Mercato (2012-2014)
- wojczech7
- Juventino
To jest wybór na zasadzie kocia kupa vs końskie łajno. Jedno i drugie pochodzenie ma podobne, ale są tacy, którym to drugie tak bardzo nie śmierdzi...Mate.G pisze:hahahahahahahahahahaahahahahaha :rotfl:wojczech7 pisze: Nie mówię, że Vucinić to kozak, ale przy Matrim i Quagliarelli wygląda jak profesor i naprawdę sztuką jest tego nie zauważyć.
Chyba tylko wtedy jak ma formę czyli raz na miesiąc.
Oni wszyscy są siebie warci nikt nie wybija się -co zresztą widać.

Vucinicia też mam powoli dość i bez żalu bym go pożegnał, ale trzeba przyznać, że nawet jak gra kupę, to w każdej chwili może coś wyczarować. Jak Matriemu, lub Q. nie idzie mam ochotę zwymiotować przed telewizorem, bo jasnym jest, że nic z tego nie będzie.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- pumex
- Juventino
Do samego Poliego nic nie mam, nie wywołuje u mnie żadnych emocji. Ale mam sporo do ewentualnego transferu Poliego do Juventusu. Bezpłciowy, kompletnie niepotrzebny zawodnik. Wiedząc, czego nam brakuje najbardziej potwornie irytują mnie tego typu zakupy. Ciągle liczę, że zamiast niego weźmiemy dużo lepszego i bardziej potrzebnego Obianga.@D@$ pisze:Ja tam nie wiem co go tak nie znosisz.pumex pisze:Gadamy też o Polim. Za każdym razem, gdy o nim słyszę mam w żołądku 'you can dance' :x

- @D@$
- Juventino
OK, wiem że wrzucasz nie swoje przemyślenia, ale włoskie newsiki, tyle że ktoś mógłby pomyśleć, że Igła już jedzie podpisać kontrakt. Ale niech będzie że mój błąd, tyle żejakku1 pisze:Adasiu, ale ja juz to wyjasnialem wielokrotnie.
jakku1 pisze:To, ze interesowalismy sie (i pewnie jeszcze interesujemy) Zlatanam jest niepodwazalne.
nie wiem na czym opierasz zawartość nawiasów. Agnelli jasno powiedział, że lipa z transferu więc nawet jeśli było jakieś zainteresowanie to już go nie ma. Może rozmowy z Raiolą były, ale też nie wiadomo czy z inicjatywy Juve, czy nam próbuje go po prostu wcisnąć.jakku1 pisze:To, ze nie sciagnelismy Ibrahimovicia nie znaczy, ze nie rozmawialismy z Raiola na jego temat, nie znaczy, ze jego kandydatura nie byla powaznie rozwazana do wzmocnienia naszego ataku. Bo byla (i pewnie wciaz jest).
Uwielbiam te merytoryczne dyskusje. Vucinic jest słaby bo jest słaby i kropka. Pisze się o zainteresowaniu MU, ale tu dalej uważacie go za zawodnika klasy B. Jestem wstanie wierzyć w te ploty, bo nie pierwszy raz się pojawiają (były jak kupowaliśmy Mirko, rok temu chyba też), więc jakieś ziarenko prawdy pewnie w tym jest (a mówiło się też o Tottenhamie). Nie mówię, że w Manchesterze zabijają się o niego, ale że chcą go do rotacji-w to uwierzę.Mate.G pisze:hahahahahahahahahahaahahahahaha :rotfl:wojczech7 pisze:Nie mówię, że Vucinić to kozak, ale przy Matrim i Quagliarelli wygląda jak profesor i naprawdę sztuką jest tego nie zauważyć.
No właśnie tu tkwi błąd, bo są różne rodzaje napastników a Mirko to zupełnie inny typ niż Matri czy Fabio. Czarnogórzec nigdy typową "9" nie był i nie będzie, więc statystyka goli do mnie nie przemawia. Powiedzmy że taki Matri strzela więcej na mecz, czy to znaczy że jest lepszym zawodnikiem (żeby nie było, obu lubię).B@rt pisze:Wiem, że są tacy piłkarze, w których przypadku bezsensem jest się powoływać na liczby, ale Vucinić do nich nie należy. No więc strzelił 10 goli w lidze. Owszem, najwięcej ze wszystkich napastników, ale też zdecydowanie najwięcej grając.
Inna rzecz że może coś w tym jest, że Vucinic się wypala jako zawodnik, dobrze jakby znalazł motywację, bo wesoło z nim nie będzie.
@pumex - ja tam nie wiem na jakiej podstawie Obiang jest "dużo lepszy", ale może czegoś się dowiem w sobotę.
Nie wiem o co to zamieszanie z Conte, czy naprawdę ktoś myslał, że na wczorajszym spotkaniu z Agnellim zerwie umowę? W tych gazetach nie mają już oczym pisać.
- Akshen
- Juventino
Jak bardzo irytujacy Mirko by nie byl to fakt jest taki, ze jesli wezmiemy pod uwage zarowno gole jak i asysty to byl zdecydowanie naszym najlepszym napastnikiem. Lubie Quaga i Matriego, ale jesli mialby przyjsc Higuain to pozbylbym sie obu, a z aktualnego ataku zostawil tylko Gio i Vucinica.
- kamil cierniak
- Juventino
@-@D@$ - piszesz, że Angelli powiedział że nie chce Ibry, jednak to jest futboll, tu może być zasłona dymna, nie wiem co jeszcze nie mówie, że przejdzie czy nie przejdzie, ale pamiętasz jak było w Milanie i jak Berlusconi, mówił w wywiadzie, że nie chce Balotelliego zgniłego jabłka? a kilka tygodni potem Balo w czerwono-czarnej koszulce strzela 2 gole w debiucie ;D - więc czy przyjdzie Ibra czy nie dowiemy się najpóźniej 31 sierpnia
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
toucheAkshen pisze:Jak bardzo irytujacy Mirko by nie byl to fakt jest taki, ze jesli wezmiemy pod uwage zarowno gole jak i asysty to byl zdecydowanie naszym najlepszym napastnikiem. Lubie Quaga i Matriego, ale jesli mialby przyjsc Higuain to pozbylbym sie obu, a z aktualnego ataku zostawil tylko Gio i Vucinica.

