Premier League
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ale między bogiem, prawdą sędzia nie przyczynił się bezpośrednio do wyniku tego spotkania. To ludzie Wengera dali ciała po całości. Mi zawsze szkoda w takich sytuacjach, że jest 17 minuta spotkania i praktycznie po meczu. Arsenal i tak dla mnie notuje w tym sezonie progres. Nadal trapią ich kontuzję to się utrzymuje. Ale za to nie gubi głupich punktów ze słabeuszami. Pozostaje jeszcze Puchar Anglii, o miejsce w TOP 4 jestem spokojny. Reszta stawki zbyt słaba, by walczyć o miejsce premiowane grą w barażach do Champions League.
W sierpniu czuję Arsenal - Napoli, true story.
W sierpniu czuję Arsenal - Napoli, true story.
- Sorek21
- Juventino
Czas Wengera w Arsenalu dobiega końca.Czas na zmianę. Arsenal to czołówka PL a od dawna nic nie wygrali.To ewidentnie wina trenera,który w kluczowych momentach nie potrafi zmotywować swoich piłkarzy.Nie ma w nim takiej sportowej złości jak w Mourinho.
Z drugiej strony od ok. 10 lat Arsenal utrzymuje się w TOP 4 Premier League i wychodzi z grupy LM mimo iż co sezon inni podkupują mu najlepszych graczy.Wenger sprowadza nowych i wszystko idzie do przodu.
Co roku wejście do LM i wyjście z grupy.W takiej Serie A 19 klubów by chciało Wengera i takie wyniki.
Z drugiej strony od ok. 10 lat Arsenal utrzymuje się w TOP 4 Premier League i wychodzi z grupy LM mimo iż co sezon inni podkupują mu najlepszych graczy.Wenger sprowadza nowych i wszystko idzie do przodu.
Co roku wejście do LM i wyjście z grupy.W takiej Serie A 19 klubów by chciało Wengera i takie wyniki.
- wagner
- Juventino
Zwolnienie Francuza według mnie wyszło by tylko na złe Arsenalowi. Po pierwsze jak patrze co się dzieje z Men. Utd po odejściu Sir to, aż mi się źle robi choć do Diabłów podchodzę neutralnie. Po drugie, jak nie on to kto ? Coś mi się wydaje, że chętnych oczywiście bylo by wielu, ale tych którzy poradzili by sobie tak jak Wenger ilu ? Ciągłe plagi kontuzji, ciągłe wyprzedaże najlepszych graczy i ciągle małe pieniądze na wzmocnienie składu. Po tak wysokiej porażce łatwo się mówi o zwolnieniu trenera nie myśląc o ich konsekwencjach.Sorek21 pisze:Czas Wengera w Arsenalu dobiega końca.Czas na zmianę. Arsenal to czołówka PL a od dawna nic nie wygrali.To ewidentnie wina trenera,który w kluczowych momentach nie potrafi zmotywować swoich piłkarzy.Nie ma w nim takiej sportowej złości jak w Mourinho.
Z drugiej strony (...)
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie przesadzajmy , po sir Alexie do MU trafil zoltodziob, którego jedynym sukcesem bylo bodajze 5 miejsce w PL. Jakby po wengerze przyszedl ktos pokroju Ancelottiego lub Van Ghala to wydaje mi się, że Arsenal zaczął by zupełnie inaczej funkcjonować, lepiej.

- wagner
- Juventino
Wiesz.. Conte to też.. żółtodzióbCabrini_idol pisze:Nie przesadzajmy , po sir Alexie do MU trafil zoltodziob, którego jedynym sukcesem bylo bodajze 5 miejsce w PL. Jakby po wengerze przyszedl ktos pokroju Ancelottiego lub Van Ghala to wydaje mi się, że Arsenal zaczął by zupełnie inaczej funkcjonować, lepiej.

