Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2025, 19:33

Ten transfer Cabala to też jest jak dla mnie mocno przepłacony.

Chłop 24 lata, w Serie A od prawie 3 lat. W tym czasie 40 występów, 2400 minut i my za takiego pazia płacimy prawie 13 melonów? Jednocześnie puszczając w świat Fagiolego za raptem 16 melonów + może będzie 3,5 z bonusów? No zupełnie mi się to nie klei.

24 lata to nie jest żaden młody talent, obecnie w Barcelonie czy wcześniej w Bayernie mocnymi punktami zespołu są/byli zawodnicy przed 20 rokiem życia.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2025, 19:42

Z jednej strony obawy czy zawodnik dużo wyższej klasy, czyli Bremer wróci do swojego poziomu po więzadłach na pozycję gdzie trzeba mniej biegać. Z drugiej robienie z przeciętniaka jakim jest Cabal, po takiej samej kontuzji, wartości dodanej czy wręcz piłkarza podstawowego składu :snack:

Czekam na letnie okienko, bym znów mógł poczytać opinie ekspertów takich jak Mehehe 'Marcetto 9,2/10' hehe, Majkel "idziemy drogą Arsenalu" M, Bart<jakieś cyfry> i kilku innych, którzy z dużą ochotą mnie podszczypywali. Obecnie pouciekali jak szczury z tonącego okrętu, bo nic o czym przekonywali się nie sprawdziło. Październikowa dyskusja o głupim wydawaniu kasy przez Głupolego i nadmiarze pomocników w kadrze zestarzała się fantastycznie, bo potwierdził ją sam Zarząd Fahofcuf uznając, że mamy przesyt i Fadżiolo można bez żalu odpalić. Drugi przykład, czyli Nieobecny Duglas2: https://www.transfermarkt.pl/douglas-lu ... ler/447661 50 mln i niecałe 500 minut w Serie A, czyli jakby go nie było. Tyle, to i @Viking mógłby zagrać gdyby nie jego kontuzja kolana.

Nie dość, że da się bez problemu grać, to jednego środkowego pomocnika o afro-amerykańskich korzeniach można przesunąć na wahadło i wystawiać w pierwszym składzie. Pomimo tego znów czytam <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jego mać znawców tematu, że najważniejsza jest przebudowa i wzmocnienie pomocy :prochno:

Po prostu kocham forum Juvepoland <3

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2025, 08:19

Tony Montana pisze: 15 kwietnia 2025, 19:33 Ten transfer Cabala to też jest jak dla mnie mocno przepłacony.
Oczywiście, że jest przepłacony. Sam pisałem, że jestem zdziwiony transferem i jeszcze za taką kwotę, typ nic nie pokazywał ekstra w tej Weronie. No ale Marotta coś się nim tam interesował, to G. mając za dużo władzy i kasy go przebił (i to chyba dla pewności dał drugie tyle) . Teraz mamy takie nie-wiadomo-co. Jak będziemy grać trójką, to na pół-lewy możemy wybierać pomiędzy Kelim (17M) a Cabalem (13M), gdzie oni łącznie dychy nie wartają i to są defensorzy dla ekipy dolnej połowy tabeli.

Wzmacnianie środka obrony i pomocy powinno być przepustką do wyj*****a G. w kosmos, tyle transferów, wydanych milionów i nadal wzmocnienia? Czy raczej, pod egidą amatora, "wzmocnienia".

Bez wysłuchania trenera (ktokolwiek nim będzie) i pozostaniu G. będziemy mieli powtórkę z rozrywki.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2025, 14:12

Serio kiedy widze ta Xie te wszystkie doniesienia medialne kim się Głupoli interesuje to witki opadają. Kurczaki pieczone... Osimhen, Hojlund, Garnacho? To już wolałbym chyba tego Dusana . Poza tym podobno Bayern bardzo interesuje się znow Yildizem , ale mam nadzieję że Elkan zrobi wszystko żeby młodego u nas zostawić. Ogólnie to dziwię się co dalej ten naplet robi w strukturach klubu. Za ostatnie transfery sam Elkan powinien mu z buta wjechać do biura i sprzedać dwie bomby na morde a potem pismo zwalniające. To jest jakiś chory sabotażysta.

Do tego czytam że podobno klub nie jest zadowolony z DiGregorio i mysla nad jego sprzedażą i sprowadzeniem 34letniego DeGei! Przecież to jest cyrk na kółkach. Najpierw pozbywamy się Szczęsnego, bierzemy młodszego bramkarza który ekhm gra lepiej nogami i jest młodszy a teraz chcemy znow 34latka ? Krew mi się gotuje żeby pojechać tu bluzgami !

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2025, 14:31

Z tym Di Gregorio i De Geą, to serio? Bo jakoś pierwsze o tym słyszę, jednak nic mnie już w tym klubie nie zdziwi :prochno: U nas co okienko, to jest latanie od lewa do prawa i kompletnie inne pomysły o 180 stopni, także w sumie? Akurat Di Gregorio w ostatnim czasie wygląda pewniej, nie jest to poziom Szczęsnego choćby, ale to nie tu mamy problemy. U nas jednak jak zwykle, zamiast zajmować się głównymi potrzebami, to będziemy na siłę szukać tam gdzie nie trzeba na mus coś zmieniać. Tak było nawet za Marotty często i nic się przez lata i mimo zmian DS-ów nie zmieniło.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2025, 14:36

Nie, nie sądzę, żeby to było na serio. To podaje sportmediaset, żadne źródło, przynajmniej w temacie Juventusu.
Również uważam, że mamy dużo pilniejsze sprawy na głowie niż obsada bramki. NO CHYBA ŻE potwierdziłyby się rewelacje, które co jakiś czas wracają, ze Pep chce u siebie Di Gregorio i mielibyśmy zrobić na nim jakiś dobry interes. Ale wydaje się to mało prawdopodobne.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2025, 14:46

Nicram_93 pisze: 16 kwietnia 2025, 14:31 Z tym Di Gregorio i De Geą, to serio? Bo jakoś pierwsze o tym słyszę, jednak nic mnie już w tym klubie nie zdziwi :prochno: U nas co okienko, to jest latanie od lewa do prawa i kompletnie inne pomysły o 180 stopni, także w sumie? Akurat Di Gregorio w ostatnim czasie wygląda pewniej, nie jest to poziom Szczęsnego choćby, ale to nie tu mamy problemy. U nas jednak jak zwykle, zamiast zajmować się głównymi potrzebami, to będziemy na siłę szukać tam gdzie nie trzeba na mus coś zmieniać. Tak było nawet za Marotty często i nic się przez lata i mimo zmian DS-ów nie zmieniło.
Słabej jakości źródła + osobiście wątpię byśmy sprzedawali Di Gre, w to samo okno co jego definitywny transfer.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2025, 16:19

Volto pisze: 03 maja 2025, 14:43
nawimundo pisze: 03 maja 2025, 12:49 @Volto
Otóż mylisz się, bo ten sezonowy Nigeryjczyk nie gra na wysokim poziomie od roku (kozakiem był już w Lille), ale po co dyskutować z kimś, kto sobie coś uzbzdurał pod własne widzimisię. Jeszcze te teksty o Piątku. Idąc tym tokiem rozumowania Wood jest na poziomie Isaka, bo strzelił 19 goli w PL. Znajdź mi lepszą dostępną 9 na rynku niż Osimhen 😎
dostępną :prochno: :prochno: :prochno:
Poprostu pisze: 03 maja 2025, 13:25 A jak ten obszczymen jest dostępny ? 75+mln + pensja na poziomie 12 mln. No deal idealny dla naszego retarda.
no właśnie.

Wysoki poziom, a topowy to różnica. Niestety jego koszty pozyskania i utrzymania to absolutny top. Poza tym typ nie ma ambicji, poza finansowymi. Zamiast pykać w PL za świetną kasę i walczyć o trofea to zamarzyły mu się miliony i skończył w Turcji.

No i znowu se coś dopowiadasz :prochno: Ja nie równam poziomu Piątka do poziomu Nigeryjczyka. Pokazuję różnicę w bramkach, w lidze (ekipa Polaka nie gra w Europie) która jest znikoma, pomimo, że Piątek ma ciężej bo gra w sporo słabszej ekipie. Topowy napastnik byłby tam megagwiazdą, Osi jest po prostu czołowym zawodnikiem ligi (tureckiej) w wieku 26 lat, czy warta 75 baniek i pensji koło dychy netto? Wszyscy żyją jego megasezonem, kiedy z Kvarą rządzili w SA, ale to był tylko jeden sezon.
Odnośnie całej dyskusji to moim zdaniem (pomijając czy Osimhen jest tyle wart) my nie powinniśmy robić obecnie transferów powyżej 45-50 mln. My nie jesteśmy obecnie topowym klubem, który robi sobie transfery aby wygrać LM. Nie jesteśmy na etapie posiadania świetnej drużyny z jednym złym elementem i wydawania kasy na poprawę tego jednego elementu, bo tylko on kuleje.
My w pierwszej kolejności musimy przejść głęboką przebudowę na każdym poziomie, aby zacząć od nowa dominować ligę i dopiero po regularnej walce o najwyższe krajowe cele można iść na LM i się bawić w jednoelementowe okna transferowe.
Duża kasa nie służy transferom tego klubu, a już tym bardziej przy Głupolim.
Można budować na dobrych ale nie topowych zawodnikach albo opierać się na talentach z młodzieżówki, z czego to drugie zostało już stracone. Kupienie se jednego-dwóch typów za dużą kasę i obudowanie ich gówno-zawodnikami na innych pozycjach skończy się porażką, tak jak w tym sezonie.
Kasą trzeba zarządzać racjonalnie a nie wywalać na jednego typa żeby później płakać i łatać rezerwistami.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2025, 21:01

Dawidek za darmo > Obszczymen za hajs

I tyle w temacie :hello:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2025, 21:07

jackop pisze: 03 maja 2025, 21:01 Dawidek za darmo > Obszczymen za hajs

I tyle w temacie :hello:
Zgadzam się w 100% . Kogo byś do JD dobrał na zmianę lub do występowania w duecie napastników ? Bo bądźmy szczerzy, nie ma co liczyć na Milika, podobno ma być ponowne wypożyczenie Kolo Muaniego

⚪️⚫️
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2025, 11:18

Ponowne wypożyczenie Kolo to byłby spoko pomysł, ze względu na to, że Francuz mimo przestojów pokazuje klasę jakiej nie widzieliśmy tutaj od czasów Higuaina/CR (nawet sam ruch z piłką, lekkość i wyobraźnia).

Do pary/do konkurencji mamy:
Osimenh - zna włoską piłkę, był tutaj wybitny (dla niego oglądałem mecze Napoli), ale on zawsze marzył o Premier League i ma zbyt duże EGO jak na dotychczasowe, dosyć żadne osiągnięcia,
Jonathan David - nie znam go i nigdy nie widziałem, ale finansowo mógłby się kalkulować (nawet przy zapłaceniu za podpis przy jakiejś przyzwoitej pensji),

ostatnio pojawia się temat
Liam Delap - znany mi z kilku meczów Premier League, faktycznie jest to napastnik podobny do Kane czy Vardy w jego prime. Silny, dosyć szybki, myślący, również rozgrywający napastnik z mocną prawą nogą. Co najważniejsze - wsadza głowę tam gdzie inni boją się wsadzić nogę a takich lubimy.

Liczę na powrót Milika, jako opcja zawsze był super. Fajnie byłoby spojrzeć w stronę... Piątka, który wie jak smakują włoskie pomidory i byłby też fajną opcją z ławki czy na słabszych przeciwników...

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2025, 11:59

Szwamb pisze: 04 maja 2025, 11:18 Ponowne wypożyczenie Kolo to byłby spoko pomysł, ze względu na to, że Francuz mimo przestojów pokazuje klasę jakiej nie widzieliśmy tutaj od czasów Higuaina/CR (nawet sam ruch z piłką, lekkość i wyobraźnia).

Do pary/do konkurencji mamy:
Osimenh - zna włoską piłkę, był tutaj wybitny (dla niego oglądałem mecze Napoli), ale on zawsze marzył o Premier League i ma zbyt duże EGO jak na dotychczasowe, dosyć żadne osiągnięcia,
Jonathan David - nie znam go i nigdy nie widziałem, ale finansowo mógłby się kalkulować (nawet przy zapłaceniu za podpis przy jakiejś przyzwoitej pensji),

ostatnio pojawia się temat
Liam Delap - znany mi z kilku meczów Premier League, faktycznie jest to napastnik podobny do Kane czy Vardy w jego prime. Silny, dosyć szybki, myślący, również rozgrywający napastnik z mocną prawą nogą. Co najważniejsze - wsadza głowę tam gdzie inni boją się wsadzić nogę a takich lubimy.

Liczę na powrót Milika, jako opcja zawsze był super. Fajnie byłoby spojrzeć w stronę... Piątka, który wie jak smakują włoskie pomidory i byłby też fajną opcją z ławki czy na słabszych przeciwników...
Sprowadzenie Davida i Osimhena mocno by obciążyło masz budżet :/ Milik może wróci ale myślę że byłby dobry nie jako drugi ale trzeci napastnik.
Wyoizyczenie Kolo wydaje się być spoko jeśli przepracuje konkretnie cały okres przygotowawczy pod profesjonalnym trenerem. Piątek tak jak mówisz, daje rade w lidze ogórkowej, w Genui też sobie super radził, nawet w tym Milanie do pewnego czasu ogarniał. Byłby napewno tanią opcją ale podobno Arabowie chcą sypnac petrodolarami więc chyba podjazdu nie mamy.

⚪️⚫️
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2025, 12:27

Muani ma za duże przestoje by był przydatny na dłuższą metę - niech wraca do Paryża i niech tam się bawią z jego pensją i tym, ile za niego zapłacili.
Milik powinien mieć kontrakt rozwiązany a nie przedłużony. Absolutnie nieprzydatny, a już też ma 31 lat.
Davida to ja chcę od lat.
A Osimhen to wejście w deal Vlaho 2.0 nawet, jeśli nigeryjczyk jest lepszy piłkarsko.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2025, 12:40

Te wszystkie nazwiska które się przewijają w naszym kontekście są takie Giuntolowe. Czyli nazwiska bez szerszego kontekstu czy planu, byle wydać kasę. Mam nadzieję, że zmienimy Giuntolego na kogoś innego i pojawi się jakiś szerszy plan.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2025, 15:15

:prochno:
Rewolucja w ataku będzie tak udana jak ta w linii pomocy ?

Zablokowany