Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
Ze wszystkich przez Ciebe wymienionych graczy "wielkie"nazwisko ma tylko Pirlo. Vidal tak naprawdę kimś stał się dopiero u nas. Asamoah, Lichtsteiner to (z całym szacunkiem dla nich) - "wielkie nazwiska"? Plażo, proszę :roll:kamil cierniak pisze: Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, Pirlo
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Akurat z wymienionych przez Ciebie piłkarzy to w chwili transferu do Juve "wielkie" nazwisko miał tylko Pirlo. Reszta to byli co najwyżej obiecujący, wyróżniający się we własnych ligach piłkarze. Wielcy to oni stali się dopiero w Juventusie.kamil cierniak pisze:Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, PirloElo Vidal:) pisze:Jesteście dobrzy. Napisali o tym, że Conte dogadał się z Agnellim. I już wielkie fapanie jacy to zawodnicy nie przyjdą. Może poczekajmy na oficjalne działania. Ostatnie lata niczego was nie nauczyły. Było tyle nazwisk topowych a przychodzili ostatecznie : Borriello, Anelka, Bendtner, Toni itd. Lepiej każdego newsa traktować chłodno. Bo póki co to są tylko puste słowa, a nie czyny. Trzeba zawsze czekać na oficjalną wiadomość juventus.com. Wieloktrotnie nawet bywało tak, że zawodnik oblewał testy medyczny i z transferu nici
. Także nic nie jeszcze nie jest pewne. Chłodna głowa i czekamy spokojnie na rozwój wydarzeń.
Edit: deszczowy był szybszy.
Ja w kwestii mercato jestem optymistą. Skoro Conte chce prawdziwych wzmocnień na miarę Ligi Mistrzów to myślę, że nas panowie nie rozczarują.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 13:13 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamil cierniak
- Juventino
deszczowy pisze:Ze wszystkich przez Ciebe wymienionych graczy "wielkie"nazwisko ma tylko Pirlo. Vidal tak naprawdę kimś stał się dopiero u nas. Asamoah, Lichtsteiner to (z całym szacunkiem dla nich) - "wielkie nazwiska"? Plażo, proszę :roll:kamil cierniak pisze: Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, Pirlo
No tak, ale pamiętaj, że nie liczą się tylko wielkie nazwiska, wielkim nazwiskiem jest Anelka i co z tego? Nazwisko nie gra... PSG ma wielkie nazwiska i co wygrali coś? ledwo wygrali Ligue 1, która jest gorsza od nas, dostali lanie od Barcy, która potem przegrała 0-7 z Bayernem, a my tylko 0-4... jest się czym szczycić
Del Piero przed przejściem do Nas też był nikim, dopiero w Juve stał się legendą, gwiazdą - to znaczy, że jest słaby? ja tam wole by Juve ściagało co roku po 3 takie nijakie no-name jak Pogba, które tak wystrzelą jak własnie Pogba, niż gwiazdy po 50 mln jak Torres, który w pierwszym sezonie nie potrafił oddać celnego strzału
- zahor
- Juventino
Straszliwe to było lanie - 2:2 i 1:1. Słyszałem że Zlatan płacze do dziś. Co do porównania "oni dostali od Bayernu 0:7, a my tylko 0:4" - póki co przymknę oko i udam że tego nie widziałem.kamil cierniak pisze:PSG ma wielkie nazwiska i co wygrali coś? ledwo wygrali Ligue 1, która jest gorsza od nas, dostali lanie od Barcy, która potem przegrała 0-7 z Bayernem, a my tylko 0-4... jest się czym szczycić
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co powiedziecie na temat Ranocchi? Osobiście transfer mi się nie widzimy, tym bardziej jak w przyszłym sezonie mamy powrócić do rotacji między 3-5-2, a 4-3-3. Środek obrony Barzagli, Caceres, Chiellini i Bonucci może się podobać. Dlatego tym bardziej zainteresowałbym się jakimś lewym defensorem, który równie dobrze poradzi sobie w obu ustawieniach.
