Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:04

Crunny pisze:
Olek1987 pisze:
deszczowy pisze:
Dybala, Higuain, Mandzukić, gość, który narobił sobie wstydu na cały piłkarski świat, drobiąc do karnego kroki tak, jakby miał wetknięty w tyłek kaczan kukurydzy i niepewny Pjaca. No. Urodzaj, cholera, jak podczas grzybobrania na Jowiszu.
Ty tak na poważnie :roll: przypominam że duet Dybala - Higuain strzelił w poprzednim sezonie 55 bramek w Serie A, Zaza jak tylko grał to strzelał, a Mandzukic pokazuje w pre-season, że nadal ma nosa do bramek.

Swoja drogą ocenianie Zazy przez pryzmat tego karnego to sorry, ale poziom gimnazjum i wiedza na poziomie Bravo Sport :facepalm:
Zgadzam się. Ataku Dybala, Higuain, Mandzukic, Pjaca, Zaza nie było u nas od czasów Del Piero, Trezegueta, Ibrahimovica i Zalaytety. W sumie to spoko, że Zaza zostaje, bo to teraz chyba najlepszy młody włoski napastnik.
To, że Zaza jest "najlepszym włoskim napastnikiem" świadczy tylko o mizerii w ataku "błękitnych".

Mamy czterech napastników, z czego naprawdę dobrych - dwóch. Jeśli tym chcecie podbijać LM (bo na Serie A i CI styknie)... no to gratuluję. Sorry ale takie podejście do futbolu to poziom gimnazjum i wiedza na poziomie Bravo Sport :facepalm:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:05

deszczowy pisze:
vitoo pisze:Abstrahując juz od szans na pozyskanie tych piłkarzy to... po co nam te Jamesy i Alexisy? Przecież z przodu to my akurat mamy kim grac, wiec trochę nie rozumiem tego entuzjazmu tymi graczami (...)
Dybala, Higuain, Mandzukić, gość, który narobił sobie wstydu na cały piłkarski świat, drobiąc do karnego kroki tak, jakby miał wetknięty w tyłek kaczan kukurydzy i niepewny Pjaca. No. Urodzaj, cholera, jak podczas grzybobrania na Jowiszu.
Panie, widzę ze juz i tak inni Ci odpowiedzieli. W porównaniu do tego, co się dzieje w środku pomocy to nasza ofensywa to faktycznie urodzaj. Mamy pilniejsze sprawy niż Alexis i James za kilkadziesiąt milionów. Nie możesz tego nie widzieć. ;)

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:07

Olek1987 pisze:Swoja drogą ocenianie Zazy przez pryzmat tego karnego to sorry, ale poziom gimnazjum i wiedza na poziomie Bravo Sport :facepalm:
A Ty myślisz, że o jakie redakcje się otarł jako praktykant? Zobacz np. jakich kryteriów użył oceniając 4 lata temu potencjał ataku reprezentacji Włoch czy jakimi sprawami zajmuje się komentując mecze/transfery/cokolwiek.

http://vignette1.wikia.nocookie.net/non ... 1213173420

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:15

deszczowy pisze:
Crunny pisze:
Olek1987 pisze:
Ty tak na poważnie :roll: przypominam że duet Dybala - Higuain strzelił w poprzednim sezonie 55 bramek w Serie A, Zaza jak tylko grał to strzelał, a Mandzukic pokazuje w pre-season, że nadal ma nosa do bramek.

Swoja drogą ocenianie Zazy przez pryzmat tego karnego to sorry, ale poziom gimnazjum i wiedza na poziomie Bravo Sport :facepalm:
Zgadzam się. Ataku Dybala, Higuain, Mandzukic, Pjaca, Zaza nie było u nas od czasów Del Piero, Trezegueta, Ibrahimovica i Zalaytety. W sumie to spoko, że Zaza zostaje, bo to teraz chyba najlepszy młody włoski napastnik.
To, że Zaza jest "najlepszym włoskim napastnikiem" świadczy tylko o mizerii w ataku "błękitnych".

