Nowy Trener?
- Bartek88
- Juventino
Tylko, ze my nie jestesmy normalnym klubem a klubem ktory od 2 sezonow nie wie jak wygrywac. byl Ferrara, byl Zacheroni, byl Del Neri, bedzię Conte...wagner pisze:czasami trener z świeżą głową może zrobić więcej niż doświadczony, stary wyga, jak ktoś ma dobrze w głowie i ma fajną filozofię to czy podejmuję pracę po raz pierwszy (trener Barcelony i Porto) czy też przechodząc z "małego" klubu do "dużego" (patrz trener Borussi D.)ZawszeWierny pisze:Moim zdaniem nie nalezy skreślac Conte tak na starcie. Trzeba mu dac szanse. Pozyjemy zobaczymy. Nie jestem zadowolony i boje sie ze znowu bedzie slaby sezon, ale trzeba miec nadzieje.
ja osobiście nie skreślam Conte i naturalnie że dam mu szansę (ciekawe jaką szanse da mu nasz zarząd i jakie transfery zostaną dokonane) ale też nie obiecuje sobie zbyt wiele :roll: więc ani mnie to nie grzeje ani nie ziębi
Ale te nazwiska pasuja do siebie.
A teraz popatrzcie na to: byl Ferrara, byl Zacheroni, byl Del Neri,bedzie Van Gall.
Jest roznica prawda? Jesli nie dostaniemy solidnego przywodcy w tym sezonie to nawet jesli wyrzucimy 200 baniek na transfery to beda to wyrzucone pieniadze w bloto.
- Arbuzini
- Juventino
Za Conte przemawia wiek oraz fakt, że posiada jakieś tam doświadczenie. Największy minus to myk, że to doświadczenie jest właśnie "jakieś tam". Deschamps jest od niego tylko o rok starszy, a ma na swoim koncie poważniejsze trofea niż majster Serie B (a jak wiemy to też posiada
). Powąchał też całkiem nieźle europejskie puchary.

- @Maras@
- Juventino
Z tym że o DD niestety w ogóle się nie mówi w kontekście objęcia stanowiska pierwszego trenera JuveArbuzini pisze:Za Conte przemawia wiek oraz fakt, że posiada jakieś tam doświadczenie. Największy minus to myk, że to doświadczenie jest właśnie "jakieś tam". Deschamps jest od niego tylko o rok starszy, a ma na swoim koncie poważniejsze trofea niż majster Serie B (a jak wiemy to też posiada). Powąchał też całkiem nieźle europejskie puchary.

- wagner
- Juventino
myślę że jakbyśmy mieli 200 baniek na transfery to i Zaccheroni by nas doprowadził do upragnionych celów :lol:Bartek88 pisze:Jesli nie dostaniemy solidnego przywodcy w tym sezonie to nawet jesli wyrzucimy 200 baniek na transfery to beda to wyrzucone pieniadze w bloto.
"Twój" Van Gaal nie umiał wywalczyć mistrzostwa w drugim sezonie mając świetnych , graczy w Bayernie jakby tak wchodzić w szczegóły (a my przecież nie chcemy wielkiego sukcesu, a później znowu post, chcemy ciągłości, prawda ?) , osobiście nie uważam że np. z Van Gaalem na ławce jechalibyśmy wszystkich w Serie A

na dobrą sprawę tylko Ferrara miał nim być :roll:lenor pisze:Na siłę szukają nowego Guardioli
może dlatego że DD kończy się kontrakt za rok (w 2012 jak dobrze pamiętam) i będzie przebierał w ofertach@Maras@ pisze:Z tym że o DD niestety w ogóle się nie mówi w kontekście objęcia stanowiska pierwszego trenera JuveArbuzini pisze:Za Conte przemawia wiek oraz fakt, że posiada jakieś tam doświadczenie. Największy minus to myk, że to doświadczenie jest właśnie "jakieś tam". Deschamps jest od niego tylko o rok starszy, a ma na swoim koncie poważniejsze trofea niż majster Serie B (a jak wiemy to też posiada). Powąchał też całkiem nieźle europejskie puchary.

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dla mnie coraz bardziej prawdopodobne, że to Conte będzie nowym trenerem. W temacie wypowiedział się agent Krasica, który powiedział, że ten pasuje pod taktykę Conte i nie opuści Turynu po tym, jak odejdzie Del Neri. Niech Vlarowie mają Juventus w opiece.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- francois
- Juventino
Myślę, że Conte to dobry wybór. Ma już odrobinę doświadczenia i zna ten klub od podszewki. Na pewno lepszy wybór niż Del Neri. Właściwie można było postawić na niego już rok temu.
Ciekawe, jaką taktykę będzie preferował w Juve Antonio
Na JuvePoland przeczytałem o 4-4-2, a nawet 4-2-4. Mam nadzieję, że nie będzie bał się zmieniać taktyki w trakcie meczu
Ciekawe, jaką taktykę będzie preferował w Juve Antonio

