Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 12:05

Sorek21 pisze:
Max powinien odejść ponieważ :
-Nie potrafi odpowiednio zmotywować zespołu
-Nie potrafi wykorzystać pełni ofensywnego potencjału tej drużyny
-Jest za dużo kontuzji w zespole
-Marnuje Pjanicia i Dybale
- Źle traktuje Marchisio,robiąc z niego OSTATNIEGO piłkarza do gry
-Wprowadza atmosferę Minimalizmu i wiecznego oszczędzania się
-Za bardzo stawia na swoich pupili czyli Mandzukicia i Khedire
-Nadal stawia na Buffona mimo że Wojtek jest lepszy
-Nie stawia naprawdę na młodych ( Rugani , Bernardeschi Bentancur )
-Kontrakt dziadka Barzagliego zostanie przedłużony bo jemu to pasuje
-Wprowadza nowych w żółwim tempie ( Jeśli zostanie,już teraz można obstawiać czy Caldara zagra w podstawie w lidze w 2018 a w parze z Ruganim przed 2020 ?? )
-Promuje graczy surowych technicznie grając 2 DP + 1 OP zamiast na odwrót jak wszyscy wielcy
-Bo Matuidi gra więcej od Marchisio i Bentancura
-Bzdura, druzyna jest zmotywowana na najwieksze mecze, jak przegrywa to napewno nie dlatego ze przeszła obok, tyczy sie to również finałów LM, czy rewanżowych spotkań z Bayernem czy Realem.
-Prawda, w ofensywie jest improwizacja
-Kontuzje w zespole nie zależą w 100% od trenera, patrza Guardiola który wykopał trenera od przygotowania fiz z Bayernu. Fakt, ze Allegri powinien zrobić to samo.
-Zgoda, ogranicza ich atuty
-Z Marchisio również racja
- Skąd wiadomo ze wprowadza minimalizm, to wymysł tego forum. Ja tam go widzie i słysze jak non stop wrzeszczy kiedy piłkarzae sie obijają
-Kazdy trener ma swoich pupili, i jak przyjdzie obojętnie ktoś nowy to też takich będzie miał
-Szczesny gra sporo
-Lepszy Barzagli od Howedesa
-Zgoda
-Zagral odwrotnie w LM z Totenhamem skutek był taki ze zespół nie był w stanie utrzymać środka pola nawet 45 minut, gra tym kim ma
-Zgoda, Matuidi na kolana nie powala
Maly pisze:Bartku tacy to eksperci, że po 3-0 i 0-0 z Barceloną okrzyknęli nas ekipą nie do zatrzymania, ekipą której nie da się strzelić gola... po Monaco nikt już takich głupot nie głosił ;]
Z Monaco Juve straciło bramke gdy nic ona juz nie zmieniała, w tzw garbage time, gdy pojawiło się rozluźnienie i wyczekiwanie na koncowy gwizdek.

Allegri moim zdaniem powinien odejść, gdyż jego formuła się poprostu wyczerpała, nic juz chyba nowego nie jest w stanie stworzyć, nowy trener mógłby ożywić ten team i uchronić przed regresem. Pytanie tylko kto?

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 14:08

Może warto utworzyć sondę?

Czy jestes za tym aby Max Allegri był trenerem Juve w sezonie 2018/2019?

:smile:

Zero szacunku dla Pogby
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 17:24

Olek1987 pisze:Może warto utworzyć sondę?

Czy jestes za tym aby Max Allegri był trenerem Juve w sezonie 2018/2019?

:smile:
Bardzo jestem ciekaw jak wypadłą by ta ankieta wśród użytkowników JuvePoland! :bravo:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:05

Proszę bardzo, ankieta utworzona, z zakończeniem sezonu ją usunę i podsumujemy wyniki :)

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:09

Vanquish pisze:Proszę bardzo, ankieta utworzona, z zakończeniem sezonu ją usunę i podsumujemy wyniki :)
I git. Ja już oddałem głos. 😉

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
baron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:11

Dlaczego arbitralnie ktoś zdecydował że opcja o pozostaniu Allegriego jest u góry przez co jest bardziej wyeksponowana? Wyniki przez to nie miarodajne.
W dodatku utworzona w momencie wygrania pucharu Włoch co też może wypaczać wyniki.

Cytując klasyk z Rejsu. Jaką metodą wybierzemy metodę głosowania.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:16

baron pisze:Dlaczego arbitralnie ktoś zdecydował że opcja o pozostaniu Allegriego jest u góry przez co jest bardziej wyeksponowana? Wyniki przez to nie miarodajne.
W dodatku utworzona w momencie wygrania pucharu Włoch co też może wypaczać wyniki.

Nie zachowuj się jak kibic Napoli :prochno:

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:30

baron pisze:Dlaczego arbitralnie ktoś zdecydował że opcja o pozostaniu Allegriego jest u góry przez co jest bardziej wyeksponowana? Wyniki przez to nie miarodajne.

.