- pumex
- Juventino
Moje zdanie jest takie: mamy dużo ważniejsze potrzeby, ale jeśli Conte koniecznie uparłby się na jakiegoś obrońcę, a wybór byłby pomiędzy Ogbonną i Ranocchią, to wolałbym Żabę. Według mnie Ranocchia nie jest taki słaby, jak go niektórzy opisują, jest zwyczajnie źle prowadzony. 15mln to cena zdecydowanie zawyżona, jednak za niecałą dychę, jeśli byłaby taka możliwość... kto wiezoff pisze:Co powiedziecie na temat Ranocchi?

- Donnie
- Juventino
Ciekaw jestem tego okienka. Jesteśmy w momencie, w którym MUSIMY pójść w kierunku jakości. Rok temu poszerzyliśmy skład na tyle, że daliśmy radę udźwignąć grę na trzech frontach. To, czego brakło, to właśnie jakość na niektórych pozycjach.
Skoro mamy już zakontraktowanego Llorente, to priorytetem jest dla mnie sprowadzenie dziesiątki. I tutaj dość realnym wzmocnieniem wydaje się Jovetic, szczególnie, jeśli prawdą jest, że Mottella interesuje się Matrim i Q.
Higuain, jeśli plotki nie kłamią, to dla mnie sprawa drugorzędna. Aczkolwiek fajnie byłoby mieć go w składzie.
Ucieszyłbym się z Diamantiego. Naprawdę fajny piłkarz, z dobrą techniką. Świetnie ułożona lewa noga.
Ciekawa sprawa jest z Ryśkiem. Ponoć nie jest on już zawodnikiem, którego za wszelką cenę chcemy zatrzymać. Gdzieś wyczytałem, że w trakcie sezonu jego wydolność zaczęła się obniżać (czego potwierdzeniem może być fakt, że ostatnimi czasy zawsze był zmieniany jako pierwszy, zdarzało się, że Padoin zastępował go już po sześćdziesięciu paru minutach gry). Ponoć to ostatnia szansa, żeby zarobić na nim konkretne pieniądze. A i w przyszłym sezonie może już nie dawać nam tak dużo.
I tu z kolei pojawia się nazwisko Isli, który, przeciwnie do Ryśka, ma coraz lepsze wyniki, jeśli chodzi o swoją sprawność, co zresztą widać było w ostatnich meczach. Po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego miałby dojść do pełni formy. Ostatnio coraz częściej się mówi, że jednak z nami zostanie, co potwierdzałoby teorię, że wiążemy z nim konkretne plany. Do 3:5:2 nadaje się oczywiście dużo bardziej, niż Licht.
Skoro mamy już zakontraktowanego Llorente, to priorytetem jest dla mnie sprowadzenie dziesiątki. I tutaj dość realnym wzmocnieniem wydaje się Jovetic, szczególnie, jeśli prawdą jest, że Mottella interesuje się Matrim i Q.
Higuain, jeśli plotki nie kłamią, to dla mnie sprawa drugorzędna. Aczkolwiek fajnie byłoby mieć go w składzie.
Ucieszyłbym się z Diamantiego. Naprawdę fajny piłkarz, z dobrą techniką. Świetnie ułożona lewa noga.
Ciekawa sprawa jest z Ryśkiem. Ponoć nie jest on już zawodnikiem, którego za wszelką cenę chcemy zatrzymać. Gdzieś wyczytałem, że w trakcie sezonu jego wydolność zaczęła się obniżać (czego potwierdzeniem może być fakt, że ostatnimi czasy zawsze był zmieniany jako pierwszy, zdarzało się, że Padoin zastępował go już po sześćdziesięciu paru minutach gry). Ponoć to ostatnia szansa, żeby zarobić na nim konkretne pieniądze. A i w przyszłym sezonie może już nie dawać nam tak dużo.
I tu z kolei pojawia się nazwisko Isli, który, przeciwnie do Ryśka, ma coraz lepsze wyniki, jeśli chodzi o swoją sprawność, co zresztą widać było w ostatnich meczach. Po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego miałby dojść do pełni formy. Ostatnio coraz częściej się mówi, że jednak z nami zostanie, co potwierdzałoby teorię, że wiążemy z nim konkretne plany. Do 3:5:2 nadaje się oczywiście dużo bardziej, niż Licht.
