Polityka
- LordJuve
- Juventino
Wg deszczowego byliśmy, uwaga, "prowincją" radziecką... :lol:...i ten człowiek ma czelność wtykać innym wiedzę historyczną, którą pewnie on sam zgłębiał pod czujnym okiem dobrego wuja z PRLu.
Słuchaj koleś, takie postaci jak Jaruzelski osądza historia. Co wiemy o innych dyktatorach, nie tylko XX-wiecznych, ale także tych sprzed kilkuset, czy nawet, kilkutysięcy lat? Tyle, na ile nam historia pozwoli. Fajna sprawa z Jaruzelskim jest taka, że wciąż żyje, że wciąż żyją jego ofiary...i nawet z szacunku do nich Komorowski nie śmiałby zapraszać go pod "żyrandole".
Skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę? Na podstawie CZEGO budujesz swój światopogląd? Ciekawy jestem...bo skoro materiały z najnowszej historii polski (które w dużej mierze są ogólnodostępne) są dla Ciebie niewystarczające to co innego Ci zostaje? Przekaz ustny?
Tak, uważam, że Jarek jest zakałą prawicy, ale zakałą, która wciąż ciągnie za sobą 20pare % społeczeństwa. Wiesz dlaczego mnie to cieszy? Bo okazuje się, że Polacy mają w dupie SLD i tego polskiego fanatyka zapatero. Polacy wciąż pamiętają wydarzenia sprzed kilku lat, kiedy to SLD rządziło, tyle afer i smrodu co w czasie rządów lewicy nie mieliśmy od dawna.
No, a tak w ogóle, to nie gadajcie z tym Trollem, mówię Wam to ja i mówił o tym już pan Zambrotta. Nie ma sensu go karmić bo koleś, jakby chcąc mi zrobić przyjemność, wpisuje się w ten obraz lewicy, która potrzebuje ciągłego wroga. Potrafi tylko pluć pustymi hasłami i czarować kompletną nieznajomością rzeczywistości poza wtłoczonym, nieodzownym hasłem pt.: "wolność, równość, braterstwo!".
Ja żyję maksymą: "Bóg, honor, ojczyzna!". Nie chce mi się z Tobą gadać...
Słuchaj koleś, takie postaci jak Jaruzelski osądza historia. Co wiemy o innych dyktatorach, nie tylko XX-wiecznych, ale także tych sprzed kilkuset, czy nawet, kilkutysięcy lat? Tyle, na ile nam historia pozwoli. Fajna sprawa z Jaruzelskim jest taka, że wciąż żyje, że wciąż żyją jego ofiary...i nawet z szacunku do nich Komorowski nie śmiałby zapraszać go pod "żyrandole".

Skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę? Na podstawie CZEGO budujesz swój światopogląd? Ciekawy jestem...bo skoro materiały z najnowszej historii polski (które w dużej mierze są ogólnodostępne) są dla Ciebie niewystarczające to co innego Ci zostaje? Przekaz ustny?
Tak, uważam, że Jarek jest zakałą prawicy, ale zakałą, która wciąż ciągnie za sobą 20pare % społeczeństwa. Wiesz dlaczego mnie to cieszy? Bo okazuje się, że Polacy mają w dupie SLD i tego polskiego fanatyka zapatero. Polacy wciąż pamiętają wydarzenia sprzed kilku lat, kiedy to SLD rządziło, tyle afer i smrodu co w czasie rządów lewicy nie mieliśmy od dawna.
No, a tak w ogóle, to nie gadajcie z tym Trollem, mówię Wam to ja i mówił o tym już pan Zambrotta. Nie ma sensu go karmić bo koleś, jakby chcąc mi zrobić przyjemność, wpisuje się w ten obraz lewicy, która potrzebuje ciągłego wroga. Potrafi tylko pluć pustymi hasłami i czarować kompletną nieznajomością rzeczywistości poza wtłoczonym, nieodzownym hasłem pt.: "wolność, równość, braterstwo!".
- deszczowy
- Juventino
To Ty masz pewne niedostatki. O PRL mówiono z przymrużeniem oka jako o nieformalnej "18. prowincji Kraju Rad". Polecam doedukowanieLordJuve pisze:Wg deszczowego byliśmy, uwaga, "prowincją" radziecką... :lol:...i ten człowiek ma czelność wtykać innym wiedzę historyczną, którą pewnie on sam zgłębiał pod czujnym okiem dobrego wuja z PRLu.

Dyktatorem to mógł sobie być Idi Amin. Znasz takiego? Dlatego jeśli zestawiasz obok siebie takie postaci, jak Amin i Jaruzel... to albo masz naprawdę luki w wykształceniu, albo to zwykłe zacietrzewienie. Jedno i drugie - mało chwalebne raczej.LordJuve pisze: Słuchaj koleś, takie postaci jak Jaruzelski osądza historia. Co wiemy o innych dyktatorach, nie tylko XX-wiecznych, ale także tych sprzed kilkuset, czy nawet, kilkutysięcy lat? Tyle, na ile nam historia pozwoli. Fajna sprawa z Jaruzelskim jest taka, że wciąż żyje, że wciąż żyją jego ofiary...i nawet z szacunku do nich Komorowski nie śmiałby zapraszać go pod "żyrandole".![]()
Zabawne. W historii III RP było kilku demokratycznie wybranych, lewicowych, bądź lewicujących premierów. Sugerujesz, że "20 milionów Polaków może być w błędzie", a to TY masz rację?LordJuve pisze: Tak, uważam, że Jarek jest zakałą prawicy, ale zakałą, która wciąż ciągnie za sobą 20pare % społeczeństwa. Wiesz dlaczego mnie to cieszy? Bo okazuje się, że Polacy mają w dupie SLD i tego polskiego fanatyka zapatero. Polacy wciąż pamiętają wydarzenia sprzed kilku lat, kiedy to SLD rządziło, tyle afer i smrodu co w czasie rządów lewicy nie mieliśmy od dawna.

Jaku już tak się bawimy.... Zabawne. Jak łatwo jest użyć argumentu nakazu i przymusuLordJuve pisze: No, a tak w ogóle, to nie gadajcie z tym Trollem, mówię Wam to ja i mówił o tym już pan Zambrotta. Nie ma sensu go karmić bo koleś, jakby chcąc mi zrobić przyjemność, wpisuje się w ten obraz lewicy, która potrzebuje ciągłego wroga. Potrafi tylko pluć pustymi hasłami i czarować kompletną nieznajomością rzeczywistości poza wtłoczonym, nieodzownym hasłem pt.: "wolność, równość, braterstwo!".

Mam szczerą nadzieję, i o to apeluję, że są tu ludzie, którzy jednak zechcą rozmawiać z "trollem". Wymieniać poglądy i przemyślenia. Mam również nadzieję, że nie dacie sobą manipulować. Że nie dacie wybierać sobie rozmówców, wg czyjegoś widzimisię jak chce to uczynić LJ. Ani wmawiać, że czarne jest czarne, a białe jest... o, pardon. Lapsus linguae.
Pozdrawiam ludzi chcących dyskusji, a nie obłędnych nakazów i zakazów jakichś nadpobudliwców.
- Vimes
- Juventino
O Gienierale to jest "Zielona Wrona", a także "Orła Wrona Nie pokona". Oba utwory w wykonaniu zespołu "De Press". Jakby ktoś nie wiedział, dlaczego WRONa.Mrówa pisze:http://www.youtube.com/watch?v=wud3j5mMhfY
o wojtku!

"Zielona wrona, dziób, wężyk szamerowany, kto nie da drapaka, kto nie chce zakrakać ten będzie internowany"

- deszczowy
- Juventino
To i dobrze, że nie masz, bo mądrości w tym za grosz, a i styl dyskusyjny.Don Mateo pisze:Skoro już jesteśmy przy Jaruzelskim:
Nie mam nic więcej do dodania.
Wszystkim wam, szczekacze, powiem, że nie dorastacie temu człowiekowi do pięt. Wyjdźcie sprzed komputerów i osiągnijcie połowę... co tam połowę, pół ćwierci tego, co on. Stańcie w obliczu takiej odpowiedzialności i podejmijcie właściwe decyzje, za które nie będzie was sądzić historia.
A co do "źródeł historycznych" to są równie koniunkturalne, jak cała historia.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Świetne, nie znałem tegoDon Mateo pisze:Skoro już jesteśmy przy Jaruzelskim:
Nie mam nic więcej do dodania.

Deszczowy mimo naszych wielkich różnic zdań, zawsze Cię szanowałem. Ale ciągle tracisz punkty do fejmu za bronienie tego zdrajcy narodu i sługusa Moskwy.
- deszczowy
- Juventino
Smok-u, żeby była jasność. Stan wojenny był złem. Nie pochwalę go, bo zginęli wtedy ludzie. Ale nie zdzierżę, kiedy jakiś kartoflarz, który w owym czasie spoczywał u ojca głęboko w spodniach, będzie Jaruzela obrażał. Bo w de był i gie widział. A Jaruzel jest człowiekiem, na którym w owym czasie spoczywała olbrzymia odpowiedzialność. Nie za niego, ale za cały ten kraj. Zrobił co zrobił, historia go osądzi. A nie jakiś młodzian, siedząc w wygodnym, ciepłym foteliku. I tyle.Smok-u pisze:Świetne, nie znałem tegoDon Mateo pisze:Skoro już jesteśmy przy Jaruzelskim:
Nie mam nic więcej do dodania.!
Deszczowy mimo naszych wielkich różnic zdań, zawsze Cię szanowałem. Ale ciągle tracisz punkty do fejmu za bronienie tego zdrajcy narodu i sługusa Moskwy.
Pomijają Kraj Przywiślański: co tam znowu się dzieje u Żółtych Braci?
- Mati
- Juventino
Nie zdzierżę, kiedy jakiś kartoflarz, który w owym czasie spoczywał u ojca głęboko w spodniach, będzie Adolfa obrażał. Bo w de był i gie widział. A fuhrer był człowiekiem, na którym w owym czasie spoczywała olbrzymia odpowiedzialność. Nie za niego, ale za cały niemiecki kraj. Zrobił co zrobił, historia go osądzi. A nie jakiś młodzian, siedząc w wygodnym, ciepłym foteliku. I tyle.deszczowy pisze:Ale nie zdzierżę, kiedy jakiś kartoflarz, który w owym czasie spoczywał u ojca głęboko w spodniach, będzie Jaruzela obrażał. Bo w de był i gie widział. A Jaruzel jest człowiekiem, na którym w owym czasie spoczywała olbrzymia odpowiedzialność. Nie za niego, ale za cały ten kraj. Zrobił co zrobił, historia go osądzi. A nie jakiś młodzian, siedząc w wygodnym, ciepłym foteliku. I tyle.
...

- deszczowy
- Juventino
Przesłabe porównanie. Na wyrost, kanciaste i baaaardzo nietrafione. Mati, na litość bożą, nie możesz nie wiedzieć, o co mi chodziło :doh:Mati pisze:Nie zdzierżę, kiedy jakiś kartoflarz, który w owym czasie spoczywał u ojca głęboko w spodniach, będzie Adolfa obrażał. Bo w de był i gie widział. A fuhrer był człowiekiem, na którym w owym czasie spoczywała olbrzymia odpowiedzialność. Nie za niego, ale za cały niemiecki kraj. Zrobił co zrobił, historia go osądzi. A nie jakiś młodzian, siedząc w wygodnym, ciepłym foteliku. I tyle.deszczowy pisze:Ale nie zdzierżę, kiedy jakiś kartoflarz, który w owym czasie spoczywał u ojca głęboko w spodniach, będzie Jaruzela obrażał. Bo w de był i gie widział. A Jaruzel jest człowiekiem, na którym w owym czasie spoczywała olbrzymia odpowiedzialność. Nie za niego, ale za cały ten kraj. Zrobił co zrobił, historia go osądzi. A nie jakiś młodzian, siedząc w wygodnym, ciepłym foteliku. I tyle.
...
- Mati
- Juventino
Po prostu deszczowy Twój argument mnie nie przekonuje. To, że ktoś nie żył w tamtych czasach nie znaczy, że nie ma prawa oceniać danego człowieka. Jasne, że nam (choćby mi) jest trudniej oceniać tamte wydarzenia gdyż żyję w zupełnie innych realiach, ale mimo wszystko moim zdaniem można oceniać fakty po upływie pewnego czasu.
Nie widzę osobiście sensu szukania usprawiedliwień dla Jaruzelskiego, szanuję jeśli ktoś chce to robić, ale mimo wszystko powinieneś jednocześnie rozumieć drugą stronę.
Nie widzę osobiście sensu szukania usprawiedliwień dla Jaruzelskiego, szanuję jeśli ktoś chce to robić, ale mimo wszystko powinieneś jednocześnie rozumieć drugą stronę.
- hazet
- Juventino
Kim Pan jesteś, żeby komukolwiek mówić, że nie sięgamy do pięt. Uważam, że ten człowiek to nie sięga do pięt nawet szympansowi. Jeżeli ktoś mu nie sięga do pięt jesteś to Ty... Przedmówca miał świętą racę uważając, że Pan jest trollem. Jeżeli ktoś ma odjeść od komputera to powinniście być to Pan, a nie całymi dniami siedzieć na forum.deszczowy pisze:
Wszystkim wam, szczekacze, powiem, że nie dorastacie temu człowiekowi do pięt. Wyjdźcie sprzed komputerów i osiągnijcie połowę... co tam połowę, pół ćwierci tego, co on. Stańcie w obliczu takiej odpowiedzialności i podejmijcie właściwe decyzje, za które nie będzie was sądzić historia.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kościół przeprasza za in vitro, lekarzy, pielęgniarki. - Nie, żebym się czepiał, ale to jest ciemnogród...LordJuve pisze:bo wielu nauka KK z góry kojarzy się z ciemnogrodem i widzą tylko jednostronne, wcale nie dobre, rozwiązania.
Z innej beczki:
PO: w 2012 i 2013 zero pieniędzy dla partii politycznych. Szczere chęci, czy zabieg PR?

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- deszczowy
- Juventino
No chyba Ci węgorz w nosie utkwił oOAntichrist pisze: PO: w 2012 i 2013 zero pieniędzy dla partii politycznych. Szczere chęci, czy zabieg PR?
- LordJuve
- Juventino
Ciemnogród, bo? Jeżeli człowiek wierzący prosi Boga o dużo kasy, ładną maniurę i grubą skórę (a są tacy) to dlaczego nie można się modlić za innych ludzi, którzy dopuszczają się czynów, powiedzmy, moralnie zastanawiających?Antichrist pisze:Kościół przeprasza za in vitro, lekarzy, pielęgniarki. - Nie, żebym się czepiał, ale to jest ciemnogród...LordJuve pisze:bo wielu nauka KK z góry kojarzy się z ciemnogrodem i widzą tylko jednostronne, wcale nie dobre, rozwiązania.
Jakby się modlili i przepraszali za, powiedzmy, komuchów z Korei Płn. to co, też byłby ciemnogród?