Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 00:59

pęto pisze:
francois pisze:
pęto pisze:Ilicic jest sporo młodszy, rozwojowy, bardziej błyskotliwy, a także trafił do siatki o niemalże 50% razy więcej, niż Diamanti. I jeszcze robi tak:

Poza tym mniemam, że istnieje możliwość wyciągnięcia go z Palermo za mniejsze pieniądzory.
Jeśli chodzi o piłkarzy, których triki można znaleźć na YT to też mam swojego kandydata:

W dodatki można go wyciągnąć za darmo i będzie tani w utrzymaniu.
Oczywiście tenże argument musiał się pojawić. Nie będę zarzucał braku poczucia humoru - przez grzeczność.

Odpowiem tylko, że Rasiak nie jest ani w miarę młody, ani rozwojowy, ani błyskotliwy, ani też nie strzelił niemalże 50% razy więcej bramek, niż Diamanti.
Zawodnik, który ma 25 lat też raczej do szalenie rozwojowych nie należy. A wyrażenie ani też nie strzelił niemalże 50% razy więcej bramek, niż Diamanti to już językowe mistrzostwo :bravo:
iltalismano pisze:
jakku1 pisze: Podobno odbylo sie spotkanie w sprawie Joveticia pomiedzy wlascicielem Fiorentiny a naszym ulubiencem: A. De Laurentiisem. Efekt jest tego taki, ze sam Jojo po raz kolejny odrzucil propozycje przenosin do innego klubu i chce dolaczyc tylko do Juve. Jesli chlopak jest faktycznie tak zdeterminowany to wydaje mi sie, ze kwestia czasu jest tylko dogadanie sie pomiedzy stronami.
Jeżeli to prawda, to chłopak zyskuje w oczach kibiców uznanie zanim w ogole zostanie zakontraktowany. ogromny + ; )
Krasiciowi też zależało :D
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 01:19 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 01:07

jakku1 pisze: Podobno odbylo sie spotkanie w sprawie Joveticia pomiedzy wlascicielem Fiorentiny a naszym ulubiencem: A. De Laurentiisem. Efekt jest tego taki, ze sam Jojo po raz kolejny odrzucil propozycje przenosin do innego klubu i chce dolaczyc tylko do Juve. Jesli chlopak jest faktycznie tak zdeterminowany to wydaje mi sie, ze kwestia czasu jest tylko dogadanie sie pomiedzy stronami.
Jeżeli to prawda, to chłopak zyskuje w oczach kibiców uznanie zanim w ogole zostanie zakontraktowany. ogromny + ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 01:20

Jovetic chce zostać w Serie A, więc jedynym słusznym wyborem wydaje się Juventus lub Milan. Sęk w tym, że Rossonerii mają już klasowych snajperów i taki transfer mijałby się z celem. U nas ma szanse walki o wyższe cele i w końcu zaprezentowanie swoich umiejętności w Champions League, bo póki co rozpoznawalny jest na krajowym podwórku. Jaki sens miałby transfer do Napoli, skoro potencjał obu zespołów wydaje się podobny. Tym bardziej, że pieniądze wydane na Jojo pochodziłyby ze sprzedaży Cavaniego, więc nie ma tutaj mowy o żadnym galaktycznym duecie napastników.
Kto jak kto, ale Stefanek ma predyspozycje do zostania napastnikiem kompletnym. Jest wysoki, silny, ma strzał za pola karnego, drybling, przyśpieszenie i jest ograny w Serie A. Już nawet pomijam jego podatność na kontuzje, bo pod batutą Conte mógłby zostać jeszcze lepiej przygotowany do sezonu.
Jovetic>Higuain, ot co.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 02:14

Wbrew pozorom Jovetic wcale nie zaliczył takiego fatalnego sezonu. Po przejściu przez Montelle z 352 na 433 po prostu została mu przypisana nowa rola. Często bardzo niewdzięczna i mało widowiskowa. Niby grał jako środkowy napastnik, ale często zdarzało mu się głęboko cofać żeby rozegrać piłkę, a za ofensywne wejścia odpowiedzialni stawali się skrzydłowi. Poza tym poprawił parę aspektów, tj. gra tyłem do bramki, start do piłki, gra na małej przestrzeni. Pokazał też, że potrafi wziąć rywala na plecy i zrobić miejsce kolegom. We Florencji z całą pewnością nie grali pod niego. Nie jest to pewnie najlepszy kandydat, ale stosunek cena/jakość może okazać się naprawdę sensowny.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 09:54

jakku1 pisze:Krazy plotka, ze jestesmy w stanie zaplacic za Higuaina az... uwaga, uwaga, 25m euro w 5 ratach :prochno: Nie ma jednak na to wszystko potwierdzenia poki co, a zrodla sa takie sobie, wiec na razie to zostawmy. Druga sprawa jest taka, ze...

