Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 19:02

dp10 pisze:
Ouh_yeah pisze:Marotta naprawdę jest w Madrycie. Na TuttoJuve jest realcja live, wszystkie media o tym trąbią. Ma być lekki poślizg z tym spotkaniem.
Ciekawe czy jest jakakolwiek możliwość, żeby dziś klepneli Igłę. Podobno sam zawodnik powiedział TAK, pozostaje Real.
Di Marzio twierdzi, że Real chce jeszcze poczekać do oficjalnego zaklepania nowego trenera i uzgodnienia z nim polityki transferowej. Ale z drugiej strony pisze też, że Juve ma napastnika "w garści".

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 19:24

mrozzi pisze:
SKAr7 pisze:
zoff pisze: Florencja ciekawy kierunek, miałby szansę gry jako środkowy obrońca, pomoc mają naprawdę niezłą
I pewnie właśnie dlatego pierwsze doniesienia o Marrone we Florencji pojawiają się w momencie, kiedy ich jedyny regista, Pizarro, mówi publicznie, że chce odejść... :whistle:
W tej sytuacji chodzi raczej o Lodiego, którego Viola (ze względu na prawdopodobny rozbrat z Pizarro właśnie) chętnie by u siebie widziała. My też jesteśmy zainteresowani piłkarzem Słoni, ale bylibyśmy rzekomo skłonni go odpuścić, rzecz jasna by <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Fiorkę w sprawie Joveticia...

Swoją drogą. Rzekomo maleńki kroczek dzieli nas od Higuaina. Real ma nam nie robić problemów przy tym transferze. Pojawiło się info, że w ramach wymiany zażyczył sobie Vidala, ale wiadomo, jaką otrzymał odpowiedź... Cieszę się, że Marotta w końcu zaczyna wyciągać wnioski z poprzednich okienek, kiedy w ostatnich dniach liczył na świetne okazje, a dostawał ochłapy. Coraz więcej prawdopodobne też, że zasilić nas może Jovetić. On sam ponoć chętnie by się u nas widział i "pozostaje" przekonać samą Fiorentinę, która z kolei w ostatnim czasie nie jest już tak uparta jak wcześniej...

Mam nadzieję, że Marotta nas nie zawiedzie i przeprowadzi znakomite mercato. Mamy piłkarzy, którymi interesują się inni i dzięki temu możemy powalczyć o takich zawodników jak Ogbonna (jesteśmy gotowi zaoferować Immobile, Boakye + kasę/bylibyśmy też ponoć w stanie poświęcić Gabbiadiniego - ogólnie rzecz biorąc gracz Toro wyceniany jest przez swój obecny klub na ok. 15 mln), Obiang (w transferze mógłby pomóc Storari). Mówi się też, że bardzo niewiele brakuje nam do pozyskania Zunigi.
I tak nie uwierzę, dopóki nie zobaczę jakiegoś oficjala.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 19:36

Kuben pisze:Ale co tu się nie zgadza? Alternatywy alternatyw przerabiamy już jakiś czas, a z perspektywy czasu nie uważamy chyba, że Miras zbawił nasz atak?
Na pewno był jednym z liderów, zwłaszcza w decydujących meczach sezonu 2011/12. A już na starcie był jechany, tylko dlatego, że nie przyszedł Aguero.
A nie zgadza mi się np. pisanie, że Diamanti to alternatywa dla Ibry czy Igły bo to pomieszanie z poplątaniem.
iltalismano pisze:Szklany? o.O

Jo-jo zagrał w 31 z 38 ligowych spotkań. Mało?;O
zoff pisze:Chłopak raz zerwał więzadła i od razu została mu przypisana łatka że jest szklany.
Niepotrzebnie to taka łatka została przypisana Pirlo, który faktycznie tylko raz wypadł na dłuższy czas. Jojo jednak co jakiś czas wypada na miesiąc czy dwa tygodnie. Są więksi rekordziści, ale jak dla mnie szałowo to nie wygląda.
juverm pisze:Wiesz, na dobrą sprawę Conte na środku dobrze nie sprawdził nawet Asy :prochno:
Masz rację, z tą różnicą jednak, że Asa przydawał się na lewej stronie, więc siłą rzeczy nie mógł grać w dwóch miejscach. Isla nie przydał się nigdzie (no miał może dobre 2-3 tygodnie, ok. spotkań z Nord-cośtam), taka smutna prawda.

