Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Vincitore
- Juventino
Szkoda tylko, że byliśmy karmieni informacjami, że nie było żadnego konfliktu, relacje między Bonuccim a Allegrim są znakomite, a w Cardiff nic się nie stało, co nawet opowiadał ostatnio Agnelli w wywiadzie, który jest na stronie. Dla mnie Bonucci był już sprzedany w momencie publikacji filmu na instagramie z podpisem "kto się waha jest przegrany", to był trzeci tydzień czerwca, a Max jeszcze mydlił oczy jakimś liderem szatni. Jutro wyjdzie Marotta i powie, że Bonucci poszukuje nowych wyzwań i sam poprosił o odejście, a my nie mamy w zwyczaju trzymsć nikogo. Później w sezonie ogórkowym jeszcze usłyszymy o tym, że nie mamy intencji by sprzedawać swoich najlepszych piłkarzy.
Wiem jak działa kodeks naszej szatni, podejrzewam, że sytuacja była nie do odkręcenia, ale cholera, żyć mi to nie daje. Teveza, Vidala czy Pogbę jakoś przełknąłem jak gorzką pigułkę, ale tutaj czaszka mi pęka od próby zrozumienia i wyobrażania sobie Bonucciego w Milanie. Rok temu po sprzedaży Pogby napisałem by sezon szybko wystartował, to o Paulu nikt już nie będzie pamiętał - obecnie mam to samo, tyle że jeszcze cholerny miesiąc przed nami.
Z jakąś bombą do środka pola, to dajcie spokój, nie nastawiajcie się. Ja biorę w ciemno Matuidiego, bo jak zaczną wjeżdżać alternatywy alternatyw to będziemy 31 sierpnia o 20:00 błagać Torino o Baselliego.
Wiem jak działa kodeks naszej szatni, podejrzewam, że sytuacja była nie do odkręcenia, ale cholera, żyć mi to nie daje. Teveza, Vidala czy Pogbę jakoś przełknąłem jak gorzką pigułkę, ale tutaj czaszka mi pęka od próby zrozumienia i wyobrażania sobie Bonucciego w Milanie. Rok temu po sprzedaży Pogby napisałem by sezon szybko wystartował, to o Paulu nikt już nie będzie pamiętał - obecnie mam to samo, tyle że jeszcze cholerny miesiąc przed nami.
Z jakąś bombą do środka pola, to dajcie spokój, nie nastawiajcie się. Ja biorę w ciemno Matuidiego, bo jak zaczną wjeżdżać alternatywy alternatyw to będziemy 31 sierpnia o 20:00 błagać Torino o Baselliego.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Ty już się tyle razy skompromitowałeś i jakoś żyjesz. Marotta i Juve też przeżyjąpumex pisze:Wyczuwam, że to będzie transferowa kompromitacja Marotty. Mówię o wycenie i o kierunku, w którym oddamy Bonucciego. Powtarzam: kompromitacja.
W przypadku innego klubu niż Juve czytałbym takie doniesienia śmiejąc się pod nosem i poprawiając sobie humor. Dajmy na to, wbija Leverkusen do Rummenigge chcąc kupić Alabę. Wyobrażacie sobie odpowiedź: "witaj przyjacielu, nie ma problemu, 40 milionów i jest wasz" ? :lol: Nikt sobie tego nie wyobraża, ale w przypadku Juve nie zdziwię się, że wbija dołujący Milan, pyta 6-krotnego dominatora ligi z rzędu o jego gwiazdę i dostaje odpowiedź, że za 40 milionów ok.
Nawet nie wiem jak to skomentować, na chłodno nie potrafię, bo już mi ciśnienie skoczyło. Kompromitacja.
- gregor_g4
- Juventino
Kwota za jaką ma odejść ciągle nie daje mi spokoju, ale poza tym to krzyż na drogę.
