Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- annihilator1988
- Juventino
A za rok kolejne odejścia. Kopnąć w dupe Leminy nie ma komu
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- juvemaroko
- Juventino
Bonucci od jakiegos czasu sprawial wrazenia ze bardziej szkodzi druzynie niz pomaga. Prawdopodobnie to dobra decyzja zeby sie jego pozbyc szczegolnie jesli to co sie pisze o wydarzeniach podczas finalu LM okaza sie prawda to ja jestem za tym zeby zakonczyc z nim wspolpraca.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Srogo zawiodłem się na Bonuccim. Wielu widziało w nim lidera defensywy i szatni a tymczasem wraz z tym karaluchem Alvesem narobił śmierdzące gówno w szatni, w przerwie finału LM, w dodatku po przyzwoitej i wyrównanej pierwszej połowie. Zrozumiałbym gdyby nerwy komuś puściły, gdyby do przerwy Real prowadził 2/3-0, ale wówczas wynik i nasza gra dawały nadzieje na triumf. Byłem święcie przekonany że w szatni wydarzyło się coś złego, że Ci zawodnicy po zaledwie 15 minutach nie mogli tak drastycznie spuścić z tonu bez powodu. Teraz już wiadomo kto był winowajcą i prowodyrem. Mimo to warunki transferu, zarówno Alvesa jak i Bonucciego są niepoważne - powinniśmy wydoić skośnych do ostatniego grosza, albo niech Bonucci z własnej kieszeni dokłada do transferu, skoro tak mu u nas źle.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 23:28 przez Baczu, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeden z dziennikarzy mowil dzisiaj, ze jego zdaniem Bonucci nie chcial isc do Milanu, ale zostal do tego zmuszony.
Kolejne "dobre" info od De Bonisa - Pjaca ma jakis kolejny problem i jego powrot na murawe sie przedluzy.
Kolejne "dobre" info od De Bonisa - Pjaca ma jakis kolejny problem i jego powrot na murawe sie przedluzy.
- Julek997
- Juventino
Niech Sandro odejdzie w tym sezonie za 70mln do Chelsea, bo za rok i tak i tak go sprzedadzą tylko, że pewnie za 30mln i jeszcze do Interu.
Genialna strategia, na pewno LM wygramy. Morata, Tevez, Pirlo, Pogba, Vidal, Bonucci. Za rok Dybala, Sandro i tak w koło Macieju.
Takie szejki z PSG za żadne Chiny nie puszczą Verattiego, ale tam mają jaja. Masz z nami kontrakt masz grać, tyle hajsu Ci płacimy, wykreowaliśmy Ciebie, to twój obowiązek poświecać się dla tego klubu.
A u nas... Już zaczyna mnie irytować ta strategia. Żeby nawet WŁOSI odchodzili??
Już nie wspominam o Llorente, Alvesach itp. bo szkoda gadać.
Genialna strategia, na pewno LM wygramy. Morata, Tevez, Pirlo, Pogba, Vidal, Bonucci. Za rok Dybala, Sandro i tak w koło Macieju.
Takie szejki z PSG za żadne Chiny nie puszczą Verattiego, ale tam mają jaja. Masz z nami kontrakt masz grać, tyle hajsu Ci płacimy, wykreowaliśmy Ciebie, to twój obowiązek poświecać się dla tego klubu.
A u nas... Już zaczyna mnie irytować ta strategia. Żeby nawet WŁOSI odchodzili??
Już nie wspominam o Llorente, Alvesach itp. bo szkoda gadać.
- tomassi14
- Juventino
nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> 40mln za 30 letniego pilkarza, ktory podobno sprawia problemy i psuje atmosfere to jeszcze tragedii nie ma...
powinno byc 50 mln, moze chociaz dodadza MDS wart te 10 mln to nie bedzie tak bolalo
Osobiscie nie wierze w umiejetnosci montelli - zadania nie ma latwego wiec milan nie musi byc taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
ja tego nie pamietam ale juz oddawalismy milanowi r. baggio bo byl alex, czemu historia mialaby sie z ruganim nie powtorzyc, musi grac i zbierac doswiadczenie
coz let see
powinno byc 50 mln, moze chociaz dodadza MDS wart te 10 mln to nie bedzie tak bolalo
Osobiscie nie wierze w umiejetnosci montelli - zadania nie ma latwego wiec milan nie musi byc taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
ja tego nie pamietam ale juz oddawalismy milanowi r. baggio bo byl alex, czemu historia mialaby sie z ruganim nie powtorzyc, musi grac i zbierac doswiadczenie
coz let see
- mrozzi
- Juventino
Rozumiem klotnie, wiem, ze nasmrodzil. Fakt jest jednak taki, ze tracimy jednego z niewielu obecnie klasowych Wlochow, za rok odchodzi Buffon. Faktycznie wchodzimy w nowa ere z buta.
Jestescie pewni, ze nie stracimy teraz Sandro? Przeciez po czyms takim tym bardziej moglby chciec opuscic klub.
Jestescie pewni, ze nie stracimy teraz Sandro? Przeciez po czyms takim tym bardziej moglby chciec opuscic klub.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Gracze takie rzeczy pewnie wiedzą wcześniej niż my. Na pewno nie jest to dla nich niespodzianka, żeby mieli teraz uciekać już nie przesadzaj.CavAllano pisze:
- wloski
- Juventino
Było kilka głosów że Benatia został wykupiony bo coś się święci, no i proszę Bonucci odchodzi. Zostaniemy z czwórką środkowych Marokańczyk olał reprę także powinien być zdrowy przez cały sezon, jeszcze opcja większej ilości spotkań samego Ruganiego i jakoś to będzieCavAllano pisze:Rozumiem klotnie, wiem, ze nasmrodzil. Fakt jest jednak taki, ze tracimy jednego z niewielu obecnie klasowych Wlochow, za rok odchodzi Buffon. Faktycznie wchodzimy w nowa ere z buta.