Myślę podobnie (choć ciut inaczej). Pomijając aspekt fantastyczny moim zdaniem jak najbardziej prawidłowe myślenie władz klubu kształtuje się następująco:
12/13 -> 13/14
Pepe -> Pepe
Vucinić -> Jovetić
Giovinco -> Diamanti
Quaglia -> Quaglia
Bendtner -> Llorente
Matri-> Higuain
Taki zestaw daje nam nieograniczone wręcz możliwości w ataku. Są skrzydła, jest środek, jest trequartista, jest gra głową, jest szybkość, są uderzenia z dystansu, jest joker potrafiący strzelać z tysiąca metrów.
Oooołaaaaa moja ręka!!!!
:płaczę:
- Akshen
- Juventino
heh atak marzenie, z takim skladem mozna by grac kilkoma formacjami - 352, 433, 4231. Conte mialby niezle pole do popisu
. Do tego kupic Berardiego, druga polowke Boakye i wyslac ich razem z Lealim na wypozyczenie do Sassuolo, niech sie chlopaki ogrywaja. Przy dobrych wiatrach za dwa sezony Berardi wskoczyl by w miejsce Mirko, a Boakye w miejsce Quaga
.

- kamil cierniak
- Juventino
yanquez pisze: 12/13 -> 13/14
Pepe -> Pepe
Vucinić -> Jovetić
Giovinco -> Diamanti
Quaglia -> Quaglia
Bendtner -> Llorente
Matri-> Higuain
Taki zestaw daje nam nieograniczone wręcz możliwości w ataku. Są skrzydła, jest środek, jest trequartista, jest gra głową, jest szybkość, są uderzenia z dystansu, jest joker potrafiący strzelać z tysiąca metrów.
TEŻ TAK CHCE!!
Buffon-Storari-Rubinho
Chiellini-Bonucci-Barzagli-Caceres-Ranochia
Pirlo-Lodi
Lichtsteiner-Pepe-Isla
Vidal-Marchisio-Pogba-Giaccherini-Padoin/Poli/Obiang
Asamoah-Peluso-Bonaventura
Jovetić-Diamanti-Llorente-Quagliarella-Higuain
tylko jak teraz spojrzymy to zostaje tylko 1 wychowanek i jak to jest z LM?
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Juve powinno ściągnąć solidnego stopera na ławę np. Astori, Ogbonna, Douglas czy Ranocchia, lewego obrońce nadającego się do 4-3-3 i do 3-5-2, zmiennika Pirlo niekoniecznie młodego bo chyba w tym momencie nie ma takiego na rynku bo wątpię w ściągnięcie Obianga, może za rok. Trzeba także przebudować atak.
Wtedy na stoperze może grać BBC plus Caceres i jeden z wyżej wymienionej czwórki i ewentualnie Peluso
Na bokach Lichy, Isla a na lewej nowy zawodnik i ewentualnie Peluso, Asamoah i Giaccherini
W pomocy MVP plus Pogba Asamoah i np. Lodi
Atak to Llorente, dwóch nowych topów i Diamanti
W kadrze byłby także Pepe nadawałby się do 4-3-3, dlatego uważam że 4 napastników wystarczy
Sprzedać De Ceglie, Padoina i napastników
Wtedy na stoperze może grać BBC plus Caceres i jeden z wyżej wymienionej czwórki i ewentualnie Peluso
Na bokach Lichy, Isla a na lewej nowy zawodnik i ewentualnie Peluso, Asamoah i Giaccherini
W pomocy MVP plus Pogba Asamoah i np. Lodi
Atak to Llorente, dwóch nowych topów i Diamanti
W kadrze byłby także Pepe nadawałby się do 4-3-3, dlatego uważam że 4 napastników wystarczy
Sprzedać De Ceglie, Padoina i napastników
- Orkos
- Juventino