- Eric6666
- Juventino
raczej złotodziub.wagner pisze:Wiesz.. Conte to też.. żółtodzióbCabrini_idol pisze:Nie przesadzajmy , po sir Alexie do MU trafil zoltodziob, którego jedynym sukcesem bylo bodajze 5 miejsce w PL. Jakby po wengerze przyszedl ktos pokroju Ancelottiego lub Van Ghala to wydaje mi się, że Arsenal zaczął by zupełnie inaczej funkcjonować, lepiej.
Wenger dla mnie potrzebuje zmiany klubu, tak samo jak i Arsenal potrzebuje nowej świeżości i nowego spojrzenia na wszystko. Jest wielkim trenerem, ale tam potrzebna jest duża zmiana, jeżeli chcą kiedykolwiek coś jeszcze wygrać.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Cabrini_idol
- Juventino
No tak z dzisiejszej perspektywy czasy możemy powiedzieć, że zabieg z ,,żółtodziobem'' Conte sie udał, ale przyznacie, że w momencie kiedy obejmował kadrę Juve to był ryzyk fizyk.
W Arsenalu moglo by to sie nie udać, a zważywszy, że tam nie ma czasu na ryzykowanie i eksperymenty ze wzgledu na pozycję ekonomiczną klubu i LM co rok jest priorytetem (szkoda tylko ze zawsze 1/8
).
A jest wiele trenerów z doświadczeniem, którzy chętnie by przytulili posadkę w Arsenalu z niezła gażą 8)
W Arsenalu moglo by to sie nie udać, a zważywszy, że tam nie ma czasu na ryzykowanie i eksperymenty ze wzgledu na pozycję ekonomiczną klubu i LM co rok jest priorytetem (szkoda tylko ze zawsze 1/8
A jest wiele trenerów z doświadczeniem, którzy chętnie by przytulili posadkę w Arsenalu z niezła gażą 8)

- rufi8
- Juventino
Wenger jest niestety przyspawany do swojego stołka, a na domiar złego ta sytuacja pasuje właścicielom klubu. Promyk nadziei dla tego klubu pojawiłby się według mnie tylko w przypadku przejęcia większościowego pakietu akcji przez Usmanowa (najbogatszy Rusek, drugi co do wielkości współudziałowiec klubu dla nie wtajemniczonych). Przy nim Abramowicz to chłopczyk w krótkich majteczkach. W mojej opinii problem tkwi w tym, że polityka transferowa Wengera odpowiada wszystkim za wyjątkiem kibiców Arsenalu, bo kasa przecież się zgadza. Przed sezonem Kanonierzy byli blisko Suareza po aferze rodem z Transylwanii, ale Arsene w pewnym momencie odpuścił. Potem nagle w ostatnim dniu okna ściąga Oezila, który Arsenalu jak widać nie zbawia. Transfery Flaminiego, Podolskiego i ostatnio Kallstroema też czterech liter nie urywają. Nie chcę już wytykać błędów z przeszłości w polityce transferowej, ale tych też było multum. Potrzebna jest rewolucja w tym klubie począwszy od najwyższych szczebli władzy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale podobno Uliszer Usmanov już ma większość udziałów w Arsenalu.
Widocznie jemu pasuje obecna sytuacja,bo badz co badz ale Arsenal to niezle prosperujaca firma przynoszaca ogromne profity. Kibicom moze to i nie pasuje ale wlascicielom jak najbardziej.
Widocznie jemu pasuje obecna sytuacja,bo badz co badz ale Arsenal to niezle prosperujaca firma przynoszaca ogromne profity. Kibicom moze to i nie pasuje ale wlascicielom jak najbardziej.

- rufi8
- Juventino
O to coś mi umknęło widać z tym Usmanowem :o Tak czy siak kółko się zamyka. W tym sezonie zanosi się wreszcie na pierwsze po latach trofeum skoro City już odpadło z FA Cup, choć kto wie.
Wcale się nie zdziwię jak jakaś szycha zarządzająca Arsenalem zaraz powie: Jest progres a w przyszłym sezonie mierzymy tradycyjnie w mistrzostwo :-D
Wcale się nie zdziwię jak jakaś szycha zarządzająca Arsenalem zaraz powie: Jest progres a w przyszłym sezonie mierzymy tradycyjnie w mistrzostwo :-D
- Wojtek
- Juventino
Dobry mecz na Old Trafford i kolejny blamanż Moyesa
Ja doprawdy niewiem co się musi stać że go wylali
mam kumpla kibica United który niechce zwolnienia Moyesa bo żyje w przekonaniu (jak pewnie większosć kibiców Untied) że David będzie ich Fergusonem. Masa niedokładnych podań, nieskładne akcje, nawet podania do najbliższego zawodnika czasem nie wychodziły
no ale, nie nasz cyrk, nie nasze małpy 
Za to City od początku kontrolowało mecz i szybko strzeliło bramkę, Yaya Toure jest świetny, ale to wiadomo nie od dziś. Życzę mistrzostwa podopiecznym Pellegriniego.
Tak swoją drogą to jeśli nasi piłkarze są wykończeni po 29 kolejkach Serie A gdzie gra się wolno i większość meczu odpoczywają to ile wytrzymaliby w Premier League gdzie się gra na pełnych obrotach przez 90 minut?

Za to City od początku kontrolowało mecz i szybko strzeliło bramkę, Yaya Toure jest świetny, ale to wiadomo nie od dziś. Życzę mistrzostwa podopiecznym Pellegriniego.
Tak swoją drogą to jeśli nasi piłkarze są wykończeni po 29 kolejkach Serie A gdzie gra się wolno i większość meczu odpoczywają to ile wytrzymaliby w Premier League gdzie się gra na pełnych obrotach przez 90 minut?
- Cabrini_idol
- Juventino
Wojtek, ale zawsze tak bylo ze w PL gra sie bardzo szybko do 90 minuty, dobrze jednak, że w futbolu nie chodzi o tempo tylko o bramki i wynik, a jesli chodzi o kunktatorstwo to WLosi sa w tym najlepsi i jestem pewien, ze taki Juventus czy ROma z tego sezonu punktowali by niemilosiernie ten ofensywny styl gry druzyn z PL, poza CFC.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Toure to naprawdę świetny zawodnik. Rywalizacja o mistrzostwo Anglii pomiędzy City, a Chelsea zapowiada się fascynująco. Liczę, że podłączy się tam Liverpool. Będzie się działo.
Arsenal raczej odpada od prowadzącej trójki, ale nie wydaje mi się, że Everton jest w stanie im zagrozić. Tak, więc mecz Napoli Arsenal w sierpniu jak najbardziej możliwy.
Arsenal raczej odpada od prowadzącej trójki, ale nie wydaje mi się, że Everton jest w stanie im zagrozić. Tak, więc mecz Napoli Arsenal w sierpniu jak najbardziej możliwy.
- wagner
- Juventino
Jak patrze na grę tych grajków z Men Utd to naprawdę nie wiem co się z nimi dzieje.. Przychodzi nowy trener i kopnąć pod nogi koledze nie potrafią ? Naprawdę trener odgrywa dużą rolę w każdej drużynie no, ale na Boga żeby tacy piłkarze na boisku nie potrafili sklecić jeden dobrej akcji :shock: Tam będą poważne zmiany w składzie, bo muszą być.Wojtek pisze:Dobry mecz na Old Trafford i kolejny blamanż MoyesaJa doprawdy niewiem co się musi stać że go wylali
mam kumpla kibica United który niechce zwolnienia Moyesa bo żyje w przekonaniu (jak pewnie większosć kibiców Untied) że David będzie ich Fergusonem. Masa niedokładnych podań, nieskładne akcje, nawet podania do najbliższego zawodnika czasem nie wychodziły
no ale, nie nasz cyrk, nie nasze małpy
Co do Moysa i Fergusona. Kto wie może będzie ? Ferguson zaczynał podobnie w 86
Jezu wiedziałem że ktoś się do tego przyczepi :roll: Chodziło mi o jakieś analogiczne połączenie tych dwóch panów -.- to oczywiste że teraz jest inaczej..Cabrini_idol pisze:Ale czym byl MU w 86
Ostatnio zmieniony 25 marca 2014, 23:20 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
wagner pisze: Co do Moysa i Fergusona. Kto wie może będzie ? Ferguson zaczynał podobnie w 86
Ale czym byl MU w 86 i jakimi dysponował zawodnikami Sir Alex, on zbudował MU i sportowo i ekonomicznie. Moyes nie przyszedl do klubu który zajął 10 czy 12 miejsce tylko przyszedl objąć mistrzów Anglii, którzy są w top 3 zespołów na świecie z najlepszymi dochodami i profitami.