Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 14:51

Arbuzini pisze:
CavAllano pisze:Gazzetta przytacza dziś słowa Riquelme - widział w swoim życiu bardzo niewielu piłkarzy, którzy w tak znakomity sposób operują piłką co Bentancur.
Myślę, że chłopak ma duży talent i ze względu na to, że nie jest jakoś mocno medialny i go nie znamy, trochę go na forum nie doceniamy. Fajnie byłoby go sprowadzić już w zimie. Nie wiem, co Riquelme miał na myśli, Bentancur nie jest często dryblującym graczem, aczkolwiek elegancji w grze nie można mu odmówić.
Jak i samemu Riquelme. Więc może Argentyńczykowi chodziło o takie operowanie piłką, z jakiego on sam słynął. Nie obraziłbym się bo oglądanie Riquelme to była czysta przyjemność ;)

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 15:01

Arbuzini pisze:Eee... Tolisso za 50 mln E to chyba lekka przesada, nikt tyle za niego nie da. Lyon to nie jest klub, który uparcie dąży do tego żeby utrzymać swój skład. Już nie. Za mniejszą kwotę powinni się ugiąć. Weźcie pod uwagę, że to też nie jest zawodnik, którego widziałoby u siebie pół Europy.

O Lacazette mogliśmy równie dobrze pytać w kontekście Mandzukicia, ale osobiście nie uważam żeby zainteresowanie tym zawodnikiem z naszej strony było jakoś szczególnie duże.

Zależy nam na Verrattim i to jest chyba oczywiste. Idea ItalJuve jest wiecznie żywa, ale jak to często bywa, w starciu z bezwzględnymi prawami ekonomii polega. Poza tym z włoskich środkowych pomocników mamy jeszcze Mandragorę oraz pierwszeństwo po Sensiego, który już chyba na dobre wywalczył pierwszy skład w Sassuolo. To trochę obniża ciśnienie na Marco.
Z całym szacunkiem, bo jesteś jednym z użytkowników, których posty czyta się z przyjemnością, ale zestawianie Verattiego z Mandragorą czy Sensim to jest gruba przesada. Marco jest bezsprzecznie jednym z najlepszych piłkarzy w Europie na swojej pozycji, do tego jako jeden z nielicznych może być prawdziwym registą w 3-5-2 (poza nim widziałbym tam jeszcze tylko Dahouda), a pozostali dwaj to młodzi, perspektywiczni zawodnicy, z których mogą, ale nie muszą być świetni piłkarze.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 15:36

@panlider Jemu zapewne chodziło o to ze Włochów którzy będą mogli stać się częścią Juve w przyszłości mamy. Stąd zawodnik porównywalny klasa z Verrattim może być innej narodowości, jednak idea ItalJuve dalej będzie kontynuowana. :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 15:45

- Na dzisiaj zaplanowane jest spotkanie DS Ascoli z przedstawicielami Juventusu podczas którego mamy dojść do szczęśliwego zakończenia negocjacji. Juventus ma zapłacić 4.5 mln euro + dołączyć do tego 1-2 swoich młodych piłkarzy. Prawodpodobnie Elvis Kabashi + jeszcze kogoś z Primavery.

- Ojciec Zazy udzielił dzisiaj wywiadu TuttoJuve.com i niestety nie wygląda to zbyt dobrze. Simone jest obecnie w Turynie i rozmawia z przedstawicielami Juventusu w sprawie swojej przyszłości (możliwe, że dzisiaj pojawią się jakieś informacje). Chciałby wrócić do Włoch, ale nie jest to takie proste. Potrzebują jeszcze kilku dni, aby dokonać właściwego wyboru dla Zazy. Przyznał, że nie było żadnego kontaktu z Fiorentiną. Po raz kolejny narzekał, że nie chcieli grać w Anglii i że było to złe dla Simone. Potwierdził, że przejście do Valencii jest najbardziej prawdopodobne, ale nie ma jeszcze ostatecznej decyzji (nie powiedział czy chodzi tutaj o ich decyzję czy Valencii). Obecnie jedynie Valencia jest poważnie zainteresowana Zazą. Kontaktują się z jeszcze jednym hiszpańskim zespołem, ale jest jeszcze za wcześnie, aby cokolwiek powiedzieć.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 16:15

Wiecie co? Ja coraz bardziej nabieramy przekonania ze Łysolek zostanie z nami na rundę wiosenna i będzie wzmocnieniem na Serie A - bo kadra do CL ma większe ograniczenia. Może i nie głupi pomysł to by był. Przydałby się.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 16:51

Virgil pisze:Jeżeli ktoś rzuci za Dybalę 80mln+ no to cóż to są oferty raczej których się nie odrzuca.
E tam marne 80. W Hiszpanii już piszą, że nas Perez osaczy ofertą 105 mln. :smile:

Ja tam nikogo nie zamierzam przekonywać, że Dybala zostanie ani, że zakończy w ogóle swoją karierę w Turynie (sam nie wierzę, że to zrobi). Jak chcecie to się przecież możecie emocjonować tak jak np. wtedy gdy pisali, że a to Perez śle miłosne smsy do Pogby a to Barcelona się dogaduje i z piłkarzem i z Beppe po kryjomu. Koniec końców Pogba odszedł, zgoda, ale trafił tam gdzie mało kto się spodziewał a bzdury hiszpańskich dziennikarzy okazały się gówno warte.

