Wszystko o AS Roma
- Cabrini_idol
- Juventino
ROma kolejny raz przejezdza sie po rywalu..
Ciekawe jak musza sie czuc z tym, ze pomimo najlepszego sezonu od dekady i imponujacej grze traca do Juve 8 pkt
Ciekawe jak musza sie czuc z tym, ze pomimo najlepszego sezonu od dekady i imponujacej grze traca do Juve 8 pkt

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ktos tu zapomina o Llajiciu i Florenzim, a takze - mimo wszystko o łysym z Belgii. Jak wspomniales, Strootman. Bardzo niebezpieczny zawodnik. Mysle, ze ogramy Rome, ale nie przez skuteczne przytkanie ich ofensywnych zapedow, a raczej przez - po prostu lepsza defensywe niz oni.annihilator1988 pisze:Jestem zwyczajnie przekonany, że Conte ma rozpracowany schemat ataków Romy. Wydaje mi się, że drużyna z Rzymu punkty zdobywa bazując na trzech konstruktywnych zawodnikach. Gerwazy-Pjanić-Totti, o stylu Strootmana się nie wypowiadam, bo widziałem go w akcji zaledwie dwa razy. .alina pisze: Lekceważycie Romę (gdzie się podział Pumi?). Mocno się zdziwię, jak padnie podobny wynik. Garcia to nie idiota, Conte go dwa razy nie zaskoczy. 3 bramki ze stałych fragmentów też już nie wpadną.
BESTER MANN, BESTEEER !

- January
- Juventino
Cabrini_idol pisze:ROma kolejny raz przejezdza sie po rywalu..
Myślę, że i tak są zadowoleni, bo w końcu mają szansę na LM.
Nie ma chyba aktualnie we Włoszech zdrowo myślącego człowieka, który stwierdzi, że jest drużyna silniejsza od Juve (mówimy o serie A)
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
Hmmm, a czy lepsza defensywa nie oznacza właśnie iż skutecznie przytkamy ich ofensywne zapędy ??Dobry Mudżyn pisze:Ktos tu zapomina o Llajiciu i Florenzim, a takze - mimo wszystko o łysym z Belgii. Jak wspomniales, Strootman. Bardzo niebezpieczny zawodnik. Mysle, ze ogramy Rome, ale nie przez skuteczne przytkanie ich ofensywnych zapedow, a raczej przez - po prostu lepsza defensywe niz oni.annihilator1988 pisze:Jestem zwyczajnie przekonany, że Conte ma rozpracowany schemat ataków Romy. Wydaje mi się, że drużyna z Rzymu punkty zdobywa bazując na trzech konstruktywnych zawodnikach. Gerwazy-Pjanić-Totti, o stylu Strootmana się nie wypowiadam, bo widziałem go w akcji zaledwie dwa razy. .alina pisze: Lekceważycie Romę (gdzie się podział Pumi?). Mocno się zdziwię, jak padnie podobny wynik. Garcia to nie idiota, Conte go dwa razy nie zaskoczy. 3 bramki ze stałych fragmentów też już nie wpadną.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie do końca. Myślę, że będą mieć duzo sytuacji, a może coś nam nawet strzelą, ale ich defensywa jest niczym przy naszym ataku, przy formie Llorente, Pogby i Vidala, dlatego upatrywałbym wyniku nawet 3 czy 4:2.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Trzeba się z tym liczyć, że roma wyciągnęła wnioski po wpadkach z Sassulolo i CAgliari. Teraz golą wszystkich ogórków w naszym stylu, Catania i Genoa po 4, livorno 3. Jak liczyć na wpadki romy to raczej na wyjeździe.
Ciekawy jestem niesamowicie wtorkowego mecz.u

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Niedługo im znowu forma spadnie i ponownie zaczną tracić punkty.Dragon pisze:Trzeba się z tym liczyć, że roma wyciągnęła wnioski po wpadkach z Sassulolo i CAgliari. Teraz golą wszystkich ogórków w naszym stylu, Catania i Genoa po 4, livorno 3. Jak liczyć na wpadki romy to raczej na wyjeździe.
A w Coppa Italia mam nadzieje ich pokonamy, nawet skromnie 1:0. W lidze mamy dość dużą przewagę, więc trzeba albo zdobyć wreszcie srebrną gwiazdkę, albo powalczyć o LE.
Btw. Kibice Romy dostrzegli wreszcie, to co nasi bardziej spostrzegawczy użytkownicy, mianowicie że Gervinho to jeździec bez głowy i wyszło mu pół sezonu, bo nikt nie znał jego stylu (zupełnie jak z Krasiciem).