Mam nadzieję, że Higuain i Dybala przy najbliższej okazji zrobią z niego wiatrak, a w Milanie na dobre zostanie Baboluccim, bo predyspozycje do tego ma
Mam nadzieję, że Higuain i Dybala przy najbliższej okazji zrobią z niego wiatrak, a w Milanie na dobre zostanie Baboluccim, bo predyspozycje do tego ma

- realbs
- Juventino
Też bym się nie nastawiał. Matic to byłby idealny transfer do 4-2-3-1, ale prawdopodobieństwo kupienia go z Chelsea do którego nie chcemy oddać A. Sandro jest naprawdę bardzo nikłe. Matuidi idealny nie jest, ale lepszy on niż Sturaro w razie kontuzji Khediry, bo co jak co - francuza w pierwszym składzie nie widze, i myślę, że Max ma podobnie.Z jakąś bombą do środka pola, to dajcie spokój, nie nastawiajcie się. Ja biorę w ciemno Matuidiego, bo jak zaczną wjeżdżać alternatywy alternatyw to będziemy 31 sierpnia o 20:00 błagać Torino o Baselliego.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jeżeli "wypchnęli" Bonucciego to może oznaczać, że reszta drużyny postawiła jakieś ultimatum - Dybala czy Barza. Pewnie teraz wyjdzie na światło dzienne co się w przerwie finału <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
- ewerthon
- Juventino
Bonucci chciał odejść z klubu i pozostać we Włoszech. Z niewolnika nie ma pracownika, więc taka kwota za 30-letniego obrońcę jest do zrozumienia.
Ludzie go tutaj przeceniają. A ilość wad jakie posiada nigdy nie czyniła go obrońca nie do przejścia. To bardzo dobry zawodnik, ale nie jest niezastąpiony. Tak jak Ci, którzy odeszli w poprzednich latach.
Pumex, czy ty potrafisz chociaż przez jeden dzień w roku nie jęczeć na forum? Jak w realu robisz tak samo to współczuję twojej rodzinie.
Ludzie go tutaj przeceniają. A ilość wad jakie posiada nigdy nie czyniła go obrońca nie do przejścia. To bardzo dobry zawodnik, ale nie jest niezastąpiony. Tak jak Ci, którzy odeszli w poprzednich latach.
Pumex, czy ty potrafisz chociaż przez jeden dzień w roku nie jęczeć na forum? Jak w realu robisz tak samo to współczuję twojej rodzinie.
- Bocieq
- Juventino
ewerthon czy mi się wydaje czy mówisz o naszym najlepszym obrońcy ubiegłego sezonu? Moim zdaniem Chiellini miał fenomenalne mecze ale patrząc na cały sezon to filarem był Bonus.Ludzie go tutaj przeceniają. A ilość wad jakie posiada nigdy nie czyniła go obrońca nie do przejścia. To bardzo dobry zawodnik, ale nie jest niezastąpiony. Tak jak Ci, którzy odeszli w poprzednich latach.
Dobry Wujek Marotta tym ruchem pokazuje, że do Juve może każdy przyjść bez zastanowienia, bo jak mu się znudzi to po prostu może odejść niezależnie od planu klubu. Mirabelli i Fassone świetnie zarządzają Milanem. Donnaruma miał odejść do Realu i jak się skończyło? Mówicie, że z niewolnika nie ma pracownika ale Donnaruma po przyjeździe przeprosił kibiców i podpisał nowy kontrakt. Po prostu zmiękł. Myślicie, że Bonus by się obraził i do końca kontraktu nie wychodził na boisko? Szybciej niż się niektórym wydaje by zgodził się na wyjazd na wyspy za kwotę dla nas akceptowalną (80 mln)
- pablo1503
- Juventino
Ostatnio nie mam czasu na wpisy, ale w takiej sytuacji trzeba zrobić wyjątek.