Podobno odbylo sie spotkanie w sprawie Joveticia pomiedzy wlascicielem Fiorentiny a naszym ulubiencem: A. De Laurentiisem. Efekt jest tego taki, ze sam Jojo po raz kolejny odrzucil propozycje przenosin do innego klubu i chce dolaczyc tylko do Juve. Jesli chlopak jest faktycznie tak zdeterminowany to wydaje mi sie, ze kwestia czasu jest tylko dogadanie sie pomiedzy stronami.
Ciekawe, co tam siedzi w głowach naszych włodarzy i czy rzeczywiści mają nadzieję, że uda nam się pozyskać ich obu. Bo jeśli ma przyjść jeden, to lepiej niech to będzie Jojo. CF-a mamy już w postaci Llorente, który jest "ulepszeniem" w stosunku do tego co teraz, więc dobrzy było by teraz SS-a, który również będzie lepszy od obecnych ( a Jojo niewątpliwie wciąga ich nosem ).
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 09:57 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 09:56

jackop pisze:Wiadomo, że transfery powinno się oceniać wyłącznie z perspektywy czasu, ale, że spekulowanie też jest fajne, to właśnie to tutaj robimy.
Dla mnie to po prostu paplanie się w kupie, bo co mnie obchodzi za ile przyjdzie do nas jakiś zawodnik. Jeśli przyjdzie to znaczy, że były ku temu możliwości.

Może przyjść do nas Diamanti i wtedy zaryzykujemy mniej pieniędzy, gdy przyjdzie Jovetic zainwestujemy więcej, gdy nie odpalą to strata na Diamantim jest mniejsza (bierzmy więc Włocha), gdy odpalą to więcej zyskamy na Czarnogórcu (bierzmy więc jego). No i gdzie sens?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:23

no to czekamy na Jovetica, Higuain + Jovetic <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> duet bedzie

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:27

Jacy niektóry są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że wiedzieli rok temu, że Suarez jest dobry :ok: szacun.
W ogóle jak to jest, że jeszcze mercato się nie zaczęło a już wszysycy marudzą, mimo, że Marotta JUŻ bierze się porządnie za Higuaina...
A to:
meda11 pisze: I tutaj jest szansa dla Marotty. To mercato to ostateczny test dla naszego DS. Jeśli nie uda mu się zakontraktować jednego z dwóch Argentyńczyków i Stevana to trzeba będzie się pożegnać.
to jest już mistrzostwo. Ja bym chciał jeszcze zniesienia wiz do USA i kupony do Maca. Oczywiście żądam także dostępu do morza dla Tychów.
fazzi pisze:
Lypsky pisze:Jeśli kupimy dwóch napastników z trójki Higuain, Tevez, Jovetić, będzie super.
Będzie super jeśli kupimy jednego z nich.
Ot co.
Elo Vidal:) pisze:W tym roku zupełnie inaczej podchodzę do sprawy mercato. (...)
I masz sensowne podejście. Swoją drogą wypowiedź Elkanna mocno nieodpowiedzialna.
Nevermind pisze:Kto jak kto, ale Stefanek ma predyspozycje do zostania napastnikiem kompletnym. Jest wysoki, silny, ma strzał za pola karnego, drybling, przyśpieszenie i jest ograny w Serie A.
Jaki kurna?
Arbuzini pisze:Wbrew pozorom Jovetic wcale nie zaliczył takiego fatalnego sezonu. Po przejściu przez Montelle z 352 na 433 po prostu została mu przypisana nowa rola. Często bardzo niewdzięczna i mało widowiskowa. Niby grał jako środkowy napastnik, ale często zdarzało mu się głęboko cofać żeby rozegrać piłkę, a za ofensywne wejścia odpowiedzialni stawali się skrzydłowi. Poza tym poprawił parę aspektów, tj. gra tyłem do bramki, start do piłki, gra na małej przestrzeni. Pokazał też, że potrafi wziąć rywala na plecy i zrobić miejsce kolegom. We Florencji z całą pewnością nie grali pod niego. Nie jest to pewnie najlepszy kandydat, ale stosunek cena/jakość może okazać się naprawdę sensowny.
No to mam złą wiadomość, bo u Conte dopiero będzie musiał pracować w defensywie, zespół tym bardziej nie będzie grał pod niego.
Stosunek cena/jakość? Na razie słyszałem o tym, że Viola nie chce (tradycyjnie) zejść z tych 30 mln, może o czymś nie wiem. Przy okazji dalej nie wierzę w to, że Marotta im proponował 30 mln rok temu.