- annihilator1988
- Juventino
Z tego co czytałem na forum Romy, to były zawodnik Violi słabo prezentuje się w podstawie, a właściwie w ogóle, a co do Włocha to nie jest to zawodnik, który byłby wstanie w pojedynkę wygrywać spotkania z najmocniejszymi rywalami. Liczę, że Juve wyprowadzi dwa ciosy, po których Roma już się nie podniesie. Ze strony Tottiego oczekuję chamskiego zachowania, które zostanie uwieńczone czerwienią. Tak jak mówiłem wcześniej, Roma nie jest wstanie zaskoczyć "Starej Damy". Oczywiście mogą wyjść mocno zdeterminowani, ale szczelna defensywa powinna ostudzić ich zapędy. Trzy stracone bramki, w ciągu dwóch meczy, wymuszają koncentrację w obronie. BĘDZIE DOBRZE, musicie mi uwierzyćDobry Mudżyn pisze:Ktos tu zapomina o Llajiciu i Florenzim

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Vimes
- Juventino
Trochę to zabawne, że znaczenie ćwierćfinałowego meczu w Pucharze Włoch niespodziewanie urosło do takiego stopnia, że oszczędzamy na niego Pirlo i Bonucciego, a Roma Tottiego, Florenziego i Maicona. Zazwyczaj traktowaliśmy te rozgrywki jak kwiatek do kożucha. Obaj trenerzy chyba zaczęli myśleć o tym w kategoriach prestiżowych. Conte chce jeszcze bardziej podkopać morale Romy, a Garcia liczy, że dzięki ewentualnemu zwycięstwu jego zawodnicy zyskają dodatkową motywację do walki w Serie A.
Kilka razy w różnych tematach pojawiała się kwestia srebrnej gwiazdki. Jeżeli Agnelli chce być konsekwentny to myślę, że żadne gwiazdki na naszych koszulkach się już nie pojawią.
Kilka razy w różnych tematach pojawiała się kwestia srebrnej gwiazdki. Jeżeli Agnelli chce być konsekwentny to myślę, że żadne gwiazdki na naszych koszulkach się już nie pojawią.
- preclix
- Juventino
Kwestia gwiazdek na koszulce, zależeć będzie od tego na ile Agnelli wycenia swoją dumę. Wiadomo, że oficjalny trykot z trzema gwiazdkami + ewentualnie srebrną, to bez żadnej wątpliwości gotowy bestseller. A biorąc pod uwagę, to że chuchamy na każde €uro, to nie sądzę byśmy zrezygnowali z takiej okazji.Vimes pisze:Kilka razy w różnych tematach pojawiała się kwestia srebrnej gwiazdki. Jeżeli Agnelli chce być konsekwentny to myślę, że żadne gwiazdki na naszych koszulkach się już nie pojawią.
- Castiel
- Juventino
Ciekaw jestem czy ten Bastos coś jeszcze umie. Sorry, ale paradowanie dla uciechy dżinów ze wschodu to nic ambitnego.
W ogóle w tym sezonie Roma jakoś tak obrała sobie za cel Juve. Srają się w tych wywiadach co oni to nie zrobią, jak im zależy itp. Juve moim zdaniem postępuje słusznie i trzyma dziób na kłódkę i robi swoje. Nainnggolan to bardzo dobry gracz i na pewno się im przyda, ale to za mało by wygrać z Juve. Są na dobrej drodze, ale jak będą rozwijać się w takim tempie to kto wie za rok/2/3 mogą podjąć walkę jak równy z równym.
W ogóle w tym sezonie Roma jakoś tak obrała sobie za cel Juve. Srają się w tych wywiadach co oni to nie zrobią, jak im zależy itp. Juve moim zdaniem postępuje słusznie i trzyma dziób na kłódkę i robi swoje. Nainnggolan to bardzo dobry gracz i na pewno się im przyda, ale to za mało by wygrać z Juve. Są na dobrej drodze, ale jak będą rozwijać się w takim tempie to kto wie za rok/2/3 mogą podjąć walkę jak równy z równym.
- Lucas87
- Juventino
No ja nie wiem, na ile Bastos pomoże Romie. Po swoim egzotycznym epizodzie w Emiratach ( w ataku znany z występów m. in w Udine - Asamoah Gyan, na ławce trenerskiej - Quique Sánchez Flores) może mieć ciężko z oswojeniem się z Serie A.
A tutaj była jeszcze tego typu ciekawostka.
http://www.transfery.info/62038,ramirez ... fi-do-romy
Jednak ciągle próbują się wzmacniać, aby nie stracić drugiej lokaty.
A tutaj była jeszcze tego typu ciekawostka.
http://www.transfery.info/62038,ramirez ... fi-do-romy
Jednak ciągle próbują się wzmacniać, aby nie stracić drugiej lokaty.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Robaku
- Juventino
dzieki przejsciu Bastosa do Romy, Roma puszcza do Interu Marquinio.
Inter jak widać stałe się "wzmacnia". Ale Roma robi naprawdę dobre mercato - wiadomo,ze Bastos może nie wypalić, ale sukcesywnie oddają innych zawodników, których nie potrzebują w obliczu przyjścia nowych (vide Bradley)>
Inter jak widać stałe się "wzmacnia". Ale Roma robi naprawdę dobre mercato - wiadomo,ze Bastos może nie wypalić, ale sukcesywnie oddają innych zawodników, których nie potrzebują w obliczu przyjścia nowych (vide Bradley)>
- koki90
- Juventino
Bastos to dobry piłkarz, choć nie topowy. Trochę dobrego wniesie pewnie nie raz do swojej drużyny, ale jak to wiekowy brazylijczyk - regularny nie będzie, ale przebłyski będą mu się zdarzać.
Co do gwiazdek to moim zdaniem jeśli zdobędziemy scudetto to będziemy mieć trzecią na koszulkach.
Co do gwiazdek to moim zdaniem jeśli zdobędziemy scudetto to będziemy mieć trzecią na koszulkach.