- blackadder
- Juventino
Coś w tym jest. Ranocchia wydawał mi się lepszym graczem niż Bonucci gdy jeszcze razem grali w Bari. Jednak przy założeniu że w przyszłym sezonie zagramy 4 z tyłu to ten transfer nie ma sensu. Na środek jest Barzagli, Bonucci, Chiellini i Caceres. Tyle nam wystarczy. Ale jeśli chcemy mieć szeroką kadrę to już lepiej tego Bonerę, po prostu byle taniej.pumex pisze:Moje zdanie jest takie: mamy dużo ważniejsze potrzeby, ale jeśli Conte koniecznie uparłby się na jakiegoś obrońcę, a wybór byłby pomiędzy Ogbonną i Ranocchią, to wolałbym Żabę. Według mnie Ranocchia nie jest taki słaby, jak go niektórzy opisują, jest zwyczajnie źle prowadzony. 15mln to cena zdecydowanie zawyżona, jednak za niecałą dychę, jeśli byłaby taka możliwość... kto wiezoff pisze:Co powiedziecie na temat Ranocchi?Na stówę wolę Andreę niż jakiegoś Astoriego czy Bocchettiego.

- @D@$
- Juventino
Raz, że Berlusconi jest ogólnie mało poważny.kamil cierniak pisze:@-@D@$ - piszesz, że Angelli powiedział że nie chce Ibry, jednak to jest futboll, tu może być zasłona dymna, nie wiem co jeszcze nie mówie, że przejdzie czy nie przejdzie, ale pamiętasz jak było w Milanie i jak Berlusconi, mówił w wywiadzie, że nie chce Balotelliego zgniłego jabłka? a kilka tygodni potem Balo w czerwono-czarnej koszulce strzela 2 gole w debiucie ;D - więc czy przyjdzie Ibra czy nie dowiemy się najpóźniej 31 sierpnia
Dwa, że o "zasłonach dymnych" to ja już słyszę od kilku lat i ani razu takie domysły się nie sprawdziły. No chyba, że w drugą stronę jak Marotta coś tam palnął o topie rok temu.
Trzy, że trudno o bardziej przekonujące źródło niż wypowiedź samego Agnelliego. Mówi jasno: "definitywnie", nie musiał tego robić, mógł coś lekkiego rzucić jeśli byłaby jakaś furtka lub w ogóle nie komentować. Jasne, zawsze jest jakies prawdopodobieństwo, ale pewnie porównywalne z przyjściem Suareza.
Ogbonna nie przyjdzie bo to Torinista. Nie raz mówił, że do Juve nie przyjdzie z tego powodu.
Vidal może nie miał rangi Pirlo, ale coś tam już pykał w Bayerze. Noname to nie był, a że oprócz Juve tylko Bayern go wypatrzył to tylko się cieszyć.
Ranocchia? Nie wiem po co. JEŚLI Bocchetti byłby do wzięcia za grosze a Andrea za 15 mln to wolę starszego Włocha. Pytanie na ile byłby faktycznie Bocchetti wyceniany.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli chodzi o wzmocnienie obrony to też bym go u nas widział. Conte już z nim pracował, więc tym bardziej wie na co go stać. Tylko moim zdaniem nie ma szans, żeby Inter go sprzedał, nawet za te 15 mln. Jeśli pan M. chce wrócić do czołówki to nie sprzeda jednego z nielicznych piłkarzy z obecnej kadry, którzy coś mogą temu klubowi dać. Chyba, że Andrea sam chciałby przejść do nas i tym samym wymierzyć policzek Morattiemu, kibicom i całemu Interowi. Ale generalnie myślę, że nie ma szans na ten transfer, tym bardziej, że mamy inne priorytety.pumex pisze:Moje zdanie jest takie: mamy dużo ważniejsze potrzeby, ale jeśli Conte koniecznie uparłby się na jakiegoś obrońcę, a wybór byłby pomiędzy Ogbonną i Ranocchią, to wolałbym Żabę. Według mnie Ranocchia nie jest taki słaby, jak go niektórzy opisują, jest zwyczajnie źle prowadzony. 15mln to cena zdecydowanie zawyżona, jednak za niecałą dychę, jeśli byłaby taka możliwość... kto wiezoff pisze:Co powiedziecie na temat Ranocchi?Na stówę wolę Andreę niż jakiegoś Astoriego czy Bocchettiego.
