Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chyba troszke się zapędziłeś wymieniając w tym gronie 3 skrzydłowych, a i Messiego takim mozna nazwać.Mate.G pisze:Nie wybrzydzamiltalismano pisze: Igła to i tak top 10 na świecie.Bo Igła jest fajnym napadziorem i mógłby się u Nas sprawdzić. Jednak top 10 to to imho nie jest. Kolejność przypadkowa
Messi, Ronaldo,Falcao,Suarez,Rooney,Ibra,Van Persie,Cavani,Bale,Hulk,Lewy
Nie mieści sięa jeszcze może kogoś bym znalazł.
Mowimy o CF, w ostatecznosci SS. Lewy lepszy? Zatem moze dorzuc Kiesslinga, bo przeciez to z nim Lewy przegrał walke o koronę BuLi.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Piti
- Juventino
co tu robi Rooney i Hulk?Mate.G pisze:Nie wybrzydzamiltalismano pisze: Igła to i tak top 10 na świecie.Bo Igła jest fajnym napadziorem i mógłby się u Nas sprawdzić. Jednak top 10 to to imho nie jest. Kolejność przypadkowa
Messi, Ronaldo,Falcao,Suarez,Rooney,Ibra,Van Persie,Cavani,Bale,Hulk,Lewy,Aguero
PS.
Bale to nei napastnik
- dp10
- Juventino
z tym Kiesslingiem to przesada. To , że został królem strzelców BuLi nie znaczy , że jest w top 10 CF/SS. Swego czasu to i taki Grafite był najlepszym strzelcem ligi - to nie awansowało go automatycznie do czołówki snajperów. Na równi z Igłą można by było swobodnie postawić Dzeko i Benzemę.iltalismano pisze:Chyba troszke się zapędziłeś wymieniając w tym gronie 3 skrzydłowych, a i Messiego takim mozna nazwać.Mate.G pisze:Nie wybrzydzamiltalismano pisze: Igła to i tak top 10 na świecie.Bo Igła jest fajnym napadziorem i mógłby się u Nas sprawdzić. Jednak top 10 to to imho nie jest. Kolejność przypadkowa
Messi, Ronaldo,Falcao,Suarez,Rooney,Ibra,Van Persie,Cavani,Bale,Hulk,Lewy
Mowimy o CF, w ostatecznosci SS. Lewy lepszy? Zatem moze dorzuc Kiesslinga, bo przeciez to z nim Lewy przegrał walke o koronę BuLi.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Dokładnie, zwłaszcza, że ta bundeskopanka to taka szemrana sprawa jeszcze. Dostali te 4 miejsce lm bo organizacyjne są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i głównie organizacją nastukali sobie tych pkt. w rankingu uefa ale czy poziom jest na stan dzisiejszy wyższy niż w serie a? Nie wiem, wiem na pewno, że Bayern>Juve co pokazała lm i raczej BvB>Milan ale cała reszta ligi to już bym się kłócił, zwłaszcza, że Lazio dokopało tam Niemcom ładnie w LE.
- Mate.G
- Juventino
Wymieniłem topów którzy nadają się do 433 a nie licząc skrzydłowych było tam 9 piłkarzy którzy bez problemu mogliby grać na środku.
To co ktoś wspomniał Dzeko, Benzema to poziom Igły.
Więc nasz być może przyszły top nie jest top 10 ;P
To co ktoś wspomniał Dzeko, Benzema to poziom Igły.
Więc nasz być może przyszły top nie jest top 10 ;P
- dp10
- Juventino
Może aktualnie Pipita nie jest top 10 ale do 15 się łapie. Nasz obecny atak to pewnie nawet w 30 sie nie miesci
Ps. Plota z tutto http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=140818
Jove do Arsenalu za 29 mln i kontrakt 5,6 mln za rok gry, zawodnik aktualnie nie wart nawet polowy tych kwot, olejmy go i bierzmy Ljajica

Jove do Arsenalu za 29 mln i kontrakt 5,6 mln za rok gry, zawodnik aktualnie nie wart nawet polowy tych kwot, olejmy go i bierzmy Ljajica
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli chociaż TROCHE ma on oleju w głowie to.. oleje Arsenal. Nie ma tam szans na wygranie niczego. Przykłady RVP i Nasriego, ba, Bendtnera!dp10 pisze:Może aktualnie Pipita nie jest top 10 ale do 15 się łapie. Nasz obecny atak to pewnie nawet w 30 sie nie miesci![]()
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Mate.G
- Juventino
dp10 pisze:Może aktualnie Pipita nie jest top 10 ale do 15 się łapie. Nasz obecny atak to pewnie nawet w 30 sie nie miesci![]()

A niech idzie do Arsenalu.
Jove przejdzie tylko i wyłącznie do nas jeżeli Fiołki zgodzą się na kasa + jakiś nasz top np Matri 8) myślę, że oferta 12-15 mln + Matri/Fabio.Q to max jaki powinniśmy zaoferować.
Ljajic natomiast jak najbardziej tak.
Skończymy z atakiem Llorente Igła Ljajic Diamanti i ktoś z naszych
To już nie wygląda tak kiepsko

Choć gdyby było Jovetic Igła Llorente + obojętnie kto to na papierze to wygląda i tak juz lepiej

Ciekawe czy takie opcje są możliwe? Aż taka spora rewolucja

- @D@$
- Juventino
Dyskusja czy Igła jest w top 10 czy może top 15. :doh:
Kuźwa ludzie, chciałbym mieć wasze problemy, już pomijając że takie zestawienia są o tyłek roztłuc.
Jako ciekawostkę przypomnę wam Torresa, który większość sezonu 2011/12 grał kiszkę a jednak został największym wygranym tego sezonu bo jako jedyny zgarnął dwa najważniejsze trofea. Konkluzja jest taka, że to te trofea się liczą a nie np. nawet najpiękniejsza bramka Zlatana, ale w meczu o pietruchę z Anglią.
Na grzyba nam Ranocchia?
Kuźwa ludzie, chciałbym mieć wasze problemy, już pomijając że takie zestawienia są o tyłek roztłuc.
Jako ciekawostkę przypomnę wam Torresa, który większość sezonu 2011/12 grał kiszkę a jednak został największym wygranym tego sezonu bo jako jedyny zgarnął dwa najważniejsze trofea. Konkluzja jest taka, że to te trofea się liczą a nie np. nawet najpiękniejsza bramka Zlatana, ale w meczu o pietruchę z Anglią.
Na grzyba nam Ranocchia?

- StaryDobryNedved
- Juventino
Żaden Jovetić - tylko TEVEZ.
- gucio_juve
- Juventino
Wydaje mi się, że Tevez pod skrzydłami takiego charakternego trenera jak Conte, mógłby znowu zacząć grać jak w WHU czy nawet Man Utd. 29 lat to bardzo dobry wiek. Moglibyśmy potrzymać go ze trzy, cztery lata. W mojej opinii o 50% lepsza opcja niż Higuain i wiecznie kontuzjowany Jojo.StaryDobryNedved pisze:Żaden Jovetić - tylko TEVEZ.
- deszczowy
- Juventino
Przy tym koszmarnie drogi, z wielką pensją... i za nim naprawdę trudno nadążyć. Potrafi się zachowywać jak rozkapryszone dziecko. Ale napastnik jak marzenie.gucio_juve pisze: Wydaje mi się, że Tevez pod skrzydłami takiego charakternego trenera jak Conte, mógłby znowu zacząć grać jak w WHU czy nawet Man Utd. 29 lat to bardzo dobry wiek. Moglibyśmy potrzymać go ze trzy, cztery lata. W mojej opinii o 50% lepsza opcja niż Higuain i wiecznie kontuzjowany Jojo.
- gucio_juve
- Juventino
Toż chyba jest świadom, że pod odejściu z City będzie musiał się pogodzić z obniżką mamony. Zresztą... każdemu z kandydatów można coś zarzucić
Jak dla mnie z trójki Jojo, Higuain, Tevez, ostatni jest najlepszy.

- Lucas87
- Juventino
Nie jestem entuzjastą Teveza, ale to wyśmienity zawodnik. Pod warunkiem, że myśli o grze, a nie tylko o najwyższym kontrakcie. Jest kontrowersyjny, jeśli jednak dogadał by się z Conte może dac Juventusowi bardzo wiele. A wtedy zabójczy mógłby się okazać jego duet z Llorente. Jest drogi, kłótliwy, ale to piłkarz zdecydowanie bardziej uniwersalny niż Higuain i o niebo lepszy od naszych napastników
.

- Nevermind
- Juventino
Pozwolę sobie skomentować spekulacje transferowe biorąc na celownik napastników łączonych ze Starą Damą:
Carlos Tevez Mieszkam od trzech lat w Manchesterze, więc widziałem kilka meczów Teveza na żywo i nikogo nie zaskocze pisząc, że jest to gracz bardzo silnie stojący na nogach, silnych strzał, drybling, katastrofalna gra głową i przede wszystkim brak regularnej formy. Wahania jego dyspozycji przypominają popisy juniora dopiero co wchodzącego do pierwszej drużyny. Ma wielki potencjał, bo pokazał to w każdym z angielskich zespołów (United, West Ham, City gdzie został nawet królem strzelców). Myślę, że odnalazłby się zarówno w systemie 3-5-2 jako podwieszony napasnik oraz 3-4-3 jako jeden ze skrzydłowych. Promocyjna cena i dość niskie zarobki, prawda? Z drugiej strony przypomina mi się jeden z jego wywiadów kiedy stwierdził, że zamierza zakończyć karierę w wieku 30 lat... a ostatnie dwa, trzy lata najchętniej spędziłby w Boca Juniors. Na dzień dzisiejszy Carlitos liczy 29 lat i ma za sobą bardzo przeciętny sezon w City. Kilka razy odwiedził restaurację w której pracuję i przez pryzmat tej sytuacji mogę stwierdzić, że po upływie kilku lat spędzonych na Wyspach nie potrafi wypowiedzieć się w języku angielskim.
Plusy:
Stosunkowo niska cena
Transfer z wyżej półki
Sukces marketingowy i prawdopodobnie dość dobra sprzedaż koszulek
Elastyczność i dostosowanie się do kilku modeli formacji ofensywnych
Minusy:
Niefrasobliwość
Wahania formy
Możliwy długi proces aklimatyzacji
Brak integracji z zespołem
Postaram się jeszcze napisać co nieco o Joveticu i Higuainie...
Carlos Tevez Mieszkam od trzech lat w Manchesterze, więc widziałem kilka meczów Teveza na żywo i nikogo nie zaskocze pisząc, że jest to gracz bardzo silnie stojący na nogach, silnych strzał, drybling, katastrofalna gra głową i przede wszystkim brak regularnej formy. Wahania jego dyspozycji przypominają popisy juniora dopiero co wchodzącego do pierwszej drużyny. Ma wielki potencjał, bo pokazał to w każdym z angielskich zespołów (United, West Ham, City gdzie został nawet królem strzelców). Myślę, że odnalazłby się zarówno w systemie 3-5-2 jako podwieszony napasnik oraz 3-4-3 jako jeden ze skrzydłowych. Promocyjna cena i dość niskie zarobki, prawda? Z drugiej strony przypomina mi się jeden z jego wywiadów kiedy stwierdził, że zamierza zakończyć karierę w wieku 30 lat... a ostatnie dwa, trzy lata najchętniej spędziłby w Boca Juniors. Na dzień dzisiejszy Carlitos liczy 29 lat i ma za sobą bardzo przeciętny sezon w City. Kilka razy odwiedził restaurację w której pracuję i przez pryzmat tej sytuacji mogę stwierdzić, że po upływie kilku lat spędzonych na Wyspach nie potrafi wypowiedzieć się w języku angielskim.
Plusy:
Stosunkowo niska cena
Transfer z wyżej półki
Sukces marketingowy i prawdopodobnie dość dobra sprzedaż koszulek
Elastyczność i dostosowanie się do kilku modeli formacji ofensywnych
Minusy:
Niefrasobliwość
Wahania formy
Możliwy długi proces aklimatyzacji
Brak integracji z zespołem
Postaram się jeszcze napisać co nieco o Joveticu i Higuainie...