Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 11:23

Czekam jeszcze tylko na tekst: "Skoro bez sprzedaży Pogby było nas stać, to po jego sprzedaniu możemy wydać teraz te 100mln na pomocnika/ów"

Exor raz czy 2 nam pomógł na początku rządów Agnelliego i to były pożyczki.

A. Agnelli, z newsa na JP:
"Prośby o dokapitalizowanie co dwa, trzy lata są oznaką, że spółka nie jest w dobrym stanie i jest źle zarządzana. Relacje z Johnem Elkannem nie są po prostu poprawne, są wyśmienite. Naszym wspólnym celem jest stworzenie klubu, który będzie wygrywał, a jednocześnie zachowa finansową niezależność."

Czy z tego wynika to
sebatiaen pisze:kiedys Agnelli wspominal ze klub taki jak Juve musi byc co roku dokapitalizowany, Exor pomogl.
????

Ja nie wiem, serio nikogo nie chcę obrażać, ale mnie poraża czasem naiwność i oderwanie od rzeczywistości niektórych na tym forum.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
kamilkubiakgerda

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 11:38

Beka z tych, którzy mówią, że po sprzedaży Pogby nasza pomoc jest słaba.

Za Pogbooma przyszedł Pjanić, zawodnik równie dobry, o ile nie bardziej wartościowy dla drużyny od Francuza, ponieważ w końcu będzie miał kto zastąpić Pirlo. Suma wychodzi na plus, ostatecznie na zero.

Marchisio wraca w październiku, mamy też jednego z najlepszych pomocników na świecie, Khedirę.

Jestem pewien, że w tym sezonie wystrzeli ktoś z trójki Lemina, Sturaro, Asamoah i stanie się graczem podstawowego składu, zawsze tak było, natura nie znosi próżni.

Jeśli pomoc faktycznie zostanie wzmocniona Matiudim to będę pod mega wrażeniem. Witsel i inne wynalazki to zapchajdziury, nie oszukujmy się, nie są to nazwiska do pierwszego składu, na chwilę obecną.

Skoro jesteśmy blisko Cuadrado, to ciekawi mnie, jakim ustawieniem będziemy grać? I co z Pjacą?

Lypsky: Brakuje mi znawców mercato w tym temacie. Chłopcy, gdzie jesteście?

Kruczenzo: No jak gdzie są? Na VS pisali ze zamiana cabrini i mrozzi na DSów a Marotta i Paratici na forumek done dealio, jutro ma byc oficjalka.
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 11:38

jakku1 pisze:2. Pavan jest przekonany, że Beppe ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie. Piłkarza, o którym się do tej pory nie mówiło. Ma to być duże nazwisko.
Wynotowałem sobie duże nazwiska (w moim rozumieniu) środkowych pomocników z 5 najmocniejszych lig, o których się specjalnie w naszym kontekście nie mówiło:

1. Rakitić
2. Kroos
3. Koke
4. Vidal
5. Thiago Alcantara
6. Verratti

7. (na zachętę za potencjał, nie nazwisko) Dahoud

Widząc tą listę obstawiam, że Pan z TJ strzela na oślep, choć chciałbym się mylić. :think:

Nie zmienia to faktu, że ewentualny Matuidi + Cuadrado w pełni mnie usatysfakcjonują. :ok:

Czekamy.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
kamilkubiakgerda

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 11:48

Na Tuttosport podają, że zarzucamy sieci na Tielemansa.

Szkoda tego Diawary, który prawdopodobnie idzie do Napoli. Będą z niego ludzie, koleś MEGA przypomina Davidsa, podobne skillsy.

Na naszym radarze nadal Matiudi, Brozovic, Witsel i Biglia.

PS
Milan interesuje się Kovaciciem i ... Moratą :lol:

Lypsky: Brakuje mi znawców mercato w tym temacie. Chłopcy, gdzie jesteście?

Kruczenzo: No jak gdzie są? Na VS pisali ze zamiana cabrini i mrozzi na DSów a Marotta i Paratici na forumek done dealio, jutro ma byc oficjalka.
Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 11:59

Jak dla mnie nikt do pomocy poza Cuadrado nie przyjdzie. Nawet założyłem się o piwo z kumplem który też jest za Juve :) Już mnie suszy szczerze;) Co do nazwiska o którym się nie mówi może to być zawodnik który obecnie walczy z swoją drużyną o LM w eliminacjach... Kwestia jest taka że Juve musi najpierw sprzedać a potem może kupić..... :roll:

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:04

Obrazek

Renga, który kilka godzin przed pozyskaniem Higuaina, puścił tweeta, że w nocy zamknęła się ogromna transakcja, która przyniesie do jednego klubu wielkiego piłkarza, a do innego górę kasy odpowiedział na trzy pytania kibica w tym tweecie.