Pewnie z tego samego powodu co Tuttosport które zrobiło podobną ankietę po porażce z Napoli. Opcja z odejściem była pierwsza. To na 100% spisek!

A tak na serio to takie ankiety to raczej forma zabawy niż poważne badanie ;)

Juve per sempre sara...!!!!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:54

Nie no, dzisiaj miarka się przebrała i Allegri out.Ten trener zniszczył Juve, nie ma chemii pomiędzy nim a zespołem, nie ma schematów i niczego. Marotta i Agnelli musieli dziś wreszcie przejrzeć na oczy :pray:

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:56

MRN pisze:Nie no, dzisiaj miarka się przebrała i Allegri out.Ten trener zniszczył Juve, nie ma chemii pomiędzy nim a zespołem, nie ma schematów i niczego. Marotta i Agnelli musieli dziś wreszcie przejrzeć na oczy :pray:
O jej, a przypomnij sobie, jak wyglądała nasza gra do tej 60 minuty. Męczyliśmy bułę jak zwykle i tylko nieporadność Dollara sprawiła, że wynik jest tak wysoki.

EDIT
DonPatch pisze:Ten brak schematów powoli uchodzi do rangi mitu. Aż strach pomyśleć, ile goli mielibyśmy, gdyby były jakiekolwiek schematy. Myślę, że 200 to minimum. A jeżeli jeszcze byśmy się nie cofali po strzeleniu bramki? Nie, to nie na moją wyobraźnię...
O, następny, co widział ostatnie 30 minut spotkania...
Ostatnio zmieniony 10 maja 2018, 00:00 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:57

Ten brak schematów powoli uchodzi do rangi mitu. Aż strach pomyśleć, ile goli mielibyśmy, gdyby były jakiekolwiek schematy. Myślę, że 200 to minimum. A jeżeli jeszcze byśmy się nie cofali po strzeleniu bramki? Nie, to nie na moją wyobraźnię...

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:59

Jasne, jak zwykle wygraliśmy fartem, przez prezenty :ok:
I tak co sezon :hellyes:

Donnarumma był taki słaby, że nawet Kalinić mu strzelił :prochno:

Dziecko robiące cieszynkę Bonucciego - bezcenny widok.
Mandżur poniewierający Bonucciego - bezcenny widok.
Konsternacja Bonucciego - bezcenny widok.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 00:01

MRN pisze:Jasne, jak zwykle wygraliśmy fartem, przez prezenty :ok:
I tak co sezon :hellyes:
Nie fartem, ale z pewnością przez prezenty. Gdyby nie one, to byłoby wymęczone 1:0.
MRN pisze: Donnarumma był taki słaby, że nawet Kalinić mu strzelił :prochno:
Z tym to się akurat zgodzę. :smile:

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 01:55

Panowie @LordJuve i @MRN, żeby trochę rozluźnić atmosferę, która zrobiła się napiętą jak plandeka na starym Żuku napiszę tak:

Obrazek

Nie zagraliśmy ani tak źle, ani tak dobrze jak wieszczą forumowi prorocy. Ot Milan sam sobie wbił przynajmniej 2 bramki, a moim zdaniem większość sezonu ślizgamy się na farcie - nie mam ochoty tego argumentować, gdyż pisałem już o tym wcześniej, a ciężko tutaj wymieniać poglądy osobom, które nie są ani "out" ani "stay" czy jak tam obecnie przebiega linia frontu.

Osobiście jestem zdania, że im więcej ktoś wie na dany temat tym większe ma wątpliwości i zdaje sobie sprawę, iż "wie, że nic nie wie" (dogadzam sobie, gdyż sam nie wiem co z tym Allegrim począć - wyniki nie są jednoznacznie złe, nawet jedne z najlepszych w historii pomijając LM (oczywiście ktoś zaraz rzuci argument, że to zasługa składu, który wyprzedza cała ligę o 2 długości - i tutaj się zgadzam, chociaż nie zawsze gwarantuje to sukces. Z drugiej strony zostaje własnie ta LM, niby fajnie bo 2 finały, ale jednak brakuje triumfu... Tak czy siak gdyby Allegri został to najbliższy sezon będzie jak dla mnie decydujący - musimy bić się o LM chyba, że zarząd zadowala bycie w czołówce 8 najlepszych klubów Europy).

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 09:05

DonPatch pisze:Ten brak schematów powoli uchodzi do rangi mitu. Aż strach pomyśleć, ile goli mielibyśmy, gdyby były jakiekolwiek schematy. Myślę, że 200 to minimum. A jeżeli jeszcze byśmy się nie cofali po strzeleniu bramki? Nie, to nie na moją wyobraźnię...
nie tylko wyobraźnię ale wydaje mi się, że ogólnie głowę ;] wczoraj 3 gole po stałych fragmentach gry + jeden po strzale z 20 metra a ty dziś wyśmiewasz się z braku schematów ;) jakie więc widziałeś, że sugerujesz że to mit? oświeć ten ciemnogród, który jest na tym forum ode mnie zaczynając...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