- deszczowy
- Juventino
- LordJuve
- Juventino
Zdaniem kibiców Milanu ich klub "wraca na szczyt". Ja mam wrażenie, że mój klub robi krok wstecz. Oby to był ten krok przed dwoma kolejnymi do przodu.
Bonuc ma być podobno w drodze do Mediolanu.
Ja jestem przybity tą całą sytuacją. Wczoraj gruchnęło, że jest możliwość sprzedania fundamentu obrony. Jutro piłkarza ma już u nas nie być.
Szkoda, że nas zarząd nie jest tak sprawny w kupowaniu klasowych piłkarzy.

Bonuc ma być podobno w drodze do Mediolanu.
Ja jestem przybity tą całą sytuacją. Wczoraj gruchnęło, że jest możliwość sprzedania fundamentu obrony. Jutro piłkarza ma już u nas nie być.
Szkoda, że nas zarząd nie jest tak sprawny w kupowaniu klasowych piłkarzy.

- mrozzi
- Juventino
To musialo byc na tapecie od jakiegos czasu. Ktos wyciagnal wypowiedz Montelli, w ktorej ten powiedzial, ze jestesmy przed nimi, ale zartem dodal, ze byc moze nam kogos podkradna.
Tez mysle, gdzie sa te klubowe pieniadze. Coste i Schicka przerzucamy na kolejne okno, o transferze Bonucciego musieli wiedziec od jakiego czasu.
Tez mysle, gdzie sa te klubowe pieniadze. Coste i Schicka przerzucamy na kolejne okno, o transferze Bonucciego musieli wiedziec od jakiego czasu.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Myślę, że powinieneś się tutaj udzielać częściej, jak kiedyś.jakku1 pisze:Nie pamietam juz dokladnie kto na VS o tym wspominal, ale bylo to bardzo dobre zrodlo i cala historia sie kupy trzymała. Zreszta, znalazłem tę rozmowę z Pumim, wiecchyba sie nie obrazi, jesli wrzucę. Z perspektywy czasu tamte doniesienia wydaja się jak najbardziej trafne.
http://oi63.tinypic.com/1zp73gn.jpg
http://oi65.tinypic.com/t6qrcz.jpg

