak Bayern oddaje Boatenga, Vidala i Lewego w jednym okienku.
Co do Romagnoliego, to nie wiem w czym niby jest lepszy od Ruganiego czy Caldary. Przyspawajmy do ławki kolejny talent... Nie, już wolę żeby został Benatia.

Lotito frunie w kosmos ze swoimi marzeniami. Niech bierze kasę póki dają, bo skończy jak Cairo z Belottim 'wartym 100 miionów'.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 11:44

Z De lightem może dlatego, że:
1. Romagnoli przedłużył z Milanem umowę do 2022 roku a klub kombinuje z Uefą w zakresie uniknięcia finansowych dolegliwości, co znaczy, że mogą uniknąć sprzedaży kluczowych graczy.
2. Gimenez z Atleti ma klauzulę 60 mln, a raczej wątpliwe, by klub zgodził się negocjować w dół.
3. De Light jest młody, ograny w Ajaxie, i nie ma klauzuli, co znaczy, że możemy negocjować... i nie wiem, czy nie chciałbym Holendra bardziej niż Boatenga.
Jeśli odpalimy Benatię za ~20 to też nam w jakiś sposób zredukuje negatywne skutki finansowe.

Codo parcha lotito, to szkoda gadać, bo póki co nie ma plot, by jakiś inny klub ze zdolnościami finansowymi kręcił się wokół SMS i faktycznie może być tak, jak Cairo ze swoim Belottim, tym bardziej, że United dłubie przy Fredzie i może przy Verrattim. Pisałem wcześniej, że 60/70 mln + Pjaca to jest zdroworozsądkowa propozycja acz może się wydawać mała w tych czasach i płaceniu za topów, jednak jeśli nie będzie innych ofert to lepsza ta niż żadna, tym bardziej, że Lazio nie ma w LM.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 12:00

Wojtek pisze:Ponoć Perin ma dostać nr 1, a Szczęsny zostać przy 23. Jeśli Wojtek sam tego nie chciał to nie ładnie ze strony Juve :eh: Bo to on miał zostać następcą Gigiego czyli pewnie przejąć też nr 1 na koszulce.
Gdzieś w polskiej tv widziałem wywiad z Wojtkiem,w którym mówił że bęfzie nosił najcięższą bluzę bramkarską z numerem 1.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 12:47

Football Italia poinformowała, że pierwsza oferta AS Romy w sprawie pozyskania Justina Kluiverta z AFC Ajaxu została odrzucona przez holenderski klub. Sternicy rzymian podobno złożyli propozycję opiewającą na 10 milionów euro za zawodnika
Jesli on faktycznie pójdzie w kwotach tego rzędu to proponuje go dodać do pakietu i brać razem z De Light :)

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 14:02

Ja już się pogubiłem w tym wszystkim.

Takiej dezinformacji jak teraz chyba nie było nigdy. Okna transferowe w naszym wykonaniu zawsze są barwne pod względem plotek, ale tak to jeszcze nie było...

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 15:07

Z mojej perspektywy bardzo dobrze, jeśli w tej drużynie nie będzie teraz ital-juve. Kadra jest głęboko w dupie, ci zawodnicy są poprószy przeciętni. Większość z nich kilka lat temu oglądalaby mecze jedynie w tv. Problemem włoskiej piłki jest to, ze każdy grajek w okolicy dwudziestu lat, potrafiący kopnąć prosto pilke jest nazywany wielkim talentem. Potem te talenty kończą w średniakach serieA. Jeśli Juve chce wygrywać to trzeba brać zawodników z innych lig. Takie jest moje zdanie. Boateng, Can, Godin. Super transfery defensywne. Żadne tam „gwiazdy” Milanu. Oby jeden z tych młodych zaklepanych odpalił to będzie dobrze.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 15:20

eastsider pisze:Kadra jest głęboko w dupie, ci zawodnicy są poprószy przeciętni. Większość z nich kilka lat temu oglądalaby mecze jedynie w tv
ale czemu kadra jest w tyłku? przez to, że we Włoszech brakowało do niedawna drugich zespołów, że młodziaków z jednej strony zsyła się na wypożyczenia do jakichś krzaków, albo wiecznie ławkuje, bo pewnie nie mają doświadczenia i nie dadzą radę grać i potem puści się go bez przygotowania na mocniejszego przeciwnika, gdzie spanikuje i tyle go widzieli.

Ital-Juve trzeba trochę zredefiniować, bo tu już nie chodzi o ściąganie każdego Włocha jak leci tylko po to, by mieć samych Włochów w kadrze, ale tych, którzy faktycznie robią/mogą robić różnicę, stąd mamy Bernę, Ruganiego, czy choćby Caldarę. I jeśli mamy brać Pellegriniego (nauczeni choćby case'em Verrattiego) to ja jestem za. Jeśli z tego zrobimy odpowiedni mix młodziaków z graczami już z doświadczeniem, to jestem tym bardziej za i póki co na to wygląda.

Czepiasz się Milanu, ale daj im czas i jak tylko Rino, czy inny trener ich odpowiednio poprowadzi, to spokojnie dadzą radę.

Patrząc też, jeszcze a propos kadry, jak Mancini ostatnio grał, Włosi chyba pojęli, że od wtopy z niezakwalifikowaniem się na MŚ, mają szansę na reset i umiejętne budowanie kadry na za 4/8 lat.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 21:06

Taka ciekawostka.

TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 21:39

@up, nie działa mi coś tt, mógłby ktoś to przelać tutaj ?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 21:55

Vincitore pisze:

Taka ciekawostka.
TheDreamer pisze:@up, nie działa mi coś tt, mógłby ktoś to przelać tutaj ?
Mnie tłumaczy na coś w stylu: "Alessandro Moggi powiedział Allegriemu: Z Milinkovic-Savicem i Emre Canem Twoja pomoc będzie kompletna. Rozmawiali też o Moracie"

Rozmowa miała rzekomo odbyć się w samolocie. Alessandro to syn Luciano.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 22:07

Crunny pisze:Mnie tłumaczy na coś w stylu: "Alessandro Moggi powiedział Allegriemu: Z Milinkovic-Savicem i Emre Canem Twoja pomoc będzie kompletna. Rozmawiali też o Moracie"

Rozmowa miała rzekomo odbyć się w samolocie. Alessandro to syn Luciano.
Szkoda tylko, że nawet jeśli te słowa padły to zostały powiedziane do Allegriego, a nie do Marotty. :whistle:

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 22:21

Sorek21 pisze:
Wojtek pisze:Ponoć Perin ma dostać nr 1, a Szczęsny zostać przy 23. Jeśli Wojtek sam tego nie chciał to nie ładnie ze strony Juve :eh: Bo to on miał zostać następcą Gigiego czyli pewnie przejąć też nr 1 na koszulce.
Gdzieś w polskiej tv widziałem wywiad z Wojtkiem,w którym mówił że bęfzie nosił najcięższą bluzę bramkarską z numerem 1.
Również były informacje że Can ma mieć 23 po Szczęsnym. Więc raczej Wojtek nr 1

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2018, 22:24

Oto najważniejszy problem: jaki numer będzie miał Szczęsny.

:facepalm:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany