Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 00:34

A co z resztą?
Pensje dyrektorów, trenera, jego sztabu, nawet głupi prąd na stadionie kosztuje krocie. Kasa z LM pójdzie na stare długi, a za to co zostanie kupimy może Peluso i nowe pachołki. Trzeba będzie wyżebrać od jakiegoś akcjonariusza.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 01:06

Orkos pisze:Trzeba będzie wyżebrać od jakiegoś akcjonariusza.
Jeśli ten rok zakończymy na finansowym plusie to być może Juventus wypłaci akcjonariuszom dywidendy (czyt. &#8364;&#8364;&#8364;). <- ekonomia FM'a dla średnio-wtajemniczonych :whistle:

Dawać Koętrału, Maryśkę i jedziemy z tym 4-3-3 :smile:
Kucharius1 pisze:- Z Realu może jeszcze będziemy chcieć tego najmniej medialnego z Portugalczyków.
Dżizas, nie strasz człowieku. Już myślałem, że Beppe leci do Madrytu po Carvalho :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 01:48

jackop pisze:Dawać Koętrału, Maryśkę i jedziemy z tym 4-3-3 :smile
Eeee,żadnej maryśki w Juve,wystarczy już że jeden Vucinic drepcze całe mecze jakby był zjarany :lol: do tego ta jego finezja,niekonwencjonalne zagrania,piękti,ściąganie gaci i takie tam też wskazują,że bez jointa p5rzed meczem to ci na murawę nie wyjdzie... :smile: Tak poważnie to Di Maria byłby za drogi raczej...no i przy graniu tym co graliśmy cały obecny sezon zupełnie zbędny bo do 3-5-2 ma się nijak...chyba,że Conte zrobił by z niego cofniętego napastnika w co (znając Antosia) byłbym w stanie uwierzyć,ale Anioł mi tu jakoś nie pasuje do tej roli...
no i Antoni uparł się pewnie na dwóch topów ale napastników a skrzydłowymi zadowoli się pokroju Dmaiantiego,ze wcględu choćby na jedynie rotacyjne używanie 4-3-3 :wink:
Edycja i Post Scriptum zarazem: cały sezon poza epizodami graliśmy 3-5-2 choć często aż się prosiło o przejście do 4-3-3,nasza primka też gra 3-5-2,naprawdę myślicie że 4-3-3 będzie używane w przyszłym sezonie MINIMUM tak często jak w sezonie 2012/13 ? Ja już sam nie wiem,choć wątpie w to,ale można już zgłupieć od tych wszystkich przeróżnhyc informacji...

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 09:34

a Jackson Martinez z Porto? Ile winiarze mogliby za niego chcieć? Napastnik wydaje mi się perfekcyjnie pasujący do naszego zespołu, mielibyśmy wtedy dwóch snajperów, czyli on i LL.
Może ktoś słyszał jakieś doniesienia w sprawie Martineza, nie tylko w kontekście naszego zespołu.

Obrazek
sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 09:43

Stary nie ma sensu ze smokami robic interesow.
Ta liga jest niepewna, w portugalii zyja na tym ze liga jest cieniutka a jedyne dobre zespoly to porto benfica i czasami sporting.
Sciagaja dobrych technicznie grajkow bo maja kase i promoja ich wtej wlasnie slabej lidze i sprzedaja za 50mln euro.
Quaresma sobie nie poradzil, Hulk w rosjii rewelacji nie gra, nawet moutinho super kariery nie zrobil.
Pewnie ze byla generacja mourinho zktorej paru sie wybilo ale pozniejsze zespoly juz nie dawaly takich gwiazd jak za mou, tzn. gwiazdy to moze byly ale nie poza komercyjnym aspektem za granica tak naprawde nie wskakiwaly na poziom wyzej.
Liga wloska jest specyficzna i wcale nie powiedziane ze martinez by sie w juve odnalazl.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 09:46

JuveFilip_8_ pisze:a Jackson Martinez z Porto? Ile winiarze mogliby za niego chcieć? Napastnik wydaje mi się perfekcyjnie pasujący do naszego zespołu, mielibyśmy wtedy dwóch snajperów, czyli on i LL.
Robienie interesów z Porto, to jak wybranie się na zakupy spożywcze do Piotra i Pawła. Wszystko niby wporzo, ale te ceny jakby trochę zawyżone...

Wystarczy przypomnieć sobie 30mln za Pepe.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 10:09

Ponoć Poli dogadany z Milanem, jeżeli to prawda to powodzenia i nawet niech sobie wicemistrza zdobędzie :C

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 11:14

1. W poniedzialek lub we wtorek Paratici i Szalonooki leca do Madrytu sfinalizowac transfer Igły. Zaoferujemy 25 mln placonych w 3 -4 ratach i zamykamy transfer - GdS

2. Za 7-10 dni zaczynamy rozmawiac z Viola w sprawie Jovetica, Maronne ma byc poswiecony na rzecz tego tranferu. - GdS

3
. Zaoferujemy 4 mln plus Kuczera za Zunige. (chyba jednak cos jest na rzeczy w sprawie sprzedazy Ryśka) - GdS

4. Przygladamy sie mozliwosci sprowadzenia Kolarova za 10-12mln - Corsport

5. Lulic jest w kregu zainteresowania za 10 mln na LW/LWB oraz Piszczek za 12 mln na RW/RWB - Libero

6
. Za Diamantiego zaoferujemy polowke Gabbiadiniego oraz polowke Sorsensena i kilka mln. - GdS

A tu juz slynna dzisiejsza lista Conte krążąca po gazetach i portalach.

http://juve1897dnagobbo.altervista.org/ ... -di-conte/

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 11:32

Widze że kolega czytał to samo co ja :-D

Ad1. Mam nadzieję że to domkną od razu, taka bomba na początek mercato, i człowiek od razu byłby jakiś spokojniejszy.

