Mercato (2012-2014)
- annihilator1988
- Juventino
Aha, tylko, że Nesta nie ma już dynamiki, kondycyjnie zapewne też nie powala na kolana. Zresztą, czy ja napisałem, żeby Juve kupowało środkowego obrońcę? Nie. Napisałem, żeby korzystało z nadarzających się okazji, a taką jest możliwość pozyskania Astoriego, którego przyszłość nie jest do końca jasna, jak zdąrzyli zauważyć koledzy. Rezerwa Leoś-Nesta straszy. Obok w/w powinno widnieć jeszcze jedno nazwisko, ale nie Rinaudo czy inna pierdoła. P.S jeżeli operacja pozyskania piłkarza Cagilari byłaby niemożliwa do przeprowadzania, to może okazji należałoby poszukać tutajCabrini_idol pisze:Widzą w nim piłkarza doswiadczonego, ogranego w LM, które w razie potrzeby wejscia na boisko powiedzmy w meczy z Barca czy Manu nie obsra się juz przy hymnie czy przy lini koncowej rozgrzewając się, widzą w nim idealnego 4 obronce z niewielka placą i rocznym kontraktem, i wiedza ze jest za darmo, ogniskując większą ilośc pieniędzy na wzmocnienie priorytetowych pozycji w lini ofensywnej ... chyba wystarczająca ilośc powodów, nawet retard to by pojął.
- rufi8
- Juventino
W kontekście wzmocnienia linii pomocy Juve, to tym tajemniczym zawodnikiem może być Behrami z Violi, ale mnie nie zdziwiłoby też to nazwisko: http://www.transfermarkt.de/de/marco-pa ... 84545.html. Wszak byliśmy zainteresowani tym zawodnikiem już wcześniej. Cesena spisuje się słabo, więc cena pewnie nie byłaby zbyt wysoka. Jak dla mnie to na ławę może być. Nie ma kasy, to nie ma szału na Mercato. W ataku skończymy pewnie jednak z Giovinco i może uda się wypożyczyć jakąś gwiazdę. Widać jak na dłoni, że Conte chce stworzyć wyrównany, harujący do ostatniej kropli potu zespół i wydaje mi się, że takich zawodników będzie preferował podczas Mercato.
- pumex
- Juventino
Tyle, że my nie potrzebujemy piłkarza na ławę. Ławę mamy już obsadzoną po wsze czasy, a jak znajdzie się na niej miejsce, możemy do woli grzebać w primaverze. Potrzebujemy 4-go, bardzo dobrego pomocnika, który rywalizowałby o miesce w pierwszym składzie. Tylko tak stworzy się konkurencja, która zawsze pozytywnie mobilizuje. Bez tego co sezon będziemy świadkami takich przestojów, które miały miejsce niedawno, gdzie środek pola momentami nie istniałrufi8 pisze:Jak dla mnie to na ławę może być

- rufi8
- Juventino
Raczej nie sądzę by ktokolwiek mógł wygryźć ze składu naszą trójkę, ale zgadzam się, konkurencja jest zawsze dobra, tym bardziej, że w przyszłym sezonie wiele meczów przed nami. Ale znając Marottę i Conte to pewnie znów wyczarują nam kogoś pokroju Padoina, z kim wcześniej współpracował już nasz trenejro.
- AkuqJuve
- Juventino
moim zdaniem Sissoko mogły się nadać na środkowego pomocnika
nie wiem ile za niego by sobie krzyknęli ale ma chłopak talent. konkurencja by na pewno wzrosła bo może grać za każdego naszego środkowego pomocnika(tak moim zdaniem ale ja scoutem nie jestem)
Oczywiście chodzi mi o Moussa Sissoko
nie wiem ile za niego by sobie krzyknęli ale ma chłopak talent. konkurencja by na pewno wzrosła bo może grać za każdego naszego środkowego pomocnika(tak moim zdaniem ale ja scoutem nie jestem)
Oczywiście chodzi mi o Moussa Sissoko
- PlanetJuve
- Juventino
A co byście powiedzieli w kontekscie ofensdywnego pomocnika na Andre Ayew'a?? Młody, ograny, błyskotliwy, waleczny i bramkostrzelny. Masylia ma już po sezonie więc może miałby ochote na zmiane środowiska.
ps: może mi ktoś pomoc i napisac jak i gdzie sprawdzic komu konczy sie kontrak w 2012 roku?? itp...
ps: może mi ktoś pomoc i napisac jak i gdzie sprawdzic komu konczy sie kontrak w 2012 roku?? itp...
- PlanetJuve
- Juventino
A co byście powiedzieli w kontekscie ofensdywnego pomocnika na Andre Ayew'a?? Młody, ograny, błyskotliwy, waleczny i bramkostrzelny. Masylia ma już po sezonie więc może miałby ochote na zmiane środowiska.
- Argonessar
- Juventino
Fajnie byłoby Montolivo sprowadzić do środka pomocy. Byłby to zawodnik bardzo solidny i konkurencja by w końcu była lub jakaś kontuzja i mamy problem. Do tego Włoch i okazja bo za free. Marotta lubi takie sytuacje.
Tak samo Nesta. Za darmo i jako uzupełnienie byłby ok.
Wtedy pieniądze można by przeznaczyć na atak/skrzydła i git.
- Argonessar
- Juventino
Fajnie byłoby Montolivo sprowadzić do środka pomocy. Byłby to zawodnik bardzo solidny i konkurencja by w końcu była lub jakaś kontuzja i mamy problem. Do tego Włoch i okazja bo za free. Marotta lubi takie sytuacje.
- Łoles
- Juventino
W sumie agent Montolivo mówił że nie ma nic dogadanego także to mogłoby się udać.
Ligą mistrzów możemy przyciągnąć piłkarzy (wreszcie) co jest naszym wielkim plusem.
Teraz wszystko zależy od wizji naszego zarządu na letnie mercato.
W sumie Montolivo pasowałby do opisu - "włoski" pomocnik i ja bym się cieszył jakby udało się go załatwić.
Ligą mistrzów możemy przyciągnąć piłkarzy (wreszcie) co jest naszym wielkim plusem.
Teraz wszystko zależy od wizji naszego zarządu na letnie mercato.
W sumie Montolivo pasowałby do opisu - "włoski" pomocnik i ja bym się cieszył jakby udało się go załatwić.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Skibil
- Redaktor
Monto je chyba najbardziej rozsądne wyjście. Włoch, może spokojnie konkurować z trójką MVP, w "kwiecie wieku"
W tym mercato trzeba postawić na jakość - tak jak napisał pumex: ławkowiczów mamy pod dostatkiem, a i w primaverze się ktoś znajdzie. Po za tym, widać jak nasi zawodnicy są wyśmienicie przygotowani do sezonu (ilość kontuzji, kondycja, motoryka...) więc i bardzo szeroka kadra nie jest konieczna.

1. Nie chodzi mi o ten konkretny przykład. Berbę i Palacio ty wybrałeś. Chodzi mi o ogólne rozprawienie się z braniem pod uwagę tylko kwot transferu. Padło na ciebieJacky pisze:(...)alina pisze:Bierzemy Berbę na 3 lata. Pensja 5 mln. 10 brutto. Razem 30 mln.
Palacio - kupno 8 mln, pensja 1,8 mln (3,6 brutto), kontrakt 3 lata. Razem 18,8 mln.
Gdzie tu oszczędności?
Ludzie na forum zazwyczaj patrzą tylko na kwoty transferów, zarobki gdzieś się rozmywają po drodze.
Trzecia sprawa: dla Ciebie Berba i Palac to ta sama polka jakosciowa? Aha, spoko.(...)
PS. W czasie jak bylem na tamtej stronie, Berba zarobil 500E![]()
PS2. Az takie wysokie podatki sa we Wloszech?
2. ps. - Działa na wyobraźnie, nie?
3. ps2 - No tak. Zsumuj sobie zarobki z tego linka i porównaj z łącznymi wydatkami.
http://www.gazzetta.it/Calcio/07-09-201 ... sello.html
- bendzamin
- Redaktor
www.transfermarkt.co.uk/en/suche/detail ... suche.htmlPaweljuve2006 pisze: ps: może mi ktoś pomoc i napisac jak i gdzie sprawdzic komu konczy sie kontrak w 2012 roku?? itp...
Tutaj wybierasz opcje sobie w "end of contract". Wszystkie godne uwagi nazwiska na ten rok zostały już chyba przerobione przez media.
Monto? Nie pogardzilbym, szczególnie jeśli miałoby to oznaczać szersze pole manewru jeśli chodzi o wzmocnienia w ataku. Obawiam sie jednak, ze ściągnie go milan.
BTW. dzisiaj Marotta, Agnelli i De Laurentiis zostali zatrzymani przez policję, bo jechali za szybko w jednym samochodzie

- jakku1
- Juventino
Wczesniej myslalem, ze to sprytna gra agenta i samej Parmy (czego oczywiscie do konca nie mozna dalej wykluczyc) ale teraz wyglada na to, ze cos w tej plotce o Giovinco i Barcelonie chyba jest.
Klik
Klik 2
Klik 3
Link do SJ
Niezle jaja by byly
Klik
Klik 2
Klik 3
Link do SJ
Niezle jaja by byly