Mercato (Lato 2015)
- StaryDobryNedved
- Juventino
Problem w tym, że za Padoina nie przyjdzie ci nawet oferta 0,3mln, a za Bonuca może tyle przyjść.
- jarmel
- Redaktor
Tymczasem Fabregas podjął decyzję o odejściu z Barcy do Premier League, kwota ma wynieść ~35mln euro, także chyba możemy się już pożegnać z Sanchezem po promocyjnej cenie.
Z każdym następnym dniem coraz bardziej powątpiewam, że uda się nam kupić kogoś naprawdę wartościowego i przy okazji zadowolić Conte.
Z każdym następnym dniem coraz bardziej powątpiewam, że uda się nam kupić kogoś naprawdę wartościowego i przy okazji zadowolić Conte.
#AllegriOut
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Za Bonuca nikt więcej niż by 20 mln nie dał.StaryDobryNedved pisze:Problem w tym, że za Padoina nie przyjdzie ci nawet oferta 0,3mln, a za Bonuca może tyle przyjść.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2014, 19:20 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Nie przesadzaj, Barca robi przebudowę, Wyciekly problemy z podatkami, wiec zgarniecie 60 mln za dwoch zawodników, którzy są mocno hejtowanie w Barcelonie to bardzo dobra kwota.jarmel pisze:Tymczasem Fabregas podjął decyzję o odejściu z Barcy do Premier League, kwota ma wynieść ~35mln euro, także chyba możemy się już pożegnać z Sanchezem po promocyjnej cenie.
Poza tym dochodza inne Mascherano ( Delaurentis pewnie sypnie z10mln),Song ( kolejne 10 mln) i jakos ukulają ze 100 mln na przebudowę. Nie byłbym taki negatywny, duzo wiecej bedzie zalezało od Enrique
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://borussia24.pl/news/6202-oficjaln ... i-dortmund
http://borussia.com.pl/art/show/oficjal ... mund/11970
Niesamowite jaka radość panuje wśród polskich fanów Borussi po ściągnięciu Immobile!
Co ciekawe, ostatni raz tak młodego Króla Strzelców Serie A mieliśmy w 2000 roku i był nim sam Andrij Szewczenko. Rozumiem, że Immonile nie paliło się do Juve, a Conte jakoś szczególnie na nim nie zależało, ale niedosyt, gdy wypali w Dortmundzie, będzie ogromny, że wcześniej nie dostał szansy, że za Ogbonnę, że teraz za 20 mln. Byłby dobrym zmiennikiem Llorente, a teraz kto nim zostanie? 36-letni Drogba? Morata za grube miliony i jeszcze pewnie opcją odkupu? Rok młodszy od Immobile Zaza, który nie wiadomo czy w swoim drugim sezonie wypali tak samo w Serie A? Niestety mam przeczucie, że skończy się na jakimś 32-letnim Gilardino czy innym Borriello.
Po sprzedaniu Immobile powinniśmy się zainteresować kimś równie młodym i obiecującym. Warto rozejrzeć się na rynku francuskim i holenderskim. We Włoszech nie ma obecnie takich typowych 9-ek do wyciągnięcia. Tym bardziej szkoda Immobile, tym bardziej szkoda nawet tego Destro, którym kiedyś też poważnie się interesowaliśmy.
http://borussia.com.pl/art/show/oficjal ... mund/11970
Niesamowite jaka radość panuje wśród polskich fanów Borussi po ściągnięciu Immobile!
Co ciekawe, ostatni raz tak młodego Króla Strzelców Serie A mieliśmy w 2000 roku i był nim sam Andrij Szewczenko. Rozumiem, że Immonile nie paliło się do Juve, a Conte jakoś szczególnie na nim nie zależało, ale niedosyt, gdy wypali w Dortmundzie, będzie ogromny, że wcześniej nie dostał szansy, że za Ogbonnę, że teraz za 20 mln. Byłby dobrym zmiennikiem Llorente, a teraz kto nim zostanie? 36-letni Drogba? Morata za grube miliony i jeszcze pewnie opcją odkupu? Rok młodszy od Immobile Zaza, który nie wiadomo czy w swoim drugim sezonie wypali tak samo w Serie A? Niestety mam przeczucie, że skończy się na jakimś 32-letnim Gilardino czy innym Borriello.