Ja nie wylewałbym od razu na Bonucciego wiadra pomyj i nie odbierałbym mu statusu juventino, jak niektórzy. Fakt, jego zachowania w ostatnich miesiącach były poniżej wszelkiego poziomu, ale nie zapominajmy, że jednak chłop przez tych kilka lat zawsze dawał z siebie wszystko i zostawiał serce na boisku. Poza nim też się identyfikował z klubem i kibicami. Przekonany jestem, że te jego uniesienia też wynikały z ambicji i sportowej złości a nie dlatego, że nie lubi połowy drużyny, choć nie ma wątpliwości, że szatnię zasmrodził. Rozstajemy się pewnie w niezbyt sympatycznych okolicznościach, głównie z winy samego Leo, ale to jeszcze nie znaczy, żeby go mieszać z błotem. Ja tam go lubię i uważam, że tak, jak Pirlo hasający w koszulkach Interu i Juventusu zawsze będzie legendą Milanu, tak Bonucci, nawet jeśli swoją karierę będzie kontynuował w czerwono-czarnych barwach, na stałe zapisał się w historii Juve i będzie jedną z czołowych postaci Juventusu początku XXI w. Szkoda, że ten związek ma taki finał, no ale co zrobić.
Uważam, że ściągnięcie Caldary to najlepsze rozwiązanie. Nie ma co się bawić w De Vrijów i Manolasów, tylko rzucić Ruganiego do podstawy bo zasługuje na to i dorzucić do tego Mattię. Tę obronę i tak trzeba odświeżyć, a skoro już trafia się okazja to niech Rugani z Caldarą grają razem od czasu do czasu i się zgrywają. Poziom BBC w najlepszych momentach to raczej nie będzie, ale nie można wiecznie grać Barzaglim. Młodzi też muszą dostać swoje szanse, a moim zdaniem właśnie trafia się okazja ku temu, by rozpocząć - być może z uwagi na to, że w kadrze ciągle mamy Chielliniego, Benatię i Barzę dość bezboleśnie - kolejną epokę w defensywie.Poprostu pisze:Agent Caldary i Cassaty własnie ma spotkanie z naszymi w Mediolanie. Cassata ma trafić do Sass. Rozmowy mają dotyczyć także Caldary ze względu na sytuacje Bonu.
Boli mnie odejście Bonucciego, głównie dlatego, że - podobnie jak Vidal - na swojej pozycji jest mistrzem i punktem odniesienia dla całej reszty, ale jestem w stanie zrozumieć fakt, że go wyrzucamy. Po tym całym gnoju jakiego narobił jest to jednak logiczne, że zarząd i trener chcą się go pozbyć. Największy niesmak w tym wszystkim budzi ta kwota. Nie powala na kolana. Choć oczywiście lepsze 40 mln niż rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.
Ja jednak teraz akurat będę bardziej spokojny o Sandro bo nikt u nas chyba nie jest tak głupi, by pozbywać się dwóch filarów w jedno lato. Zresztą, wybacz, ale to takie wróżenie z fusów.CavAllano pisze:Jestescie pewni, ze nie stracimy teraz Sandro? Przeciez po czyms takim tym bardziej moglby chciec opuscic klub.

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 23:50 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alex96
- Juventino
Ty nie masz problemu ze sobą? Na przestrzeni dwóch dni Twoje posty są o 180 stopni inne. Najpierw, że Milan zobaczy Leo jak świnia niebo a teraz to :]Cabrini_idol pisze:Czyli teoretycznie Bonucci spłaca nam 2 ratę za Higuaina. Costa odroczony o rok, teraz tylko 6 mln. Schick odroczony o rok, teraz bodajże 5 mln.
Pytanie gdzie te hajsy. Przecież to śmierdzi dwoma,trzema konkretnymi transferami do klubu. Bernarderschi, PO i ŚP.
Mniej emocji rodem z TVN.
- tomassi14
- Juventino
licze ze na finalizacje cancelo i berny
a na koniec bombe na srodkowego defensywnego pomocnika - wtedy powinnismy byc silniejsza druzyna
Dodatkowo wojtek ( bedziemy miec dwoch najlepszych fachowców )
podobno dajemy za keite 15mln a lazio chce 20mln, wiec powinni tez to zamknac
Pjaca tez juz biega
a na koniec bombe na srodkowego defensywnego pomocnika - wtedy powinnismy byc silniejsza druzyna
Dodatkowo wojtek ( bedziemy miec dwoch najlepszych fachowców )
podobno dajemy za keite 15mln a lazio chce 20mln, wiec powinni tez to zamknac
Pjaca tez juz biega