@iltalismano - oj bo wygrzebię twoje błyskotliwe posty, typu "czemu gra Giaccherini jak Elia jest 100 razy lepszy tylko nie dostaje szans"

Tak czy siak, będzie płacz w sierpniu, pomijając tych racjonalnie patrzących jak np. ostatnio Elo Vidal.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 10:48 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:31

@D@$ pisze:Jaki kurna?
no adas chyba nie zaprzeczysz, ze Jovetic to barczysty chłop, nie jest łatwo go przepchnąć i nie odleci po dotknieciu na kilka metrow jak Giovinco ;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:38

szczypek pisze:Dla mnie to po prostu paplanie się w kupie, bo co mnie obchodzi za ile przyjdzie do nas jakiś zawodnik. Jeśli przyjdzie to znaczy, że były ku temu możliwości.
Rozumiem, że gdyby jedynym zakupem w tym mercato był Wawrzyniak za 50 mln &#8364; to nawet słowem nie wspomniałbyś o pracy zarządu, czy przepłacaniu. Nie tarzałbyś się przeca w ekskrementach :whistle:

Analogicznie, po co komentować, który zawodnik zagrał dobrze, a który słabo. Skoro ktoś gra kiepsko, to znaczy, że nie było możliwości, żeby zagrał lepiej.

Osobiście, przyglądam się, komentuję i konfrontuję swoją opinię z innymi, żeby zdobywać wiedzę. Ktoś lubi historię, to się jej uczy. Ja lubię kształcić się w dziedzinie szeroko pojętej jako piłka nożna. Dla własnej satysfakcji.

Od zmiany avatara strasznie 'sapiesz', zauważyłeś? :wink:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:38

Bazyliszek pisze:
@D@$ pisze:Jaki kurna?
no adas chyba nie zaprzeczysz, ze Jovetic to barczysty chłop, nie jest łatwo go przepchnąć i nie odleci po dotknieciu na kilka metrow jak Giovinco ;)
Musisz sie przyzwyczaic ze Adas czesto pisze, a potem mysli. Zazwyczaj robi to pod wpływem emocji, dlatego nalezy mu wybaczyc ;)

Jo-Jo jest swietnie zbudowany, wysoki, a do tego ma znakomita technike i strzał z dystansu. On,Igla,Llorente i jestem w niebie ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 10:58

fazzi pisze:
Lypsky pisze:Jeśli kupimy dwóch napastników z trójki Higuain, Tevez, Jovetić, będzie super.
Będzie super jeśli kupimy jednego z nich.
Jeden z tej trójki to absolutne minimum. Jeśli Marotta nie pozyskałby nikogo o klasie zbliżonej do wymienionej trójki (kolejny sezon z rzędu), to nie wyobrażam sobie jego przyszłości w naszym klubie.
Jeśli Viola zgodzi się na rozliczenie w postaci naszych zawodników (plus dopłata gotówkowa), uważam, że stać na Higuaina i Joveticia. W wypadku gdy fioletowi uprą się na kasę, nie ma szans na podwójne uderzenie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 11:05

Tymczasem po cichu, Bonera przedłużył kontrakt z Milanem. Mam wrażenie, że plotki o naszym zainteresowaniu były rozsiewane przez jego agenta, żeby wywrzeć presję na Galianim.

Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 11:13

Zastanawia mnie jedno. Cały czas zastanawiamy się którego napastnika lepiej do nas sprowadzić lub czy jest możliwość obydwu (mam na myśli Igłę i JOJO) a zapomnieliśmy że jak sprowadzimy dwóch napastników to nie będzie pieniędzy na inne transfery tj prawy skrzydłowy czy dodatkowy stoper. Dla mnie zawodnicy jak Padoin czy Peluso są po prostu za słabi na grę w tym klubie i trzeba ich kimś zastąpić!

Kupując Igłę i Jojo nie zostanie nam zbyt wiele pieniędzy na transfery tak więc czy nadal myślicie o tym, że uda nam się pozyskać ich dwóch na raz? Bo ja myślę że nie. Mógłby zostać Vucinić, Gio, Lorente i jeden z ww i atak jak najbardziej wzmocniony koniec kropka. Skrzydło prawe to prócz Lichego nie istnieje bo tacy Padoin czy Isla nie potrafią wrzucić dobrze piłki a to już jest śmiech na sali!

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2013, 11:19

@D@$,
no tak, bo Miras to haruje jak wół przez całe mecze ;) . Wbrew pozorom Montella nie różni się jakoś mocno od Conte jeśli chodzi o filozofię gry. U nas Jovetic przede wszystkim wróciłby pewnie na swoją nominalną pozycję, czyli grałby cofniętego napastnika. Ta przygoda na snajperze pozwoliła mu tylko doszlifować część umiejętności, z którymi nie było u niego najlepiej. Choć oczywiście dla ludzi, którzy oceniają piłkarzy przez pryzmat statystyk ten argument nie ma żadnej wartości. Można tę sytuację porównać do Chielliniego, który szlify odbierał jako boczny obrońca i często widać to w jego grze w roli stopera. Niby koślawy, niby bez techniki, ale potrafi dać sygnał do ataku.

Zablokowany