Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:42

pumex pisze:Yanquez, musimy się wybrać na flachę :ok:
Wybierz weekend ;) - mam domek letniskowy w lesie, nad jeziorkiem, 40kilosów od Wrocka ;) zahora wyciągniemy, a i deszczowy się deklarował na wódeczkę ostatnio ;)

Koncetrator pójdzie do Chelsea... Gdzieś dzisiaj czytałem o tym... Nas raczej nie stać na zawodnika, który przyszedł za 30baniek. Przecież Real nie odda go za 10...

@zahor
Może i racja, ale mi się Cavani ostatnio nie podoba aż tak bardzo jak w zeszłym roku. Oczywiście staty pokazują, że nadal wymiata, ale sama gra już nie jest tak świetna jak kiedyś... Moim zdaniem - maksimum lokalne.

Obecnie bardziej niż top jest nam potrzebny zestaw Diamanti-Zuniga... Czeba szybko zaklepać...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:58

@yanquez
jesli nie podołał pokładanych w nim nadziei w Realu to nie ma znaczenia czy przyszedl za 30 mln, aktualnie jego cena mocno spadła i moze bylby do wyciagniecia za 15-20 mln. Chociaz po tym jak Perez ciśnie ze chce sprzedac Higuaina bez formy za 30 mln, to pewnie z Contreao bedzie tak samo. Dam sobie reke uwalic ze po znajomosci sprzeda Chelsea bo Ashley Cole juz nie te lata.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 11:59 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:58

Yanq, odezwę się bliżej sierpnia, mówię serio 8)
yanquez pisze:Obecnie bardziej niż top jest nam potrzebny zestaw Diamanti-Zuniga... Czeba szybko zaklepać...
Nie bardzo rozumiem, na cóż nam ten Diamanti? Nie odczuwam, żeby był nam aż tak niezbędny. Sens byłby, gdybyśmy wypchnęli z klubu jednocześnie Vucinicia i Sebka. Ale pojedyncza wymiana któregoś z nich na Diamantiego? Przy całej niechęci do tych obu irytujących kopaczy, po co wymieniać któregokolwiek na zawodnika Bologni, pomijając już to, że odejście Giovinco jest mało realne, niestety?!

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:00

yanquez pisze:Obecnie bardziej niż top jest nam potrzebny zestaw Diamanti-Zuniga... Czeba szybko zaklepać...
Diamanti raczej nie ucieknie, a u nas takie zamieszanie z napastnikami, że Włoch na ewentualny transfer będzie musiał chyba jeszcze trochę poczekać. Jakimś wielkim fanem Zunigi nie jestem i nie uważam go za duży (jeśli w ogóle) przeskok jakościowy w stosunku do Lichtsteinera albo Asamoaha. Jednak kontrakt ważny do końca czerwca 2014 i fakt, że nie jest zbyt wypromowanym zawodnikiem, a potrafi zagrać na obu skrzydłach czyni z niego całkiem atrakcyjną opcję. Tym bardziej, że najprawdopodobniej pożegnamy się z Islą i/lub DC. Też jestem za tym żeby zagęścić ruchy przy transferze tego zawodnika.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:03

o Zunidze zapomnijcie, Mazzari planuje go sprowadzic do Interu wiec watpie by wybrał Juve mimo ze jest bardziej atrakcyjniejsze, to jednak w Interze bedzie mial pewny 1 skład.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:10

U nas skład raczej też pewny, no i dwie bańki do kieszeni. W wysypisku dostaje 0,8 , a u Merdaczy raczej też kokosów nie zgarnie ze względu na ich sytuację.

Koncentrat nieoficjalnie ma kosztować 18 mln. Jeśli transfery w italii pójdą po naszej myśli ( czyt. wszyscy pójdą na wymiany z drobnymi dopłatami ) to kto wie. Mimo wszystko jednak transfer Portugalczyka do nas jest mało prawdopodobny.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:12

jesli udaloby sie sprzedac caly szrot to i by sie znalazlo cos jeszcze na takie Coentrao

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:19

zahor pisze:Nie, jedna bramka w lidze przeciwko zdziesiątkowanemu przez kontuzje Milanowi nie spełnia tego warunku, podobnie jak wbicie jednej bramki outsiderowi w 1/8 LM. (...) Tematu Vucinicia nie poruszałem, bo on akurat potrafi zagrać na wysokim poziomie. Problem jest taki, że dokonuje tego dwa razy do roku.
A swoją drogą ile to tych supermeczów rozegrał Jovetic?
zahor pisze:Co wtedy jest większą głupotą - dać te 30 baniek za Jojo czy zostawić ten żenujący atak w niezmienionej formie?
To ja bym wolał zostać z tym co mamy.
Co do Cavaniego to może nie wymiata już tak jak rok temu, ale nie zmienia to faktu, że wyciągnąć go byłoby bardzo ciężko, zwłaszcza uwzględniając nasze relacje z Napoli.
blackadder pisze:Koncentrao albo Di Maria :D? Ja będę wielce uradowany jeśli starczy nam na Higuaina i Joveticia.
(Raczej) zapomnij. Jak przyjdzie to jeden z nich.
pumex pisze:Nie bardzo rozumiem, na cóż nam ten Diamanti? Nie odczuwam, żeby był nam aż tak niezbędny. Sens byłby, gdybyśmy wypchnęli z klubu jednocześnie Vucinicia i Sebka. Ale pojedyncza wymiana któregoś z nich na Diamantiego?
Ja myślałem że przyjdzie do roli Pepe a Vucinic i Seba się nigdzie nie ruszą tak czy siak.
Arbuzini pisze:Jakimś wielkim fanem Zunigi nie jestem i nie uważam go za duży (jeśli w ogóle) przeskok jakościowy w stosunku do Lichtsteinera albo Asamoaha.
Zaraz chcesz prawego WB który byłby przeskokiem jakościowym w stosunku do Lichtsteinera? :doh:

