Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 21:48

Dobra ale skąd wiesz jak skonfigurowane są nowe kontrakty ?? Marotta ostatnio dosyć jasno postawił sytuację na temat kontraktów jakie chce podpisywać. Może nowe kontrakty są właśnie taką korektą ? Która kwotę kontraktu będzie bardziej uzależniać od sytuacji zawodnika w klubie i jego aktualnej formy. Ani Ty ani ja nie masz pojęcia jak są One skonstruowane. Więc schowajcie te swoje "Miernottowe" teksty w buty, dopóki nie będą podane szczegóły kontraktu.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 21:51

Z tego co wiem to kontrakty miałyby być bardziej "surowe" dla zawodników. Kary i pensja ogólnie uzależniona od dyspozycji, goli, straconych goli itp. Owszem są uwzględnione nagrody jak i kary. Myślę w sumie, że to sprawiedliwe bo jeśli piłkarz gra dobrze i nie można na niego narzekać to nie ma sam się co martwić, ale jeśli np taki Amauri czy Iaquinta grają padake i nie mogą się załapać nawet na ławkę to jakim prawem mają kasować 3 czy 4 mln z klubowej kasy?
Moim zdaniem fajny patent. Sprawiedliwy.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 21:57

Castiel pisze:Z tego co wiem to kontrakty miałyby być bardziej "surowe" dla zawodników. Kary i pensja ogólnie uzależniona od dyspozycji, goli, straconych goli itp. Owszem są uwzględnione nagrody jak i kary. Myślę w sumie, że to sprawiedliwe bo jeśli piłkarz gra dobrze i nie można na niego narzekać to nie ma sam się co martwić, ale jeśli np taki Amauri czy Iaquinta grają padake i nie mogą się załapać nawet na ławkę to jakim prawem mają kasować 3 czy 4 mln z klubowej kasy?
Moim zdaniem fajny patent. Sprawiedliwy.
Problem.

Niewielu pilkarzy moze zgodzic sie na podpisanie takiej umowy, zwlaszcza pilkarzy po 30.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 22:27

@D@$ pisze:
Mietson pisze:Huntelaar to nie jest najlepszy pomysł. W 29 letnich piłkarzy nie opłaca się inwestować dużych pieniędzy o ile nie są to gracze pokroju ibry.

Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonie :bravo: Ale koleś dopiero co przeszedł do Newcastle a widać, że ekipa z St. James Park się dynamicznie rozwija i będą chcieli iść do przodu.
Holender przed wszystkim nie sprawdził się w lidze włoskiej, może akurat "tak się mu złożyło", ale dla mnie to wystarczający argument by go nie kupować. Wiadomo, coś tam umie i wszystko jest też kwestią ceny ale na promocję też nie ma się co nastawiać.
Co by o Huntelaarze nie mówić w tym sezonie strzela jak szalony. Średnia ~1 gol na mecz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 08:43

alina pisze:Co by o Huntelaarze nie mówić w tym sezonie strzela jak szalony. Średnia ~1 gol na mecz.
To mocny, ale chyba jedyny argument przemawiający za sprowadzeniem tegoż grajka. Zdecydowania więcej jest argumentów przeciw

Nie bardzo wiem, jaki to myślenia trzeba posiadać, żeby zaproponować Matriemu kontrakt do 2017 roku. Sytuacja a'la Iaquinta prawie że murowana

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 09:07

Tylko ciekawe ile teraz wynosi pensja Matriego. Oby jego pensja była uzależniona od goli i występów. Jeśli jest inaczej to może być źle.
Miejmy nadzieję, że D'Amico szybko znajdzie nowy klub Iaquincie. To samo z Martinezem. Jak Beppe mógł na niego tyle kasy wybulić? Jego wartość w ciągu dwóch lat zmalała o ok 100%!
Huntellaara trzeba było brać prosto z Milanu. Teraz już po ptokach.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 09:27

mateusz6 pisze:To samo z Martinezem. Jak Beppe mógł na niego tyle kasy wybulić? Jego wartość w ciągu dwóch lat zmalała o ok 100%!
Zacznijmy od tego, że nigdy nie był wart 12 mln euro. Martinez, Motta, zostawienie Amauriego kosztem Trezeguet, Elia. Trochę się tych niewypałów nazbierało, ale po drugiej stronie mamy Pirlo, Lichtsteinera, Vidala czy Barzagliego, no i oczywiście Conte, bo przecież Marotta musiał podjąć ostateczną decyzję.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 09:30

bramek pisze:Dobra ale skąd wiesz jak skonfigurowane są nowe kontrakty ?? Marotta ostatnio dosyć jasno postawił sytuację na temat kontraktów jakie chce podpisywać. Może nowe kontrakty są właśnie taką korektą ? Która kwotę kontraktu będzie bardziej uzależniać od sytuacji zawodnika w klubie i jego aktualnej formy. Ani Ty ani ja nie masz pojęcia jak są One skonstruowane. Więc schowajcie te swoje "Miernottowe" teksty w buty, dopóki nie będą podane szczegóły kontraktu.
Szczegóły kontraktu nie będą podane, za jakiś czas pojawią się tylko nieoficjalne informacje o przybliżonych pensjach.

Skąd wiem jak skonfigurowane są nowe kontrakty? Ano stąd, że Matri, który w poprzednim meczu nie powąchał murawy i ostatnio go wygryza cienki Borriello, na pewno by się nie zgodził na podpisanie w tym momencie kontraktu, w którym jego pensja zależałaby od osiągnięć. Zwłaszcza, że latem ma przyjść napastnik, który może go posadzić na długo na ławie.

Marotta zaszalał i za jakiś czas będzie to pewnie odkręcał. Chociaż życzę tym chłopakom, żeby stali się ważnymi piłkarzami Juventusu nawet do 2020 roku.

Tharp

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:14

alina pisze:
@D@$ pisze:
Mietson pisze:Huntelaar to nie jest najlepszy pomysł. W 29 letnich piłkarzy nie opłaca się inwestować dużych pieniędzy o ile nie są to gracze pokroju ibry.

Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonie :bravo: Ale koleś dopiero co przeszedł do Newcastle a widać, że ekipa z St. James Park się dynamicznie rozwija i będą chcieli iść do przodu.
Holender przed wszystkim nie sprawdził się w lidze włoskiej, może akurat "tak się mu złożyło", ale dla mnie to wystarczający argument by go nie kupować. Wiadomo, coś tam umie i wszystko jest też kwestią ceny ale na promocję też nie ma się co nastawiać.
Co by o Huntelaarze nie mówić w tym sezonie strzela jak szalony. Średnia ~1 gol na mecz.
Mniej wiecej tak jak za czasow gry w ajaxie.
Za to w hiszpanskiej i wloskiej wyszlo mu jakos... 1 gol na 4/5 meczow? :v I to raczej nie dlatego, ze (parafrazujac) "Leonardo prowadzil ferrari jak cinquecento".
...
Obrazek

Tzn. zgadzam sie z @D@$'em (ADASiem?)

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:27

Mam wrażenie, że nowe kontrakty dla napastników to forma motywacji na końcówkę sezonu. Umówmy się, Matri czy Q grają lepiej, gdy wiadomo że są ważni i że na nich się mocno liczy. A w tym sezonie można mieć do nich zastrzeżenia - zwłaszcza do Q, który po kontuzji długo był czystym kalectwem.

Co do Bonucciego, czas przyjąć do wiadomości, że zostanie w Juve. Jeśli będzie w stanie utrzymać dyspozycję z ostatnich kolejek to podpisuję się pod tym obiema rękami. W grze trójką z tyłu spisuje się zazwyczaj bardzo dobrze i dobrze mieć takiego zawodnika. Niejedną kolejkę wygraliśmy dzięki elastyczności taktycznej. Jak nie robi kupy w majtki (z upływem czasu gra lepiej i tylko ślepy zaprzeczy) to w dwójce środkowych również ogarnia.

Wierzę, że wszystko było konsultowane z Conte, czyli będzie dobrze ;).

A tak nawiasem mówiąc, wolę Leo niż Nestę. Nie mam nic do dziadka i zapraszam go jako wzmocnienie obrony na przyszły sezon. Ale tak czy inaczej uważam pomysły w stylu Bonucci<->Nesta i dokupywanie jeszcze Bóg wie kogo i gdzie za głupotę. Dać Caceresowi pograć na lewej stronie, wziąć Neste i obrona jest kompletna. Doceńmy to co mamy i nie burzmy tego, co dobre.

Co do pomocy, trzeba wypożyczyć Marrone. Może miałby szansę coś tam pokopać, ale widać że chłopak ma talent i inne rozwiązanie byłoby zwykłym marnotrastwem. Wtedy na ławę zostaje Padoin/Giac. Trochę bida. Przydałby się jeszcze jeden KLASOWY zawodnik, który wywarłby trochę presji na pierwszy skład i mógł wskoczyć w razie kontuzji. Wiadomo, że wszyscy patrzymy raczej w stronę kogoś like-Pirlo. Bo największe ryzyko kontuzji i najbardziej specyficzne zadania na boisku. I niech się Maro Marotta wykaże. Arturo/Claudio mogą być zastąpieni na poziomie zadań taktycznych tym co mamy. Pewnie zmiennicy nie dadzą tego poziomu czysto piłkarskiego, więc dochodzimy do sedna sprawy...