A tak apropo jeszcze nowego kontraktu. To jeśli to prawda, że Paulo domagał się zarobków na poziomie Higuaina to mi się to osobiście średnio podoba. Zgadza się, zagrał bardzo dobry sezon, ale tylko jeden. Higuain ma takich na swoim koncie już kilka.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 17:20

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wiecie co? Ja coraz bardziej nabieramy przekonania ze Łysolek zostanie z nami na rundę wiosenna i będzie wzmocnieniem na Serie A - bo kadra do CL ma większe ograniczenia. Może i nie głupi pomysł to by był. Przydałby się.

A Pjaca zagra kolejne 20 minut na pół sezonu.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 17:27

Sorek21 pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wiecie co? Ja coraz bardziej nabieramy przekonania ze Łysolek zostanie z nami na rundę wiosenna i będzie wzmocnieniem na Serie A - bo kadra do CL ma większe ograniczenia. Może i nie głupi pomysł to by był. Przydałby się.

Jednak to trochę inna pozycja. To tak jak porównywać Sandro do Bonucciego.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 17:31

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Sorek21 pisze:

Jednak to trochę inna pozycja. To tak jak porównywać Sandro do Bonucciego.
Grunt, że Mandzukic sprawdziłby się na defie, nie?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:11

Boże, czy wy jakiegoś kota macie? Czy wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Mi chodziło o doraźne rozwiązanie w przypadku plagi kontuzji, gdzie by nie było komu grać. Przecież nigdzie nie napisałem by zrobić z niego DM etatowego na pierwszą 11 która będziemy mieć podstawowa na cały sezon - CL, Seria A - a w tym roku daj Boże na finał w Cardiff, mając wszystkich zdrowych do dyspozycji . :facepalm:

Zaza i Pjaca - jakoś ciężko mi sobie wyobrazić by Max Pjace wrzucał na "9". Chociaż, kto to wie... Skoro to ma być nowy lepszy CR7... :think:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:20

:rotfl: Mandzu na DM to chyba bardziej glupie rozwiązanie niż legrndarny już Giovinco na B2B :rotfl:

Czy coś nowego wiadomo na polu Betancura, Kolasinacia i Orsoliniego ?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:25

Virgil pisze:Czy coś nowego wiadomo na polu Betancura, Kolasinacia i Orsoliniego ?
Z nowych informacji pojawiło się dzisiaj jedynie to, że Orsolini jest praktycznie nasz. O pozostałej dwójce żadnych newsów - w przypadku Kolasinacia trzeba czekać na rozwój sytuacji w związku z niejasną przyszłością Evry (choć dzisiaj wszyscy jak jeden mąż piszą, że odejdzie na 100%). Generalnie posucha, najwięcej to się chyba o Zazie pisze.

Tuttosport postrzega Bośniaka z Schalke jako zawodnika Juventusu, pisząc o vendetcie na władzach Schalke.

Mario na DM (choćby doraźnie) made my day. :smile:

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:43

Virgil pisze::rotfl: Mandzu na DM to chyba bardziej glupie rozwiązanie niż legrndarny już Giovinco na B2B :rotfl:

Czy coś nowego wiadomo na polu Betancura, Kolasinacia i Orsoliniego ?
Barros Schelotto (trener Boca Juniors) powiedział, że prezes Boca zapewnił go o tym, że Bentancur pozostanie z nimi do końca sezonu.

"Rozmawiałem z Angelicim na temat pojawiającej się w ostatnich dniach możliwości przeniesienia się Bentancura do Juventusu w czasie tego okienka. Prezydent uspokoił mnie. Powiedział mi, że po sprzedaży Teveza do Chin nie dokonamy żadnej dużej sprzedaży aż do wakacji. Rodrigo jest dla nas ważny. Chcemy pozostać na szczycie tabeli i wygrać mistrzostwo." - to wypowiedź dla Tuttosport.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:48

Agent Patrice'a Evry - Federico Pastorello - powtwierdził, że Francuz prawdopodobnie już w styczniu opuści Juventus

35-latek zastanawiał się nad swoją przyszłością, a Max Allegri nie powołał zawodnika najpierw na mecz z Bologną, a następnie na jutrzejszy mecz z Atalantą.

"Nie spotkałem się dzisiaj z zarządem Juventusu i obecnie nie mam zaplanowanego takiego spotkania" - powiedział agent dla juvenews.eu. "Myślę, że Patrice prawdopodobnie w styczniu opuści Turyn.
:bravo: :hellyes: :dance:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2017, 18:54

Mnie to już zaczyna wnerwiac. Rozumiem ze o zarządzie każdy ma swoje zdanie ale...

Ten chce odejść, ten jest ważny dla naszych rywali, szanujemy decyzję ... Do diabła a Tevez to nie był dla nas ważny?! Sorry ale taka bierność to mnie doprowadza do szału powoli. Ja wiem ze Bentancur to nie James Rodriguez w tej chwili - chociaż wszystko przed nim - ale powinniśmy przycisnąć bardziej o chłopaka. Chyba ze tak naprawdę nie wiążemy z nim większych planów. :think:

Zablokowany