Nie jestem ani zły, ani smutny - jak na razie zmieszany. Kogo jak kogo, ale odejścia Bonucciego nigdy sobie nie wyobrażałem. Po nim po prostu widać było, że Juventus nie jest dla niego tylko pracodawcą, a zdecydowanie czymś więcej. Nie sprawiał również wrażania łasego na kasę, a odejście do Milanu świadczy również, że nie odchodzi wygrać jakieś trofeum, którego nie wygrałby w Juve. Spięcie na lini Leo - Max musiało być nietuzinkowe skoro zdecydował się na tak drastyczny ruch. ::/:
Nasza polityka również jest dziwna. Z boku może to wyglądać, jakby Juve sprzedawało, żeby się wzmocnić - coś a'la Porto, Monaco czy inne kluby działające w taki sposób. Nic bardziej mylnego. One to robią, żeby wzmocnić budżet i wyciskają ostanie soki ze sprzedaży, a u nas? U nas oddaje się za relatywnie niskie kwoty, więc raczej nie jest to spowodowane kwestią ekonomiczną. Ciekaw jestem kiedy klub stwierdzi, że to oni są pracodawcami, a zawodnicy nie mogą sobie ot tak wymusić transfer.
Kwota boli. 40 brzmi mega śmiesznie w dzisiejszych czasach. Choć z drugiej strony jak sobie pomyślę, że miałby grać u nas na siłę i stroić fochy, przez co również jego koncentracie nie byłaby na najwyższym poziomie to... chyba dobrze się stanie, jak odejdzie.
Na pewno nie będzie mi żal jego długich piłek, które często doprowadzały mnie do szewskiej pasji.
Jestem przekonany, że to właśnie Włoch więcej straci na tym 'rozwodzie'. Może skończyć jak Cannavaro. Niby coś tam pogra, ale to już nie będzie to samo, co wcześniej.
Nie jestem ani zły, ani smutny - jak na razie zmieszany. Kogo jak kogo, ale odejścia Bonucciego nigdy sobie nie wyobrażałem. Po nim po prostu widać było, że Juventus nie jest dla niego tylko pracodawcą, a zdecydowanie czymś więcej. Nie sprawiał również wrażania łasego na kasę, a odejście do Milanu świadczy również, że nie odchodzi wygrać jakieś trofeum, którego nie wygrałby w Juve. Spięcie na lini Leo - Max musiało być nietuzinkowe skoro zdecydował się na tak drastyczny ruch. ::/:
Nasza polityka również jest dziwna. Z boku może to wyglądać, jakby Juve sprzedawało, żeby się wzmocnić - coś a'la Porto, Monaco czy inne kluby działające w taki sposób. Nic bardziej mylnego. One to robią, żeby wzmocnić budżet i wyciskają ostanie soki ze sprzedaży, a u nas? U nas oddaje się za relatywnie niskie kwoty, więc raczej nie jest to spowodowane kwestią ekonomiczną. Ciekaw jestem kiedy klub stwierdzi, że to oni są pracodawcami, a zawodnicy nie mogą sobie ot tak wymusić transfer.
Kwota boli. 40 brzmi mega śmiesznie w dzisiejszych czasach. Choć z drugiej strony jak sobie pomyślę, że miałby grać u nas na siłę i stroić fochy, przez co również jego koncentracie nie byłaby na najwyższym poziomie to... chyba dobrze się stanie, jak odejdzie.
Na pewno nie będzie mi żal jego długich piłek, które często doprowadzały mnie do szewskiej pasji.
Jestem przekonany, że to właśnie Włoch więcej straci na tym 'rozwodzie'. Może skończyć jak Cannavaro. Niby coś tam pogra, ale to już nie będzie to samo, co wcześniej.

- gucio_juve
- Juventino
Żaden piłkarz nie jest niezastąpiony, liczy się tylko Juventus. Bonucciego będzie nam łatwiej zastąpić, aniżeli Sandro czy chociażby Dybalę.ewerthon pisze:Ludzie go tutaj przeceniają. A ilość wad jakie posiada nigdy nie czyniła go obrońca nie do przejścia. To bardzo dobry zawodnik, ale nie jest niezastąpiony. Tak jak Ci, którzy odeszli w poprzednich latach.