Na JuvePoland przeczytałem o 4-4-2, a nawet 4-2-4. Mam nadzieję, że nie będzie bał się zmieniać taktyki w trakcie meczu

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Cunha
- Juventino
@Maras@ pisze:Fajnie jakby jeszcze podmienił się miejscami z MarottąCunha pisze:Ja zaufam Moggiemu.
Zna sie lepiej niz ktokolwiek z nas.On to potrafił trzymać drużynę w ryzach...
Po Cichu liczę na to. 1 Czerwca już za 10 dni.
Licze na zmasowana akcje Tifosich oraz Jaja Angelliego.
- blackadder
- Juventino
Cóż, Conte zostanie trenerem na 90%, więc nie pozostaje nic innego jak trzymać za niego kciuki. Facet ma silny charakter, może uda mu się zmobilizować zespół na spotkania z tymi słabymi zespołami, bo statystyka woła o pomstę do nieba (19 na 42 możliwe punkty z 7 najsłabszymi zespołami ligi). Historia daje nadzieję na to iż jeśli coś będzie nie tak to Antonio honorowo ustąpi, jak miało to miejsce w Atalancie.

- @D@$
- Juventino
Taa? To zobacz ile poszło kasy od powrotu do Serie A. Wywalic te pieniądze bez sensu też można. Choć wydając co roku 100 mln to w końcu każdemu by sie pewnie udalo dobry skład utworzyc, ale nie o to chodzi, i ile też można...wagner pisze:myślę że jakbyśmy mieli 200 baniek na transfery to i Zaccheroni by nas doprowadził do upragnionych celów :lol:
Kurcze, Guardioli się udało, Leonardo w sumie też nie najgorzej idzie, czemu nie nam?wagner pisze:na dobrą sprawę tylko Ferrara miał nim być :roll:lenor pisze:Na siłę szukają nowego Guardioli

Skąd się wzięło to info o Conte? Wszyscy już piszą o tym jako fakcie, ale czy to na pewno takie pewne? Sam nie wiem co o tym myśleć, raczej byłem sceptyczny, ale też nie musi to być powtorka z Ciro... Pewnie lepszy on niż Mancini (on w Juve to chory pomysł) czy Mazzari który nie gwarantuje niczego. Przynajmniej gra 4-4-2 podobno

Nie znaczy to że jest nieomylny. To śmieszne, że jak raz wspomniał o Schelotto, to połowa marzyła o tym graczu nie wiedząc jak gra. W ogóle to Del Neriego rok temu o tej porze (no bajrdziej sierpień) też chwalił, ale kto to tam pamięta.Cunha pisze:Ja zaufam Moggiemu.
Zna sie lepiej niz ktokolwiek z nas.
Wypluj te słowa. Ja nie chcę przeżywać tego trzeci rok z rzędu, że nakolejkę przed nie gramy już o nic...blackadder pisze:Historia daje nadzieję na to iż jeśli coś będzie nie tak to Antonio honorowo ustąpi, jak miało to miejsce w Atalancie.
Chyba że będziemy liderem z 5 pkt przewagi

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Już nie wspominając o tym, że zanim Marotta sprzedał Diego to Moggi powiedział że sam by go sprzedał nawet ze stratą bo nie pasuje do serie A :roll:@D@$ pisze:W ogóle to Del Neriego rok temu o tej porze (no bajrdziej sierpień) też chwalił, ale kto to tam pamięta.
A Conte chwali tylko i wyłącznie dlatego że grał w jego drużynie. A jak wiadomo za jego czasów nawet chorągiewki w narożnikach były lepsze niż teraz.
- pumex
- Juventino
oj... chyba przesadziłeśwagner pisze:myślę że jakbyśmy mieli 200 baniek na transfery to i Zaccheroni by nas doprowadził do upragnionych celów :lol:
Ja pamiętam. Mało tego, Moggi chwalił też wybór Miernego na stanowisko kierownicze. Ale potem dzwonił do mnie i mówił, że był pijany@D@$ pisze:W ogóle to Del Neriego rok temu o tej porze (no bajrdziej sierpień) też chwalił, ale kto to tam pamięta.

Tak w ogóle, to powoli zaczynają się pojawiać ploty, kogo chciałby Conte. Zaczęli z grubej rury, z grubszej niż myślicie. Oby to nie była prawda

- Andryk
- Juventino
Chryste Panie...Ja z kolei wstrzymam się z wszelkimi opiniami na temat Conte do czasu oficjalnego info...nie zdziwiłbym się bowiem jakby nasz Del Neri został obdarzony zaufaniem przez zarząd...pumex pisze: Tak w ogóle, to powoli zaczynają się pojawiać ploty, kogo chciałby Conte. Zaczęli z grubej rury, z grubszej niż myślicie. Oby to nie była prawda
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Można było się spodziewać, że padnie nazwisko Lanzafame.pumex pisze:Tak w ogóle, to powoli zaczynają się pojawiać ploty, kogo chciałby Conte. Zaczęli z grubej rury, z grubszej niż myślicie. Oby to nie była prawda

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.