Atak. Trzeba tu coś namieszać, zmienić. Pepe - ława. Vucinic - nikt go nie straszy z ławki. Matri, Q na chwilę obecną nie są gwarantem niczego. Z czystym sercem odpuściłbym sobie Giovinco jeśli mały znów zacznie swoje żale czy będzie chciał jakichś deklaracji. Choć na pewno byłaby to ciekawa opcja w miejsce Pepe. Dla mnie osobiście Gio+'głośne nazwisko' byłoby wystarczające. Nie ma co się rozwodzić. Boriello? Czas wracać, niestety. Póki co niech walczy.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:30

W kwestii wzmocnienia pomocy wszyscy widza że jeden pomocnik ("interneszynal lewel") jest nam potrzebny tylko własnie tutaj jest problem bo ja osobiście za cholerę nie potrafię przytoczyć żadnego nazwiska, poza Banegą - ale z neigo się połowa tego forum śmiała w związku z idiotyczna kontuzją* jakiej się nabawił - co nie zmienia faktu że imo by sie przydał. bo grac w piłkę to on potrafi.

*która to może być argumentem w ewentualnym zbijaniu ceny

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:37

Ostatnio pisalem, ze Nesta raczej nie bedzie Naszym wzmocnieniem srodka defensywy. Conte podobno ma wielkie watpliwosci, co do jego podatnosci na kontuzje i wieku. Jednak teraz okazuje sie, ze duzym zwolennikiem tego transferu jest Marotta! Sam zawodnik wyrazil juz zaintereowanie jesli chodzi o ewentualna przeprowadzke do Turynu. Wszystko pozostaje w rekach Conte. Jesli sie zgodzi, to byc moze Nesta faktycznie u Nas wylatuje.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:40

@Łoles
Meireles, Essien, Lass, Martin, Nigel de Jong, Strootman, Sahin, Montolivo.... sporo jest kandydatów. Nie zapominajmy jeszcze o Appelcie i Bouy.

!.Juve.!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:43

Meirelesa chętnie bym widział w Juve :-D

zapraszam do zaglądania

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22452

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2012, 11:43

Prawda jest taka, że suma transferu Vidala czyli 10,5 mln euro była taka, bo zawodnik miał tylko rok ważny jeszcze kontrakt. Jakby miał do 2015 to byśmy za niego lekka dupą wydali ponad 20 baniek.

Co do letnich transferów, zdecydowanie potrzeba petardy w ataku. I nie żaden kurdupel, tylko do naszej taktyki 4-3-3 potrzebujemy wysokiego silnego, dobrze grającego głową zawodnika. Zdecydowanie Dzeko, jak nabierze wiatru w żagle będzie strzelał, jestem tego pewien. Huntelaar może i strzela w niemieckiej, ale jestem na nie. Co do obrony, potrzeba lewego obrońcę, mimo ze De Ceglie w ostatnim czasie całkiem niezłe sobie pogrywa, to potrzeba kogoś z wyższej polki. Szkoda, że na prawą stronę mamy Caceresa i Lichego :whistle: Dodatkowo potrzeba solidnego zmiennika dla Vidala/Marchisio/Pirlo. Nawet nie chce myśleć co by było, gdyby były zawodnik Milanu wyleciał z kontuzją na dwa miesiące.. Oprócz nich, żadne Padoiny/Pazienze/Marrone nie zapewnią nam skoku jakościowego potrzebnego w środku boiska. Jedynym rozwiązaniem w takim wypadku jest szybkie przejście na 4-4-2, z dwoma środkowymi. Środek obrony? Wydaje mi się, że nie będzie żadnych transferów. Jest Barzagli, Bonucci, Chiellini + Caceres i ewentualne Vidal. Kontuzja któregoś z pierwszej trójki to wskakuje Caceres, albo zmiana ustawienia na czwórkę w linii. Na dodatek potrzeba nowego skrzydłowego, niestety Pepe nie jest już tym samym zawodnikiem, co na początku sezonu. Krasić zaginął w akcji, Elia zwiedza trybuny, a Esti poszukuje Krasica. Na pewno dobrym posunięciem byłoby ściągnięcie z powrotem Giovinco. Chcąc, nie chcąc statystyki i gra przemawia za filigranowym zawodnikiem, który w meczu Parma - Juve parokrotnie zakręcił naszą obroną.

Podsumowując: potrzeba klasowego napastnika, środkowego pomocnika, skrzydłowego oraz lewego obrońcę. Cztery transfery.

Obrazek
Zablokowany