Ci których pogrubiłem za żadne skarby nie chciałbym w Juve. Astori funduje przeciwnikom mnóstwo karnych i głupich zagrań. Ranocchia zatrzymał się w rozwoju, a z dwójki Ranocchia-Bonucci to ten pierwszy miał być TOPowym stoperem. Torino nie sprzeda nam Ogbonny. Byłby za drogi. Pozostaje Douglas, któremu też pewnie by się to nie widziało bo jak każdy chciałby grać, a nie gapić się na mecz z ławki. Jest w sile wieku. Szkoda go marnować.19 pisze:Juve powinno ściągnąć solidnego stopera na ławę np. Astori, Ogbonna, Douglas czy Ranocchia
- Orkos
- Juventino
Ja broń Boże Ciebie nie atakuje. Po prostu mówię jak wygląda sytuacja i co myślę o tych zawodnikach.19 pisze:Ja tylko podałem przykład na podstawie plotek które się pojawiają w necie, uważam tylko że powinien przyjść przyzwoity stoper
- Dybala 4ever
- Juventino
Jesteście dobrzy
. Napisali o tym, że Conte dogadał się z Agnellim. I już wielkie fapanie jacy to zawodnicy nie przyjdą. Może poczekajmy na oficjalne działania. Ostatnie lata niczego was nie nauczyły. Było tyle nazwisk topowych a przychodzili ostatecznie : Borriello, Anelka, Bendtner, Toni itd. Lepiej każdego newsa traktować chłodno. Bo póki co to są tylko puste słowa, a nie czyny. Trzeba zawsze czekać na oficjalną wiadomość juventus.com. Wieloktrotnie nawet bywało tak, że zawodnik oblewał testy medyczny i z transferu nici
. Także nic nie jeszcze nie jest pewne. Chłodna głowa i czekamy spokojnie na rozwój wydarzeń.

- kamil cierniak
- Juventino
Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, PirloElo Vidal:) pisze:Jesteście dobrzy. Napisali o tym, że Conte dogadał się z Agnellim. I już wielkie fapanie jacy to zawodnicy nie przyjdą. Może poczekajmy na oficjalne działania. Ostatnie lata niczego was nie nauczyły. Było tyle nazwisk topowych a przychodzili ostatecznie : Borriello, Anelka, Bendtner, Toni itd. Lepiej każdego newsa traktować chłodno. Bo póki co to są tylko puste słowa, a nie czyny. Trzeba zawsze czekać na oficjalną wiadomość juventus.com. Wieloktrotnie nawet bywało tak, że zawodnik oblewał testy medyczny i z transferu nici
. Także nic nie jeszcze nie jest pewne. Chłodna głowa i czekamy spokojnie na rozwój wydarzeń.
Teraz takie małe porównanie
Falcao: cena 60mln / 31bramek/7 asyst
Te moje topy które wymieniłem wyżej: 29,5mln / 34bramki/35 asyst
Dane : goal.pl
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 13:01 przez kamil cierniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dybala 4ever
- Juventino
No racja, ale nawet w momencie ich przybycia nie masz pewności czy będzie to strzał w 10 czy totalny niewypał transferowy. Także wszystko trzeba przyjmować na spokojnie.kamil cierniak pisze:Tylko nie zapominaj, że dołączyło do nas kilka wielkich nazwisk - Vidal, Asamoah, Pogba, Llorente (od lipca), Lichtsteiner, PirloElo Vidal:) pisze:Jesteście dobrzy. Napisali o tym, że Conte dogadał się z Agnellim. I już wielkie fapanie jacy to zawodnicy nie przyjdą. Może poczekajmy na oficjalne działania. Ostatnie lata niczego was nie nauczyły. Było tyle nazwisk topowych a przychodzili ostatecznie : Borriello, Anelka, Bendtner, Toni itd. Lepiej każdego newsa traktować chłodno. Bo póki co to są tylko puste słowa, a nie czyny. Trzeba zawsze czekać na oficjalną wiadomość juventus.com. Wieloktrotnie nawet bywało tak, że zawodnik oblewał testy medyczny i z transferu nici