Jeśli Conte chce faktycznie rotować ustawieniami to fajnie byłoby mieć i Lichego i Islę. Szwajcar jest idealny do 4-3-3 a Isla (w formie) do 3-5-2.Donnie pisze:Ciekawa sprawa jest z Ryśkiem. Ponoć nie jest on już zawodnikiem, którego za wszelką cenę chcemy zatrzymać. Gdzieś wyczytałem, że w trakcie sezonu jego wydolność zaczęła się obniżać (czego potwierdzeniem może być fakt, że ostatnimi czasy zawsze był zmieniany jako pierwszy, zdarzało się, że Padoin zastępował go już po sześćdziesięciu paru minutach gry). Ponoć to ostatnia szansa, żeby zarobić na nim konkretne pieniądze. A i w przyszłym sezonie może już nie dawać nam tak dużo.
- deszczowy
- Juventino
vskamil cierniak pisze: Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, Pirlo
Jakoś mi tu, bracie, logiki wewnętrznej nie staje.kamil cierniak pisze:No tak, ale pamiętaj, że nie liczą się tylko wielkie nazwiska, wielkim nazwiskiem jest Anelka i co z tego? Nazwisko nie gra...

Jeden piłkarz o naprawdę topowym statusie (Ibra) i kilka mniejszych. Mają te "wielkie nazwiska", które raz chwali, a raz mówisz, że nie grają, czy nie?kamil cierniak pisze:PSG ma wielkie nazwiska i co wygrali coś? ledwo wygrali Ligue 1, która jest gorsza od nas, dostali lanie od Barcy, która potem przegrała 0-7 z Bayernem, a my tylko 0-4... jest się czym szczycić
Zupełnie tak samo, jak Messi przed przybyciem do Barcelony xDkamil cierniak pisze:Del Piero przed przejściem do Nas też był nikim, dopiero w Juve stał się legendą, gwiazdą - to znaczy, że jest słaby
Nie chce mi się tego ciągnąć, wywołujesz mierzwę w moim umyśle, a ja potrzebuję, by był on teraz czysty i twardy jak kryształ diamentu. Bo on jest moim narzędziem, moim mieczem obosiecznym, którym bronię się przed złem świata, rozumiesz? Moją oazą spokoju, chłodną wodą w upalny dzień, parasolką w czasie deszczu. Bo deszcz to woda, a woda to życie. Dlatego mam ją w nicku. Jest w nim deszcz. Czujesz jego zapach? On nadchodzi, nie bój się! Do you want to stay under my umbrella? Zyj, bro. Z całych sił. I uśmiechaj się do ludzi, nie jesteś sam jak na deszczu łza. I nie mów mi, że Del Piero nie był gwiazdą przed Juve i dlatego trzeba kupować nie-gwiazdy, przed Juve. Bo ja coś wiem o Juve. I o gwiazdach. A ty? Co ty wiesz o deszczu i gwiazdach? Zbudowałeś byt swój zasklepiając jak termit wyloty ku światłu. I choć przyprawia cię on co dzień o szaleństwo mozolnie wzniosłeś szaniec z tego rytuału - przeciw wichrom, przypływom, gwiazdom i uczuciom.
Otwórz się na światło/ niech moc w tobie nie gaśnie/ Teraz zjeżdżam do roboty, elo! [deszczowy kończy właśnie]
- kamil cierniak
- Juventino
deszczowy pisze:vskamil cierniak pisze: Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, PirloJakoś mi tu, bracie, logiki wewnętrznej nie staje.kamil cierniak pisze:No tak, ale pamiętaj, że nie liczą się tylko wielkie nazwiska, wielkim nazwiskiem jest Anelka i co z tego? Nazwisko nie gra...