Ad2. Mam mieszane uczucia co do Jojo. Może fakt że jego agent nam go oferuje, obniży jego cenę do racjonalnych rozmiarów.

Ad3,4,5. A czy Zuniga przez ostatnie dwa sezony nie grał właśnie na stronie Cegły ? Wolę go niż Lulicia (ale piłkarza Lazio można wymienić na Matriego, którego faszyści chcą bardzo). Kolarov może być realny po odejściu Manciniego, ale przy jego pensji (blisko 4 mln) 10 mln to ma max co można dać. W Piszczka nie wierzę.

A6. Dwie połówki naszych najzdolniejszych młodych + kilka mln? Raczej nie.

Włoska prasa podaje kolejne ploty na temat Bonery. Jeśli nie starczy kasy na lepszego rezerwistę, a wzmocnimy inne pozycje, nie obrażę się na jego przybycie.

No i podobno nasz Paratici fapie nad Obiangiem. Może być naszym vice Pirlo.

Z tej listy - Igła, Jojo, Obiang, Munoz + Zuniga, Diamanti i ktoś na prawą jeszcze :prochno: W końcy Conte podobno chciał 6-7 transferów do klubu :prochno:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 12:11

Kucharius1 pisze:No i podobno nasz Paratici fapie nad Obiangiem. Może być naszym vice Pirlo.
Ponoć to właśnie Paratici fapał nad Vidalem 2 lata temu i to onbył architektem tego transferu. Więc skoro fapie nad Obiangiem to jestem na tak :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 12:19

Cabrini_idol pisze:6[/b]. Za Diamantiego zaoferujemy polowke Gabbiadiniego oraz polowke Sorsensena i kilka mln. - GdS
1/2 karty Manolo 5 mln, 1/2 karty Freda przynajmniej 3 więc o dopłacie gotówkowej nie powinno być mowy. Liczę jednak, że Marotta nie włączy ich do tej transakcji bo szkoda tracić dwóch niezłych młodzianów na rzecz wzmocnienia ławki.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 12:49

hmm jezeli Manolo i Sorensen sa tyle warci co podales. /nie pamietam ile zaplacilismy za Manolo/ to taka oferta za Diamentiego jest jak najbardziej ok. Chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc o tym kto kim jest i jakie ma umiejetnosci. Ja tam nie widze wogole tych kwot ktore podales za naszych "mlodych". Zwykli przecietniacy i nic wiecej. opchnac w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jak ktos jest dobry to pokaze to za mlodu na boisku ala Pogba, Szary. W innym wypadku pozostaje sie wiecznym talentem ala Sebastian Mila. Ja nie chce Mili w skladzie Juve.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 13:42

rh pisze:hmm jezeli Manolo i Sorensen sa tyle warci co podales. /nie pamietam ile zaplacilismy za Manolo/ to taka oferta za Diamentiego jest jak najbardziej ok. Chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc o tym kto kim jest i jakie ma umiejetnosci. Ja tam nie widze wogole tych kwot ktore podales za naszych "mlodych". Zwykli przecietniacy i nic wiecej. opchnac w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jak ktos jest dobry to pokaze to za mlodu na boisku ala Pogba, Szary. W innym wypadku pozostaje sie wiecznym talentem ala Sebastian Mila. Ja nie chce Mili w skladzie Juve.
Akurat Sorensen pokazuje się z bardzo dobrej strony w tym sezonie, więc szkoda byłoby tracić jego połówkę. Co do Manolo, to miał pewien okres, że strzelał dość regularnie, potem przycichł, ale ja widzę w nim jakiś potencjał. Myślę, że w przyszłym, sezonie może się sporo poprawić. Jego też bym się nie pozbywał. W ogóle to my mamy całą jego kartę? Bo wydaje mi się, że tylko połówkę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 13:45

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... Real%C2%BB

wywiadzik z bratem Gonzalo. Twierdzi ze przejscie z Realu do Juve nie bedzie krokiem wstecz dla brata, poniewaz Juve to tradycja i rosnaca sila w Europie. Poza tym gadka ze jego idolem byl Sivori itp itd.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2013, 13:47

Manolo przez większość sezonu był wystawiany na boku ataku, więc 6 bramek to i tak nieźle.

Ponoć coraz poważniej interesujemy się Munozem z Palermo. Według mnie talentem nie ustępuje Żabie i Murzynowi z Granaty, do tego jest młodszy i 10 mln tańszy.

Zablokowany