Po sprzedaniu Immobile powinniśmy się zainteresować kimś równie młodym i obiecującym. Warto rozejrzeć się na rynku francuskim i holenderskim. We Włoszech nie ma obecnie takich typowych 9-ek do wyciągnięcia. Tym bardziej szkoda Immobile, tym bardziej szkoda nawet tego Destro, którym kiedyś też poważnie się interesowaliśmy.
- Arbuzini
- Juventino
To tacy w ogóle są? :shock:StaryDobryNedved pisze:Lichsteiner to jest żaden prawy pomocnik, a już na pewno nie w 4-3-3, także pozdrawiam jak go ktoś widzi na prawej flance na przyszły sezon
Ten zapis jest bez sensu. Chociaż gdyby Real musiał odkupić go po sezonie za powiedzmy +10 mln E to bym przyklasnął Marotcie. Nie ma się co zniżać do poziomu "ogrywacza" zdanego na łaskę Madrytu. Taka rola Juventusowi nie przystoi.Crunny pisze:Morata za grube miliony i jeszcze pewnie opcją odkupu?
Co do Ciro, to nie bez powodu zainteresowała się nim Borussia, a także Atletico. Niezrozumiała decyzja. Moim zdaniem rozpoczęcie mercato od ściągnięcia Immobile oraz Berardiego byłoby naprawdę świetne. Teraz musimy czekać co wykombinuje Marotta. Odkąd przyszedł Conte nie schodzi poniżej poziomu dwóch dobrych/bardzo dobrych transferów na sezon i mam nadzieję, że tym razem również nie zawiedzie. Szkoda, że przez dziwne decyzje personalne nie mógł tego zrobić zwyczajnie ściągając naszych chłopaków.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja uważam,ze Marotta by chciał ściągnąć Immobille czy Berardiego, bo to an pewno dla niego po prostu łatwiejsza robota, ale Conte widać myśli inaczej, ja jestem za tym,żeby Antek miał mniejszy a nie większy wpływ na transfery, bo on chce gracza, chwali go a grać mu daje raz na ruski rok. A potem się dziwimy,ze brakuje świeżości jak po 20 którymś meczu z rzędu to normalne. Tak naprawdę jeżeli Conte nie zacznie bardziej rotować składem to nam nowe transfery nic nie dadzą, bo obecni gracze 11 zostaną zdegradowani do roli rezerwowego a po czasie do zawodnika nieprzydatnego klubowi. Dziwię się Moracie,ze woli Juve od np. Wolfsburga bo albo jest tak pewny swoich umiejętności albo po prostu ma blade pojęcie o rotacji Conte, bo to,ze nie wygryzie Llorente jest pewne.
Ale jak już ma przyjść to widziałbym ten transfer jak Bojana do Romy tylko w innych proporcjach, teraz 5-6mln, jak wypali to wykup za 10-15mln a jak nie to obligatoryjny wykup przez Real za 2-3mln więcej niż Juve zapłaci.(kwoty przypadkowe).
Ale jak już ma przyjść to widziałbym ten transfer jak Bojana do Romy tylko w innych proporcjach, teraz 5-6mln, jak wypali to wykup za 10-15mln a jak nie to obligatoryjny wykup przez Real za 2-3mln więcej niż Juve zapłaci.(kwoty przypadkowe).
- zahor
- Juventino
Za Bonucciego ktoś zapłaci tyle, ile PSG dało za Thiago Silvę? Prędzej spodziewam się hiszpańskiej inkwizycji. Jeżeli faktycznie Marotta spienięży Bonuca za takie pieniądze, stawiam flachę każdemu.StaryDobryNedved pisze:Problem w tym, że za Padoina nie przyjdzie ci nawet oferta 0,3mln, a za Bonuca może tyle przyjść.
O ile zasadniczo nie mam jakiegoś fioła na punkcie patrzenia piłkarzom w metrykę i nie wyznaję zasady "kupmy tego, kto przede wszystkim jest młody", o tyle tutaj zapala mi się lampka kontrolna bo mówimy o pozycji, która wymaga niebywałej wydolności i na której upływ czasu najszybciej daje się we znaki. Druga sprawa - ten transfer będzie bardzo trudny do zrealizowania, ponieważ piłkarz ma cały czas ważny... wróć, ponieważ mówimy o graczu z Premier League. Biorąc pod uwagę jak kosmiczne pieniądze pompuje się w piłkę w Anglii, jak ciekawe są tamtejsze rozgrywki, a z drugiej strony w jak głębokiej jest obecnie włoska Serie A, wcale nie jest powiedziane że na ten transfer nas stać, a sam zawodnik byłby nim zainteresowany.Dzium pisze:Ja tam bym się nie obraził, gdyby Marotta zarzucił sieci na Debuchy'ego, ~10mln powinno styknąć, a Lichtsteiner miałby z kim walczyć o pierwszą 11.
Obejrzyj sobie, jeżeli masz taką możliwość, ostatni (i zarazem jedyny) mecz Caceresa w Juve na lewej stronie, zrozumiesz wtedy dlaczego ten występ był jedynym i ostatnim.AdiJuve pisze: Jest jeszcze opcja,ze Caceres będzie pierwszym wyborem an lewą obronę
- Eric6666
- Juventino
Twierdzisz, że zawodnik 10 drużyny BPL (wiem wiem, że Sroki stać na więcej) nie chciałby przenieść się do mistrza Włoch i grać w LM? Zapewne i jego notowania w reprezentacji mogłyby od razu wzrosnąć. Najchętniej dałbym im 20 mln i wziął Debuchego i Santona. Nie wiem jak wysokie mają kontrakty, ale chyba nie jakieś ogromne.zahor pisze: O ile zasadniczo nie mam jakiegoś fioła na punkcie patrzenia piłkarzom w metrykę i nie wyznaję zasady "kupmy tego, kto przede wszystkim jest młody", o tyle tutaj zapala mi się lampka kontrolna bo mówimy o pozycji, która wymaga niebywałej wydolności i na której upływ czasu najszybciej daje się we znaki. Druga sprawa - ten transfer będzie bardzo trudny do zrealizowania, ponieważ piłkarz ma cały czas ważny... wróć, ponieważ mówimy o graczu z Premier League. Biorąc pod uwagę jak kosmiczne pieniądze pompuje się w piłkę w Anglii, jak ciekawe są tamtejsze rozgrywki, a z drugiej strony w jak głębokiej jest obecnie włoska Serie A, wcale nie jest powiedziane że na ten transfer nas stać, a sam zawodnik byłby nim zainteresowany.
Z BPL była mowa też o Lameli. Całkowicie ucichło? Wymiana za Mirasa + gotówka chyba nie byłaby straszną zbrodnią. Chcecie Sancheza, który gra w meeega ciekawej i meeeega silnej lidze hiszpańskiej, a na dodatek w Barcelonie i najwyraźniej sam zawodnik nie czułby, że robi krok wstecz, a przejście z Newcastle do Juventusu już mogłoby komuś się takie wydawać? :naughty: :naughty: :naughty:
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- zahor
- Juventino
Argument o mistrzu Włoch pozwolę sobie pominąć, natomiast co do LM zapytam tak - gdybyś był piłkarzem i kierował się prestiżem, możliwością wypromowania i zmierzenia się z najlepszymi, to co byś wolał? Rozegrać dwa mecze z Manchesterem City, dwa z Liverpoolem, dwa z Arsenalem, dwa z Chelsea, dwa z Tottenhamem i kolejne dwa z podupadłym, ale w dalszym ciągu mającym miliony fanów Manchesterem United, czy zmierzyć się dwukrotnie z Realem Madryt, Galatasaray i Kopenhagą?Eric6666 pisze: Twierdzisz, że zawodnik 10 drużyny BPL (wiem wiem, że Sroki stać na więcej) nie chciałby przenieść się do mistrza Włoch i grać w LM?
Nie twierdzę że trudniej kupić Debuchy'ego niż Sancheza. Uważam po prostu, że o ile większość ludzi zdaje sobie sprawę jak skomplikowane może być sprowadzenie Chilijczyka, o tyle powszechny jest pogląd że piłkarze z drużyn środka tabeli PL angielskim zwyczajem ustawiają się w kolejce kiedy tylko Marotta pojawi się po drugiej stronie kanału La Manche. Pogląd niestety mylny.Eric6666 pisze:Chcecie Sancheza, który gra w meeega ciekawej i meeeega silnej lidze hiszpańskiej, a na dodatek w Barcelonie i najwyraźniej sam zawodnik nie czułby, że robi krok wstecz, a przejście z Newcastle do Juventusu już mogłoby komuś się takie wydawać? :naughty: :naughty: :naughty:
W czwórce nie, natomiast zdarzyło mu się na wahadle. Chyba że coś przespałem i Conte potwierdził oficjalnie, że definitywnie rezygnuje z 3-5-2 i więcej ani jednego meczu tym ustawieniem nie zagra.AdiJuve pisze: Caceres grał na lewej obronie w czwórce w Juve?