Nie chcę się nakręcać i nie wiem jak dla was, ale jak dla mnie ewentualnie Higuain+Diamanti+Llorente to byłoby aż nadto wzmocnień ofensywy, przynajmniej w porównaniu do tego, czego się spodziewałem (bo ja wiem) z miesiąc temu. W sumie nie wiem czemu, ale zawsze wolałem Igłę niż Benzemę, może dlatego, że ten drugi nigdy nie poszalał w reprezentacji, nie mówię, że Igła jakiś szał zrobił... Nieważne, ważne jest to, że argentyński napastnik to byłby świetny ruch i to na lata.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:11

wojczech7 pisze:
Zugzwang pisze:Montella chce Quagiarelle, Juve rozważa dołożyć do Q gotówkę (ok. 7-8 mln) + Isle i Della Valle może się ugiąć, z tego też względu, że Jove odrzuca kierunek angielski, a z włoskiego podwórka jest to jedyna realna oferta dla Fiorentiny.
Po kiego im Isla, jak mają Cuadrado? Nie sądzę, by Chilijczyk chciał zamienić ławkę Juventusu na ławkę Fiorentiny...
A Cuadrado nie jest przypadkiem własnością Udinese?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:28

francois pisze: A Cuadrado nie jest przypadkiem własnością Udinese?
Cuadrado jest współwłasnością Udine i Fiorentiny. Podobno Montella jest zdeterminowany, by w to mercato przejąć 100% tego grajka.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:29

francois pisze:
wojczech7 pisze:
Zugzwang pisze:Montella chce Quagiarelle, Juve rozważa dołożyć do Q gotówkę (ok. 7-8 mln) + Isle i Della Valle może się ugiąć, z tego też względu, że Jove odrzuca kierunek angielski, a z włoskiego podwórka jest to jedyna realna oferta dla Fiorentiny.
Po kiego im Isla, jak mają Cuadrado? Nie sądzę, by Chilijczyk chciał zamienić ławkę Juventusu na ławkę Fiorentiny...
A Cuadrado nie jest przypadkiem własnością Udinese?
Owszem tylko Viola ma prawo do wykupu połówki z której najprawdopodobiej skorzystają. Czyli będą mieli 50 % praw.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:33

francois pisze: A Cuadrado nie jest przypadkiem własnością Udinese?
Fiora ma chyba wypożyczenie z opcją pierwokupu połowy karty. Co do tej niby oferty to musielibyśmy być osłami. Quagiarella to powiedzmy 10 mln+Isla za którego połówke daliśmy około 9,5 mln + 7 mln w gotówce. To przy założeniu że oddajemy całą kartę Isli ( wykupienie z Udine kolejne 9,5 mln) daje jakieś 36 mln za Jovetica gdzie tu logika?. Nawet przy sprzedaniu naszej połówki daje to jakieś 26,5 mln

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:49

Winner pisze: Fiora ma chyba wypożyczenie z opcją pierwokupu połowy karty. Co do tej niby oferty to musielibyśmy być osłami. Quagiarella to powiedzmy 10 mln+Isla za którego połówke daliśmy około 9,5 mln + 7 mln w gotówce. To przy założeniu że oddajemy całą kartę Isli ( wykupienie z Udine kolejne 9,5 mln) daje jakieś 36 mln za Jovetica gdzie tu logika?. Nawet przy sprzedaniu naszej połówki daje to jakieś 26,5 mln
1. Wydaje się że chodzi o tę połówkę Isli, którą posiadamy.
2. 10 baniek to kwota, której na 99% nie mamy szans otrzymać sprzedając Quagliarellę latem tego roku.
3. Połówka Isli nie jest w tej chwili warta 9,5 miliona, mimo że rok temu tyle kosztowała. Nie muszę chyba tłumaczyć czemu.

endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:55

Ciekawy wywiad w kontekście zbliżającego się mercato.
Źródło: goal.com

http://www.goal.com/en-us/news/69/trans ... ID=HP_BN_2

JUVENTUS #LE6END
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 20:56

zahor pisze: 3. Połówka Isli nie jest w tej chwili warta 9,5 miliona, mimo że rok temu tyle kosztowała. Nie muszę chyba tłumaczyć czemu.
Co to za głupoty? Piłkarz jest wart tyle za ile zostanie zakupiony. W podobnym toku rozumowania doszlibyśmy do wniosku, że Jovetic nie jest wart 30 milionów euro i żaden klub z Italii za niego tyle nie zapłaci. Normalnym stanem rzeczy jest oferta złożona z pieniędzy i zawodników, bo na obecną chwile Fiorentina nie przekona do gry piłkarzy lepszych od wspomnianego FQ i Isli. Poza tym widzę, że niektórzy już się za bardzo podpalają, bo widzę nawet teorie zakupu Higuaina i Jovetica. Na dzień dzisiejszy ani jeden z naszych napastników nie ma zamiaru odchodzić.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 21:01