Mamy czterech napastników, z czego naprawdę dobrych - dwóch. Jeśli tym chcecie podbijać LM (bo na Serie A i CI styknie)... no to gratuluję. Sorry ale takie podejście do futbolu to poziom gimnazjum i wiedza na poziomie Bravo Sport :facepalm:
Mamy dwóch naprawdę dobrych ? no widzisz, to po co ten lament ? 90% drużyn w LM ma dwóch naprawdę dobrych i dwóch słabszych a co za tym idzie rezerwowych. Tak działa futbol. :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 84 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:16

Vincitore pisze:Pojawiają się głosy, że mielibyśmy pozyskać Witsela w styczniu. W lecie będzie dostępny za darmo, więc w styczniu pewnie będzie kosztował koło 10 milionów. Wszystko przez to, że Lemina i Asamoah w styczniu jadą na turniej murzynów.
Vinci, słychać coś nowego na temat sprzedaży Pereyry czy jakiegoś zakupu jeszcze w ciągu tego mercato? Czy póki co wszystko ,,po staremu''?

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:19

Z Llorente, Tevezem, Matrim i Moratą się udało zajść do finału LM, a z Higuainem, Dybalą, Mandzukicem i Zazą ma się nie udać?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:21

vitoo pisze:
deszczowy pisze:
vitoo pisze:Abstrahując juz od szans na pozyskanie tych piłkarzy to... po co nam te Jamesy i Alexisy? Przecież z przodu to my akurat mamy kim grac, wiec trochę nie rozumiem tego entuzjazmu tymi graczami (...)
Panie, widzę ze juz i tak inni Ci odpowiedzieli. W porównaniu do tego, co się dzieje w środku pomocy to nasza ofensywa to faktycznie urodzaj. Mamy pilniejsze sprawy niż Alexis i James za kilkadziesiąt milionów. Nie możesz tego nie widzieć. ;)
Jeszcze raz powtarzam: mamy czterech napastników, z których naprawdę dobrych jest dwóch. Jak się połamią to co? Trochę trwoga, c'nie?

A Ty, pajacyku o nicku Il Fenomeno, najpierw otrzyj się o redakcje, o jakie się otarłem ja, a potem pogadamy. Baba Ci nie dała? Jak już chcesz mi dopiec, to wrzuć chociaż nagłówek z Faktu, w którym pracuję, a nie Superaka.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:25

deszczowy pisze:
vitoo pisze:
deszczowy pisze:
Jeszcze raz powtarzam: mamy czterech napastników, z których naprawdę dobrych jest dwóch. Jak się połamią to co? Trochę trwoga, c'nie?

A Ty, pajacyku o nicku Il Fenomeno, najpierw otrzyj się o redakcje, o jakie się otarłem ja, a potem pogadamy. Baba Ci nie dała? Jak już chcesz mi dopiec, to wrzuć chociaż nagłówek z Faktu, w którym pracuję, a nie Superaka.
Serio, ale nie wiem jak z Tobą rozmawiać :roll: Idąc twoim tokiem rozumowania u nas na ławce powinien siedzieć Cavani i Dybala (bo Griezmann grałby w podstawie).

Szok, że osoba, która jest na forum od 11 lat ma tak płytkie rozumowanie futbolu :roll:

Zero szacunku dla Pogby
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:30

3 i pół napastnika na Serie A, CI i LM. Naprawdę uważasz, że to wystarczy do opędzenia wszystkich rozgrywek? No gratuluję :roll:

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:32

deszczowy pisze:3 i pół napastnika na Serie A, CI i LM. Naprawdę uważasz, że to wystarczy do opędzenia wszystkich rozgrywek? No gratuluję :roll:
5 napastników, w najgorszym przypadku 4.

Zero szacunku dla Pogby
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:32

deszczowy pisze:
vitoo pisze:
deszczowy pisze:

Deszczowy... ja Cie na tym forum polubilem, a Ty walisz takie teksty. :cry: Porównaj sobie środek naszej pomocy i atak i sam ocen, gdzie należy w pierwszej kolejności ładować grube miliony.