Co niektórzy z tym "szrotem"? :doh: Jak zacięte płyty

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:33

Bazyliszek pisze:jesli udaloby sie sprzedac caly szrot to i by sie znalazlo cos jeszcze na takie Coentrao
Powodzenia życzę :prochno:
Padoin-20 spotkań 0 asyst, 0 goli. Kolejny kwiatek to Paolo. Najśmieszniejszy jest jego opis na who scored (Strong: Holding on to the ball, Passing, Dribbling, Key passes :smile: ) Skoro Za Melo nikt nie chce dać 5-6 mln euro, to tym bardziej nikt nie da
1 mln euro za takie cuda. Przypominam historię z Pazienzą, który pokazywał dobrą grę na boisku, a i tak został sprzedany za 500 tysięcy euro.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 12:37 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 12:37

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:Jakimś wielkim fanem Zunigi nie jestem i nie uważam go za duży (jeśli w ogóle) przeskok jakościowy w stosunku do Lichtsteinera albo Asamoaha.
Zaraz chcesz prawego WB który byłby przeskokiem jakościowym w stosunku do Lichtsteinera? :doh:
Weź się czep ramy albo co. Zuniga może grać po obu stronach i się nim podobno intensywnie interesujemy. Tyle.
@D@$ pisze:
zahor pisze:Co wtedy jest większą głupotą - dać te 30 baniek za Jojo czy zostawić ten żenujący atak w niezmienionej formie?
To ja bym wolał zostać z tym co mamy.
Lol?

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 13:10

Higuain jest typem zawodnika, który sprawdziłby się w Seriea. Z ciekawości patrzylem na strone Realu i tam wiekszosc pisze ze odejscie Iguaina byloby jedna z wiekszych porazek transferowych Realu. Podobno swoje umiejętności pokazuje w Argentynie...a w Realu cień zawodnika.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 13:45

Jak ja bym chciał, żeby Thiago przeszedł do Juve! Do tego jeszcze za 18mln. Przecież to najlepszy środkowy pomocnik/of.pomocnik under 22 w Hiszpanii, a w Europie to na pewno TOP 3. To co w Barcelonie pokazuje, gdy Tito łaskawie wpuści go na boisko, to jest bajka.
Trzeba byłoby nieco zmienić zadania śr. pomocnikom, bo Hiszpan nie jest ani b2b, ani destruktorem. Warto wydać na niego te 18mln. Szkoda tylko, że Marotta nie wie o jego istnieniu :(

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 14:14

Jest plotka o Iliciciu. Moim zdaniem brać bez zastanowienia jako substytut dla Diamantiego, którego ja niestety nie potrafię docenić (ot solidny grajcar).

Zjechało Palermo z ligi i można tam spojrzeć na jakieś promocje (oczywiście celem wzmocnienia ławy). Na pewno jest taką Ilcic. Kiedyś dobrze zapowiedział się Dybala, ale ten dość prędko przygasł.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 14:17

pęto pisze:Jest plotka o Ilciciu. Moim zdaniem brać bez zastanowienia jako substytut dla Diamantiego, którego ja niestety nie potrafię docenić (ot solidny grajcar).
Nie potrafisz docenić Diamantiego, ale brałbyś Ilicicia? Ciekawe...
Dzium pisze:Jak ja bym chciał, żeby Thiago przeszedł do Juve! Do tego jeszcze za 18mln. Przecież to najlepszy środkowy pomocnik/of.pomocnik under 22 w Hiszpanii, a w Europie to na pewno TOP 3. To co w Barcelonie pokazuje, gdy Tito łaskawie wpuści go na boisko, to jest bajka.
Skąd na to pieniądze wziąć? Piłkarz przedni, z wielkim potencjałem, ale są pilniejsze potrzeby niż sprowadzanie n-tego środkowego pomocnika za grubą kasę. Dużo ważniejsze jest zakontraktowanie dwóch klasowych napastników czy porządnego wingbacka.

Obrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 14:34

Thiago Alcântary juz kiedys go chciałem 18 a nawet 25 to smieszna suma za takiego goscia ja bym sie nie zastanawiał jest okazja trzeba brac na pewno nie jest zadowolony z grzania ławki mozna gos skusic gra dla juve u nas był by liderem stary Pirlo wali tyle błędów w srodku pola jak ja w pisowni .

Zablokowany