Zmiany są dobre :hellyes: Już nie mogę się doczekać, co transfer Bonucciego wniesie do naszego mercato.
- ewerthon
- Juventino
Był najlepszy, ale to nie oznacza, że osiągnął nie wiadomo jak wysoki poziom. Pirlo, Tevez i Pogba też podobno nie byli do zastąpienia. Transfery Dybali i Pjanicia pokazały, że to nieprawda.Bocieq pisze:ewerthon czy mi się wydaje czy mówisz o naszym najlepszym obrońcy ubiegłego sezonu? Moim zdaniem Chiellini miał fenomenalne mecze ale patrząc na cały sezon to filarem był Bonus.Ludzie go tutaj przeceniają. A ilość wad jakie posiada nigdy nie czyniła go obrońca nie do przejścia. To bardzo dobry zawodnik, ale nie jest niezastąpiony. Tak jak Ci, którzy odeszli w poprzednich latach.
- Bocieq
- Juventino
Nie twierdzę, że jest nie do zastąpienia, ale nie zgadzam się z twierdzeniem, że nie jest TOP-em. Dla mnie to TOP 3 na świecie.Bocieq napisał:
Cytat:
ewerthon czy mi się wydaje czy mówisz o naszym najlepszym obrońcy ubiegłego sezonu? Moim zdaniem Chiellini miał fenomenalne mecze ale patrząc na cały sezon to filarem był Bonus.
Był najlepszy, ale to nie oznacza, że osiągnął nie wiadomo jak wysoki poziom. Pirlo, Tevez i Pogba też podobno nie byli do zastąpienia. Transfery Dybali i Pjanicia pokazały, że to nieprawda.
- mateusz165
- Juventino
Bocieq pisze:Nie twierdzę, że jest nie do zastąpienia, ale nie zgadzam się z twierdzeniem, że nie jest TOP-em. Dla mnie to TOP 3 na świecie.Bocieq napisał:
Cytat:
ewerthon czy mi się wydaje czy mówisz o naszym najlepszym obrońcy ubiegłego sezonu? Moim zdaniem Chiellini miał fenomenalne mecze ale patrząc na cały sezon to filarem był Bonus.
Był najlepszy, ale to nie oznacza, że osiągnął nie wiadomo jak wysoki poziom. Pirlo, Tevez i Pogba też podobno nie byli do zastąpienia. Transfery Dybali i Pjanicia pokazały, że to nieprawda.
Teraz musi to potwierdzić w innej druzynie , łatwo miał nie bedzie

- kubraczek
- Juventino
Z Pogbą trochę przesadziłeś. Grając u nas potrafił pokazać coś nietuzinkowego, ale facet zawodził wtedy kiedy najbardziej go potrzebowaliśmy. Nigdy nie był kimś kto brałby ciężar gry na siebie. Pirlo i Tevez tak, ale Pogbę to przerastało.ewerthon pisze:Był najlepszy, ale to nie oznacza, że osiągnął nie wiadomo jak wysoki poziom. Pirlo, Tevez i Pogba też podobno nie byli do zastąpienia. Transfery Dybali i Pjanicia pokazały, że to nieprawda.
Co do Bonucciego to akurat jego odejścia jakoś specjalnie możemy nie odczuć. To prawda, że w wyprowadzaniu piłki jest świetny, ale nie jest nieomylny. Mam nadzieję, że z biegiem czasu wyjdzie na jaw co tak naprawdę się stało. Już pomijam to, że odchodzi do klubu, który nie zagra w LM. Już pomijam, że odchodzi z klubu, który pomagał mu w najcięższych chwilach. Ale nie mogę pominąć tego, że jego odejście do Milanu to w pewnym sensie plucie kibicom w twarz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Corriere : sytuacja z powodu Bonucciego była bardzo napięta, to była bomba, która w każdej chwili mogła wybuchnąć stąd ten błyskawicznie przeprowadzony transfer.