Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 13:50

Ja nie do końca w to wierzę ale prawie wszystkie raporty jakie się pojawiają mówią o tym że Conte zażyczył sobie i dostał obietnie od zarządu sprowadzenia dwóch klasowych napastników.
Dlatego Tevez + Higuain nie koniecznie muszą się wykluczać, wszystko zależy od naszej kondycji finansowej ( a na ich dwóch trzeba ok. 32-38mln), ale jeżei Teveza można wyciągnąć za 10-12mln to nawet bym się nie zastanawiał.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 13:51

Bazyliszek pisze:mam nadzieje ze Higuaina Marotta zaklepie w poniedzialek, najlepiej stylem Gallianiego, czyli rozłożyć te 25 mln na raty, zapewne bedziemy chcieli przyoszczedzic w ten sposob na kupno kolejnego napastnika - Jovetica lub Mkhitaryana
"w style Gallianiego", bo Marotta to w życiu na raty nie kupował :D Założę się że Beppe będzie chciał to rozbić na 3-4 lata, jak zzwykle z resztą.
sebatiaen666 pisze:My sobie gdybamy o Higuainie i innych cudach, liczymy na Higuaina na ormianina ale panowie Marotta musi najpierw szrot sprzedac by zrobic miejsce nowym.
Ja jestem ciekawy jaki to my "szrot" mamy? :think: Za Martineza grosza nie dostaniemy. Dwóch wypożyczonych do ataku odchodzi, jedynie trzeba zakończyć sprawe Melo i pewnie i sprzedać jednego z pary Quag/Matri jeśli faktycznie ktoś na szpicę przyjdzie.
Mógł bym jeszcze zacytować dolną część tego posta, ale ręce mi opadają.
iltalismano pisze:Szczególnie że za tyle mozemy miec Teveza ; ))
Tevez zarabia co najmniej 5-6 razy tyle co Diamanti, taki mały szczegół. Nie mówię, że 10 mln za Włocha to dobra dla nas cena, ale trudno dziwić się Bologni że tyle chcą za swojego kluczowego gracza i kapitana.

Tevez jak dla mnie to plota, wprawdzie było to jakiś czas temu i sytuacja mogła się zmienić, ale kiedyś Beppe powiedział coś w stylu: "Nie będziemy ściągać zawodników w typie Teveza"

Nie wierzę w odejście Lichtsteinera, we łbie mi się to nie mieści.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 14:06

A czy inter płacąc 11 mln euro za 29-letniego Palacio pożałował swojego wyboru? 10 mln euro to naturalna cena za takiego piłkarza jakim jest Włoch. Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że "Szalonookiemu" uda się zbić żądania o 1-2 mln euro. TuttoJuve podaje, że Juve zamierza pozyskać kolejnego Krasicia. Jestem na nie dla Francuza. Chłop zbyt często wikła się w niepotrzebny dribling i poza swoją szybkością nie ma nic do zaoferowania. Ponadto, media informują, że Nainggolan znalazł się na celowniku Romy. Szkoda, by Belg zmarnował swoją karierę w średniaku Seria A :| ,ale w Turynie środek pomocy potrzebuje jedynie playmakera. Przekazuję także dobrą nowinę dla anty-osvaldowców. Napastnik Romy najpewniej pozostanie w stolicy Rzymu na kolejny sezon. I dobrze, bo chimeryczny i leniwy z niego piłkarz :dance:
Od siebie dodam, że nie wierzę w Teveza. Pół roku temu zarząd zakomunikował, że nie zatrudni piłkarzy niestabilnych psychicznie. I dobrze. Tevez ma #### w głowie. Potrafi wyjechać i zniknąć na kilka miesięcy z tęsknoty za rodziną czy też kochanką.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 14:21

Ciekawe właśnie co z Mkhitaryanem, Riola coś w tym temacie działał a nasi nie mogą tak po prostu zignorować zawodnika w tym wieku i po tak wspaniałym sezonie.
Higuain pewnie przyjdzie, i w sumie dobrze. Zapewnia on przyzwoity poziom, ale czy to top-player, zobaczymy.
Co do Diamantiego, to nasza pierwsza propozycja to lekka zniewaga. Zdecydowanie lepszy od naszego Pepe, 7 bramek i 11 asyst w Bolonii robi wrażenie.
Z tymi trzema liga byłaby nasza przez następne 3 lata.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 14:35

Ja uważam, że nie możemy się przejmować aż tak pensjami, tak wiem jakie to ważne ale musimy stanąć przed wyborem
- światowej klasy piłkarze czy pensje, gdyż w pewnym momencie się tego nie da połączyć.

Plotki mówią o 4,5 dla Higuaina, i 4,5 - 6 dla Teveza. Są to moim zdaniem pensje dla nas do przełknięcia. Niestety przy tych pensjach jakie teraz są nawet 6mln dla Teveza to nie jest ogromna pensja jak na dziejsze warunki w futbolu.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 14:50

Jeśli klub nie sprowadzi TOPowych piłkarzy to ryzykuje stagnacje. Brak rozwoju to coś bardzo złego. Nie da się utrzymać na topie z pensjami max 3 mln. Bayern nie żałował na piłkarzy i pensje i są 3 raz w finale w ciągu ostatnich 4 lat. Może teraz w końcu wygrają.
Jeśli Juve chce rywalizować z takim klubem jak Bayern to musi mieć piłkarzy takiej klasy jaką prezentują piłkarze w Bayernie.
Nie ma innej opcji.
Transfer Teveza nie wyklucza Higuaina. Tevez byłby opcją powiedzmy na 3-4 lata, a Higuain mógłby w Juve zabawić nawet 8 lat.
Trzeba jasno postawić sobie za cel wymianę ataku. Żeby się rozwinąć na tyle by rywalizować z najlepszymi to z obecnego ataku powinien zostać max 1 zawodnik.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 14:53

To by się nawet trzymało kupy. Conte z tego co pisano zażyczył sobie dwóch klasowych napastników i jest okazja by ich właśnie teraz dostał, a co najlepsze - zarówno Higuain jak i Tevez obecnie to okazje bo dostajemy ich w dość korzystnej cenie. Igła jest niechciany w Realu, z kolei Tevez gra w zwariowanym klubie, a i sezon miał nieco słabszy niż poprzednie w City, co nie zmienia faktu, że jest zawodnikiem nadal klasowym, który pracuje na całym boisku, Igła zresztą też potrafi kiwnąć i zaliczyć asystę. Napaliłem się na ten argentyński duecik :smile:

:plflag: :juveflag: :plflag:
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 15:40

blackadder pisze:Ciekawe właśnie co z Mkhitaryanem, Riola coś w tym temacie działał a nasi nie mogą tak po prostu zignorować zawodnika w tym wieku i po tak wspaniałym sezonie.
Na moje, to jak ognia powinniśmy trzymać się z daleka od piłkarzy po tak wspaniałym sezonie (Lewy, Mkhitaryan, Martinez). Za nich będą padać zbyt kosmiczne kwoty, a 'szejki' prześcigać się w licytacji.

Niech Marotta oszczędza wzrok.

Tevez w okazyjnej cenie były całkiem ciekawym wzmocnieniem.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 15:51

jackop pisze: Niech Marotta oszczędza wzrok.
Tevez w okazyjnej cenie były całkiem ciekawym wzmocnieniem.
A widział Ty Mkhitaryana w akcji?
Dla mnie gość jest fenomenalny, ale obecnie to nas na niego nie stać.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 17:01

Orkos pisze: A widział Ty Mkhitaryana w akcji?
Dla mnie gość jest fenomenalny, ale obecnie to nas na niego nie stać.
Przeczytaj Ty lepiej jeszcze raz wypowiedź jackopa, bo chyba nie zrozumiałeś. Dodam od siebie, że zgadzam się z tym co on proponuje - wszyscy reagują alergicznie na doniesienia o zainteresowaniu piłkarzami absolutnie topowymi, ale będącymi akurat w słabszej formie (jak ktoś się chce pośmiać to niech odkopie co ciekawsze posty o Dżeko czy Luisie Suarezie), a dla mnie to sto razy lepsza opcja niż rozbijanie banku (na co zresztą nie mamy pieniędzy) na piłkarzy, którzy mają swoje pięć minut i są na ustach wszystkich.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 18:10

Po co nam Zuniga skoro jest Stefan/ Isla / Padoin/ Pepe / Caceres a na lewej Asamoah/ Peluso/ Giaccherini oraz De Ceglie do odstrzału ?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 18:12

Sorek21 pisze:Po co nam Zuniga skoro jest Stefan/ Isla / Padoin/ Pepe / Caveres a na lewej Asamoah/ Peluso/ Giaccherini oraz De Ceglie do odstrzału ?
po to ze Isla Padoin Pepe Peluso Giaccherini oraz De Ceglie nie wnosza nic pozytecznego w ofensywie, a i w defensywie sie czesto gubia a chcac grac w LM potrzebujemy w ustawieniu 352 ofensywnych wahadlowych. A Asamoah to srodkowy pomocnik i w meczach z najlepszymi jak Bayern Real itp zupelnie gasnie na lewej stronie, posiadajac jeden zwod i jedna noge.

Po to nam lewy wahadlowy a przy cenie 4 mln Zuniga to wrecz okazja.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 18:20

Zuniga za taką kasę jak najbardziej, dobry, uniwersalny murzyn. Może grać na obydwóch flankach w obydwóch systemach (4 w obronie + wahadło). Jeżeli tylko jest opcja na takich warunkach to nie ma się co nawet zastanawiać.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 18:33

Vincitore pisze:Zuniga za taką kasę jak najbardziej, dobry, uniwersalny murzyn. Może grać na obydwóch flankach w obydwóch systemach (4 w obronie + wahadło). Jeżeli tylko jest opcja na takich warunkach to nie ma się co nawet zastanawiać.
Mądrego to dobrze posłuchać. Choć w bezpośrednią zamianę Cegły na Zunigę nie wierzę, to uważam, że byłoby to majstersztykiem.

Tevez? Ma najwyższą jakość piłkarską, reszta mało mnie obchodzi, zwłaszcza, gdy popatrzę na nasz obecny zip-skład w ataku.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2013, 19:21

Orkos pisze:Jeśli klub nie sprowadzi TOPowych piłkarzy to ryzykuje stagnacje. Brak rozwoju to coś bardzo złego. Nie da się utrzymać na topie z pensjami max 3 mln. Bayern nie żałował na piłkarzy i pensje i są 3 raz w finale w ciągu ostatnich 4 lat. Może teraz w końcu wygrają.
Jeśli Juve chce rywalizować z takim klubem jak Bayern to musi mieć piłkarzy takiej klasy jaką prezentują piłkarze w Bayernie.
Nie ma innej opcji.
Transfer Teveza nie wyklucza Higuaina. Tevez byłby opcją powiedzmy na 3-4 lata, a Higuain mógłby w Juve zabawić nawet 8 lat.
Trzeba jasno postawić sobie za cel wymianę ataku. Żeby się rozwinąć na tyle by rywalizować z najlepszymi to z obecnego ataku powinien zostać max 1 zawodnik.
a ja dalej sądzę, że to po prostu niesamowity rok Bayernu, gdzie nikt póki co nie miał z nimi szans, Borussia ostatnio kilka razy pokazała, że jakiś pomysł na nich mają, więc kto ich tam wie. Ale nie mówmy, że przegraliśmy z Bayernem tylko dlatego, że nie mamy super zawodników. Mistrz Hiszpanii i "najlepsiejszy klub w historii wszechświata Szpakowskiego" dostał od nich w dwumeczu 7-0, gdzie moim zdaniem śmiało mogło paść więcej. U nas zaważyła bramka Alaby, gdzie od razu mieliśmy pod górkę.

Gonzalo + Tevez i mamy nagle 3 napastników topowych ( tak tak Llorente za darmo nie jest już topowy ;x ). Dodać do tego Zunigę i pierwszy skład wygląda bardzo ciekawie, a i z rezerwą nie jest najgorzej.

Wiem, że to zbrodnia sadzać kogoś z naszych środkowych obrońców na ławce, ale sądzę, że i Zuniga i Lichy lepiej spisywali by się w 4-3-3 ( Lichy przy 4-3-3 najlepszym zawodnikiem prawie każdego miesiąca zostawał?;x ).

Higuain-Llorente-Tevez to w porównaniu z tym co mamy to przepaść.

Osobiście nie wierzę w Teveza ( poleci na hajs do Monako, albo innego szejkoklubu, bądź najzwyczajniej zostanie w City). Za to Higuain jest co raz bardziej prawdopodobny.

:think: :think: co planuje ten duet Conte-Marotta ( z tym, że Conte niedawno się wypowiadał, że chciałby skrzydłowych? czyli 4-3-3 by wróciło? ) tak, czy siak ciekawe mercato jest co raz realniejsze.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Zablokowany