Mercato (Lato 2016)
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
W takim stadium Mercato nie ma co wybrzydzać na ofertę wypożyczenia Zazy. Lepsze to niż kiszenie go przez rok jako 5 napastnika, szczególnie, ze nie mamy specjalnie dla niego miejsca w składzie. W West Hamie powinien mieć w miarę pewny plac, a jak wiemy napastnicy w PL mają dużo więcej miejsca i swobody, więc może się tam całkiem ładnie pokazać.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino

Cuadrado znowu nawet na ławce czelsi nie było. czyli raczej napewno do nas wraca
Marotta 
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Klorel
- Juventino

Tak i później każdy będzie Nas robił na wypożyczeniach jak w przypadku Melo czy Isli. Sprzedać Zazę definitywnie, jak nie - to zostawićW takim stadium Mercato nie ma co wybrzydzać na ofertę wypożyczenia Zazy. Lepsze to niż kiszenie go przez rok jako 5 napastnika, szczególnie, ze nie mamy specjalnie dla niego miejsca w składzie. W West Hamie powinien mieć w miarę pewny plac, a jak wiemy napastnicy w PL mają dużo więcej miejsca i swobody, więc może się tam całkiem ładnie pokazać.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
- Vincitore
- Juventino

Marotta w przedmeczowej wypowiedzi dał do zrozumienia (nie wprost), że Zaze pogonimy - "w ciągu dziesięciu dni postaramy się znaleźć dla niego idealne rozwiązanie, by mógł się rozwinąć".
E:
O Cuadrado - "mamy nadzieję zamknąć transakcję możliwie jak najszybciej".
E:
O Cuadrado - "mamy nadzieję zamknąć transakcję możliwie jak najszybciej".
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jesli mowimy o rozwoju byc moze faktycznie bedziemy otwarci na oddanie gracza na wypozyczenie. Musimy szukac miejsca w kadrze, a przy braku odpowiednich ofert mozemy dac sobie szanse na wiekszy zarobek w przyszlosci. Sam w opcje z wypozyczeniem nie wierzylem, ale slowa Marotty moga to sugerowac.Vincitore pisze:Marotta w przedmeczowej wypowiedzi dał do zrozumienia (nie wprost), że Zaze pogonimy - "w ciągu dziesięciu dni postaramy się znaleźć dla niego idealne rozwiązanie, by mógł się rozwinąć".
Marotta podkreslil, ze potrzebujemy pomocnika na poziomie obecnego Juve.
Swoja droga brak Cuadrado w kadrze Chelsea byla wyraznym sygnalem.
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja mam tylko nadzieję że mowa o pomocniku klasy Ju e to nie mowa o Cuadrado ale o Matiudim albo kimś co najmniej jego klasy
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie jest tajemnica, ze szukamy srodkowego pomocnika, wiec na pewno nie chodzi tu o Cuadrado. Marotta podkreslil dzis zreszta, ze nie poda konkretnych nazwisk, ale pilkarz musi pasowac do naszego profilu, czyli byc giocatore da Juve.MishaAveJuve pisze:Ja mam tylko nadzieję że mowa o pomocniku klasy Ju e to nie mowa o Cuadrado ale o Matiudim albo kimś co najmniej jego klasy
- Shadow Marshall
- Juventino

Czyżby strategia z Witselem wyglądała jak ta Moggiego przy transferze Cygana? Kwękał, kwękał i szkodził aż go opchnęli za psi uj. Nie powiem...rodowity Belg by się przydał bo jak śni mi się na boisku Hernanes to budzę się z krzykiem.CavAllano pisze:Nie jest tajemnica, ze szukamy srodkowego pomocnika, wiec na pewno nie chodzi tu o Cuadrado. Marotta podkreslil dzis zreszta, ze nie poda konkretnych nazwisk, ale pilkarz musi pasowac do naszego profilu, czyli byc giocatore da Juve.MishaAveJuve pisze:Ja mam tylko nadzieję że mowa o pomocniku klasy Ju e to nie mowa o Cuadrado ale o Matiudim albo kimś co najmniej jego klasy
- LukaszG / DLuGi
- Juventino