Dwa pierwsze dotyczą stanu Pjanicia - czy to tylko stłuczenie i czy będzie dostępny na sobotę, trzecie o to prawdopodobieństwo transferów Matuidiego i Cuadrado.

Dziennikarz odpowiedział, że "nos podpowiada mu" trzy razy tak.
To bardziej w ramach ciekawostki, bo mi nos podpowiada, że dzisiaj jest czwartek, a jutro będzie piątek.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2016, 12:09 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:09

Coman zerwał więzadła na treningu po starciu z Martinezem. Oby nie miało to wpływu na wykupienie go przez Bayern.

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:12

cinek_uk pisze:Coman zerwał więzadła na treningu po starciu z Martinezem. Oby nie miało to wpływu na wykupienie go przez Bayern.
Już widzę wieczorne newsy. "Coman będzie pauzował pół roku. Bayern już znalazł następce - Cuadrado bliski dołączenia do drużyny Ancelotttiego" :prochno:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:23

Na główne stronie onet.pl piszą, że Kingsleya czeka kika tygodni pauzy, po urazie stawu skokowego.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:28

gregor_g4 pisze:Na główne stronie onet.pl piszą, że Kingsleya czeka kika tygodni pauzy, po urazie stawu skokowego.
Dokładnie, Coman ma pauzę do października, nie wiem skąd te rewelacje o zerwanych więzadłach.

Ktoś tam wyżej pisał o Tielemansie. Nie napalajcie się, źródła są słabe i twierdzą, że proponujemy 25 mln czyli psie pieniądze jak na to, co Anderlecht może za niego zgarnąć.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:33

cinek_uk pisze:Coman zerwał więzadła na treningu po starciu z Martinezem. Oby nie miało to wpływu na wykupienie go przez Bayern.
Szczerze, to po newsie o tym, że Bayern już teraz wykupi Comana przeszło mi przez myśl, co się stanie jeśli Francuz nabawi się jakiejś poważnej kontuzji. Zawarliśmy z Bawarczykami jakąś dziwną umowę , gdyż przeważnie wypożyczani są gracze na sezon (ewentualnie pół) i potem jest możliwość lub obowiązek wykupu. Natomiast my daliśmy im tak dogodne warunki, jakich chyba nikt nie był w stanie zaoferować. Wiem, że tymi słowami narażę się części forumowiczów, ale o ile Marotta (i Paratici) jest mistrzem w robieniu zakupów (szczególnie udane darmowe lub niskobudżetowe transfery Pogby, Barzagliego, Pirlo), to przy sprzedażach Beppe zupełnie sobie nie radzi. Szczerze, to nie pamiętam chyba żadnego gracza (zarówno zbędnego jak i z wyjściowego składu), którego udało się nam sprzedać na korzystnych warunkach, bo nawet wytransferowanie Vidala czy Pogby nie było do końca udane.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:46

dimebag11 pisze: Szczerze, to nie pamiętam chyba żadnego gracza (zarówno zbędnego jak i z wyjściowego składu), którego udało się nam sprzedać na korzystnych warunkach, bo nawet wytransferowanie Vidala czy Pogby nie było do końca udane.
Matri za 12 mln do Milanu, ale jego akurat kupił Galliani, któremu futbol odjechał gdzieś w 2011 roku. Też mnie te sprzedaże denerwują, zwłaszcza zawodników, których puściliśmy za ładny uśmiech a pare baniek spokojnie mogliśmy ugrać (Llorente, Caceres).

Bild zaprzecza by Borussię interesował Lichtsteiner.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:49

Libero pisze o kontakcie Juventusu z Chelsea ws. Fabregasa. Chyba nikogo nie muszę przekonywać, że to typowa wrzutka mediów.
Lichsteiner ma ponoć propozycję od Schalke i Borussii Dortmund, choć sam marzy o grze na Stamford Bridge u boku Antka - podaje CalcioMercato.

Śmieszy mnie, że dzień w dzień podaje się inne nazwisko jako tą bombę transferową Kto tam był? Isco, Oscar, teraz Fabregas i James... kogoś pominąłem? Naprawdę, nie oczekujcie takich nazwisk. Na zakończenie mercato być może przyjdzie jakiś twór saponaropodobny. Chciałbym się mylić, ale taka jest moja opinia, niestety.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 12:54

Cuadrado ponoć done dealio.

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2016, 13:03

Vincitore pisze:
gregor_g4 pisze:Na główne stronie onet.pl piszą, że Kingsleya czeka kika tygodni pauzy, po urazie stawu skokowego.
Dokładnie, Coman ma pauzę do października, nie wiem skąd te rewelacje o zerwanych więzadłach.
Z calciomercato.com

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
Zablokowany