Nevermind pisze:
zahor pisze: 3. Połówka Isli nie jest w tej chwili warta 9,5 miliona, mimo że rok temu tyle kosztowała. Nie muszę chyba tłumaczyć czemu.
Co to za głupoty? Piłkarz jest wart tyle za ile zostanie zakupiony.
Mocny kandydat na kretynizm roku. Rozumiem że Melo w dalszym ciągu wyceniasz na 25 milionów euro i ani centa mniej - przecież za tyle został kupiony. Szkoda żeśmy tego Amauriego oddali za darmo - to przecież kolejne dwadzieścia parę baniek.
Winner pisze: 1 Wtedy musiałoby się zgodzić na ten transfer także Udinese.
2 Nie będę się kłócił bo różnie z tym bywa, może to będzie 7 albo 8 mln.
3 Nie wiadomo czy ta kwota nie jest zapisana w umowie i czy Udinese zgodziłoby się na negocjacje tej kwoty. Chyba że chodzi ci jedynie o "wirtualną" łączna kwotę transferu którą podałem.
1. Nie widzę powodów dla których mieliby się nie zgodzić. Mamy z nimi dobre relacje.
2. Prędzej.
3. Właśnie o tej "wirtualnej" kwocie mówiłem. Dajmy im coś, za co w tej chwili nikt nam nie zapłaci 9,5 miliona, stąd też i kwotę jaką "kosztowałby" Jovetić trzeba w tych szacunkach trochę obniżyć.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 21:10 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 21:07

zahor pisze: 1. Wydaje się że chodzi o tę połówkę Isli, którą posiadamy.
2. 10 baniek to kwota, której na 99% nie mamy szans otrzymać sprzedając Quagliarellę latem tego roku.
3. Połówka Isli nie jest w tej chwili warta 9,5 miliona, mimo że rok temu tyle kosztowała. Nie muszę chyba tłumaczyć czemu.
1 Wtedy musiałoby się zgodzić na ten transfer także Udinese.
2 Nie będę się kłócił bo różnie z tym bywa, może to będzie 7 albo 8 mln.
3 Nie wiadomo czy ta kwota nie jest zapisana w umowie i czy Udinese zgodziłoby się na negocjacje tej kwoty. Chyba że chodzi ci jedynie o "wirtualną" łączna kwotę transferu którą podałem.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 21:27

zahor pisze:
Nevermind pisze:
Co to za głupoty? Piłkarz jest wart tyle za ile zostanie zakupiony.
Mocny kandydat na kretynizm roku. Rozumiem że Melo w dalszym ciągu wyceniasz na 25 milionów euro i ani centa mniej - przecież za tyle został kupiony. Szkoda żeśmy tego Amauriego oddali za darmo - to przecież kolejne dwadzieścia parę baniek.
Że co? Będzie wart tyle ile zapłaci za niego następny klub i tak w kółko. Obecnie Galatasaray nie zdecydowało się wyłożyć 8 milionów. Zupełnie nie zrozumiałeś koncepcji. Kto tak naprawdę wycenia piłkarza? Prezesi, więc z wiadomych przyczyn w ramach negocjacji żądają za swojego zawodnika sporej gotówki, cena jest zawyżana. Mam się sugerować kalkulacjami loremastera, kwotami w football managerze lub transfermarkt? Może pójdziemy za tropem hiszpańskim i wartość danego zawodnika określi klauzula kwoty odstepnego?
Kretynizm? Nie, nie cierpię na niedobór jodu. Jestem nadzwyczaj wysoki i sprawny fizycznie. Nie musisz nikogo nazywać kretynem wyłącznie dlatego, że ma odmienne zdanie. (kretynem, bo to miałeś na mysli, prawda?)
Średnio mnie interesuję na jaką kwotę Isle wycenia zahor, loremaster lub inny miłośnik sezonu ogórkowego. Mogę jedynie się wtrącić, że oddawanie Isli po przeciętnym sezonie byłoby głupie, tyle.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 21:43

Kupa z tego będzie tak czy siak więc nie ma się o co srać. Zaraz i tak wyskoczy jakiś news, że wystąpiły jakieś komplikacje z transferem Higuain'a i na tym się skończy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 21:49

Orkos pisze:Kupa z tego będzie tak czy siak więc nie ma się o co srać. Zaraz i tak wyskoczy jakiś news, że wystąpiły jakieś komplikacje z transferem Higuain'a i na tym się skończy.
Komplikacją nazywają się kluby z $$$. Marotta będzie przeciągał, czekając aż Real zmięknie, chcąc wykorzystać fakt, iż sam zawodnik chce do nas przyjść, a w tym czasie ktoś sypnie 30mln bądź coś w pobliżu tej kwoty i obejdziemy się smakiem.
Potwierdzone info.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany