LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2005, 23:12

Raul to byl i jest zawodnik ktorego najbardziej szanowalem z calego Realu, ale w tym przypadku jego dokonania nie maja zadnego znaczenia i jesli jest w tak slabej formie to moim zdaniem nie powinien grac. potwierdzeniem byl dla mnie mecz na rzecz ofiar tsunami gdzie byl zupelnie newidoczny i bezproduktywny. ogolnie sytuacja z Raulem jest blizniacza do tego co dzieje sie w Juve z DP. dwa wielkie nazwiska, wielkie osiagniecia i zaslugi. ale pamiwetajmy ze samo nazwisko nie gra i jezeli na dana pozycje jest lepszy zawodnik, w lepszej formie, ktory moglby bardziej pomoc zespolowi to wtedy trzeba na takiego stawiac, a nie patrzec na osiagniecia. mysle ze w przypadku Raula to jemu akurat przerwa w grze dobrze by mu zrobila

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2005, 16:10

gra padake siedzi. wroci do formy bedzie gral. o co ten szum?

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2005, 16:30

Bebik pisze: :shock: kurczę, widzę, że sytuacja podobna jak u nas z Alexem... kibice "wyrzekają" się symbolu swojego klubu... nie sądziłem, że pupilek publiczności z Madrytu, może być nieprzychylnie przyjmowany... no ale cóż, teraz widać czego pragną kibice...
O ile się nie mylę tifosi Juve nie wyrzekli się Alexa, ba nawet się za nim wstawili :roll: .

Wracając do tematu. Raul to zawodnik o ogromnych możliwościach, kótry jednak ich nie wykorzystuje. Jego gra jest fatalna nie strzela bramek. Grał w pierwszym składzie, bo jest symbolem klubu. Nie dziwię się reakcji kibiców. Widząc nieporadność Raula i wiedziąc, że na ławce siedzi Owen też bym tak zareagował. W Juventusie jest trochę inna sytuacja. W ataku Realu jest dwóch bardzo dobrych piłkarzy: Ronaldo i Owen, który mimo, że mało gra, strzela wiele bramek. A w ataku Juve do zawodników, którzy utrzymują dobrą formę przez długi czas, należy tylko Zlatan. Jego partnerem jest najczęściej Trezeguet, który gra słabo. Gdyby grał bardzo dobrze, strzelał bramki, Alex powinien siedzieć na ławce. Ale skoro gra słabo, to czemu nie ma grać Del Piero?

:roll:
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2005, 16:54

Pelson pisze:[...]chociaż Ronaldo mimo tego że tak go nie nawidzimy jest bardzo dobrym piłkarzem i nie uszukujmy się !! mimo iż uważamy że jest gruby i gra padake to jednak wykorzystac sytułącje wykorzystać potrafi, ale to juz inna bajka
Kto "my" ? Bo ja na przykald do Ronaldo nic nie mam, ani mnie on ziebi ani grzeje, niech gra w Realu. Ale nie kumam za co mam go nienawidzic? I za co Ty go nienawidzisz, a wlasciwie jacys "Wy"... Co on tobie zrobil ze go nienawidzisz, czy rozumiesz wogole znaczenie tego slowa? Watpie...
Co do graczy Realu, jak widac, gdy wezma sie do pracy to ich gra wyglada o niebo lepiej a posiadaja naprawde wielki potencjal, tylko musial ktos ich poprowadzic. Mam nadzieje ze mi wyjasnisz dlaczego nienawidzisz(/cie) Ronaldo, bo jestem tego cholernie ciekaw.
pozdr

somar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2005, 02:21

to zazdrosc. zazdrosc bo za zonke bedzie mial piekna Daniele Cicarelli :)

somar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2005, 02:31

bedzie sie marnowal :D OmG chlopak nie wie co mowi wybaczmy mu. Transfer Robinho dojdzie do skutku raczej dopiero w letnim oknie tranferowym, swoja droga ciekawe, czy rzeczywiscie sie uda go pozyskac, czy wtraci sie w to wszystko wujek Abrams.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2005, 10:24