Nie przypominam sobie:)
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2014, 21:41 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- wagner
- Juventino
Na Immobile się świat nie kończy. Szkoda go, ale nie wiadomo jakby to było u nas, mógłby wypalić albo i nie. Trzeba mu życzyć jak najlepiej bo to "nasz" chłopak.Crunny pisze: Co ciekawe, ostatni raz tak młodego Króla Strzelców Serie A mieliśmy w 2000 roku i był nim sam Andrij Szewczenko. Rozumiem, że Immonile nie paliło się do Juve, a Conte jakoś szczególnie na nim nie zależało, ale niedosyt, gdy wypali w Dortmundzie, będzie ogromny, że wcześniej nie dostał szansy, że za Ogbonnę, że teraz za 20 mln. (...)
Filozofujecie za bardzo ostatnio na tym forum. Jeden woli to drugi to. Czyli co nasza cała kadra nie ma ambicji bo wola grać w słabej lidze włoskiej? Wyluzujcie.zahor pisze:Argument o mistrzu Włoch pozwolę sobie pominąć, natomiast co do LM zapytam tak - gdybyś był piłkarzem i kierował się prestiżem, możliwością wypromowania i zmierzenia się z najlepszymi, to co byś wolał? Rozegrać dwa mecze z Manchesterem City, dwa z Liverpoolem, dwa z Arsenalem, dwa z Chelsea, dwa z Tottenhamem i kolejne dwa z podupadłym, ale w dalszym ciągu mającym miliony fanów Manchesterem United, czy zmierzyć się dwukrotnie z Realem Madryt, Galatasaray i Kopenhagą?Eric6666 pisze: Twierdzisz, że zawodnik 10 drużyny BPL (wiem wiem, że Sroki stać na więcej) nie chciałby przenieść się do mistrza Włoch i grać w LM?
Twoja wypowiedź to same sugerowania widzezahor pisze:Gdybyś przeczytał uważnie moją wypowiedź(...)
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2014, 21:55 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą, reguły nie ma. Ja osobiście nie wiem jakie preferencje ma Debuchy, czy woli zostać mistrzem Italistanu czy też raczej mierzyć się co dwa tygodnie z naprawdę mocnymi zespołami. Gdybyś przeczytał uważnie moją wypowiedź, to zauważyłbyś że ja tylko zasugerowałem, że mógłby chętniej postawić na bramkę numer dwa, co byłoby w dość racjonalny sposób uzasadnione. Natomiast wiele osób tutaj przyjmuje za pewnik, że wolałby wygrać scudetto i dostać w czapkę w LM.wagner pisze:Filozofujecie za bardzo ostatnio na tym forum. Jeden woli to drugi to. Czyli co nasza cała kadra nie ma ambicji bo wola grać w słabej lidze włoskiej? Wyluzujcie.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie czytałem dyskusji od początku, ale dodam, że jest jeszcze kwestia kasy, dość istotna kwestia.zahor pisze:Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą, reguły nie ma. Ja osobiście nie wiem jakie preferencje ma Debuchy, czy woli zostać mistrzem Italistanu czy też raczej mierzyć się co dwa tygodnie z naprawdę mocnymi zespołami.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
zahor@
A dostać w czapkę w LM to pewnik?
Jeżeli ktoś ma ambicję to jasne,ze będzie wolał słabsza ligę, ale walkę o tytuły i grę w LM w lepszym zespole niż jego obecny.A co do tego ma fakt,że będzie grał z drużyną X czy Y to nie wiem.
A dostać w czapkę w LM to pewnik?
Jeżeli ktoś ma ambicję to jasne,ze będzie wolał słabsza ligę, ale walkę o tytuły i grę w LM w lepszym zespole niż jego obecny.A co do tego ma fakt,że będzie grał z drużyną X czy Y to nie wiem.