Jeden piłkarz o naprawdę topowym statusie (Ibra) i kilka mniejszych. Mają te "wielkie nazwiska", które raz chwali, a raz mówisz, że nie grają, czy nie?kamil cierniak pisze:PSG ma wielkie nazwiska i co wygrali coś? ledwo wygrali Ligue 1, która jest gorsza od nas, dostali lanie od Barcy, która potem przegrała 0-7 z Bayernem, a my tylko 0-4... jest się czym szczycić
Zupełnie tak samo, jak Messi przed przybyciem do Barcelony xDkamil cierniak pisze:Del Piero przed przejściem do Nas też był nikim, dopiero w Juve stał się legendą, gwiazdą - to znaczy, że jest słaby
Nie chce mi się tego ciągnąć, wywołujesz mierzwę w moim umyśle, a ja potrzebuję, by był on teraz czysty i twardy jak kryształ diamentu. Bo on jest moim narzędziem, moim mieczem obosiecznym, którym bronię się przed złem świata, rozumiesz? Moją oazą spokoju, chłodną wodą w upalny dzień, parasolką w czasie deszczu. Bo deszcz to woda, a woda to życie. Dlatego mam ją w nicku. Jest w nim deszcz. Czujesz jego zapach? On nadchodzi, nie bój się! Do you want to stay under my umbrella? Zyj, bro. Z całych sił. I uśmiechaj się do ludzi, nie jesteś sam jak na deszczu łza. I nie mów mi, że Del Piero nie był gwiazdą przed Juve i dlatego trzeba kupować nie-gwiazdy, przed Juve. Bo ja coś wiem o Juve. I o gwiazdach. A ty? Co ty wiesz o deszczu i gwiazdach? Zbudowałeś byt swój zasklepiając jak termit wyloty ku światłu.
I choć przyprawia cię on co dzień o szaleństwo mozolnie wzniosłeś szaniec z tego rytuału - przeciw wichrom, przypływom, gwiazdom i uczuciom.
Otwórz się na światło/ niech moc w tobie nie gaśnie/ Teraz zjeżdżam do roboty, elo! [deszczowy kończy właśnie]
heh, bardzo fajne to co napisałeś, jednak deszczowy może też być szatanem jestśli się zagłębimy w te różne religijne rzeczy... to samo światło itp

a tak na poważnie to chodzi mi o to, że wiele osób pisze, że są zawiedzeni po ostatnich okienkach itp. a ja uważam, że poprzednie okienka były super, wydawaliśmy małe pieniądze za porządnych graczy, a więksość chce średniaków za grube miliony... Melo, Diego - mieliśmy już taki okres w Juve, Dlatego co ma być to będzie, jednak nie jestem fanem wydawania 30 mln za Joveticia czy coś w tym stylu i całkowicie popieram naszego ojca Dyrektora Marrote
- Akshen
- Juventino
Nie wiem jak to widzi Conte/Marotta, ale jesli ten czwarty obronca ma grac z taka czestotliwoscia jak Marrone w tym sezonie to ja bym sie zadowolil nawet Bonera. Ciekawi mnie jak zostanie rozwiazana sprawa Isli, bo jesli on i Licht zostana to trzeba bedzie sprzedac Padoina, ktory jakby nie patrzec jest chyba jednym z ulubiencow Antonio. Nie widze potrzeby trzymania 3 zawodnikow na jedna pozycje, to tylko strata kasy, zreszta w razie czego jest przeciez Caceres.
Co do ataku to najbardziej realna opcja wydaje mi sie jednak Higuain + Diamianti, Jovetic to przeciez dodatkowe 20m + i watpie abysmy w obecnej sytuacji byli w stanie tyle wydac.
Gazety jak zwykle pisza o wielkim mercato Juve, a dzisiejsza narada jeszcze tylko wzmocnila te plotki, nie chce mi sie natomiast wierzyc, ze po jednej rozmowie zdecydowalismy sie na tak duze wydatki - nasz budzet nie udzwignalby Higuaina(25m), Diamantiego(7-8m?), Jovetica(25-30m) i Ranocchi(min. 15m).
Dlatego widze dwie opcje:
1.Higuain, Diamanti i Bonera/ktos jego pokroju
2. Jovetic i Bonera/ktos jego pokroju.
Co do ataku to najbardziej realna opcja wydaje mi sie jednak Higuain + Diamianti, Jovetic to przeciez dodatkowe 20m + i watpie abysmy w obecnej sytuacji byli w stanie tyle wydac.
Gazety jak zwykle pisza o wielkim mercato Juve, a dzisiejsza narada jeszcze tylko wzmocnila te plotki, nie chce mi sie natomiast wierzyc, ze po jednej rozmowie zdecydowalismy sie na tak duze wydatki - nasz budzet nie udzwignalby Higuaina(25m), Diamantiego(7-8m?), Jovetica(25-30m) i Ranocchi(min. 15m).
Dlatego widze dwie opcje:
1.Higuain, Diamanti i Bonera/ktos jego pokroju
2. Jovetic i Bonera/ktos jego pokroju.