Mnie się wydaje że Raul już nie jest pupilkiem Realu....
Teraz jest nim chyba Ronaldo :-D Wg mnie trochę przesadzili - mimo wszystko Raul to klasowy zawodnik, który kiedys (podobnie jak Alex) się odrodzi 8)
pozdroo 4 all

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2005, 00:39

tak kupcie niech Real kupi sobie jeszcze Shevchenko, Vierego, Nisterlooya, Maakaya,Henrego,Rooneya i Adriano. Przecież oni są jacyś niedorozwinięci mają Ronaldo, Raula i Owen, nie wspominając o Morientesie którego wypożyczyli do Liverpoolu i kupują następnego napastnika. Świetne, Real chyba zrewolucjonizuje piłkę nożną i teraz będziemy oglądać Real z taktyką 1-1-1-8. Brawo dla Realu, Oby tak dalej!!!

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2005, 11:22

Brawo dla Chipa za znajomość realiów piłkarskich, zwłaszcza odnośnie el Moro :D

aLe MaDriD aLe !!!
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2005, 11:47

Chip pisze:tak kupcie niech Real kupi sobie jeszcze Shevchenko, Vierego, Nisterlooya, Maakaya,Henrego,Rooneya i Adriano. Przecież oni są jacyś niedorozwinięci mają Ronaldo, Raula i Owen, nie wspominając o Morientesie którego wypożyczyli do Liverpoolu i kupują następnego napastnika
Widze ze masz obszerne wiadmosci na temat pilki noznej :!: Morientes zostal definitywnie sprzedany do Liverpoolu :!: A co do tych napastnikow to masz racje Shevchenko, Vierego, Nisterlooya, Maakaya,Henrego,Rooneya i Adriano tylko moim zdaniem do tego towarzystwa brakuje Rasiaka 8) Widzieliscie liste zyczen realu Cassano Totti adriano rooney van nisterlooy shevczenko :x Sami napastnicy moze real niech pomysli nad defensywa . A ostatnio czytalem gdzies ze jeszcze sprawa Robinho wcale niejest jeszcze przesadzona :!: Pele namawia go aby zostal w Santosie niech zostanie :!::!::!::!::!:

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 18:51

"Nazywają ich Galaktyczni, bo konstelacji gwiazd zazdrości Realowi cały piłkarski świat. Gwiazdy to jednak nie tylko sukcesy - również kłopoty.

Ronaldo - król strzelców ostatnich mistrzostw świata ma trzy życiowe pasje: futbol, seks i jedzenie. Od dawna walczy z nadwagą, a prostytutki sprowadzał sobie z Brazylii już w czasach, gdy grał jako nastolatek w PSV Eindhoven.

Roberto Carlos - kiedyś przykładny mąż i ojciec, od czasu rozwodu zmienił się nie do poznania. Prasa rozpisuje się o dyskotekach odbywających się w jego domu, a do legendy przeszła już relacja z 27-urodzin Ronaldo, które przerodziły się w orgię.

Luis Figo zasłużył sobie na miano symbolu zdrady, gdy latem 2000 roku przyszedł do Realu z Barcelony. Ostatnio, niezadowolony z faktu, że "Królewscy" nie zaproponowali mu nowego kontraktu, pobił się na treningu z Michelem Salgado, a potem pokłócił z prezesem Florentino Perezem i zagroził, że... wróci do Barcelony.

