Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
Skibil cie zjadl argumentem to teraz odwracasz kota ogonem ze whoscored to gowno, jasne ze nie ma sie co kierowac takimi stronami, bo to wszystko komputerowo jest obliczane przez komputer, ale jednak TEN komputer wyliczyl o polowe wiecej udanych dryblingow niz Vidale, Pirla.pan Zambrotta pisze:jak czytam takie wypowiedzi, to ręce opadają. Rok temu alina przekonywał ze estigarribia na lewej flance nie jest zły, bo na whoscored miał niezle statsy. Randze nie traktować ten portal jak wyrocznie, tylko traktować w formie ciekawostki.Skibil pisze: Ilość udanych dryblingów wg. whoscored:
- pan Zambrotta
- Juventino
ahaBazyliszek pisze:bo to wszystko komputerowo jest obliczane przez komputer

Nie od wracam kota ogonem, bo nie od dziś krytykuje ten portal, pewnie polowa ludzi nie wie, ze oceny i wszystkie prognozy są tam generowane przez algorytmy, tam ten sam algorytm podał ze Boenish był najlepszym zawodnikiem Polski na Euro, tego tez nie podwazysz?
- rufi8
- Juventino
Diamanti jako zmiennik to nie jest taka zła opcja, gorzej jeśli Conte sądzi, że to będzie wzmocnienie pierwszego składu. Wszystko wskazuje jednak na to, że Antek naprawdę bardzo go chce w Juve. Wiele źródeł podaje informacje jakoby to miałby być pierwszy transfer tego lata do klubu. Cóż zarząd chyba wie co robi.
Tak z innej beczki, wygląda na to, że Jo-jo chce pozostać w Violi na kolejny sezon. Do tego marzy mu się Scudetto:
http://www.football-italia.net/34181/jo ... a-scudetto
Jak dla mnie nie jest to zawodnik wart 30 mln Euro, do tego bardzo szklany.
Wygląda na to, że po Ibrze, również i jego nie pozyskamy. Ja nie będę płakał, ale lista TOPów znów zaczyna się kurczyć, jak co sezon zresztą.
Tak z innej beczki, wygląda na to, że Jo-jo chce pozostać w Violi na kolejny sezon. Do tego marzy mu się Scudetto:
http://www.football-italia.net/34181/jo ... a-scudetto
Jak dla mnie nie jest to zawodnik wart 30 mln Euro, do tego bardzo szklany.
Wygląda na to, że po Ibrze, również i jego nie pozyskamy. Ja nie będę płakał, ale lista TOPów znów zaczyna się kurczyć, jak co sezon zresztą.
- pan Zambrotta
- Juventino
Nie twierdze, ze Diamanti to drewno, ale na boga, facet ma trzydziestke na karku, zaliczył jeden dobry sezon, a większość swojej kariery przekopal w śmiesznych klubach. Ilu było juz takich, naturalnym chyba jest mieć więcej wątpliwości co do takiego transferu niż mówić 3xtak, bo dla mnie taka postawa jest niezrozumiala, tym bardziej ze od dwóch lat czeksmy na jakościowych graczy, a w TO mercato sprowadzenie topów to muss. Tyle.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Koledzy drodzy...
Diamanti nie przychodzi, żeby straszyć Bayerny, tylko żeby poszerzać pole gry w przypadku przyczajonych autobusów. Ma pełnić rolę Pepe, która przypominam była rok temu rolą ważną, ale daleko jej było do decydującej. Kiedy Atalanta będzie miała 6 obrońców i podwajani będą środkowi napastnicy (bo jestem pewien, że będziemy grali 3-5-2) wtedy robimy magiczną zmianę Lichy-Diamanti (czy tam Marchisio-Diamanti... duze uproszczenie, ale chodzi mi o rolę w drużynie) i zaczynamy grać pięknie i szeroko.
Diamanti nie przychodzi, żeby straszyć Bayerny, tylko żeby poszerzać pole gry w przypadku przyczajonych autobusów. Ma pełnić rolę Pepe, która przypominam była rok temu rolą ważną, ale daleko jej było do decydującej. Kiedy Atalanta będzie miała 6 obrońców i podwajani będą środkowi napastnicy (bo jestem pewien, że będziemy grali 3-5-2) wtedy robimy magiczną zmianę Lichy-Diamanti (czy tam Marchisio-Diamanti... duze uproszczenie, ale chodzi mi o rolę w drużynie) i zaczynamy grać pięknie i szeroko.
- Orkos
- Juventino
Z tego co się orientuje to on chyba nawet grywał jako cofnięty napastnik. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Tak jak pisał kolega wyżej - Diamanti ma być rezerwowym. Gość nie ma w LM nokautować Chelsea czy innego klubu. Ma być lekarstwem na ligowe autobusy.
Nie narzekajcie. Gość na prawdę ogarnia sprawę i nie jest kaleką.
Ten sam lament był jak przychodził do Juve Giaccherini, a wiedza o nim opierała się o tej zmaszczonej sytuacji w meczu z Juve gdzie nie trafił do pustej bramki.
Diamanti nie zawiedzie.
Tak jak pisał kolega wyżej - Diamanti ma być rezerwowym. Gość nie ma w LM nokautować Chelsea czy innego klubu. Ma być lekarstwem na ligowe autobusy.
Nie narzekajcie. Gość na prawdę ogarnia sprawę i nie jest kaleką.
Ten sam lament był jak przychodził do Juve Giaccherini, a wiedza o nim opierała się o tej zmaszczonej sytuacji w meczu z Juve gdzie nie trafił do pustej bramki.
Diamanti nie zawiedzie.
- rufi8
- Juventino
No tak, tyle że Marotta i spółka są przekonani, co można wyczytać w wywiadzie z Agnellim na głównej, że dla Juventusu TOP PLAYER oznacza mniej więcej tyle, że może to być każdy zawodnik o dosyć znanym nazwisku byleby tylko nie kosztował zbyt wiele. Agnelli daje tu za przykłady Pirlo, Vidala, Pogbę pozyskanych za czapkę gruszek i Llorente, za którego mogliśmy zapłacić klauzulę zapisaną w kontrakcie (37 baniek), ale woleliśmy poczekać i pozyskaliśmy go za darmo.pan Zambrotta pisze: w TO mercato sprowadzenie topów to muss.
Ja sobie już odpuściłem jaranie się głośnymi nazwiskami przewijającymi się
w przeróżnych niusach. Szkoda zdrowia.
- AdiZ
- Juventino
A czego się po Marottcie spodziewałeśpan Zambrotta pisze:Nie twierdze, ze Diamanti to drewno, ale na boga, facet ma trzydziestke na karku, zaliczył jeden dobry sezon, a większość swojej kariery przekopal w śmiesznych klubach. Ilu było juz takich, naturalnym chyba jest mieć więcej wątpliwości co do takiego transferu niż mówić 3xtak, bo dla mnie taka postawa jest niezrozumiala, tym bardziej ze od dwóch lat czeksmy na jakościowych graczy, a w TO mercato sprowadzenie topów to muss. Tyle.