Jest piątek, wiec się nie spinaj. Twoje zdrowie! ;)

Chlodzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:42

Zaza to bardzo solidny zawodnik, którego w przypadku odejścia będzie trudno zastąpić. Technicznie nie jest wirtuozem, jednak w roli jokera sprawdza się idealnie. Tylko pytanie czy on sam godzi się pełnić taką rolę? Jeśli chcemy go sprzedać za większe pieniądze to lepszej okazji nie będzie. Co do składu - obrona, skrzydła i atak obsadzone. Dokupić jednego defensywnego pomocnika i mercato można uznać za udane.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:51

vitoo pisze: Deszczowy... ja Cie na tym forum polubilem, a Ty walisz takie teksty. :cry: Porównaj sobie środek naszej pomocy i atak i sam ocen, gdzie należy w pierwszej kolejności ładować grube miliony.

A bo mnie wkur...zył, typ jeden ostrogocki. Kozakował, kozakował, pyskował i został zamieciony.

I żeby było jasne - ja się w zupełności zgadzam, że potrzeba nam jeszcze jednego pomocnika. Co najmniej. Niemniej jak pomyślę, że mógłby do nas trafić James albo Alexis Sanchez (a w ogóle skąd się wzięła ta plota?) to troszkę mi się robi mokro. Ja tam się taka wizją jaram. Jak stodoła na Podlasiu.

A żeby nie było, żem cham, prostak i ogólnie rzecz biorąc - bydlę, to oddaję zdrowie i właśnie idę na zimną chmielową zupkę :D Pozdro :D

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:54

deszczowy pisze:
xD

Barcelona: Messi, Suarez, Neymar, El Hadaddi
Real: Bale, Morata, Ronaldo, Benzema
Bayern: Lewy, Muller, Costa, Coman, Robben
Atletico: Carrasco, Cerci, Griezmann, Correa, Torres

Gdziekolwiek 2 lepszych się połamie to jest dziura :) Szczególnie w Atletico to gorzej wygląda niż u nas, a przecież ostatnio meldują się w finale :) i to nie raz, tylko dwa razy. Prawda jest taka, że nie będziesz miał 4 świetnych napastników w drużynie, bo musieliby się godzić na ławkę. W ogóle każdy może się połamać, co to w ogóle za myslenie xD Co będzie jak w Barcelonie MSN się połamie? xD będą w ciężkiej sytuacji myślę, dlatego za chwile sprowadzą dodatkowych 3 napastników światowej klasy :) Pozdro

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2016, 21:57

deszczowy pisze:
vitoo pisze: Deszczowy... ja Cie na tym forum polubilem, a Ty walisz takie teksty. :cry: Porównaj sobie środek naszej pomocy i atak i sam ocen, gdzie należy w pierwszej kolejności ładować grube miliony.

A bo mnie wkur...zył, typ jeden ostrogocki. Kozakował, kozakował, pyskował i został zamieciony.

I żeby było jasne - ja się w zupełności zgadzam, że potrzeba nam jeszcze jednego pomocnika. Co najmniej. Niemniej jak pomyślę, że mógłby do nas trafić James albo Alexis Sanchez (a w ogóle skąd się wzięła ta plota?) to troszkę mi się robi mokro. Ja tam się taka wizją jaram. Jak stodoła na Podlasiu.

A żeby nie było, żem cham, prostak i ogólnie rzecz biorąc - bydlę, to oddaję zdrowie i właśnie idę na zimną chmielową zupkę :D Pozdro :D
A kogo ty niby zamiotłeś ? bo z tego co czytam to Ciebie zamieciono pod dywan, dorosły człowiek, a pisze banialuki o tym, że mamy słaby atak, i podnieca się Isco czy Sanchezem mimo, że to totalna abstrakcja, a co najważniejsze Ci zawodnicy są nam kompletnie nie potrzebni.

Nie mylilem się z tym Bravo Sport, tam takie dyrdymały się sprzedają. Czekam aż za rok napiszesz, że powinniśmy uderzyć po nowego środkowego obrońcę bo Bonucci skończył 30 lat :lol: .

Sorry, ale Ty tak właśnie rozumujesz :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Zablokowany