Dziennik "El Mundo Deportivo" napisał, że Figo, Carlos, Ronaldo, i Beckham opuszczą latem Madryt. Na ich miejsce mają przyjść Robinho, Adriano, Joaquin i Jose Antonio Reyes."

zrodlo: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6772972&kat=1750

Heh coz rzec mozna, czesto w swiecie biznesu, sportu, muzyki, okazuje sie niestety, ze lubiani i podziwiani ludzie tak naprawde w zyciu codziennym nie sa tacy fajni.. ani godni szacunku. :?
Smutek chwyta na takie wiesci, mnie z tej trojki najbardziej rozczarowuje Roberto Carlos, bo niegdys bardzo go lubilem i szanowalem.
Swoja droga ciekawe, czy ten hiszpanski dziennik pisze prawde.. ale by byly jajka.. :roll: Ciekawe gdzie by poszli i jak wygladalaby hiszpanska 'galaktyka' bez nich... :roll:

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 18:58

Ja tam z tej trójki najbardziej lubię Figo...ale myśle że ten artykuł jest mocno przesadzony... Nie można tak poprostu wymienić sobie Figo, Ronaldo i Carlosa na innych zawodników... A poza tym to nie dziwie się ze są sfrustrowani, mając taką ekipe powinni wymiatać jak cholera grają dosyć średnio jak na wpompowane w nich pieniądze...

PS teraz do szedł do ich "dream teamu" jeszcze Gravesen :D :D , ktory pokazał co potrafi w meczu z JUVE :twisted:

Obrazek
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 19:39

Jeśli zrobią to samo z Robinho to ich chyba powieszę !!!! Jak zmarnują taki talent...............
Co do Carlosa to się zawiodłem, po Ronaldo spodziewałem się, a co do Figo to go nawet rozumiem :)
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 20:17

Każdy ma swoje kłopoty, a u gwiazd jest to najbardziej widoczne (przypomnę też historię Kahna) - wszyscy się tym interesują.
Wielu krytykuje piłkarzy Realu za ich nadwagę, brak ambicji itp. itd. ale oni potrafią się zmobilizować do jednoego ważnego mecz w LM i zagrać naprawdę pięknie, chociaż w lidze przegrywają.
Taka wymiana napewno by im tylko zrobiła na dobre.
Denerwują mnie komentarze typu:
Jeśli zrobią to samo z Robinho to ich chyba powieszę !!!! Jak zmarnują taki talent...............
Wydaje mi się że myslisz tylko o Adu, Robinho i tego typu "wielkich młodych talentach", ktoś powiedział kiedyś że robią ładne sztuczki, filmy z nimi krążą po necie i to znaczy że są to największe talenty piłki świata. Kiedy trafią do twardej europejskiej ligi mogą okazać się niewypałami (patrz Salas, chociaż on niekoniecznie aż tak dobrze się zapowiadał)
I wątpie w to że Real zmarnowałby jakiś talent. Tam skład jest raczej ciasny i trudno się przebic do pierwszej 11 ale jeśli by odeszły te "gwiazdy" to dla Robinho znalazło by się miejsce

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 20:39

Prasa zawsze bedzie szukac roznych plotek i wtracac sie w zycie prywatne graczy. Czuje ze kilka z tych informacji sa to wziete z brukowcow i wyssane z palca plotki... Sensacje sa woda na mlyn dla mediow wiec "reporterzy gazet" - paparazzi doszukuja sie roznych sensacji w zyciu gwiazd. O kazdym zawodniku mozna cos napisac i puscic w swiat, niekoniecznie musi byc to prawda. Co do graczy Realu, to pokazali ze potrafia dobrze grac, w meczu przeciwko Juve. Lada dzien czeka nas ciezka przeprawa z nimi na Delle Alpi.
Co do Gravesena, to potrafi odbierac pilke i niszczyc akcje przeciwnika, czyli dokladnie to czego wymaga od niego Luxemburgo, a takiego gracza brakowalo wczesniej. Widac ze Luxe wpoil im prace, bo w meczu z nami grali z duza motywacja i zagrali dobry mecz.
A rewelacje prasowe niekiedy sa naprawde przesadzone i przejaskrawione, wiec trzeba umiec sie od nich zdystansowac.
pozdr

ODPOWIEDZ