Wiek to ważne kryterium ale nie najważniejsze. Nedved jak przychodził miał 29 lat, też prawie 30 na karku. Jakoś wiek mu nie przeszkadzał by grać kapitalnie. Diamanti jest w okresie, w którym można z niego wycisnąć wszystko to co najlepsze. Giaccherini też błąkał się po niższych ligach przeskoczył przez Juve do reprezentacji. Trzeba kupić Tap Madl i na tym się skupić. Alessandro jako rozszerzenie kadry to dobry ruch (za rozsądne pieniądze), nie zdziwi mnie jak będzie dość często gościł w pierwszej 11. Zresztą ekspert już się wypowiedział, więc dyskusja zbędna
Bonaventura jeszcze proszę.
- Padoin
- Juventino
Panie Zambrotta
Pewnie, że top to mus, ale nie możemy zapominać (tutaj zmieniam temat)
o zastępcy Pirlo a mianowicie Lodi. Przeczytałem, już tyle złych komentarzy na jego temat, że krew mnie zalewa, za 6 mln postać nie anonimowa w tej lidze, ograna itd. Zdecydowanie na tak. Ponieważ, nie wydamy 30 mln na Verattiego.
Następna kwestia: Diamanti. Jakiś koleś napisał, że jest gorszy od Pepe
Ładne żarty. Mała kwota raz, obunożny-dwa, kreatywny-trzy. Ograny w lidze-cztery. Skuteczny- pięć. Nie blokuje transferu top playera- sześć.
Higuain, Lodi, Diamanti i jakiś obrońca.
Nie spodziewałbym się fajerwerków.
o zastępcy Pirlo a mianowicie Lodi. Przeczytałem, już tyle złych komentarzy na jego temat, że krew mnie zalewa, za 6 mln postać nie anonimowa w tej lidze, ograna itd. Zdecydowanie na tak. Ponieważ, nie wydamy 30 mln na Verattiego.
Następna kwestia: Diamanti. Jakiś koleś napisał, że jest gorszy od Pepe

Higuain, Lodi, Diamanti i jakiś obrońca.
- Zdun
- Juventino
Zastępca Pirlo jest Pogba, nie potrzebujemy ani Lodiego ani nikogo innego na tej pozycji. Trzeba wzmacniac napad napad napad...Wyrzucic te drewna z ataku i kupić kogoś porządnegoPadoin pisze:Panie Zambrotta
Następna kwestia: Diamanti. Jakiś koleś napisał, że jest gorszy od PepeŁadne żarty. Mała kwota raz, obunożny-dwa, kreatywny-trzy. Ograny w lidze-cztery. Skuteczny- pięć. Nie blokuje transferu top playera- sześć.
Higuain, Lodi, Diamanti i jakiś obrońca.![]()
- Orkos
- Juventino
Nie nie nie. Pogba to żaden kreator gry. Idealnym następcą Pirlo jest niestety Verratti.Zdun pisze: Zastępca Pirlo jest Pogba, nie potrzebujemy ani Lodiego ani nikogo innego na tej pozycji. Trzeba wzmacniac napad napad napad...Wyrzucic te drewna z ataku i kupić kogoś porządnego
Pogba to zawodnik bardziej w stylu Vidala, który głównie skupia się na odbiorze piłki.
- Spadino
- Juventino
1. Nie, astępcą Pirlo na pewno nie jest Pogba.Zdun pisze: Zastępca Pirlo jest Pogba, nie potrzebujemy ani Lodiego ani nikogo innego na tej pozycji. Trzeba wzmacniac napad napad napad...Wyrzucic te drewna z ataku i kupić kogoś porządnego
2. Tak, potrzebujemy kogoś na tą pozycję (Lodi pasuje)
Jak tu ktoś napisał: Higuain, Diamanti, Lodi + inwestycje w przyszłość. Bez fajerwerków, ale dobrze.

Szkoda tylko że sprowadzamy piłkarzy +28 lat... Wiem, Calcio w kontekście dojrzewania piłkarskiego różni się od innych lig, ale musimy pamiętać że obecna jedenastka jest w zaawansowanym wieku, a oprócz Pogby to żaden młodszy gracz się nie nadaje...
JUVE PER SEMPRE!