Trochę nie rozumiem sytuacji z Cuadrado. Conte w wywiadach mówi, że jest dla niego ważny, a tu zero powołań i ponownie ma wrócić do nas na wypożyczenie? Szkoda, że nie przepracuje okresu przygotowawczego z resztą ekipy.
Zastanawia mnie też sytuacja Zazy. Zarząd zawsze upierał sie aby mieć pięciu napastników, a teraz zostaniemy niby z trójką Dybala, Pipita, Mario?
Zastanawia mnie też sytuacja Zazy. Zarząd zawsze upierał sie aby mieć pięciu napastników, a teraz zostaniemy niby z trójką Dybala, Pipita, Mario?
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vincitore
- Juventino

A powołałbyś na mecz gościa, który za wszelką cenę chce odejść z drużyny i głowę ma już w innym klubie? Chociażby Cuadrado był jego nieślubnym synem i darzył go ojcowską miłością, to Conte mając do wyboru jego - grajka na wylocie, a jakiegoś gościa, który się ociera o kadrę meczową musi wybrać tego drugiego, nawet ze względów psychologicznych. To są takie detale jakie ani mnie, ani Tobie się nie śniły.LukaszG / DLuGi pisze:Trochę nie rozumiem sytuacji z Cuadrado. Conte w wywiadach mówi, że jest dla niego ważny, a tu zero powołań i ponownie ma wrócić do nas na wypożyczenie? Szkoda, że nie przepracuje okresu przygotowawczego z resztą ekipy.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino

Oczywiście masz rację, ale gdyby Conte oraz Chelsea stanowczo powiedzieli mu, że zostaje to nie miał by nic do gadania. Skoro tego nie zrobili i Juan może odejść, to zakończenie całej sprawy mogło nastąpić wcześniej 
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vincitore
- Juventino

No nie sądzę, ja będąc trenerem wolałbym mieć zwartą grupę, gotową do poświęceń, bez jednostek, którym nie zależy na grze w mojej drużynie. Jeżeli Cuadrado nie ma woli pozostania w Londynie, to absolutnie jest przez Conte dobrze traktowany (dla nas lepiej, mniejsze ryzyko kontuzji).LukaszG / DLuGi pisze:Oczywiście masz rację, ale gdyby Conte oraz Chelsea stanowczo powiedzieli mu, że zostaje to nie miał by nic do gadania. Skoro tego nie zrobili i Juan może odejść, to zakończenie całej sprawy mogło nastąpić wcześniej
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Do tego jest Pjaca, a poza tym, to 5 napastników chciał mieć Conte, Maxowi tak mocno na tym nie zależało.LukaszG / DLuGi pisze: Zastanawia mnie też sytuacja Zazy. Zarząd zawsze upierał sie aby mieć pięciu napastników, a teraz zostaniemy niby z trójką Dybala, Pipita, Mario?
Telelombardia donosi, że jednak Napoli powalczy o Simone. Mam nadzieje, że to nie będą żadne wypożyczenie tylko ostro postawienie sprawy 30 baniek (albo okolice) i wypad. Podobno w sytuacji pozyskania Zazy - spieniężą Manolo G. ( właśnie za kwotę 30 baniek).
Calciomercato.it podaje, że wystosujemy maxiofertę za Jamesa.
Pozbądźmy się tego Hernanesa. Nawet do Cagliari.
LGDS - Cuadrado ma być już jutro we Włoszech.
- Vincitore
- Juventino

Oczywiście nie daję temu procenta szans, ale byłoby to coś na wzór transakcji z Higuainem. Wówczas (o ile to prawda) niby nie chcieliśmy płacić więcej niż 40 mln za Sancheza, a kilka tygodni później rozbiliśmy bank na Higuaina. Teraz kłócimy się o kilka baniek z PSG ws. Matuidiego po czym... nie no, to niemożliwe.Robaku pisze: Calciomercato.it podaje, że wystosujemy maxiofertę za Jamesa.
- Gajowy Marucha
- Juventino

Zróbmy z Hernanesem myk jak z Llorente. Serio, nie ma co czekac az ktoś wyłoży za niego kasę. Mam nadzieje że sam Brazol ma ochote gdzieś odejść i grać wiecej. Brać Cuadrado i Matuidiego i mamy genialne mercato.